Web Analytics Made Easy - Statcounter

"مردم در ۴ سال گذشته نه تنها کورسویی از رشد اقتصادی و روند مثبت ندیدند بلکه عواملی همچون روی کارآمدن دوباره وزرای پیر و تهدید هرروزه برجام توسط ترامپ مردم را به سمت اعتراض سوق می‌داد. " ۰۸ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۳:۴۲ سیاسی احزاب و تشکل ها نظرات

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری تسنیم، در روزهای گذشته یادداشتی اختصاصی از عباس عبدی تحلیلگر اصلاح‌طلب درباره اغتشاشات تهران و برخی شهرستانها در خبرگزاری تسنیم منتشر شده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از مخاطبان تسنیم در نقد تحلیل عباس عبدی، یادداشتی ارسال کرده است که بدون دخل و تصرف توسط تسنیم به شرح زیر منتشر می‌شود:

اغتشاشات هفته‌های گذشته تهران و شهرستان‌ها با حضور به موقع مردم پایان یافت و توهم برخی اپوزیسیون که به دنبال ماهی گرفتن از این آب گل‌آلود بودند، نقش بر آب شد.

در روزهایی که خیابان‌های برخی شهرها شاهد اغتشاش و خسارت زدن به اموال عمومی بودند، تحلیل‌های مختلفی از چهره‌های شاخص دو جریان سیاسی اصلاح‌طلب و اصولگرا شاهد بودیم. اکثر تحلیل‌ها و بیانیه‌های احزاب سیاسی بر لزوم عدم خسارت به شهر و لزوم برخود با آشوبگران بود.

با این حال برخی نیز درصدد بودند که به نحوی این آشوب‌ها را ساماندهی از طرف جناح مقابل دولت ببینند. برای مثال عباس عبدی تحلیلگر مسائل سیاسی در یادداشتی اختصاصی که در تسنیم منتشر شده بود، با طرح این پرسش که چرا در دولت گذشته شاهد طرح مطالبات اقتصادی نبودیم در کف خیابان‌ها نبودیم، چنین نوشت "چرا در سال‌های گذشته به‌ویژه در سال 1391 و 1392 که رشد اقتصادی منفی و تورم تا حدود 35 درصد بود و حتی مسایلی چون هجوم به فروشگاه‌های مواد خوراکی و خرید همه برنج‌های بازار را شاهد بودیم، شاهد چنین اتفاقاتی نیستیم؟ آیا مردم آن زمان بی‌خیال وضع معیشت خود بودند، یا آنکه در حضور خیابانی محتاط بودند و آن را پرهزینه می‌دانستند؟ به‌طور قطع حالت اول پذیرفتنی نیست، ولی کاهش هزینه حضور خیابانی کاملاً معقول است."

در پاسخ به این ادعای آقای عبدی می‌توان چند گزاره را درنظر گرفت. اولا بعد از روی کارآمدن دولت‌های نهم و دهم شاهد از بین رفتن حلقه بسته مدیریتی کشور در سطح کلان و روی کارآمدن چهره‌های جوان و تازه در سطح حتی وزارت بودیم که موجب امیدوار شدن مردم و درک این مسئله بود که می‌توان با پشتکار به سطوح بالایی رسید و این مسئولیت‌ها ملک طلق افراد خاص نیست.

هرچند دولت دهم نیز در اواخر خود دچار حلقه بسته مدیریتی و دولت به یک طیف خاص محدود شد، اما در دولت یازدهم باز شاهد روی کارآمدن چهره‌های قدیمی و سالخورده‌ای بودیم که یک بار حداقل در طول سالهای گذشته و یا حتی دهه‌های گذشته! وزارت را تجربه کرده بودند و کشور از روند جوانگرایی فاصله‌ای طولانی گرفت.

سال 91 مانند این روزها کشور شاهد رشد فزاینده قیمت ارز و افزایش قیمت کالاها بود، اما در دولت گذشته از سال 84 تا حدود سال 90، روند اقتصادی مثبتی را شاهد بودیم. طبق آمار رسمی رشد اقتصادی بدون نفت در سال هشتاد و هشت 3.16، سال هشتاد و نه 6.38 و سال نود 3.2 بود. همچنین اقداماتی که در دو دولت اصلاحات و کارگزاران انجام نمی‌شد، مانند سفرهای استانی، دیدار چهره به چهره مردم با وزرا و رئیس جمهور، افتتاح کارخانه‌ها و طرح‌های عمرانی و سرکشی به دورافتاده ترین مناطق جوی از امید را در دل‌ها زنده کرد. 

مردم در 4 سال گذشته نه تنها کورسویی از رشد اقتصادی و روند مثبت را ندیدند بلکه عواملی همچون روی کارآمدن دوباره وزرای پیر و تکراری و همچنین تهدید هرروزه برجام توسط ترامپ مردم را بیش از پیش به سمت ناامیدی و اعتراض سوق می‌داد. در واقع تنها برگه برنده دولت یازدهم یعنی «برجام» که با تعابیری همچون «خورشید تابان» یا «برجام را خدا آورد» یاد می‌شد، کم کم رنگ باخث تا اینکه این روزها شاهد تحریم‌های پیاپی از جانب آمریکا هستیم.

اگر در دو سال آخر دولت قبل، روند اقتصادی مطلوب نبود و روبه نزول بود، با این‌حال مقاومت در برابر زورگویی‌های 5+1 بر سر مسئله هسته‌ای از عوامل تحریم و تحدید اقتصادی به شمار می‌رفت، امری که این دولت با برجام مدعی بود تحریمی نخواهد بود. همچنین در دو سال دولت قبل امیدها این بود که با انتخابات 92 و انتخاب روحانی روند مطلوبی شاهد خواهیم بود اما نه 92، که حتی اعتماد مجدد مردم به وی در 96 نیز کارساز نبود و هر روز وضع اقتصادی بدتر می‌شود.

در این شرایط است که مردم چاره‌ دیگری جز اعتراض نمی‌بینند و به خیابان‌ها می‌آیند و عده‌ای سودجو نیز از این فرصت استفاده کرده و اعتراضات را به اغتشاش تبدیل می‌کنند. به نظر می رسد تحلیلگران، فعالان سیاسی و مسئولان به‌جای اینکه به دنبال این باشند تا به نحوی اعتراض مردم را وارونه نشان دهند دست در دست هم داده و فکری به حال اقتصاد بیمار این روزهای کشور کنند.

انتهای پیام/

 

 

R1381/P1360/S1,10/CT4 واژه های کاربردی مرتبط اغتشاشات 96

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۸۶۷۴۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیسی: دولت با شیوه سه جانبه‌گرایی تعیین حقوق کارگران موافق است

به گزارش گروه سیاسی ایسکانیوز، آیت الله سیدابراهیم رئیسی امروز سه‌شنبه در جشنواره ملی امتنان از کارگران طی سخنانی اظهار کرد: باید در تمام ایام سال به کار و کارگر توجه شود اما به دلیل آنکه این ایام موضوع کار و کارگر بیشتر مورد توجه همگان است به آن پرداخته می‌شود.

بیشتر بخوانید: رئیسی از کارخانه ایران خودرو دیزل بازدید کرد

وی افزود: ما باید بتواینم آنچه رهبر معظم انقلاب اسلامی و قانون و سیاستهای کلی مشخص کرده‌اند و برای رشد اقتصادی کشور موثر است به انجام برسانیم. این نشست در کارخانه بزرگی که کرگران آن کارهای قابل عرضه‌ای در بازارهای داخلی و خارجی دارند، برگزار می‌شود. این نشان دهنده توانایی نیروهای کشور ما و نشان دهنده آن است که در کشور می‌توان کارهای بزرگی انجام داد.

رئیس جمهور ادامه داد: عزیزان ما علی رغم بسیاری از کاستی‌ها و تحریم‌ها تولیدات امید آفرینی برای کشور دارند. ما با همین روحیه ارزشمند و جهادی کارگران و مهندسان عزیز پای کار کشور هستیم و دشمن همچنان که در عرصه‌های مختلف ناکام مانده است در عرصه اقتصادی هم ناکام خواهد ماند.

رئیسی با بیان اینکه کارگران محور تولید هستند، عنوان کرد: باید همه حمایت‌های حقوقی،‌ مالی و اجتماعی از کارگر صورت بگیرد تا شاهد رشد کمی و کیفی تولیدات کشور باشیم. در سفری که اخیرا به سریلانکا داشتیم شاهد کاربزرگی که با صدرو خدمات فنی و منهدسی ما به این کشور انجام شده بود، بودیم، این کار از جهت تکنیک بسیار کم نظیر و به تعبیر مدیران‌ آن کشور بی نظیر بود. اینگونه اقدامات از دست فناوران ایران بر می‌آید.

رئیس جمهور تاکید کرد: ما در بین جامعه کارگری افرادی را داریم که نخبه هستند و باید به این افراد توجه کرد تا ایده پردازی آنها تقویت شود و نخبگی آنها باید مورد توجه خاص قرار بگیرد و ما هم در دولت ایده‌های نخبگان را مورد توجه قرار می‌دهیم.

وی توجه به فرهنگ کار را موضوع بسیار مهمی دانست و عنوان کرد: توجه به عمل به هنگام و زمان شناسانه بسیار مهم است. در دوارن دفاع مقدس کارهایی در کارخانه‌های ما انجام شد که ما را از کشورهای بیگانه بی نیاز کرد. امروز هم شاهد یک جنگ اقتصادی هستیم اما به لطف خدا جوانان ما تا کنون نشان داده‌اند که همچنانی که رزمندگان ما در جنگ نظامی سیلی محکمی به دشمن زدند کارگان ما نیز در جنگ اقتصادی سیلی محکمی به دشمن خواهند زد.

رئیس ادامه داد: دشمن تصور کرده است با تهدید و تحریم می‌تواند ما را متوقف کند در صورتیکه امروز شاهد رشد تولید و رشد در حوزه‌های دانش بنیان هستیم. این بدان معنا است که جوانان کشور ما در حال انجام کارهای بزرگی هستند.

رئیس جمهور در ادامه از تصویب لایحه امنیت شغلی در دولت خبر داد و گفت: برای خانوداه‌ها ثبات و امنیت شغلی بسیار مهم است و ما هم به این موضوع معتقدیم.

رئیسی با اشاره به نحوه تعیین دستمزد کارگران گفت:‌ به نظر من همین شیوه سه جانبه‌گرایی برای تعیین حقوق و دستمزد کارگران شیوه مناسبی است و ما با این شیوه موافقیم.

کد خبر: 1229005 برچسب‌ها سید ابراهیم رئیسی

دیگر خبرها

  • سال گذشته شاهد روند کاهشی نرخ بیکاری در کرمانشاه بودیم
  • نگرانی از کاهش سطح دینداری و افزایش بی اعتمادی در جامعه در یادداشت عباس عبدی
  • تجربه اخیر کاهش نرخ ارز در شرایط بحرانی بی‌سابقه بود
  • از ادعای شکنجه تا پیام‌های لحظه آخری نیکا به مادرش
  • کنایه عباس عبدی به سکوت اصولگرایان درباره مواضع تند مهدی نصیری
  • کنایه عباس عبدی به سکوت اصولگرایان درباره مواضع تند مهدی نصیری / براندازی قابل جمع با اصلاح‌طلبی نیست
  • کنایه عباس عبدی به سکوت اصولگرایان مقابل جنجال مهدی نصیری /براندازی قابل جمع با اصلاح‌طلبی نیست
  • دلیل کاهش قیمت دلار در چند روز اخیر چیست؟ همتی پاسخ داد
  • رئیسی: دولت با شیوه سه جانبه‌گرایی تعیین حقوق کارگران موافق است
  • کوچ نقدینگی از بازار طلا و ارز به بازار سرمایه/ بورس جذاب شد