Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-03@04:57:29 GMT

طراحی سیستم اتوماسیون تصویر برداری میکروسکوپی

تاریخ انتشار: ۸ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۸۶۷۲۰۰

طراحی سیستم اتوماسیون تصویر برداری میکروسکوپی

سیستم اتوماسیون تصویر برداری میکروسکوپی توسط محققان دانشکده فناوری های نوین دانشگاه علوم پزشکی اصفهان طراحی و پیاده سازی شد.

به گزارش ایمنا و به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان،  قابلیت‌های منحصر بفرد این سیستم شامل اسکن اتوماتیک لام، دسترسی به همه نواحی و زیر نواحی لام در بزرگنمایی‌های مختلف مخصوصا برزگنمایی ۱۰۰۰ برابر و ذخیره حجم بالای تصاویر و انتقال آنها است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این قابلیت ها جز محدویت های سیستم های موجود بوده است. 

اسکن اتوماتیک، غربالگری و تصویربرداری بر روی میکروسکوپ‌های آزمایشگاهی باعث کاهش زمان اسکن، کاهش خطای سیستمی، کاهش خستگی ناشی از فرایند دستی و افزایش سرعت و دقت و افزایش راندمان و بهبود عملکرد کاربر می‌شود، همچنین ذخیره سازی موقعیت هدف های متفاوت و دسترسی سریع به آن ها فرایند بازبینی مجدد را آسان خواهد کرد. اتوماسیون تصاویر میکروسکوپی به منظور کاربردهای تشخیصی در علوم پزشکی، پاتولوژی، انگل شناسی، بافت شناسی و غیره اهمیت بسزایی دارد، مکانیزم معمول تصویر برداری در کشور ما با استفاده از لام های میکروسکوپی، به صورت دستی و به کمک دوربین هایی که به میکروسکوپ متصل می شوند صورت می‌گیرد. 

سجاد دهقانی، طراح و سازنده این سیستم است که این طرح را در پایان نامه کارشناسی ارشد در دانشکده فناوری های نوین پزشکی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان طراحی و اجرایی کرده است. 

 این سیستم دربردارنده قسمت های الکترونیکی و مکانیکی است که قسمت الکترونیکی دارای مدار فیدبک، سیستم راه اندازی، کنترل حرکت و موقعیت موتور و تصویر برداری می باشد. در قسمت مکانیکی یک سازه برای حرکت صفحه میکروسکوپ در دو جهت x,y و یک متمرکز کننده اپتیکی طراحی شده است. در واقع کاربرد سیستم اتوماسیون تصویربرداری میکروسکوپی برای موتوریزه کردن صفحه میکروسکوپ، اخذ تصویر و ذخیره سازی اطلاعات پیاده سازی شده است و انتقال و ذخیره سازی تصاویر در حافظه و یا به صورت آنلاین توسط شبکه داخلی قابل انجام است. 

در این پژوهش از سازوکار سیستم های مبتنی بر درایور موتور الکتریکی جهت موتوریزه کردن استفاده شده است. به منظور داشتن یک سیستم یکپارچه از زمان اسکن، غربالگری تصاویر، ذخیره سازی و انتقال داده ها، مکانیسمی بر پایه سه اصل کلی Stage Motorization ، Image Acquisition و Data Archiving طراحی شده است. در این سیستم تمامی عملیات کنترلی و پردازشی بر روی یک بستر نرم افزار گرافیکی انجام می پذیرد، این کمک شایانی به کاربر جهت رسیدن به اهداف خود است. 

 دسترسی به دقت حرکتی۳۰ میکرومتر، اسکن اتوماتیک، ایجاد یک بستر مناسب جهت در اختیار داشتن پایگاه داده با حجم بالا، غربالگری تصاویر، ایجاد تصاویر یکنواخت از بخشی از لام به منظور موزاییکی کردن تصاویر و کاربرپسند بودن سیستم را می توان بعنوان مزایا و نو آوری های سیستم اتوماسیون تصویربرداری میکروسکوپی عنوان کرد. 

وضوح تصویر در اخذ تصاویر و همچنین از دست ندادن جزئیات موجود در زمان اسکن مخصوصا در بزرگنمایی ۱۰۰۰برابر از اهمیت ویژه ای برخوردار است، هم پوشانی ۷۵ درصدی در بزرگنمایی ۱۰۰۰برابر ویژگی منحصر به فردی است که می توان تمامی جزییات لام را در زمان تهیه تصویر از یک اسلاید به اسلاید بعدی در اختیار داشت، این مورد ویژگی برجسته در تهیه یک اسلاید شات از کل لام بعد از اسکن کامل ناحیه انتخابی و موزاییکی کردن تصاویر در اختیار متخصصین قرار میدهد. 

گفتنی است اغلب تجهیزات پزشکی در حوزه آزمایشگاهی در کشور وارداتی است و اکثرا دارای قیمت های بسیار بالایی به علت تکنولوژی های به کار رفته در سیستم های موجود است، سیستم های میکروسکوپی نیز جز دسته دستگاهی مدرن و گران در حوزه آزمایشگاهی بوده و از آنجایی که با حوزه سلامت در ارتباط هستند بومی سازی این سیستم ها ضرروتی انکار ناپذیر است.

 سیستم های مشابه خارجی بر اساس نوع مکانیزم به کار رفته در آن در حدود ۲۰ هزار دلار است، در همین حال نمونه ساخته شده در این طرح بر اساس طراحی جدید مکانیزم حرکتی، نرم افراز و سخت افزارهای به کار رفته در آن قیمتی در حدود ۳۰ درصد قیمت مشابه خارجی دارد و ساخت هر سیستم حداقل ۱۴ هزار دلار ارزآوری خواهد داشت.

منبع: ایمنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۸۶۷۲۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصویربرداری از بیماران به‌سمت هوش مصنوعی می‌رود؟

به گزارش خبرآنلاین، دبیر سی ونهمین کنگره سالانه انجمن رادیولوژی ایران از ارایه جدیدترین دستاوردهای در زمینه رادیولوژی نوین و هوش مصنوعی در کنگره امسال این انجمن که ۱۸ تا ۲۱ اردیبهشت ماه امسال و با حضور جمعی از متخصصان داخل و خارج کشور در محل هتل المپیک تهران برگزار می شود، خبر داد.

به گزارش روابط عمومی انجمن رادیولوژی ایران، دکتر لیلا آقا قزوینی، متخصص رادیولوژی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اعلام این خبر افزود: با توجه به اهمیت ارایه خدمات پزشکی در بیماران مراجعه کننده به اورژانس ها به خصوص بیماران دچار تروما و سکته های مغزی، تصویربرداری در اورژانس در کنار دیگر مباحثی چون تصویربرداری سیستم عضلانی اسکلتی، تصویربرداری زنان و بارداری و تصویربرداری سروگردن از محورهای مورد تمرکز کنگره امسال انجمن رادیولوژی ایران است.

وی با اشاره به شعار کنگره امسال که «رادیولوژی آینده فراتر از افق هاست» و به همین منظور نقش هوش مصنوعی، چت پات ها و چت جی پی تی(Chat GPT ) در رشته رادیولوژی مورد بحث و بررسی متخصصان این رشته قرار خواهد گرفت، اظهار داشت: همچنین در این کنگره چالش های مربوط به هوش مصنوعی و نیز مبحث اخلاق پزشکی در رادیولوژی به همراه ارایه راهکارها در این حوزه ارایه خواهد شد.

دکتر آقا قزوینی با تاکید بر اهمیت درج شرح حال کامل و هدفمند بیمار توسط پزشکان بالینی درخواست کننده تصویر برداری برای دریافت گزارش های اصولی و کاربردی تصویربرداری یادآور شد: از آنجا که دقت و صحت تصاویر درخواستی متخصصان مربوط در جهت تشخیص دقیق بیماری و بهبود حال بیمار موثر است، آشنایی با نکات چالش برانگیز و گمراه کننده تشخیصی در تصویربرداری در این کنگره مورد بحث و هم اندیشی متخصصان این رشته قرار خواهد گرفت.

وی ادامه داد: کنگره رادیولوژی ایران یکی از بزرگ ترین کنگره های تخصصی پزشکی در کشور به شمار می رود که همه ساله میزبان استادان داخلی و خارجی و نیز رادیولوژیست ها و سایر رشته های تخصصی است که امسال قرار است در آن مباحث مهم دیگری مانند PET اسکن ها مورد بحث و هم اندیشی متخصصان حاذق در این رشته ها قرار گیرد.

لازم به ذکر است، این کنگره با حضور بیش از چهار هزار نفر از رادیولوژیست ها ،دستیاران رادیولوژی و رشته های مرتبط و نیز با حضور بیش از چهار صد سخنران داخلی و خارجی به ارایه جدیدترین دستاوردهای علم تصویربرداری می پردازد. همزمان با سی و نهمین کنگره سالانه انجمن رادیولوژی ایران، نمایشگاه های تجهیزات پزشکی در چهار سالن مجزا در محل هتل المپیک تهران به ارایه آخرین دستاوردهای تجهیزات رشته تصویربرداری خواهند پرداخت.

۲۳۳۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901391

دیگر خبرها

  • خنثی‌سازی امنیتی‌ترین طراحی عملیات نفوذ و خرابکاری صنعتی سرویس اطلاعاتی موساد در ایران روی آنتن شبکه یک سیما
  • بومی‌سازی دوربین های ضد انفجار برای صنعت دریایی در شرکت دانش‌ بنیان
  • موزه‌های آنلاین طراحی شد
  • هوش مصنوعی چگونه به معماران و طراحان کمک می‌کند؟
  • بازدید معاونت بهره‌برداری و توسعه فاضلاب از تاسیسات فاضلاب شهرستان سلماس
  • روش‌های نوین ساختمان سازی در سال جدید
  • سرور ابری و آشنایی با ویژگی های آن
  • تصویربرداری از بیماران به‌سمت هوش مصنوعی می‌رود؟
  • اجرای ۱۰ طرح راه سازی در استان همدان
  • رونمایی بریتانیا از سیستم ذخیره‌سازی انرژی آبی جدید