Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست، کریم ذوالفقاری رئیس سازمان جهادکشاورزی استان تهران در نشستی خبری که به مناسبت دهه فجر برگزار شده بود، اظهار کرد: برای تنظیم بازار شب عید استان تهران، حدود ٧ هزارتن سیب درختی و پرتقال خریداری و ذخیره سازی شده است.
 
وی افزود: این محصولات از باکیفیت ترین سیب ها و پرتقال های موجود تهیه شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 
وی اضافه کرد: ما ٤ هزارتن سیب باکیفیت دماوند را خریداری و ٢٥٠٠ تن آن را برای این منظور جدا کردیم.
 
به گفته این مقام مسئول توزیع میوه های تنظیم بازار شب عید در استان تهران از ٢٠ اسفندماه به بعد آغاز می‌شود و با شیبی ملایم تا ایام بعد از تعطیلات هم ادامه دارد.
 
وی با اشاره به اینکه مشکلی برای تامین مرغ و گوشت شب عید وجود ندارد، افزود: هم اکنون مرغ و گوشت قرمز مازاد بر نیاز داخل در درسترس است به طوریکه در صورت نوسان قیمت ذخایر را وارد بازار خواهیم کرد.
 
به گفته ذوالفقاری درباه تأمین برنج شب عید نیز مشکلی وجود ندارد.
 
این مقام مسئول  در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به اینکه استان تهران یکی از استان های مطرح در بخش کشاورزی است، گفت: استان تهران با داشتن 1.2 درصد اراضی کشاورزی کشوربه میزان 5.2 درصد کل محصولات کشاورزی را در کشور تولید می کند و سهم 6 درصدی از ارزش افزوده بخش کشاورزی را داراست.
 
وی با اشاره به اینکه از مجموع یک میلیون و 370 هزار هکتار اراضی استان حدود یک میلیون و 245 هزار به اراضی کشاورزی و منابع طبیعی اختصاص دارد، افزود: 187 هزار هکتار معادل 13 درصد کل مساحت استان تهران را اراضی کشاورزی، زراعی و باغی تشکیل می دهد.
 
ذوالفقاری با اشاره به اینکه استان تهران در تولید برخی محصولات رتبه های اول تا سوم کشوری را داراست، بیان کرد: استان تهران در 6 محصول شامل محصولات گلخانه ای،گل شاخه بریده،قارچ خوراکی، تخم مرغ، فرآورده های لبنی و گیلاس رتبه اول و در تولید شیرخام، ماهیان زینتی، ذرت علوفه ای و سیب درختی رتبه دوم و تولیدات باغی و جوجه یکروزه رتبه سوم کشوری را به خود اختصاص داده است.
** صرفه جویی 32 میلیون متر مکعب آب با اجرای پروژه های بهره وری آب
 
رئیس جهاد کشاورزی استان تهران با اشاره به اینکه امسال 5 هزار و 600 هکتار اراضی به سیستم های نوین آب مجهز شدند،گفت: همچنین هزار و 50 هکتار شبکه در کشور ایجاد شد که این میزان حدود 32 میلیون متر مکعب صرفه جویی آب در بخش کشاورزی استان را به همراه داشت.
 
وی ادامه داد: میانگین بلند مدت بارندگی استان 230 تا 25 میلی متر است که تا روز گذشته باید 42 درصد از این میزان بارندگی محقق می شد در حالیکه طبق اعلام سازمان هواشناسی تا روز گذشته تنها8   درصد از بارندگی محقق شد و بنابر اعلام نظر کارشناسان سازمان هواشناسی شرایط مساعد بارندگی در بهمن و اسفند نمی تواند جبران ماه های قبل را کند.
 
ذوالفقاری با انتقاد از خام فروشی محصولات کشاورزی بیان کرد: با توجه به آنکه فرآوری محصولات ارزش افزوده بیشتری در بر دارد از این رو به غیر از محصولات تازه خوری باید از خام فروشی محصولات جلوگیری کنیم.
 
وی با اشاره به اینکه فرآوری محصولات کشاورزی از سردخانه اهمیت بیشتری دارد، اظهار کرد: هم اکنون از تولید 5.7 میلیون تن محصولات کشاورزی حدود 2 میلیون و 380 هزارتن از این میزان فراوری می شود که این رقم تنها مربوط به استان تهران نیست.
 
به گفته این مقام مسئول تولید سالانه 5.7 میلیون تن انواع محصولات کشاورزی حدود 112 هزار میلیارد ریال ارزش اقتصادی برای استان تهران در بردارد که این میزان سهم 6 درصدی ارزش افزوده بخش کشاورزی را شامل می شود.
**توسعه 282 هکتار کشت گلخانه ای
 
رئیس جهاد کشاورزی استان تهران با اشاره به اینکه امسال 282 هکتار کشت های گلخانه ای و قارچ استان توسعه یافته است، افزود: همچنین 83 هزار هکتار گلخانه های سنتی در سال اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال بازسازی شدند.
 
وی در ادامه یادآور شد: تولید گوجه فرنگی در هر هکتار اراضی فضای باز حدود 35 تن محصول تولید می کند در حالیکه در فضای گلخانه این میزان به 250 تن در هکتار می رسد، ضمن آنکه مصرف آب در فضای بسته نسبت به آزاد حدود یک دهم مصرف آب را کاهش می دهد.
**پشت پرده آبیاری مزارع با آب های نامتعارف
 
ذوالفقاری در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به اینکه از تولید محصولات کشاورزی با آب فاضلاب جلوگیری شده است، بیان کرد: سه دستگاه متولی از قبیل وزارت بهداشت، وزارت نیرو و محیط زیست مسئول جلوگیری از آلوده کردن آب و عرضه محصول ناسالم به بازار هستند چرا که وزارت جهاد کشاورزی به طور مستقیم نمی تواند شکایت کند و تنها با گزارش به این سه دستگاه مسئول از این امور جلوگیری می کند که خوشبختانه همکاری خوبی که میان وزارت جهاد کشاورزی، وزارت نیرو، سازمان محیط زیست و وزارت بهداشت صورت گرفته است.
 
به گفته وی با اعمال نظارت های بیشتر باید از ورود محصول ناسالم حتی ناچیز به بازار جلوگیری کرد.
 
ذوالفقاری ادامه داد: در گذشته برخی اراضی برنج و سبزی و صیفی در استان تهران با آب های آلوده فاضلاب آبیاری می شدند که با معدوم سازی این اراضی هم اکنونبا چنین مشکلی دیگر روبرو نیستیم.
 
رئیس جهاد کشاورزی استان تهران با اشاره به اینکه اخیرا بحث زراعت چوب مطرح شده است، گفت: با توجه به معدوم سازی اراضی آبیاری شده با آب های آلوده تفاهم نامه ای با شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران در بحث زراعت چوب صورت گرفت و تا زمانی که درختان به برداشت اقتصادی برسند، زارعان می توانند نسبت به کشت گیاهان زینتی از آب های آلوده استفاده کنند.
 
وی از تحقق صد درصدی شاخص های اقتصاد مقاومتی در کشاورزی استان تهران خبر داد و گفت: اهداف کمی پروژه های اقتصاد مقاومتی کشاورزی استان تهران در پایان سه ماه سوم سال به طور کامل  و در برخی موارد پیش از برنامه نیز محقق شده است به طوریکه تولید گندم در سال زراعی 95-96 به 239 هزار تن و تولید جو به 148 هزار تن رسید که این امر بیانگر تحقق 100 درصدی برنامه است.
 
ذوالفقاری ادامه داد: با افزایش ضریب مکانیزاسیون به 1.65 در استان، هم اکنون جذب تسهیلات خط اعتباری مکانیزاسیون به بیش از 286 میلیون ریال و تجهیز و نوسازی 1455 دستگاه از ناوگان ماشینی بخش کشاورزی استان صورت گرفته است.
 
به گفته وی 5608 هکتار سیستم های نوین آبیاری  و 1050 هکتار شبکه های فرعی آبیاری و زهکشی در حوزه آب و خاک در سال زراعی 95-96 محقق شده است.
 
رئیس جهاد کشاورزی استان تهران با اشاره به اینکه 12 هزار و 260 حلقه چاه در کشور موجود است، بیان کرد: 4 هزار و 128 حلقه مربوط به بخش کشاورزی است که متاسفانه امسال تعداد نصب کنتورهای هوشمند کمتر از حد انتظار است که امیدواریم تمامی حلقه چاه های مجاز به کنتورهای هوشمند نصب شوند.
** 115 پروژه در دهه فجر به بهره برداری می‌رسد
 
ذوالفقاری از افتتاح 115 پروژه با ارزش 200 میلیارد و 700 میلیون تومان در بخش کشاورزی استان تهران خبر داد.
 
به گفته وی از این میزان سرمایه گذاری 59 درصد آورده سرمایه گذاران،22 درصد تسهیلات بانکی و 19 درصد یارانه دولتی است.
 
رئیس جهاد کشاورزی استان تهران ادامه داد: در بخش تولیدات دامی 9 پروژه با ارزش 42 میلیارد تومان، تولیدات گیاهی 42 پروژه به ارزش 50 میلیارد تومان، شیلات و آبزیان 8 پروژه به ارزش یک میلیارد و 367 میلیون تومان، صنایع کشاورزی 8 پروژه به ارزش 61 میلیارد تومان، آب و خاک 48 پروژه به ارزش 42 میلیارد و 800 میلیون تومان به بهره برداری می رسد.
** اشتغالزایی بیش از 4 هزار نفر با افتتاح 115 پروژه دهه فجر
 
وی درباه آخرین وضعیت اشتغالزایی  حاصل از افتتاح این پروژه ها افزود: با افتتاح این پروژه ها تولیدات محصولات کشاورزی استان 19473 تن افزایش خواهد یافت و برای 4 هزار و 298 نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم در استان فرصت شغلی ایجاد خواهد شد.
 
به گفته این مقام مسئول با افتتاح پروژه های آب و خاک با تعداد 48 پروژه بخش اعظم قابل افتتاح استان تهران را در بخش کشاورزی به خود اختصاص داده است، ضمن آنکه به میزان 26 هزار و 521 متر مکعب در مصرف آب صرفه جویی می شود.
** نوسان قیمت تخم مرغ مهار شد
 
رئیس جهاد کشاورزی استان تهران در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به دلایل نوسان اخیر قیمت تخم مرغ در بازار تصریح کرد: با وجود آنکه در یک مقطعی صادرکننده بودیم که به سبب شیوع آنفلوآنزا فوق حاد پرندگان در 60 کشور از جمله ایران تلفات سنیگنی به این بخش وارد شد که در پی معدوم سازی قابل توجه گله های مولد، تولید کاهش یافت.
 
به گفته وی با واردات و توزیع تخم مرغ در بازار، نوسان قیمت مهار شد.
 
ذوالفقاری ادامه داد: هم اکنون هر شانه تخم مرغ 18 میدان اصلی و 52 بازارچه با نرخ هر شانه 12 هزار و 600 تومان عرضه می شود و از تعزیرات انتظار می رود که با خاطیان و گران فروشان برخورد شود.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۸۷۰۵۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خبر ذخیره‌سازی شده توسط در تاریخ ۱۴۰۳۰۲۰۴-۱۴:۰۴

 به نظر می رسید از مُد یا از سر خیلی ها افتاده باشد اما خدا می داند چطور شد که طی یکی دو هفته گذشته تلاش برای برگزاری مراسم ازدواج یا بچه‌دار شدن در 01/02/03 یا 03/03/03 بازهم در فضای مجازی داغ شد؟ البته هنوز آمار دقیق و مطمئنی از بیمارستان ها و زایشگاه ها به دست رسانه ها نرسیده که نشان دهد واقعا روز اول یا سوم اردیبهشت امسال تعداد بچه های به دنیا آمده چقدر با روزهای قبل توفیر داشته است اما می شود حدس زد لابد مثل چند سال قبل که صدای مسئولان وزارت بهداشت بابت وضع حمل های زورکی و پیش از موعد درآمد، امسال هم نوزادان که نه، اما خیلی از پدرمادرها تصمیم گرفته باشند بچه‌شان هرطور شده در روز مورد نظرشان با سزارین به دنیا بیاید!

مادر رستم ، مامان ژولیوس سزار
اختلاف نظرهای تاریخی به کنار؛ فرقی نمی کند که اولین بار، ششصدهفتصد سال قبل از میلاد مسیح ، رومیان باستان قانون «سزاری» را وضع کرده  و اجازه داده باشند که پزشکان ، جنین را از بدن مادران بارداری که به رحمت خدا رفته اند، خارج کنند یا اینکه ، ماماهای خصوصی مادر ژولیوس سزار، ابداع کننده روش سزارین بوده باشند. مسئولیت ماجرای تولد پهلوان افسانه ای ایران، رستم و شکافتن پهلوی«رودابه» و ابداع « رستمینه» هم که به عهده فردوسی بزرگ است. یعنی مادران روم باستان، مامان ژولیوس زار، رودابه، موبدانی که کمک کردند رستم به دنیا بیاید و ... همه شان از سرناچاری و ضرورت برای حفظ جان مادر یا نوزاد یا هر دو، رضایت به رستم زایی یا سزارین دادند و اصلاً هم به ذهنشان نمی رسید که روزی روزگاری آدم هایی پیدا بشوند که برای لاکچری‌بازی، بر اساس مُد روز یا ... اصرار کنند که فرزندشان را زودتر یا دیرتر از موعد، به دنیا آورده و به عبارتی یک روش درمان اورژانسی و تهاجمی  را تبدیل به مُد  کرده  و از آن سواستفاده کنند!

درد دارد، ندارد؟

البته  نمی شود همه مسئولیت اینکه ایرانی‌ها بر اساس آمار و ارقام و گلایه و شکایت کارشناسان و مسئولان امور بهداشتی ، رکورد زده و آمار زایمان به روش سزارین در کشورمان بیشتر از 2 برابر و به قولی  3برابر استاندارد جهانی است را انداخت گردن رستم؛ رودابه و جناب فردوسی بزرگ و یا فقط یقه آن هایی را گرفت که برای تولد فرزندشان در 03/03/03 اصرار داشتند. در این مطلب هم اصلاً قرار نیست در باره مسایل علمی و تخصصی سزارین حرف بزنیم. بحث بر سر این است که واقعاً چطور می شود که با همه تلاش ها و تبلیغات دو سه دهه اخیر در باره ترویج زایمان طبیعی در جهان و بخصوص در کشورمان اما بازهم به موازات این تلاش ها و به مدد گسترش اینترنت و فضای مجازی یکباره مقولاتی مثل تاریخ تولد یا ازدواج  رُند و خاص باب می شود؟ آن وقت کار به جایی می رسد که آمار و ارقام تازه  هم نشان می‌دهد 50 یا بیشتر از 50 درصد وضع حمل ها در کشوربه روش سزارین بوده است! حساب آن هایی که به خاطر وحشت از وضع حمل طبیعی، درد و عوارض آن و مسایلی از این دست، در کار طبیعت دست برده و دخالت می کنند به کنار چون کارشناسان و متخصصان چندسالی است فریاد می زنند درد و عوارض و درگیری سزارین خیلی بیشتر است.

پدر و مادرهای تازه کار

شما را نمی دانم ولی من اولین بار حدود بیست و چند سال پیش بود که پدیده وضع حمل های عمدی پیش از موعد به اصرار والدین را جسته و گریخته شنیدم. آن روزها البته هنوز این پدیده  شیوع آن چنانی نداشت و بیشتر به عنوان شیرین کاری های نادر پدر و مادرهای تازه‌کار تلقی می شد! در سال های بعد اما با رواج رفتارهای عجیب و غریب قرن بیست و یکمی که ریشه و ردی در فرهنگ خودی نداشت، سروکله لاکچری‌بازی و ادا و اصول‌هایی از قبیل برگزاری جشن ازدواج یا طلاق درتاریخ 07/08/09 و یا تلاش برای به دنیا آمدن فرزند در 9/9/99، 01/01/01 و ... پیدا شد. دیروزهم که مطلبی با تیتر:«هوس لاکچری در ۰۳/۰۳/۰۳» در خبرگزاری ها منتشر و خودش بهانه نوشتن گزارش امروز شد. به جز آمار و ارقام تخصصی و البته نگران کننده در باره بالا رفتن میزان سزارین در کشورمان، این نکته هم در مطلب روز گذشته قابل توجه بود که تولدهای زورکی با تاریخ معین  اگرچه پدیده ای مختص به ایران نیست و گویا در کشورهای دیگر هم به صورت محدود و خاص دیده می شود اما ما ایرانی ها در تقلید و درآوردن ادای همان گروه اندک ، مثل آمار میزان سزارین، پیش افتاده و ممکن است حتی رکورد جدید هم زده باشیم و نوآوری های لاکچری مثل اجاره و دیزاین اتاق زایمان در بیمارستان به تاریخ مثلاً 03/03/03 و تزیین سیسمونی  نوزاد در بیمارستان با پستانک طلا را ترویج و رسم کرده باشیم!

چند برابر؟

نه اینکه فکر کنید طی این سال ها مسئولان ما در سازمان ها و نهاد های مختلف هم برای کاهش آمار سزارین های غیر ضروری و هم برای پیشگیری از ترویج لاکچری بازی و زایمان های تقویمی پیش از موعد فکری یا کاری نکرده اند. گزارش‌کارها و سخنرانی های مختلف مسئولان، مدعی اند که هم از حیث فرهنگی و هم ارایه طرح و برنامه برای مشکل اول( افزایش آمار سزارین) تلاش‌های بسیاری انجام شده و می شود. لابد مقصر آمارها و گزارش‌های سالانه دستگاه های مختلف هستند که بی توجه به سخنرانی‌ها و برنامه های فرهنگی و غیر فرهنگی اجرا شده بازهم نشان می دهند بیشتر از نیمی از وضع حمل های کشور هنوز به صورت سزارین است. برای مشکل دوم و سوم هم همیشه و هرسال و هر سال چند بار مسئولان هشدار می دهند که تولد زودهنگام فرزندان در تاریخ معین چه عوارض و پیامدهای خطرناکی دارد، ولی گوش متقاضیان داشتن فرزندانی با تاریخ تولد رُند و احتمالاَ سیسمونی با پستانک طلا و اتاق زایمان تزیین شده و ... بدهکار این حرفها نیست. حتی سال 1399 که متقاضیان وضع حمل در 9/9/99 به شکل نگران کننده ای افزایش پیدا کرد مسئولان ثبت احوال اعلام کردند به همه متولدان 5/9 /99 تا 15/9/99 شناسنامه 9/9/99 می دهند تا مردم همه در یک روز به بیمارستان ها مراجعه نکنند و مشکل درست نشود. البته بعدً آمار و ارقامی از کاهش روند مراجعه ها منتشر نشد وگرنه ممکن بود ثابت شود با این راه حل در بازه زمانی 10 روزه  5 تا15 آذر99 ، لابد 10 برابر میزان دوره های 10 روزه دیگر متقاضی زایمان پیش از موعد به بیمارستان ها مراجعه کرده اند!

مجید تربت‌زاده

دیگر خبرها

  • ماجری پیامک ذخیره‌سازی آب چه بود؟
  • کاهش ذخیره‌سازی‌های آمریکا قیمت نفت را افزایش داد
  • واقعیت پیامک ذخیره سازی آب که تهرانی ها را نگران کرد چه بود؟
  • ارسال پیامک ذخیره سازی آب برای شهروندان تهرانی | ماجرا چیست؟
  • ذخیره‌سازی ۲۱ هزار و ۹۴۴ تن گندم مورد نیاز در چهارمحال و بختیاری
  • استفاده از بند سنگی‌ها برای ذخیره سازی آب در بم پشت سراوان
  • تاکید مدیر عامل سازمان حمل و نقل و ترافیک شهر تهران بر یکپارچه سازی حمل و نقل همگانی
  • خبر ذخیره‌سازی شده توسط در تاریخ ۱۴۰۳۰۲۰۴-۱۴:۰۴
  • ذخیره سازی بیش از ۵۲ میلیون مترمکعب آب در پشت سد‌های گرمی
  • یک اتفاق خوب که در بین خبرهای بد گم شد | قطار ملی بالاخره مسافرگیری کرد | این قطار در کدام خط مترو کار می کند؟