Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-04-30@12:32:55 GMT

ردپایی از اشتغال در لایحه بودجه سال ۹۷ نیست

تاریخ انتشار: ۸ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۸۶۸۰۸۳

ردپایی از اشتغال در لایحه بودجه سال ۹۷ نیست

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با بیان اینکه تخمین هزینه‌ها در لایحه بودجه مطابق با استانداردها نیست، گفت: دغدغه امروز مردم اشتغال و معیشت است اما ردپای دقیقی از آن در لایحه بودجه ۹۷ نیست.

به گزارش خبرنگار پارلمانی گروه سیاسی خبرگزاری آنا، سیدمحمد جواد ابطحی در نشست علنی امروز (یکشنبه 8 بهمن) مجلس شورای اسلامی در مخالفت با کلیات لایحه بودجه سال 97، با طرح سوالی، گفت: این جدول بودجه که توسط کمیسیون تلفیق تدوین شده شب گذشته چاپ و در اختیار نمایندگان قرار گرفته است، در حالی که نمایندگان باید 10روز برای بررسی آن وقت داشته باشند؟ اکنون من چگونه می‌توانم با این جدول موافق یا مخالف باشم؟

بودجه خلاف اصل 52 قانون اساسی تنظیم شده است

نماینده مردم خمینی شهر در مجلس شورای اسلامی خطاب به اعضای شورای نگهبان، افزود: اعضای شورای نگهبان که باید پاسدار قانون باشید پاسخ دهید که طبق اصل 52 قانون اساسی بودجه چگونه تصویب شده است؟ در حالی که اصل 52 می‌گوید؛ بودجه سالانه کل کشور به ترتیبی است که در قانون مقرر شد است، این قانون یا قانون برنامه و بودجه سال 51 است یا قانون محاسبات عمومی برنامه ششم، بنابراین باید مشخص شود براساس کدام قانون تنظیم شده است درواقع بودجه را خلاف اصل 52 قانون اساسی تنظیم و به مجلس تقدیم کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آیا شورای پول و اعتبار درخصوص بودجه نظر داده است؟

وی با بیان اینکه شورای نگهبان به اینکه چرا اصل 52 قانون اساسی رعایت نشده ورود کند، افزود: دولت می‌خواهد بگوید؛ این اصل رعایت شده و قانون بودجه سال 51 هنوز حاکم است در حالی که بسیاری از مواد آن مانند ماده 20 اصلا دیده نشده و آیا شورای پول و اعتبار درخصوص بودجه نظر داده است؟

منابع پوک و پوچ در این لایحه بسیار داریم

ابطحی ادامه داد: ماده یک قانون محاسبات عمومی از تعریف بودجه می‌گوید، درواقع در این قانون آمده است؛ "پیش‌بینی درآمدها و تخمین هزینه‌ها برای دستیابی به اهداف از پیش تعیین شده در دوره زمانی یک ساله". براساس این تعریف، اولا پیش‌بینی درآمدها باید کارشناسانه انجام شود در حالی که شفاف نیست و منابع پوک و پوچ در این لایحه بسیار داریم.

وی اضافه کرد: دولت گفته است، مبلغی برای واگذاری و اصل 44 گذاشته شده است در حالی که باید اول بگوید؛ این مبلغ در سال 96 محقق شده است که آن را مجددا در سال 97 نیز می‌آورید؟ آیا می‌خواهید با کلمات بازی کنید یا مردم را سرگرم کنید؟

چگونه باید کسری بودجه جبران و تامین شود؟

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با بیان اینکه چگونه باید کسری بودجه جبران و تامین شود؟ اضافه کرد: افزایش مالیات، افزایش مشارکت و... از جمله اقداماتی است که به کسری پنهان بودجه دامن می‌زند. همچنین ارز دو نرخی است یعنی 3هزار 500 تا 3هزار 850 تومان دیده شده است اما عملا 4 هزار 400 تومان است، و سوال این است که ما به‌التفاوت آن چه می‌شود؟ به این می‌گویند؛ درآمد غیراستحقاقی یا به تعبیر اقتصاددانان درآمد غیرشایسته.

تخمین هزینه‌ها در لایحه بودجه مطابق با استانداردها و نرم نیست

وی کسری بودجه‌ای را که دولت می‌خواهند با واگذاری اوراق جبران کنند داستان غم‌انگیز دانست و توضیح داد: برخلاف ادعای دولت و برخی از نمایندگان که گفتند؛ این لایحه عملیاتی تدوین شده، باید بگویم این لایحه نیز به برنامه‌های جاری بیش از هزینه‌های عمرانی توجه کرده است و در کل تخمین هزینه‌ها مطابق با استانداردها و نرم نیست.

ابطحی ادامه داد: معلوم نیست بهای تمام شده یک واحد قیمت چقدر است؟ دولت می‌گوید؛ این مهم بر مبنای عملکرد تنظیم شده، 20درصد روی بهای تمام شده می‌گذاریم، درحالی که این کار باید براساس حسابداری بهای تمام شده صورت بگیرد و صدالبته این مسئله نرم افزار خاص خود را می‍ طلبد لذا دولت باید بگوید با چه نرم‌افزاری این کار را انجام داده است؟

اشتغال و معیشت مردم دیده نشده است

عضو فراکسیون ولایی مجلس با بیان اینکه دغدغه امروز مردم اشتغال و معیشت است اما ردپای دقیقی از آن در لایحه بودجه 97 نیست، اضافه کرد: باید مشخص شود با چه برنامه‌ای 980هزار شغل محقق خواهد شد؟

استقراض دوباره دولت از صندوق توسعه ملی ناقض برنامه ششم است

وی با تاکید براینکه انطباق لایحه بودجه با برنامه بودجه داستان غم‌انگیز دیگری است، افزود: دولت گفته است، سهم صندوق را طبق ماده 7 بند (ب) قانون برنامه ششم 32درصد در سال 97 دیده‌ است اما هدف از این بند چه بوده است؟ البته هدف کاهش وابستگی بودجه به درآمد نفتی است که متاسفانه استقراض دوباره دولت از صندوق توسعه ملی به میزان 6 درصد کل منابع بودجه عمومی، ناقض برنامه ششم است.

ابطحی درخصوص تبصره 5 لایحه بودجه به ویژه بند (ه) آن، گفت: اسناد خزانه یعنی "دین" و "بدهی"، که این بدهی در آینده ایجاد می‌شود نه بدهی که از قبا بوده است. دولت بدهی را با بدهی می‌دهید که در آن ربا نیز است لذا شورای نگهبان حتما آن را بر می‌گرداند، درواقع متاسفانه 194 هزار میلیارد تومان اوراق مالی و یک بودجه بادکنکی تدوین کرده‌اید.

کشور با این اوراق‌ها اوراق می‌شود!

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با بیان اینکه کل بودجه عمرانی 60 هزارمیلیارد تومان است و دولت می‌خواهد 194 هزارمیلیارد تومان اوراق صادر کند، گفت: به‌یقین کشور با این اوراق‌ها اوراق می‌شود! در حالی که همین امسال سود اوراق سال قبل را برای واردات گندم گذشته‌ است.

وی اضافه کرد: در بند(ه) تبصره 5 لایحه بودجه گفته‌اید؛ 15هزارمیلیارد تومان بودجه وجود دارد که 7هزار و 500میلیارد آن را به "طرح سلامت" اختصاص و می‌خواهید با مابقی آن گندم بخرید، بیمه روستایی را تامین و هزارکار دیگر را انجام دهید و... حال باید پرسید اصلا چقدر از آن باقی می‌ماند؟ و خرید گندم چه خواهد شد؟ خرید گندمی که سال گذشته 14 هزار تا بوده است و امسال 3هزار 300 تا رسید. حال سوال این است آقای نوبخت آیا نمی‌خواهید گندم را گران کنید؟

ابطحی خطاب به رئیس سازمان برنامه و بودجه درخصوص صحبت‌های شب گذشته وی در برنامه خبری تلویزیون، گفت: گفتید؛ "من قانون را عمل نمی‌کنم ولو اینکه اعدام شوم." من چنین حقی را برای شما نمی‌بینم، چراکه اگر چنین حقی برای شما باشد باید سقف مجلس پایین بیاید. طرح تحول سلامت نیز با 18 هزارمیلیارد کسری نیز به درستی اجرا نخواهد شد و با ادامه این وضع طرحی خواهند ماند.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در پایان درخصوص آب خزر و آموزش و پرورش نیز، گفت: آب خزر بسته است لذا بی‌خود اقدام نکنید، اگر بودجه دارید از خلیج فارس آب بیاورد، همچنین استانی شدن آموزش و پرورش و بنیاد شهید یعنی مردم را به استان‌داری‌ها کشاندن.

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۸۶۸۰۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موافقت مجلس با جدول شماره ۱۲ لایحه بودجه ۱۴۰۳ کل کشور

نمایندگان مجلس با جدول شماره ۱۲ در خصوص یک درصد از اعتبارات شرکت‌های دولتی جهت ارتقاء شاخص‌های فرهنگی موافقت کردند. - اخبار سیاسی -

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، نمایندگان در نشست علنی صبح امروز (سه‌شنبه، 11 اردیبهشت‌ماه) مجلس شورای اسلامی، در جریان بررسی بخش دوم بودجه سال 1403 با کلیات گزارش کمیسیون تلفیق در مورد جدول 12 (بودجه شرکت های دولتی) در خصوص تخصیص اعتبارات برای دستگاه‌های فرهنگی با 153 رأی موافق، 41 رأی مخالف و 7 رأی ممتنع از مجموع 211 نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.

حمیدرضا حاجی بابایی رئیس کمیسیون تلفیق در رابطه با جدول 12 در صحن علنی گفت: ما در تصویب مرحله اول بودجه مصوبه‌ای داشتیم تحت عنوان اینکه از هزینه‌  شرکت‌های دولتی یک درصد برداشت شده و برای مسائل فرهنگی هزینه شود. این موضوع بر اساس محاسبات ما 28 همت منابع لازم داشت.

وی افزود: یکی از موضوعات عجیبی که در دو مرحله‌ای شدن بودجه اتفاق افتاد این بود که دولت این منابع را در جداول آورد و تأکید داشت که تلاش دارد این منابع را به دست خود توزیع کند.

این نماینده مردم در مجلس گفت: بهرحال 36 همت برای این بخش از سوی دولت در جداول آورده شد، با این حال در کمیسیون مباحث مختلفی در رابطه با این بخش صورت گرفت تا توزیع منابع بهتر شود.

حاجی بابایی اظهار کرد: در رابطه با توزیع منابع این جدول تلاش شده تا جایی که ممکن است این منابع به صورت عادلانه توزیع شود، همچنین قسمتی از منابع این جدول مربوط به امور ورزشی و تربیت بدنی است.

جلیل رحیمی جهان آبادی در مخالفت با کلیات گزارش کمیسیون تلفیق در رابطه با جدول 12 لایحه بودجه اظهار کرد: منظور از جدول 12 این است به صورت بی‌حساب و کتاب و نظارت منابعی اختصاص یابد تا دستگاه‌های فرهنگی این منابع را مصرف کنند. به واقع اگر ما منابع در این بخش زیاد داریم باید در توزیع آن دقت بیشتری داشته باشیم.

وی با اشاره به آسیب‌های اساسی در حوزه فرهنگ اظهار کرد: یکی از آسیب‌های اساسی کشور در زمینه موضوعات فرهنگی است، از سوی دیگر ما با کمبود منابع مالی مواجه هستیم، در این شرایط چرا باید 36 همت منابع را بدون نظارت به دستگاه هایی که نمی‌دانیم خروجی آنها چیست، اختصاص دهیم.

این نماینده مردم در مجلس با بیان اینکه ما به دو سوم درآمدها هیچ‌گونه نظارتی نداریم، تأکید کرد: تنها به بخشی از منابع درآمدی نظارت وجود دارد با این شرایط ما می‌خواهیم 36 همت از این منابع را به دستگاه‌هایی بدهیم که خروجی ندارند و اصلا مشخص نیست چه کار می‌کنند. بنابراین به هیچ عنوان این جدول را تأیید نکنید چرا که توزیع این منابع بدون نظارت و بدون حساب و کتاب است.

احمد راستینه در موافقت با کلیات گزارش کمیسیون تلفیق در رابطه با جدول 12 لایحه بودجه گفت: به واقع از جمله افتخارات مجلس یازدهم چند اقدام مبنایی به یادگار مانده است. در ابتدای مجلس یازدهم سهم فرهنگ از بودجه عمومی کمتر از نیم درصد بود اما در 4 سال گذشته سهم فرهنگ از بودجه عمومی 2.5 درصد ارتقاء پیدا کرده است.

وی افزود: همچنین متأسفانه در سال‌های گذشته از محل مسئولیت‌های اجتماعی شرکت‌های دولت که هیچ نظارتی بر روی آن انجام نمی‌شد عددهای هزینه می‌شد بدون اینکه بتوان خروجی آن را محاسبه کرد. همچنین از جمله افتخارات دیگر مجلس یازدهم حکمی است که در برنامه هفتم مورد موافقت نمایندگان قرار گرفت تا یک درصد از اعتبارات شرکت‌های دولتی به فرهنگ اختصاص پیدا کند. بنده از مخالفت همکار عزیزم تعجب می‌گویم که می‌گوید این منابع بدون حساب و کتاب مصرف خواهد شد، اتفاقا این منابع با در نظر گرفتن جدول شماره 12 با حساب و کتاب شده است.

این نماینده مجلس تأکید کرد: ما در قالب این موضوع دولت را مکلف کردیم تا آیین‌نامه مربوط به این یک درصد را نوشته و در دولت مصوب کند. همچنین دستگاه‌های فرهنگی را عضو تنظیم این آیین‌نامه کردیم.

راستینه گفت: منابع این یک درصد برای تولید محتوا، ارتقاء شاخص‌های فرهنگی در نظر گرفته شده است در حالی که در سال‌های گذاشته ما منابعی برای تولید محتوا نداشتیم . از محل این یک درصد 3 هزار میلیارد تومان برای فعالیت‌های پرورشی، 2 هزار همت برای فعالیت‌های فرهنگی و هزار میلیارد تومان هم برای بیمه هنرمندان در نظر گرفته شده است.

اسماعیلی: رأی قاطع نمایندگان به جدول مرتبط با اعتبارات حوزه فرهنگی اتفاقات مهمی را رقم خواهد زد

بنابراین گزارش محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه جریان بررسی جدول 12 لایحه بودجه 1403 در رابطه با اعتبارات حوزه فرهنگی با تبریک روز معلم و گرامیداشت یاد و خاطره شهید مطهری، گفت: روز گذشته نیز روز خلیج فارس بود که در جریان آن اتفاقات خوبی تاکنون رخ داده است چرا که شکست غربی ها توسط سربازان ایرانی در قرن 11 اتفاق افتاد.

وی ادامه داد: بنده از دکتر منظور و دولت تشکر می‌کنم چرا که توانستیم توافق خوبی با دولت و وزارتخانه های مرتبط انجام دهیم، هرچند که دوستان همه نوع یک درصدی را اینجا گذاشته بودند اما به همت مجلس و اعضای کمیسیون تلفیق یک کار مهم و ماندگار صورت گرفت.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: با این اوصاف از نمایندگان محترم تقاضا دارم به این جدول رأی قاطع دهند تا به تصویب برسد تا یک تحول مهم رخ دهد چرا که سال 1401 نزدیک به 2 درصد برای این مهم مجاز بود که سال 1402 به یک درصد تکلیفی تبدیل شد و اکنون قرار است در سال 1403 این مهم کاملا اتفاق بیفتد بنابراین وضعیت بسیار خوبی در قانون پیش بینی شده است.

حاجی بابایی: 36 همت بودجه به حوزه فرهنگی برای نخستین بار در سراسر کشور طی سال جاری اجرایی خواهد شد

بنابراین گزارش در ادامه حاجی بابایی رئیس کمیسیون تلفیق بودجه، گفت: امسال برای نخستین بار بودجه فرهنگی طوری در کمیسیون تلفیق مصوب شد که کسی دیگر نتواند آن را پرداخت نکند و لذا 36 همت بودجه به حوزه فرهنگی برای نخستین بار در سراسر کشور طی سال جاری اجرایی خواهد شد، بنابراین دوستان دغدغه اجرای آن را نداشته باشند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مجلس با یارانه نان، دارو و شیرخشک موافقت کرد
  • نگاهی به وضعیت بودجه احزاب در لایحه بودجه 1403 / مرکز پژوهش های مجلس: وزارت کشور گزارشی از نحوه توزیع کمک مالی به احزاب ارائه کند
  • مجلس با اصلاح موادی از لایحه برنامه هفتم موافقت کرد
  • سخنگوی دولت: برای مقابله با بی‌حجابی نیازی به قانون جدید نیست
  • موافقت مجلس با جدول شماره ۱۲ لایحه بودجه ۱۴۰۳ کل کشور
  • تعیین اعتبارات محرومیت‌زدایی استانی در لایحه بودجه ۱۴۰۳ در مجلس
  • لایحه بودجه و برنامه در دستورکار مجلس/اسامی غایبان جلسه
  • تجربه تازه مجلس برای بررسی «سند دخل و خرج کشور»
  • فرهنگ و هنر در بخش دوم لایحه بودجه ۱۴۰۳
  • کیهان: فاجعه برجام در انتظار لایحه عفاف! /جمهوری اسلامی: روحانیت خودش پیشقدم شود/از پرواز با بال استعداد‌ها تا پرواز با جت شخصی