Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@18:06:59 GMT

آمریکا از پالرمو چه می خواهد؟

تاریخ انتشار: ۸ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۸۶۳۴۲۹

آمریکا از پالرمو چه می خواهد؟

تهران- ایرنا- از ابتدای دهه 1990 میلادی یعنی زمانی که آمریکا پیروز جنگ سرد شد این کشور، راهبردی تحت عنوان مدیریت کنوانسیونی دنیا در پیش گرفت به این معنی که در قالب کنوانسیون و مقررات بین ‌المللی به دنبال مدیریت دنیا به گونه‌ای هستند که هژمونی آمریکا همچنان حفظ شود.

در ادامه این یادداشت که به قلم حشمت الله فلاحت پیشه نماینده مجلس در روزنامه جام جم منتشر شده است، می خوانیم: به این ترتیب بسیاری از مسائلی که خلاف نقض حاکمیت ملی کشورها بود در قالب کنوانسیون‌های مختلف مطرح شد، مانند مقابله با جرایم بین‌المللی و تروریسم که ادامه یافت تا این‌که در انتهای سال 1990 بعد از هشت سال و در دوران حکومت کلینتون شرایطی تحت عنوان افول هژمونی آمریکا مطرح شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



نئومحافظه کاران آمریکایی تاکید کردند نباید هژمونی آمریکا افول کند. در مقابل آنها، افرادی مانند ژوزف نای دنیا را شطرنج سه‌بعدی تعریف کرد و گفت اگر بخواهیم هژمونی آمریکا را به نیابت از غرب داشته باشیم، باید این شطرنج را در نظر داشته باشیم. بعد اول این شطرنج نظامی است و معتقد است آمریکا، ناتو و هم پیمانانش همچنان قدرت اول هستند. ژوزف نای بعد دوم را اقتصادی در نظر گرفت و معتقد بود رقبایی از راه می‌رسند که هژمونی اقتصادی آمریکا را تهدید می‌کنند از جمله کشور و گروه‌هایی مانند چین و گروه بریکس.

لایه زیرین به اعتقاد ژوزف نای، هژمونی‌ناپذیر است. به این معنی که این لایه ـ که دنیای تروریست ها، هکرها، پولشویی و جرایم سازمان یافته بین‌المللی و... است ـ دنیای هژمونی‌ناپذیر است و نباید آمریکا راسا هزینه مقابله با جرایم سازمان یافته، تروریسم و... را به عهده بگیرد، به همین جهت آمریکا راهبردی تحت عنوان ایجاد مقررات بین‌المللی و سهیم کردن کشورهای دیگر را در مورد آفات آن در نظر گرفت.

بنابراین سلسله موافقت‌نامه‌ها و کنوانسیون‌هایی که تا کنون به مجلس آمده در این قالب است که از نیمه دوم دهه 1990 تا 2000 میلادی بتدریج در دنیا فراگیر شده است. به همین جهت مجلس باید دقت نظر بیشتری در ارتباط با بررسی کنوانسیون‌ها بویژه کنوانسیون پالرمو که اخیرا تصویب شده، داشته باشد. در ضمن باید به این موضوع توجه داشت که هیچ‌کدام از کشورهای دنیا به اندازه ایران بر سر تعیین مصادیق بندهای کنوانسیون پالرمو با آمریکا چالش ندارند.

برای غرب و آمریکا غالب کردن ادبیاتشان در دنیا مهم است، آنها استثنائاتی را در مورد کنوانسیون پالرمو خواهند پذیرفت، اما در آینده همین مجموعه، کشورهایی را که عضو کنوانسیون شده‌اند به عنوان ابزار زور مورد استفاده قرار خواهند داد، به این معنی که کشوری مانند ایران را در اقلیت قرار می‌دهند و بعد از آن موضوع اصلاح کنوانسیون را در دستور کار قرار داده و سعی می‌کنند مصادیق خود را تحمیل کنند. بنابراین مجلس باید با دقت بیشتری این کنوانسیون را مورد بررسی قرار دهد.

*منبع: روزنامه جام جم؛1396،11،8
**گروه اطلاع رسانی**9117**2002**انتشاردهنده: فاطمه قنادقرصی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۸۶۳۴۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیداری دنیا در قبال مسئله فلسطین مرهون جبهه مقاومت است

به گزارش خبرگزاری مهر، سالار آبنوش که ظهر امروز به مناسبت هفته عقیدتی سیاسی در دیدار شورای فرماندهی سپاه استان قزوین با آیت الله عبدالکریم عابدینی نماینده ولی فقیه در استان به عنوان منتخب مجلس دوازدهم حضور داشت اظهار کرد: بسیجی بودن و پاسدار بودن یک افتخار است که به آن می بالم و همیشه خود را سرباز ولایت می دانم.

وی با اشاره به عملیات موشکی سپاه پاسداران علیه رژیم صهیونیستی تاکید کرد: امروز رژیم صهیونیستی به برکت وجود جبهه مقاومت و عملیات وعده صادق رسوای جهان شده است.

منتخب مردم قزوین، البرز و آبیک در مجلس شورای اسلامی واکنش دانشجویان و اساتید دانشگاه های آمریکا را برآمده از اراده خداوند دانست و خاطرنشان کرد: هیچ اراده ای نمی توانست افکار عمومی جهانیان و وجدان های آنها را به این سمت دفاع از حق رهنمون کند مگر اراده خداوند که به برکت وجود جمهوری اسلامی ایران و جبهه مقاومت این اتفاق امروز رخ داده و صدای جبهه مقاومت از قلب آمریکا فریاد زده می شود.

آبنوش تحولات دنیا و واکنش های ملت ها در
قبال جنایات صهیونیست ها و حمایت از مردم غزه و فلسطینی ها را در تاریخ چند دهه گذشته بی نظیر دانست و یادآور شد: همه این رخدادها و تحولات جهانی مرهون رهبری امامین انقلاب و جان فشانی خون شهداست.

کد خبر 6093441

دیگر خبرها

  • بیماری و بیکاری سهم ۷ میلیون ایرانی از دریای خزر | یک مسئول محیط زیست: برای شنا هم حاضر نیستم به خزر بروم
  • دانش آموزان نقش مهمی در رفع مشکلات کشور دارند
  • بیداری دنیا در قبال مسئله فلسطین مرهون جبهه مقاومت است
  • معلم‌ها تحولات جهان را برای دانش‌آموزان تبیین کنند
  • اجتماع دانشگاهیان خاش در حمایت از دانشجویان و دانشگاهیان آمریکایی و اروپایی طرفدار غزه
  • طنین شعار «مرگ بر اسراییل» در سراسر جهان
  • برگزاری تجمع در خاش برای حمایت از دانشگاهیان آمریکا و اروپا
  • بررسی ابعاد حقوقی تجمع دانشگاهیان آمریکا در دانشگاه قم
  • ابعاد حقوقی تجمع دانشگاهیان آمریکا در دانشگاه قم بررسی شد
  • آگاهی افکار عمومی و حقایقی که جنگ غزه برای دنیا آشکار کرد