Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-07@03:48:45 GMT

در دوران بارداري حتما قرص آهن مصرف کنيد!

تاریخ انتشار: ۸ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۸۵۸۹۴۴

در دوران بارداري حتما قرص آهن مصرف کنيد!

خبرگزاري آريا -

در دوران بارداري کمبود و فقر آهن باعث بروز مشکلاتي براي جنين و مادر مي‌شود
يک کارشناس تغذيه گفت: ‌زنان باردار حتي در صورت بروز عوارض، مصرف قرص آهن را به هيچ عنوان قطع نکنند.
خانم خدام، کارشناس تغذيه با تاکيد بر لزوم رفع کم خوني فقر آهن قبل از دوران بارداري اظهار کرد: در دوران بارداري نياز بدن به آهن دو برابر قبل شده و در دوران بارداري کمبود و فقر آهن در بدن باعث بروز مشکلاتي براي جنين و مادر مي‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي با اشاره به اينکه براي رشد جنين و جفت بايد بدن از ميزان آهن کافي برخوردار باشد که بخش اعظمي از آن با مصرف مواد غذايي تامين نمي‌شود، گفت: براي پيشگيري از عوارض ناشي از فقر آهن در دوران بارداري لازم است که از شروع هفته شانزدهم بارداري تا سه ماه بعد از زايمان روزي يک قرص آهن مصرف شود.
اين کارشناس تغذيه گفت: مرگ مادر، زايمان زودرس، عدم رشد کافي جنين و حتي خطر مرگ مادر از عوارض ناشي از کمبود آهن زنان باردار است. مصرف روزانه يک قرص آهن مي‌تواند نياز بدن را تامين کند، اما در صورتي‌ که بدن دچار فقر آهن شديد باشد، دارو با دز بالاتر و با تشخيص پزشک تجويز مي‌شود.
وي با اشاره به عوارض جانبي مصرف قرص آهن در افراد گفت: گاه مصرف قرص آهن در افراد باعث بروز تهوع، درد معده، اسهال يا يبوست مي‌شود، اما توصيه اکيد مي‌شود در صورت بروز اين حالات مصرف قرص متوقف نشود؛ چراکه بعد از مدت زماني کوتاه يا عوارض کاملا رفع يا قابل تحمل‌تر مي‌شود، اما به هيچ عنوان نبايد مصرف قرص آهن را قطع کرد.
خدام با تاکيد بر اينکه بهتر است مصرف قرص آهن شب‌ها قبل از خواب انجام شود، عنوان کرد: قرص آهن به هيچ عنوان نبايد همراه با شير يا فرآورده‌هاي لبني مصرف شود؛ چراکه کلسيم موجود در آنها جذب آهن در بدن را مختل مي‌کند.
وي در خصوص وضعيت کم‌خوني و فقر آهن در زنان باردار گفت: طبق بررسي‌هاي صورت گرفته در سال 80 کم‌خوني و فقر آهن در زنان باردار پنج ماهه و بيشتر 18 درصد بوده است و اين ميزان در سال 91 به 9.1 درصد رسيده است. اين کاهش چشمگير مي‌تواند ناشي از آگاهي زنان باردار و حساسيت بيشتر نسبت به وضعيت کم‌خوني بوده باشد.
کارشناس تغذيه مرکز بهداشت استان مرکزي افزود: آگاهي نسبت به فوايد مصرف قرص آهن براي زنان باردار و همچنين غني‌سازي نان با آهن و اسيد فوليک در سال‌هاي اخير نيز مي‌تواند نقش موثري در کاهش آمار زنان باردار مبتلا به کم‌خوني و فقر آهن داشته باشد.

در دوران بارداري نياز بدن به آهن دو برابر قبل مي شود
وي با اشاره به طرح آهن‌ياري که از سال‌هاي گذشته در مدارس ويژه دانش‌آموزان متوسطه اول و دوم انجام مي‌شود، گفت: طي سال‌هاي اخير هفته‌اي يک قرص آهن به دختران مقاطع متوسطه داده مي‌شود که مي‌تواند اثرات پيشگيرانه موثري در رفع فقر آهن دختران داشته باشد.
خدام با تاکيد بر اينکه دختران بايد 16 هفته در طول سال قرص آهن مصرف کنند، گفت: عادات ماهيانه، مصرف کم مواد غذايي حاوي آهن و تداخلات غذايي، جوش‌شيرين موجود در نان که جذب آهن را کاهش مي‌دهد،
همچنين مصرف شير و لبنيات همراه يا بعد از غذا، حتي وجود بيماري‌هاي انگلي از جمله علل اصلي کم‌خوني در دختران و زنان است و براي رفع اين معضل بايد رژيم غذايي به شکل جدي‌تري مورد توجه قرار گيرد.
اين کارشناس تغذيه با تاکيد بر اينکه مصرف چاي به دليل وجود تانن جذب آهن را مختل مي‌کند، افزود: گروه حبوبات و انواع مغزها غني از آهن است و لازم است که علاوه بر اين گروه‌هاي مغذي همراه با منابع غذايي حاوي آهن منابع حاوي ويتامين C مانند مرکبات و سبزيجات مصرف شود؛ چراکه اين گروه غذايي جذب آهن در بدن را افزايش مي‌دهد
منبع:isna.ir


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۸۵۸۹۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نجات ۴۳ هزار زن باردار در مناطق درگیر سیل بلوچستان

استاندار سیستان و بلوچستان گفت: در مناطق درگیر سیل بیش از ۴۳ هزار زن باردار حضور داشتند که بیش از ۲۰۰۰ نفر که پرخطر بودند را جابجا کردیم. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زاهدان، محمد کرمی اظهار داشت: برنامه‌ریزی و کارهای مطالعاتی به اتمام رسیده، بخشی از قراردادها منعقد شده و کارهای زیرساختی در حال انجام است تا مجدداً شاهد سیلاب‌های غیرقابل کنترل و بروز خسارات گسترده نباشیم. 

استاندار سیستان و بلوچستان گفت: در سال گذشته و امسال در بحث سیلاب اقدامات موثری صورت گرفت. ساخت سدهای پیشین، زیردان، کهیر، خیرآباد و ماشکید علیا نقش اساسی در کنترل سیلاب‌ها داشتند. 

وی تاکید کرد: سیل بندها، بندسارها و هوتک‌هایی که در این مدت ایجاد شد، کمک زیادی در مهار کنترل سیلاب‌ها داشتند‌.

کرمی با اشاره به نقش اساسی سدها در کنترل سیلاب‌ها بیان کرد: حجم بارندگی بی‌سابقه و بیش از 270 میلی‌متر در این زمان کوتاه بود که با عنایت‌های خداوند متعال کمترین مشکلات و خسارت‌ها را مشاهده کردیم. 

استاندار سیستان و بلوچستان ادامه داد: با توجه به پیش بینی های انجام شده و جلساتی که با وزیر نیرو داشتیم بخشی از ظرفیت این سدها تخلیه شده بود و آمادگی لازم برای کنترل سیلاب را داشتیم. 

وی با اشاره به ظرفیت 175 میلیون متر مکعبی سد پیشین و 217 میلیون متر مکعبی سد زیردان گفت: بر اساس پیش بینی انجام شده بخش عمده این سدها تخلیه و در کنار سیل بندها و بندسارها آمادگی کنترل سیلاب ایجاد شده بود.

کرمی با اشاره به آبگیری سد کهیر در سال گذشته افزود: این سد کمترین حجم آب حدود 50 میلیون متر مکعب را دارا بود و با توجه به ظرفیت 380 میلیون متر مکعبی این سد و با شروع و شدت بارندگی و حجم ورودی آب که بیش از 9300 متر مکعب بود، کنترل شد.

وی با بیان اینکه در نبود سد کهیر کنارک، کهیر و روستاهای اطراف آن آسیب و مشکلات بزرگی را متحمل و به زیر آب می‌رفتند، ادامه داد: با توجه به حجم سنگین آب بخش های کشاورزی، سیل‌بندها و بندسارها دچار مشکل و خسارت‌های سنگینی شدند و اگر سد کهیر نبود این خسارت‌ها چندین برابر می‌شد.

کرمی با اشاره به نبود تلفات جانی در 48 ساعت اول بیان کرد: تعداد چهار نفر بعد از سیلاب در رودخانه‌ها و هوتک‌ها غرق و جان خودشان را از دست دادند و با توجه به پیش بینی‌ها و آماده باش بودن همه دستگاه های اجرایی به مردم اطلاع رسانی کامل انجام شده بود تا از خسارت‌های جانی جلوگیری شود.

وی افزود: در مناطق درگیر سیل بیش از 43 هزار زن باردار حضور داشتند که بیش از 2000 نفر که پرخطر بودند را جابجا کردیم. 

استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به نقش اساسی مردم در کنترل و امدادرسانی در سیلاب ادامه داد: با توجه به حضور مردم، هلال احمر، سپاه پاسداران، ارتش، مرزبانی و سایر نهادها در بحث امدادرسانی و کنترل سیلاب دچار مشکل نشدیم و جای تشکر دارد.

وی با تاکید بر بازگشایی همه محورها، راه‌ها و جاده‌ها ادامه داد: بیش از 210 کیلومتر راه اصلی، 1100 کیلومتر راه فرعی، 3750 کیلومتر راه روستایی و 855 دستگاه پل در این سیل آسیب دیده است.

کرمی بیان کرد: همچنین بیش از 2500 واحد مسکن دچار خسارت شده است که با توجه به برآوردها کار ساخت و مرمت آنها در حال انجام است. 

استاندار سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: بعد از چند سال خشکسالی این نعمت الهی جای شکرگزاری دارد و باید سجده شکر به جا بیاوریم منابع آبی تامین شده و با وزارت نیرو توافق کرده ایم از طریق سدها بخش کشاورزی را توسعه بدهیم و آبرسانی و آب شرب این مناطق را تامین کنیم.

وی ادامه داد: کار مطالعاتی برای ساخت دو سد کاریانی و کاجو در منطقه قصرقند برنامه‌ریزی شده است که با دستور رئیس جمهور برای کار اجرایی آن اقدام خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۴۷ درصد زایمان‌های استان همدان طبیعی است
  • کیفیت آب بندی درب و پنجره در سیل ایتالیا را حتما ببینید!
  • نجات ۴۳ هزار زن باردار در مناطق درگیر سیل بلوچستان
  • مصرف این چهار مکمل را بعد از ۴۰ سالگی جدی بگیرید
  • آموزش روز پنجم، مرغ خامه‌ای
  • وارفارین چیست و چه کاربردی دارد؟ + عوارض، استفاده در دوران بارداری و منع مصرف
  • فعالیت بیش از ۱۷۰ ماما در مراکز بهداشتی استان یزد
  • چگونه کودک باهوش‌تری داشته باشیم؟
  • اگر به شورولت علاقه داری، این نوا را حتما ببین!
  • تولید بیماری‌های احتمالی برای نسل آینده؛ حاصل بی‌توجهی به مامایی