Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-04-24@07:31:26 GMT

حروف الفبا جهان را نجات می‌دهد نه بمب اتم

تاریخ انتشار: ۸ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۸۵۹۸۳۳

حروف الفبا جهان را نجات می‌دهد نه بمب اتم

به گزارش جهان نيوز، آیین رونمایی از مجموعه قصیده‌های مرتضی امیری اسفندقه با عنوان «سیاه‌ مست سایه تاک» عصر امروز با حضور چهره‌های مختلف فرهنگی در فرهنگسرای نیاوران برگزار شد.

*امیری اسفندقه دارای طبع روانی است
سیدعلی موسوی گرمارودی در این مراسم با اشاره به شخصیت مرتضی امیری اسفندقه گفت: بهترین طبع روان در مملکت ما امروز در میان سه چهار نفر بیشتر یافت نمی‌شود که یکی از آنها مرتضی امیری اسفندقه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او نسبت به ابراز لطف بسیار کرده که یکی از آنها قصیده‌ای است که برای من سروده بودند. اما زمانی که کتاب «چین کلاغ» او منتشر شد دیدم قصیده‌ای که برای من سروده در آن نیست و واقعیت امر رنجیدم و با خود گفتم چطور قصیده‌هایی که برای دیگران سروده در آن هست اما شعری که برای من گفته در آن نیامده اما ظاهراً ناشر پیش از اینکه این شعر به کتاب برسد کار را برای چاپ ارسال کرده بود و به همین خاطر آن قصیده در آن نبود.

وی در ادامه قصیده‌ای که برای مرتضی امیری اسفندقه سروده بود را قرائت کرد.

*باید «سیاه مست سایه تاک» را بلند کرد و گفت قصیده زنده است
محمد کاظم کاظمی در این مراسم گفت: مرتضی امیری اسفندقه به عنوان کسی که حیات قضیه را تداوم بخشید باید مورد توجه قرار گیرد که اگر او و قصایدش نبود این قالب کم‌رونق بود هرچند شاعران جوان‌تر قصیده گفته‌اند اما حقیقت امر تداوم یک قالب این است که آن قالب در کتاب‌های‌شان جدی باشد و این سبب شده نقش امیری در قصیده انکارناشدنی باشد.

وی افزود: آقای دکتر شفیعی کدکنی در مورد تداوم یافتن قالب می‌گوید ابتکار و هنرمندی برای آن لازم است و ساحت و کارکرد قالب را باید تغییر داد وگرنه تقلید از همان سبک قدما اتفاقی را رقم نمی‌زند. زبان‌آوری یکی از ویژگی‌های قصاید امیری اسفندقه است و کسی می‌تواند زبان‌آوری کند که به عناصر زبانی تسلط داشته باشد.

این منتقد ادبی گفت: هنرمند زمانی موفق می‌شود که دو مسئله متضاد را با هم درآمیزد و در شعر امیری هم می‌بینیم که زبان کهن و زبان امروز در کنار هم قرار گرفته است. طرح و ساختمان مسئله‌ای است که در مورد شعر او قابل توجه است ساختار روایی قصیده‌هایی او سبب شده در قصیده‌هایش شاهد شاهکار باشیم. در مواردی که شاعر از این چند ویژگی دور شده سطح کار پایین آمده و این مسئله در قیاس با شعرهای خودش است.

کاظمی در پایان سخنانش گفت:‌ کتاب «سیاه‌مست سایه تاک» از یک کتاب‌آرایی خوب بهره می‌برد هرچند اعراب‌گذاری‌ها گاهی دچار زیاده‌روی است و تا حدودی افراط‌آمیز است و این سبب می‌شود که مخاطب احساس کند او را دست کم گرفته‌اند در این قصیده‌ها به خصوص در نیمه دوم فضای خاصی به چشم می‌گیرد که بیشتر انجمنی است و همین سبب می‌شود از برد شعر در میان عموم کم کند و کارکرد عمومی نداشته باشد. معمولاًَ با عبارت قصیده‌واره ارتباط نمی‌گیرم آن هم با شعر و شاعری مثل مرتضی امیری اسفندقه که هم شعرش شعر است و هم خودش شاعر و باید با افتخار این کتاب را بلند کرد و گفت قصیده زنده است.

*اخوانیه‌های امیری اسفندقه به خاطر روحیه معلمی او است
سعید حدادیان در بخش دیگری از این مراسم گفت: ویژگی امیری اسفندقه که باید به آن توجه کرد این است که اصرار دارد اخوانیه بسراید به خاطر روحیه معلمی او است. او با سرودن اخوانیه در حال کار تربیتی کردن است و این نکته نباید مغفول بماند. باید بزرگانی که در زمینه قصیده کار می‌کنند در شاگردان‌شان به مسئله قصیده فکر کنند تا این مسیر ادامه یابد.

*اخوانیه‌های امیری اسفندقه از اسلوب‌مندترین اخوانیه‌های امروز است
بهرام پروین گنابادی در بخشی از این مراسم با اشاره به اخوانیه‌های امیری اسفندقه گفت: اخوانیه‌های امیری از اسلوب‌مندترین اخوانیه‌های امروز شعر فارسی است در میان شعرهای امیری درخواست و آمدن شعر دیده می‌شود و این به زبان او می‌آید و تبدیل به شعر می‌شود و او رنجی برای شعرهایش برده است و جوششی در شعرش به چشم می‌آید.

وی افزود: شعرهایی که برای عامل دیگر است و به نوعی از جای دیگر به شاعر الهام شده و امیری اسفندقه دنبال این لحظات است.

پروین گنابادی گفت: رابطه شعر با اجتماع مثل یک خیابان دو طرفه است و هر حرکتی در اجتماع شعر از دیگر سو راه می‌اندازد. انقلاب در واقع بازگشت به ارزش‌های گذشته بود و می‌بینیم در شعر نیز قالب‌های گذشته احیا شد و غزل و رباعی در سال‌های ابتدایی و جنگ زنده شد و مورد استفاده قرار گرفت.

او اضافه کرد: زبان فاخر و فخیم امیری هیچ تفاوتی با خاقانی ندارد و امروز همه آنهایی که اینجا آمده‌اند برای خلق خوش او آمده و این ویژگی امیری اسفندقه است.

*انسان در نگاه امیری اسفندقه احترام دارد
علیرضا قزوه با اشاره به امیری اسفندقه در این شعر روزگار گفت: مرتضی امیری اسفندقه از نظر برکتی که برای شعر ما داشت نظیر ندارد و احساس می‌کنم کسی جای او را در شعر پر نخواهد کرد. سلوک او یک ویژگی منحصربه‌فرد است که در دیگر شعرا دیده نمی‌شود.

وی افزود:‌ بسیاری از شعرا وقتی می‌خواهند قصیده بگویند غزل می‌گویند و گاهی که می‌خواهند غزل بگویند قصیده می‌سرایند ولی مرتضی امیری اسفندقه اینها را بلد است و با بیت‌های گریز که در انجمن‌های ادبی آموخته، آشنا است او در شعرش آدم‌ها را انسان می‌بیند و انسان در نگاه او احترام دارد.

قزوه گفت: اخوان ثالث روی این اشعار سایه انداخته و اگر بخواهیم اخوان جوان را نام ببریم باید مرتضی امیری اسفندقه را اخوان دانست او در قصیده تأیید بزرگان را دارد خاطرم هست که در منزل دکتر شفیعی کدکنی قصیده‌ای خواند و او گفت قصیده تو کم از قصیده بهار ندارد. امیراسفندقه دارای جامعیت است و این جامعیت را در قیصر امین‌پور و سیدحسن حسینی سراغ دارم و او در شعر قالب‌های گوناگون را آزموده و این در شعرا کمرنگ است.

*حروف الفبا جهان را نجات می‌دهد نه بمب اتم
مرتضی امیری اسفندقه در پایان این مراسم پس از تشکر از تک‌تک حاضرین با اشاره به مقدمه مصطفی محدثی خراسانی بر کتابش گفت: جای خالی جاودان‌یاد مهدی اخوان ثالث را هیچ‌کس نمی‌تواند پر کند و شعرهای او مافوق طبعیت و طاقت بشر است. ما امروز شعرهای او را می‌خوانیم و همواره حیرت می کنیم زیرا شعرهای او ایران است. شعر اخوان ثالث مانند چراغ فراراه ما قرار گرفته و به نسل ایران هشدار داده است اما با همه ارادتی که به مصطفی محدثی خراسانی دارم لازم بود این توضیح را بدهم.

وی با اشاره به اشعار کتاب «سیاه‌مست سایه تاک» گفت: اشعار این کتاب تازه نبوده و مربوط به هفت هشت سال پیش است.

امیری اسفندقه گفت: براین باورم که جهان را حروف الفبا نجات می‌دهد نه بمب اتم و این حروف معجزه خود را انجام می‌دهند. در عصر نیما اخوان، فروغ، بامداد، سرشک، قیصر و پروین اعتصامی ما که شاعر نیستیم اما باید حرف‌مان را بزنیم و برویم تا عشق و ایران بین ما هست آن هم ایران بی‌جناح ایران پاینده است.

منبع:فارس

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۸۵۹۸۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«آن دو» و «آپاراتچی» صاحب پوستر شدند

به گزارش خبرگزاری مهر، شهید ظفر خالدی که زندگی او دستمایه درام فیلم سینمایی «آن دو» قرار گرفته به عنوان یکی از سه شهید شاخص سال ۱۴۰۳ معرفی شده است. او یکی از خردسال‌ترین شهدای کشور است که روز ۲۳ خرداد ۱۳۶۱، همزمان با ماه رمضان در منطقه عملیاتی شلمچه به همراه برادر بزرگتر خود خدارحم، در آغوش یکدیگر به شهادت رسیدند.

فیلم «آن دو» به کارگردانی مرتضی رحیمی و تهیه کنندگی سید علیرضا سبط احمدی که ادای دینی به شهدای لر و ایل بختیاری و نیز شهدای اصفهانی در جریان جنگ تحمیلی است، روایتی تأثیرگذار از زندگی شهید ظفر خالدی در مقطعی از جنگ تحمیلی محسوب می شود. امیررضا فرامرزی در این درام جنگی، نقش شهید خالدی را ایفا کرده است. شهید ظفر خالدی به تازگی به عنوان شهید شاخص کشوری سال ۱۴۰۳ معرفی شده است و اکران فیلم «آن دو» که طبق برنامه ریزی ها طی چند ماه آینده انجام خواهد گرفت، می تواند ظرفیت های مناسبی برای معرفی هرچه بهتر آن شهید فراهم سازد.

پوستر فیلم هم با تصویری از لحظه شهادت کاراکتر اصلی با طراحی رضا موری منتشر شده است.

«آن دو» که اواسط پاییز پارسال در لوکیشن هایی چون بخش‌های کوهستانی فلات مرکزی ایران، مناطق سرسبز استان چهارمحال و بختیاری، شهر آبادان، شهرک سینمایی دفاع مقدس و ... مقابل دوربین رفت، آخرین مراحل فنی را برای حضور در جشنواره ها و اکران عمومی سپری می کند.

فریبا کوثری، علیرام نورایی، قدرت الله ایزدی، مالک حدپور سراج، آوا دارویت، اسرافیل علمداری، محمدرضا ژاله، کامران دهقان، داراب آقاسی زاده، سلیمه رنگزن، مژگان محمودیان، مرجان علوی،‌ کبری گودرزی، زهرا هزاریان، سعید محمودی، بهروز کردزنگنه، حبیب تاجمیری، پوریا ریحانی اصل، حاتم میرزایی، مهران پورمهدی، مهران هادی، سیاوش معمارزاده، درسا طهماسبی، مصطفی حسنی، روح الله خالدی، محمدرضا عالیور، امیرمحمد فتاحی، یوسف مهری بابادی، رضا فرخوند، اسماعیل عباسی، علی گودرزی، زیبا موسوی، بابک محمودی و امیررضا فرامرزی و ... در این فیلم بازی داشته اند.

درام دفاع مقدسی «آن دو» قصه ظفر، پسر بچه ای ۱۲ ساله اصالتاً بختیاری و از عشایر لردگان است که پدرش خدابخش و برادرش خدارحم به همراه دیگر مردان ایل به جبهه رفته اند. چند ماهی است که از خدارحم خبری نیست. در همین حال، شهیدی را به لردگان می‌آورند و چون نام و نشانی ندارد، جهت شناسایی او، ابتدا به خانواده ظفر خبر می دهند و ...

دیگر عوامل اصلی «آن دو» عبارتند از نویسندگان فیلمنامه: مهدی سجادپور، مرتضی رحیمی، مجری طرح: موسسه تاراز فیلم پارسی، ناظر کیفی: حبیب الله بهمنی، مدیر فیلمبرداری: مجید گل سفیدی، آهنگساز: ستار اورکی، مدیران صدابرداری: حمیدرضا اسلامی نژاد، روح الله جعفر بیگلو، طراح گریم: رسول نعمتی، مجری گریم، آیسا ذوالفقاری، هادی حاجیوند، صداگذار: امیرحسین صادقی، تدوینگر: امیرشیبان خاقانی، جلوه های ویژه میدانی: عظیم محمدی، جلوه های ویژه بصری: عادل مدنی، طراح صحنه: بهنام جعفری طادی، طراح لباس: اشرف شاه حسینی، مدیر تولید: مرتضی کریمی، مدیر تدارکات: بهرام دانایی زادگان، منشی صحنه: مهران رضایی سرابی، عکاس و تصویربردار پشت صحنه: لیلا دبیب، دستیار تولید: جواد یوسفی و مشاور رسانه ای: هادی اعتمادی مجد.

پوستر جدید «آپاراتچی» منتشر شد

همزمان با ادامه اکران های فیلم سینمایی «آپاراتچی»، پوستر جدید این فیلم منتشر شد.

همزمان با ادامه اکران های فیلم سینمایی «آپاراتچی» به کارگردانی قربانعلی طاهرفر و سجاد نصراللهی نسب، پوستر جدید این فیلم با طرحی از محمد تقی پور منتشر شد.

این فیلم که اکران هایش در سینماها و شهرهای بدون سینما با استقبال مخاطبان همراه است، تاکنون توانسته بیش از ۸۰ هزار مخاطب به خود اختصاص دهد.

«آپاراتچی» قصه‌ای شیرین از دلبستگی های عجیب یک نقاش ساختمان عاشقِ سینما در بحبوحه دهه ۶۰ است.

بازیگران این فیلم تورج الوند، فاطمه مسعودی‌فر، رضا ناجی، حسین عابدینی، وحید مبصری، ولی فروتن، امین گلستانه، پوریا میاندهی، شهرام خزرایی و با حضور بهنام تشکر، امید روحانی، علیرضا استادی و هومن برق نورد هستند.

کد خبر 6084552 آروین موذن زاده

دیگر خبرها

  • فال ابجد امروز چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • نقد شاعران مداح و متملق در اشعار سعدی شیرازی / پندهای سعدی برای به سر عقل آمدن قدرتمداران / نوآوری معتدلانه سعدی و تحول تند و تیز مدرنیته
  • ابتکار گوگل به مناسبت روز زمین + فیلم
  • فال ابجد امروز سه شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قصیده بهاریه سعدی، جمال‌ستایی شیخ اجل
  • تقدیر رسمی از سازنده فیلم بدون حجاب
  • تقی زاده از برلین کاندیدای مجلس ایران و توسط مردم انتخاب شد / نجات ایران و جهان اندیشه روشنفکران تبعیدی عصر مشروطه
  • تقی زاده از برلین کاندیدای مجلس و توسط مردم انتخاب شد / نجات ایران و جهان اندیشه روشنفکران تبعیدی عصر مشروطه
  • فال ابجد امروز دوشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • «آن دو» و «آپاراتچی» صاحب پوستر شدند