Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقبال عبدالحسین، نماینده زن مجلس نمایندگان عراق و عضو کمیسیون روابط خارجی پارلمان این کشور، در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) گفت: زنان از صدر اسلام و از بیش از هزار سال  تاکنون نقشی پیشرو و  برجسته در عرصه‌های مختلف اجتماعی ایفا کرده که نمونه بارز آن رشادت‌ها  و مجاهدت‌های حضرت زینب(س) در واقعه جانگداز عاشورا است، به‌طوری که علما و اندیشمندان مسلمان در طول تاریخ از ایستادگی حضرت زینب(س) در مقابل ظلم و ستم و بی‌عدالتی حکومت اموی تمجید و تقدیر کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ارتباط با جنبش‎های اجتماعی و سیاسی زنان تصریح کرد: در شرایط کنونی، زنان مسلمان در پارلمان‎های عربی و اسلامی تلاش می‎کنند با تأسیس کمیسیون‌ها و شبکه‌های پارلمانی، جایگاه خود را در جهان اسلام و عرصه بین‎الملل تحکیم کنند و صدای خود را در زمینه مسائل مربوط به خانواده، کودکان و نقض حقوق زنان و مسائل و مشکلات مختلف بلند کنند.

اقبال عبدالحسین در ادامه افزود: با وجود حرکت‌ها و اقداماتی که تاکنون در مسائل مربوط به زنان در کشورهای اسلامی صورت گرفته، اما جنبش‎های اجتماعی زنان همچنان جنبش‎هایی ضعیف هستند، اما ما به مرور زمان به  پررنگ شدن نقش بانوان در زمینه‎های مختلف اجتماعی و سیاسی امیدوار هستیم.

25 درصد کرسی‌های پارلمان

عبدالحسین در رابطه با تحولات اخیر عراق در رابطه با تقویت نقش زنان در زمینه‎های مختلف اجتماعی و سیاسی گفت: بعد از سقوط  رژیم صدام در عراق قانونی تصویب شده که براساس 25 درصد کرسی‌های پارلمان یعنی حدود یک چهارم کرسی‏‎های مجلس نمایندگان باید به بانوان اختصاص داده شود.

وی با تأکید بر این که کشورهای عربی و اسلامی می‌توانند از این فضای به‌وجود آمده در عراق برای زنان الگوگیری کنند، تصریح کرد: در بیشتر جوامع عربی و اسلامی، پست‌های مهم و کلیدی در اختیار مردان قرار می‌گیرد و رویکرد‌ها به سمت کاندیداشدن مردان است، به همین دلیل این قانون در عراق تصویب شد تا زنان نقش متمایزی در امور سیاسی داشته باشند و اکنون پس از گذشت سه دوره از پارلمان عراق، زنانی هستند که در کسب آراء با مردان رقابت می‎کنند.

عضو کمیسیون روابط خارجی پارلمان عراق در ارتباط با نگاه محافظه‌کارانه‌ای که نسبت به حضور زنان در جامعه وجود دارد، گفت: من معتقدم گذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی و تحول ابزارهای ارتباطات اجتماعی موجب گشته که جهان نه به یک دهکده کوچک بلکه به یک صحفه نمایش کوچکی تبدیل شده که انسان از طریق آن می‌تواند همه آنچه در جهان اتفاق می‌افتد را ببیند.

وی در رابطه با تعصب برخی مردان در رابطه با حضور زنان در عرصه‌های مختلف اجتماعی گفت: زنان از زمان ظهور اسلام دارای تقشی متمایز و فعالی در جامعه بوده‎اند که این امر بازتاب‌ها و انعکاسات فراوانی داشته است.

الگوگیری زنان

وی در ادامه سخنان خود با اشاره به نقش‌آفرینی حضرت زینب (س) در مقابل ظلم و ستم دستگاه فاسد اموی که بعد از بیش از هزار سال از سوی علما و اندیشمندان مسلمان و آزادگان جهان مورد ستایش قرار می‌گیرد، تصریح کرد:  دین اسلام زنان را از کسب مناصب منع نمی‎کند، زیرا زنان در جوامع اسلامی دارای شخصیت و قدرتی هستند که آن را از حضرت زینب(س) به ارث برده است.

ضرورت شبکه پارلمانی

این بانوی سیاستمدار عراقی در پایان سخنان خود پیشنهاد داد که یک شبکه‌‌ پارلمانی متشکل از زنان مسلمان تشکیل شود که ضمن رسیدگی به مشکلات و دغدغه‌های زنان، در راستای قانونگذاری برای تقویت نقش زنان مسلمان در جوامع اسلامی تلاش کند.

اقبال عبدالحسین، عضو مجلس نمایندگان عراق و عضو کمیسیون روابط خارجی پارلمان این کشور است که در سیزدهمین اجلاس بین‌المجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی که دی‌ماه سال جاری در تهران برگزار شد، حضور داشت/.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۸۵۸۴۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زنان عالِم جایگاه ویژه‌ای در خودسازی و جامعه‌پردازی دارند

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، عاصمه قاسمی، مشاور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در امور زنان و خانواده در بازدید از مجتمع ابوالفتوح رازی(ویژه مادران) واحد یادگار امام خمینی شهرری با اشاره به نگاه ویژه دانشگاه آزاد اسلامی به موضوع اشتغال، تحصیل و تدریس زنان در این مجموعه، نقش بانوان را در تعلیم و تربیت اجتماعی تشریح کرد.

وی از مجتمع ابوالفتوح رازی واحد یادگار امام خمینی شهرری به‌عنوان تنها دانشکده مختص مادران در دانشگاه آزاد اسلامی یاد کرد و با تأکید بر نقش مهم بانوان در تعلیم و تربیت اجتماعی عنوان کرد: مدیریت کلان دانشگاه آزاد اسلامی به مسئله امور زنان و خانواده نگاه ویژه‌ای دارد و موضوع تعلیم و تربیت اجتماعی یکی از موضوعات مهم در دانشگاه است و یکی از پایه‌های آن بانوان هستند؛ بنابراین باید نقش خود را در پیشبرد تعلیم و تربیت اجتماعی به خوبی ایفا کنند.

مشاور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در امور زنان و خانواده افزود: زنان به‌خصوص زنان دانشگاهی در سه طیف دانشجویی، استادی و کارمندی باید علاوه بر اثرگذاری از طریق ارتباط صحیح و درست در ترویج سبک زندگی دینی تلاش کنند.

قاسمی با بیان اینکه خانواده موضوعی مهم و جدی در سطح جامعه است، ادامه داد: معتقدیم بهتر شدن شرایط زنان و شرایط خانواده موجب تغییرات مثبت در شرایط جامعه می‌شود.

مشاور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در امور زنان و خانواده با اشاره به اینکه زنانی که در عرصه علم فعالیت دارند جایگاه ویژه‌ای در خودسازی و جامعه‌پردازی دارند، تأکید کرد: معلمان و استادان زن نقش بسیار مهم و سازنده‌ای در جامعه دارند. سهم بانوان استاد در شکل‌گیری تمدن نوین اسلامی، فرهنگ‌سازی، هویت‌بخشی به نسل نو، آینده‌سازی، مصونیت‌بخشی به جامعه در برابر همه آسیب‌های تهدید کننده و توسعه کشور بسیار مهم می‌باشد.  

وی خاطرنشان کرد: هویت زن امروز جامعه ایرانی فارغ از جنسیت، هویّتی مبتنی بر کرامت انسانی بوده و قرار است در چشم‌انداز سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی و با تعریف این هویت، دوشادوش مردان در اثرگذاری اجتماعی، تربیتی و فرهنگی در دو نهاد خانواده و جامعه نقش‌آفرینی کند.

مشاور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در امور زنان و خانواده با بیان اینکه بانوان علاوه بر خانواده در جامعه هم اثربخش هستند، اظهار کرد: بانوان می‌توانند هم خودآگاهی و هم آگاهی‌بخشی را افزایش دهند. زن ایرانی یک هویت اجتماعی سیاسی دارد که در کنش اجتماعی تأثیرگذار است و در طول این چند دهه شاهد یک انسجام اجتماعی بوده‌ایم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ایران اسلامی به حاکمیت عقل و عدل در جهان نزدیک شده است
  • نماینده پارلمان عراق: سفیر آمریکا از عراق اخراج شود
  • به اسم آزادی به کام برهنگی!
  • خشم محافل عراقی از دخالت‌های گسترده سفیر آمریکا در بغداد
  • لزوم تبیین دستاورد‌های انقلاب و اجرای طرح یاری گران در روستا‌ها
  • ممنوعیت حجاب در المپیک پاریس برای زنان فرانسه!
  • زنان عالِم جایگاه ویژه‌ای در خودسازی و جامعه‌پردازی دارند
  • رفتار شرم آور پلیس آمریکا با یک زن مسلمان | ویدئو
  • شهریاری: ظرفیت جهان اسلام را برای کمک به غزه استفاده بگیریم
  • لزوم ایجاد یک سایت فرهنگی و هنری در استان البرز