Web Analytics Made Easy - Statcounter

 دکتر «الن هندریکسن» (Ellen Hendriksen)، روانشناس بالینی در مرکز بیماری‌های اضطراب و اختلالات (وابسته به دانشگاه ایالتی ماساچوست، ایالات‌متحده) در جدیدترین بررسی‌های خود، راه‌هایی را برای مواجه با افراد دروغ‌گو یافته است.

دروغ‌گویی معمولا به دو شکل دیده می‌شود. یکی دروغ‌های کم‌خطر که تقریبا همه ما درگیر آن هستیم؛ مانند این: «من هرگز پیام شما را دریافت نکردم».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نوع دیگر که درست در مقابل نوع اول قرار می‌گیرد، دروغ‌های پرخطری هستند که خوشبختانه کمتر رایجند. مثال برای این نوع دروغ، جملاتی از این قبیل است: «من هیچ رابطه‌ای با این شخص نداشتم».

در هر صورت، مسئله مهم آن است که آیا می‌توان در مواجهه با افراد دروغ‌گو، حقیقت را مدیریت کرد؟ تحقیقات می‌گویند که احتمالا ماجرا به این سادگی نیست. ما در شناسایی و ردیابی دروغ‌ها تقریبا ناتوان هستیم. حتی فن‌آوری‌های جدید نیز نمی‌توانند به ما کمکی کنند و شانس کار ما را بهبود ببخشند.

سال ۲۰۰۹ (۱۳۸۸) تحقیقاتی انجام شد که در مجله علوم قانونی (Forensic Sciences) به چاپ رسید و در آن توضیح داده شد که با تکنیک «تجزیه و تحلیل استرس صدا» می‌توان تا حدودی به راست یا دروغ بودن صحبت‌های فرد موردنظر پی برد.

سال ۲۰۱۴ (۱۳۹۳) تحقیقات دیگری با همین موضوع انجام شد که نشان داد افراد هوشمند به‌راحتی از دروغ‌گوها فریب می‌خورند. البته این مسئله بدان معنا نیست که ما نمی‌توانیم شانس خود را بهبود ببخشیم و بتوانیم جلوی این مسئله را بگیریم؛ اما روش خاصی هم برای تشخیص این فریب وجود ندارد.

در تحقیقات جدید راه‌های متفاوتی ارائه شده است که تا حدودی دروغ گفتن طرف مقابل را فاش می‌کند. راه نخست، نشانه‌های فیزیولوژیکی بدن است. خیره نگاه کردن یا دزدیدن نگاه، یکی دیگر از نشانه‌های دروغ‌گویی محسوب می‌شود. از دیگر نشانه‌های دروغ‌گویی حرکات ناسازگار است که به‌طورمعمول در حرکات بدن و حالات چهره فرد دروغ‌گو دیده می‌شود.

در یک دروغ واقعی، ممکن است شما تغییرات حالات چهره فرد دروغ‌گو را ببینید. این حالات می‌توانند یک لبخند یا یک بی‌قراری باشند که به واسطه آن بتوان دروغ فرد را پیش‌بینی کرد.

خیره نگاه کردن یا دزدیدن نگاه یکی دیگر از نشانه‌های دروغ‌گویی محسوب می‌شود. بیشتر دروغ‌گوها می‌دانند که دروغ گفتن اشتباه است، بنابراین در لحظه‌ای که دروغ می‌گویند، تلاش می‌کنند تا ارتباط چشمی خود را با طرف مقابل کاهش دهند. علاوه بر این، دروغ گفتن عموما انرژی‌های شناختی و عاطفی زیادی را در برمی‌گیرد که ممکن است در فرد به‌هم‌ریختگی احساسی ایجاد کند؛ بنابراین در این زمان فرد سعی می‌کند تا به دوردست بنگرد.

از دیگر نشانه‌های دروغ‌گویی حرکات ناسازگار است که به‌طورمعمول در حرکت‌های بدن و حالات چهره فرد دروغ‌گو دیده می‌شود. می‌توان گفت کلمات دروغ می‌گویند، اما بدن حقیقت را نشان می‌دهد؛ بنابراین توصیه می‌شود در مواجه با فرد دروغ‌گو بیشتر به حرکات وی توجه شود تا سخنان او.

نباید فراموش کرد که دروغ گفتن را نباید با پنهان کردن احساسات یکی گرفت. مایکرواکسپرشن‌ها (Microexpressions) بیانات مختصر و غیرمستقیم صورت هستند که برای نشان دادن حالات چهره به دو بخش تقسیم می‌شوند و عواطف و احساسات فرد را پنهان می‌کنند. شما ممکن است اضطراب خود را پنهان کنید و در موقعیتی ناگوار و ناخوشایند، شوک خود را مهار کنید. این موارد حاکی از دروغ نیست.

منبع: پارسینه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۸۶۱۰۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هک شده‌اید یا نه؟ نشانه‌ها و راه‌حل‌ها

  پلیس فتا چندین نشانه کلیدی را برای تشخیص هک شدن گوشی ارائه کرده است:

۱- ضعف ناگهانی عملکرد:​​​​​​​
اگر گوشی شما به طور ناگهانی کند شده، برنامه‌ها به طور مکرر هنگ می‌کنند یا بدون دلیل ریستارت می‌شود، این می‌تواند نشان دهنده فعالیت‌های مشکوک در پس‌زمینه باشد.

۲- مصرف غیرعادی باتری: ​​​​​​​
اگر گوشی شما به طور ناگهانی کند شده، برنامه‌ها به طور مکرر هنگ می‌کنند یا بدون دلیل ریستارت می‌شود، این می‌تواند نشان دهنده فعالیت‌های مشکوک در پس‌زمینه باشد.

۳- داغ شدن گوشی: ​​​​​​
داغ شدن بیش از حد گوشی، به خصوص زمانی که از آن به طور فعال استفاده نمی‌کنید، می‌تواند نشانه‌ای از فعالیت‌های پردازشی سنگین در پس‌زمینه باشد که توسط بدافزار یا برنامه‌های جاسوسی انجام می‌شود.

۴- پاپ‌آپ‌های زیاد و غیرقابل بستن: ​​​​​​​
اگر ناگهان با تعداد زیادی پاپ‌آپ تبلیغاتی یا پنجره‌های بازشو مواجه می‌شوید که نمی‌توانید آنها را ببندید، این می‌تواند نشان دهنده نصب برنامه‌های مخرب باشد.

۵- ظاهر شدن اپلیکیشن‌های ناآشنا: ​​​​​​​
اگر برنامه‌هایی را در گوشی خود مشاهده می‌کنید که هرگز آنها را نصب نکرده اید، این یک علامت قرمز بزرگ است. این برنامه‌ها ممکن است بدافزار یا برنامه‌های جاسوسی باشند که برای سرقت اطلاعات شما نصب شده‌اند.

۶- مبلغ قبض تلفن بالا و غیرعادی:
اگر ناگهان با افزایش قابل توجهی در قبض تلفن همراه خود مواجه می‌شوید، ممکن است هکر از سیمکارت شما برای برقراری تماس‌های مخرب یا ارسال پیام‌های SMS استفاده کند.

اگر فکر می‌کنید گوشی شما هک شده است، چه باید کرد؟

۱- رمز عبور تمام حساب‌های خود را تغییر دهید: 
بلافاصله رمز عبور تمام حساب‌های کاربری خود، از جمله ایمیل، شبکه‌های اجتماعی، حساب‌های بانکی و هر چیز دیگری که به اطلاعات شخصی شما دسترسی دارد را از طریق دستگاهی دیگر تغییر دهید.

۲- آنتی ویروس نصب کنید: 
یک آنتی ویروس قوی و به‌روزرسانی شده بر روی گوشی خود نصب کنید و اسکن کاملی را برای شناسایی و حذف هرگونه بدافزار یا برنامه مخرب انجام دهید.

۳- گوشی را به تنظیمات کارخانه بازنشانی کنید:​​​​​​​
اگر اقدامات فوق کافی نبود، آخرین راه حل بازنشانی گوشی به تنظیمات کارخانه است. این کار تمام اطلاعات و برنامه‌های شما را از جمله هرگونه بدافزار احتمالی پاک می‌کند.

نکات پیشگیرانه برای جلوگیری از هک شدن گوشی

۱. از VPN های نامطمئن استفاده نکنید:
 فقط از VPN های معتبر و دارای شهرت خوب استفاده کنید.

۲. از برنامه‌های مدیریت رمز عبور استفاده کنید:
 برای تمام حساب‌های خود از رمزهای عبور قوی و منحصر به فرد استفاده کنید و آنها را با استفاده از یک برنامه مدیریت رمز عبور امن ذخیره کنید.

۳. از ایستگاه‌های شارژ عمومی خودداری کنید:
 از اتصال گوشی خود به شارژرهای عمومی در مکان‌های عمومی مانند کافه‌ها و فرودگاه‌ها خودداری کنید، زیرا ممکن است آلوده به بدافزار باشند.

با هوشیاری و رعایت نکات پیشگیرانه می‌توانید از گوشی خود در برابر هکرها محافظت کنید و اطلاعات شخصی و مالی خود را امان نگه دارید.

دیگر خبرها

  • پارلمان استرالیا ایلان ماسک را یک گاوچران خودشیفته توصیف کرد!
  • خاطره گویی در جمع دوستان اسرار جنایت یک ساله را فاش کرد | وقتی قاتل خودش را لو داد
  • یاوه‌گویی وزیر دفاع فرانسه علیه ایران
  • ببینید | از کجا بفهمیم نماز هایی که میخوانیم بدرد قیامت می خورد؟
  • شرق: هیبت اسرائیل در حماسه حمله ایران فرو ریخت
  • هک شده‌اید یا نه؟ نشانه‌ها و راه‌حل‌ها
  • جنجال تمسخر خاطره‌گویی بایدن؛ دایی جو توسط آدم‌خواران خورده شده؟
  • بن‌گویر: سال‌ها دربارهٔ ارتش اسرائیل به ما دروغ می‌گفتند
  • ادعای اجرای سند ۲۰۳۰ توسط دولت سیزدهم دروغ است
  • از کجا بفهمیم غلظت خون داریم؟ | علائم غلظت خون را بشناسید