Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-02@14:44:26 GMT

غار «کتله خور» زیبای خفته استان زنجان

تاریخ انتشار: ۸ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۸۶۷۵۴۷

غار «کتله خور» زیبای خفته استان زنجان

زنجان- غارها جزو ذخایر طبیعی و ملی کشورها محسوب می‌شوند آنها منابعی غنی از آب، هوا و جذب گردشگر هستند از این رو در بسیاری کشورها همواره مورد توجه قرار دارند.

قدس: کشور ما به دلیل شرایط اقلیمی و جغرافیایی مناسب، منبعی غنی از انواع غارها را در خود جای داده است و تقریبا نمونه‌ای از انواع غارهای موجود در طبیعت در کشور ما یافت می‌شود اما به باور کارشناسان، آن طور که باید به این ثروت طبیعی بها داده نمی‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در بعضی از مناطق غربی ایران به کوه‌های کم ارتفاع «کتله» می‌گویند و احتمالا وجه تسمیه غار نیز به همین علت باشد که غار در یکی از این کوه‌ها قرارگرفته است و خورشید از پشت آن طلوع می‌کند و به جای «کتله خورشید» به آن «کتله خور» گویند.

یک معنی دیگر ترکی بوده که کتله به معنی پستی و بلندی و ناهمواری‌های دخل غار و خور به معنی راحتی و آسانی است که به صورت کلی به معنی پستی و بلندی‌های راحت و دنج است.

غار کتله خور

غار کتله خور در استان زنجان شاید نام آن برگرفته از همین ریشه باشد که همه ساله تعداد بسیاری از گردشگران را به خود جلب می کندهر چند که نماینده مردم خدابنده در مجلس از بی توجهی به این غار گلایه منداست.

احمد بیگدلی در این رابطه معتقد است: این غار یکی از زیباترین غارهای خشکی جهان است اما متاسفانه به دلیل دوری از مرکز، نبود زیرساخت‌های مناسب و ناشناس ماندن غریب و مهجور است؛ حتی بسیاری از مردم کشور اسم این غار را نشنیده‌اند.

جهت حفظ و نگهداری این غار اقداماتی انجام شده است اما کافی نیست و نیاز است برای ادامه حیات آن کارهای بیش‌تری انجام شودبیگدلی با انتقاد از عملکرد سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در خصوص عدم استفاده از ظرفیت‌های گردشگری جهت کاهش نرخ بیکاری، اظهار می کند: در کشور مشکل بیکاری بیداد می‌کند اما متاسفانه از پتانسیل‌های موجود استفاده‌ای نمی‌شود چرا که می‌توان با جذب گردشگر شغل ایجاد کرد و جوانان را از بیکاری نجات داد.

وی با بیان اینکه عدم دلسوزی مسئولان استانی و کشوری مشکل اصلی رسیدگی به این غار است، تصریح  می کند: مسئولان مربوطه دائم به مردم در زمینه رسیدگی به این غار وعده‌هایی می‌دهند درحالی که به این موضوع هیچ‌توجهی نمی‌شود و فعالیتی در جهت بهبود زیرساخت‌های مناسب جهت جذب توریست انجام نمی‌شود.

وی عنوان می کند: از زمان کشف این غار توجهی به آن نشده است در حالی که این جاذبه گردشگری می‌توانست در اشتغال‌زایی، ارتقای وضعیت منطقه و موقعیت‌های اقتصادی اثرات مثبتی داشته باشد.

نماینده مردم خدابنده در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه علت ناشناس ماندن این غار بی‌توجهی مسئولان گردشگری در اطلاع‌رسانی است، ادامه می دهد:  این مسئولان وظیفه دارند مناطق گردشگری کشور را به مردم معرفی کنند تا با جذب گردشگر درآمدزایی انجام شود؛ هم‌چنین صداوسیما با ساخت برنامه‌هایی با مضمون آشنایی مردم با پتانسیل‌های گردشگری می‌تواند در این زمینه اقدامات مناسبی انجام دهد.

وی اظهار می کند: جهت حفظ و نگهداری این غار اقداماتی انجام شده است اما کافی نیست و نیاز است برای ادامه حیات آن کارهای بیش‌تری انجام شود هم‌چنین باید با ارائه امکانات و وسایل رفاهی بیش‌تر به مردم جذب گردشگر را افزایش داد که این موضوع نیازمند همکاری و دلسوزی مسئولان است.

نگاهی متفاوت

در حالی که مسئولان استانی و نمایندگان مردم بر این باورند که باید از این مواهب طبیعی برای ایجاد اشتغال بهره برد اما دوستداران محیط زیستو غارنوردان در این خصوص نظری متفاوت داشته و بر حفظ این مواهب الهی بیش از مقوله درآمد زایی تاکید دارند.

بنا بر گفته مسئولان بیش از دوهزار غار فعال و غیرفعال در کشور شناسایی شده که بخشی از آنها هنوز زنده‌اند و بیشتر غارها نیز خشک شده و به مرحله مرگ رسیده‌اند.

دوستداران محیط زیست اذعان می کنند: متاسفانه بسیاری از غارهای طبیعی به دلیل انجام اقدامات در حوزه گردشگری در معرض نابودی هستند.

فعالان محیط زیست اعتقاد دارند: برای مثال برخی از فعالان در این عرصه ساخت کافی شاپ را به نگهداری غارهای کشور ترجیح می‌دهند.

بنا بر گفته فعالان محیط زیست غار کلهرود اصفهان، غار دوریدان استان مرکزی، غار یکه‌ چاه در گلپایگان و غار سنگریز علویه در اصفهان از جمله غارهایی هستند که به‌دلیل عبور و مرور مکرر آسیب دیده‌ و صدمات فراوانی متحمل شده‌اند.

دوستداران محیط زیست هشدار می دهند که غارهای توریستی کشور از نظر حفاظتی مدیریت نمی‌شوند و استانداردهای گردشگری در غارهای ایران پایین‌تر از استانداردهای جهانی است.

دوستداران محیط زیست بیان م یکنند: گردشگران با ناآگاهی به غارها هجوم می‌برند و نمی‌دانند حتی نباید به دیواره‌های غار دست بزنند عنوان می کنند: به همین دلیل است که غار ترنگ کرمان صدمات زیادی دیده و نهشته‌های آن تخریب شده‌اند.

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۸۶۷۵۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش وزیر کشور به گزارش ادعایی درباره مرگ «نیکا شاکرمی»

به گزارش صدای ایران از ایسنا، احمد وحیدی در حاشیه جلسه امروز هیات وزیران درخصوص اجرای طرح انسداد مرز در شرق کشور، بیان کرد: انسداد مرز یک پروژه قدیمی است و چند بار شروع و رها شده بود که با دستور جمهور و تخصیص منابع، در شرق کشور دنبال می‌شود و در حال اجراست.

وی درخصوص تقسیم استان تهران به تهران شرقی و غربی نیز عنوان کرد: برنامه تقسیمات کشوری طبق نیاز‌های هر منطقه طراحی می‌شود و تقسیم استان تهران در دست بررسی است.

وحیدی همچنین با بیان اینکه انتخابات مرحله دوم در ۲۲ حوزه و ۱۱ هزار شعبه برگزار خواهد شد، اظهارکرد: از همه مردم دعوت می‌کنیم که در این انتخابات شرکت کنند. مرحله دوم مثل مرحله اول مهم است. همه گروه‌ها و سلایق و جریان‌ها به میدان بیایند و مردم را به حضور تشویق کنند.

وزیر کشور درباره مطرح شدن پرونده نیکا شاکرمی در رسانه‌های بیگانه، گفت: الان دانشجویان در دانشگاه‌های آمریکا و اروپا در حال حمایت از مردم فلسطین هستند. می‌خواهند توجهات را از این اعتراضات دور کنند. از سویی می‌خواهند عملیات وعده صادق را مخدوش کنند. آنها آمدند و یک سوژه بسیار مضحک که همه ابعاد آن روشن است را مطرح کردند که پاسخ آن هم داده شد و مشخص شد؛ دشمن و رسانه‌های آنها به گزارش‌های دروغ و دور از واقع متوسل شده اند تا عملیات روانی انجام دهند.

وی در خصوص کمک به سیل زدگان سیستان و بلوچستان، گفت: دولت فعلا ۱.۵ همت برای کمک مصوب کرد البته بعد از بررسی‌های بیشتر، اگه نیاز باشد کمک بیشتری می‌شود. این کمک‌ها در استان شروع شده است.

وحیدی درباره انعقاد قراداد بین شهرداری تهران و چین برای تامین واگن، گفت: کار خوبی است که شهرداری انجام داده است. امیدواریم طبق برنامه‌ها اجرا شود. اصل ما بر حمایت داخل است و اولویت بر تولید داخل است، اما سایر نیازمندی‌ها را از خارج تامین می‌کنیم. قرارداد طبق روال قانونی خود انجام شده است.

وحیدی درباره اجرای طرح نور، گفت: طرح نور براساس تکالیف قانونی است و فراجا به عنوان ضابط قوه قصاییه اجرا می‌کند. دستگاه‌های دیگر هم مسئولیت دارند که باید به آن عمل کنند تا از ناهنجاری‌ها جلوگیری شود. تا الان هم خوب انجام شده و مورد استقبال مردم و مسئولان قرار گرفته است.

دیگر خبرها

  • راه اندازی دادگاه‌های تجاری ضروری است
  • استقبال مردم و مسئولان استان ایلام از ورود پیکر شهید«فیضی زاده»
  • طعنه سنگین هاشمی‌طبا به دولت رئیسی
  • مردم مشکل جدی کمبود دارو دارند، دولت لاپوشانی می‌کند
  • واکنش وزیر کشور به گزارش ادعایی درباره مرگ «نیکا شاکرمی»
  • جامع دیدن مسائل از سوی فعالان رسانه و تعامل مسئولان لازمه حل مسائل کشور
  • بررسی ۵۳ فقره پرونده در دیدار مردمی دادگستری مازندران
  • ۱۷۶ طرح عمرانی شهری زنجان در دولت سیزدهم اجرا شد
  • حکمرانی رسانه را جدی بگیریم
  • مسئولان زنجانی برای نجات پل تاریخی میربهاءالدین به خط شدند