Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان تهران گفت: ۷ هزارتن سیب درختی و پرتقال برای تنظیم بازار شب عید استان تهران ذخیره سازی و آماده عرضه است.

اقتصاد آنلاین - سپیده قاسمی؛ کریم ذوالفقاری رییس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران در نشستی خبری که به مناسبت دهه فجر برگزار شد، اظهار کرد: ذخیره میوه شب عید از باکیفیت ترین سیب‌ها و پرتقال‌های موجود تهیه شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: جهاد استان امسال 4 هزارتن سیب دماوند را خریداری و 2 هزار و 500 تن از با کیفیت ترین آن را برای توزیع در ایام عید جدا کرده است.

ذوالفقاری زمان توزیع میوه های شب عید در استان تهران را 20 اسفندماه عنوان کرد و گفت: توزیع میوه شب عید با  شیب ملایمی تا بعد از تعطیلات ادامه دارد تا خلاء در بازار به وجود نیاید.

وی درباره تامین نیاز مرغ و گوشت قرمز شب عید نیز گفت: مشکلی برای تامین مرغ و گوشت شب عید وجود ندارد و هم اکنون مازاد بر نیاز داخل در دسترس است به نحوی که در صورت نوسان قیمت ذخایر بیشتر را وارد بازار خواهیم کرد.

تولید 5.2 درصدی محصولات کشاورزی کشور در استان تهران

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان تهران در ادامه سخنان خود با اشاره به ظرفیت‌های استان تهران در بخش کشاورزی، گفت: استان تهران با داشتن 1.2 درصد اراضی کشاورزی کشور به میزان 5.2 درصد کل محصولات کشاورزی را در کشور تولید می‌کند.

ذوالفقاری افزود: استان تهران در 6 محصول شامل محصولات گلخانه ای،گل شاخه بریده، قارچ خوراکی، تخم مرغ، فرآورده های لبنی و گیلاس رتبه اول و در تولید شیرخام، ماهیان زینتی، ذرت علوفه ای و سیب درختی رتبه دوم و تولیدات باغی و جوجه یکروزه رتبه سوم کشوری را به خود اختصاص داده است.

وی با اشاره به اینکه از مجموع یک میلیون و 370 هزار هکتار اراضی استان حدود یک میلیون و 245 هزار به اراضی کشاورزی و منابع طبیعی اختصاص دارد، افزود: 187 هزار هکتار معادل 13 درصد کل مساحت استان تهران را اراضی کشاورزی، زراعی و باغی تشکیل می دهد.

صرفه جویی 32 میلیون متر مکعب آب با اجرای طرح آبیاری نوین

رئیس جهاد کشاورزی استان تهران با بیان اینکه امسال 5 هزار و 600 هکتار از اراضی استان به سیستم های نوین آب مجهز شده است، گفت: تجهیز اراضی به شبکه آبیاری نوین حدود 30 میلیون متر مکعب صرفه جویی آب در بخش کشاورزی برای استان به همراه داشته است.

وی ادامه داد: میانگین بلند مدت بارندگی استان 230 تا 250 میلی متر است که تا روز گذشته باید 42 درصد از این میزان بارندگی محقق می شد در حالی که طبق اعلام سازمان هواشناسی تنها  8 درصد از آن محقق شد و بنابر اعلام نظر کارشناسان سازمان هواشناسی شرایط مساعد بارندگی در بهمن و اسفند نمی تواند جبران ماه های قبل را کند.

ذوالفقاری با انتقاد از خام فروشی محصولات کشاورزی بیان کرد: با توجه به آنکه فرآوری محصولات ارزش افزوده بیشتری در بر دارد از این رو به غیر از محصولات تازه خوری باید از خام فروشی محصولات جلوگیری کنیم.

وی با اشاره به اینکه فرآوری محصولات کشاورزی از سردخانه اهمیت بیشتری دارد، اظهار کرد: حدود 2 میلیون و 380 هزارتن محصولات کشاورزی در استان تهران فرآوری می شود که این رقم تنها مربوط به این استان نیست.

به گفته این مقام مسئول تولید سالانه 5.7 میلیون تن انواع محصولات کشاورزی حدود 112 هزار میلیارد ریال ارزش اقتصادی برای استان تهران در بردارد که این میزان سهم 6 درصدی ارزش افزوده بخش کشاورزی را شامل می شود.

توسعه 282 هکتار کشت گلخانه ای

رئیس جهاد کشاورزی استان تهران با اشاره به اینکه امسال 282 هکتار کشت های گلخانه ای توسعه یافته است، افزود: 83 هزار هکتار گلخانه های سنتی نیز در سال اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال بازسازی شدند.

وی یادآور شد: تولید گوجه فرنگی در هر هکتار اراضی فضای باز حدود 35 تن محصول تولید می کند در حالیکه در فضای گلخانه این میزان به 250 تن در هکتار می رسد، ضمن آنکه مصرف آب در فضای بسته نسبت به آزاد حدود یک دهم مصرف آب را کاهش می دهد.

توقف آبیاری مزارع با آب‌های نامتعارف

ذوالفقاری در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به اینکه از تولید محصولات کشاورزی با آب فاضلاب جلوگیری شده است، بیان کرد: سه دستگاه متولی از قبیل وزارت بهداشت، وزارت نیرو و محیط زیست مسئول جلوگیری از آلوده کردن آب و عرضه محصول ناسالم به بازار هستند چرا که وزارت جهاد کشاورزی به طور مستقیم نمی تواند شکایت کند و تنها با گزارش به این سه دستگاه مسئول از این امور جلوگیری می کند که خوشبختانه همکاری خوبی که میان وزارت جهاد کشاورزی، وزارت نیرو، سازمان محیط زیست و وزارت بهداشت صورت گرفته است.

به گفته وی با اعمال نظارت های بیشتر باید از ورود محصول ناسالم حتی ناچیز به بازار جلوگیری کرد.

ذوالفقاری ادامه داد: در گذشته برخی اراضی برنج و سبزی و صیفی در استان تهران با آب های آلوده فاضلاب آبیاری می شدند که با معدوم سازی این اراضی هم اکنون با چنین مشکلی دیگر روبرو نیستیم.

رئیس جهاد کشاورزی استان تهران با اشاره به اینکه اخیرا بحث زراعت چوب مطرح شده است، گفت: با توجه به معدوم سازی اراضی آبیاری شده با آب های آلوده تفاهم نامه ای با شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران در بحث زراعت چوب صورت گرفت و تا زمانی که درختان به برداشت اقتصادی برسند، زارعان می توانند نسبت به کشت گیاهان زینتی از آب های آلوده استفاده کنند.

وی از تحقق صد درصدی شاخص های اقتصاد مقاومتی در کشاورزی استان تهران خبر داد و گفت: اهداف کمی پروژه های اقتصاد مقاومتی کشاورزی استان تهران در پایان سه ماه سوم سال به طور کامل  و در برخی موارد پیش از برنامه نیز محقق شده است به طوریکه تولید گندم در سال زراعی 95-96 به 239 هزار تن و تولید جو به 148 هزار تن رسید که این امر بیانگر تحقق 100 درصدی برنامه است.

ذوالفقاری ادامه داد: با افزایش ضریب مکانیزاسیون به 1.65 در استان، هم اکنون جذب تسهیلات خط اعتباری مکانیزاسیون به بیش از 286 میلیون ریال و تجهیز و نوسازی 1455 دستگاه از ناوگان ماشینی بخش کشاورزی استان صورت گرفته است.

به گفته وی 5608 هکتار سیستم های نوین آبیاری  و 1050 هکتار شبکه های فرعی آبیاری و زهکشی در حوزه آب و خاک در سال زراعی 95-96 محقق شده است.

رئیس جهاد کشاورزی استان تهران با اشاره به اینکه 12 هزار و 260 حلقه چاه در کشور موجود است، بیان کرد: 4 هزار و 128 حلقه مربوط به بخش کشاورزی است که متاسفانه امسال تعداد نصب کنتورهای هوشمند کمتر از حد انتظار است که امیدواریم تمامی حلقه چاه های مجاز به کنتورهای هوشمند نصب شوند.

115 پروژه کشاورزی در دهه فجر به بهره برداری می‌رسد

ذوالفقاری از افتتاح 115 پروژه با ارزش 200 میلیارد و 700 میلیون تومان در بخش کشاورزی استان تهران خبر داد.

به گفته وی از این میزان سرمایه گذاری 59 درصد آورده سرمایه گذاران،22 درصد تسهیلات بانکی و 19 درصد یارانه دولتی است.

رئیس جهاد کشاورزی استان تهران ادامه داد: در بخش تولیدات دامی 9 پروژه با ارزش 42 میلیارد تومان، تولیدات گیاهی 42 پروژه به ارزش 50 میلیارد تومان، شیلات و آبزیان 8 پروژه به ارزش یک میلیارد و 367 میلیون تومان، صنایع کشاورزی 8 پروژه به ارزش 61 میلیارد تومان، آب و خاک 48 پروژه به ارزش 42 میلیارد و 800 میلیون تومان به بهره برداری می رسد.

ایجاد اشتغال برای بیش از 4 هزار نفر

وی درباه آخرین وضعیت اشتغالزایی  حاصل از افتتاح این پروژه ها افزود: با افتتاح این پروژه ها تولیدات محصولات کشاورزی استان 19473 تن افزایش خواهد یافت و برای 4 هزار و 298 نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم در استان فرصت شغلی ایجاد خواهد شد.

به گفته این مقام مسئول با افتتاح پروژه های آب و خاک با تعداد 48 پروژه بخش اعظم قابل افتتاح استان تهران را در بخش کشاورزی به خود اختصاص داده است، ضمن آنکه به میزان 26 هزار و 521 متر مکعب در مصرف آب صرفه جویی می شود.

با واردات افزایش قیمت تخم مرغ متوقف شد

رئیس جهاد کشاورزی استان تهران در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به دلایل نوسان اخیر قیمت تخم مرغ در بازار اظهار کرد: با وجود آنکه در یک مقطعی صادرکننده بودیم که به سبب شیوع آنفولانزا فوق حاد پرندگان در 60 کشور از جمله ایران تلفات سنگینی به این بخش وارد شد که در پی معدوم سازی قابل توجه گله های مولد، تولید کاهش یافت.

ذوالفقاری با تاکید بر اینکه با واردات افزایش قیمت تخم مرغ مهار شده است، ادامه داد: هم اکنون هر شانه تخم مرغ در 18 میدان اصلی و 52 بازارچه با نرخ هر شانه 12 هزار و 600 تومان عرضه می شود و از تعزیرات انتظار می رود که با خاطیان و گران فروشان برخورد شود.

منبع: اقتصاد آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۸۷۱۱۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشت علوفه دیم در۴۰۰ هکتاراز زمینهای کشاورزی ارومیه

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،  مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ارومیه ضمن اعلام اختصاص بیش از ۴۰۰ هکتار از اراضی دیم به کشت علوفه های دیم گفت: بهترین راه برای جبران کسری علوفه و اقتصادی شدن دیم زارها، تبدیل دیم زارهای کم بازده جهت تولید علوفه دام است.

پرویز امجدی ادامه داد: کشت نباتات علوفه ای از جمله خلر، ماشک، شبدر، اسپرس، گاودانه و ... در تناوب با گندم به جای آیش به کشاورزان و بهره برداران توصیه می‌شود که می تواند در افزایش عملکرد محصول آتی و حاصلخیزی خاک بسیار تاثیرگذار باشد و کمکی برای تولید علوفه دامداران محسوب شود.

وی ادامه داد: کشاورزان منطقه به دلیل عدم آشنایی با این محصولات و مزایای آنها چندان راغب به کشت و کار این محصولات نبوده و بایستی اقدامات ترویجی و آموزشی برای بهره برداران صورت گیرد.

امجدی  درخصوص زمان کشت این محصولات گفت: این علوفه های دیم را می توان به صورت بهاره و پاییزه و کشت انتظاری کشت نمود.

از ابتدای سال زراعی جاری به منظور ترغیب کشاورزان و ترویج این محصولات ۳۹۷۵ کیلوگرم بذر رایگان و ۶۰۰۰ کیلوگرم بذر یارانه دار در اختیار کشاورزان قرار گرفته است.

 

 

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی تولید ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تن محصول بهاره در خراسان رضوی 
  • کشت علوفه دیم در۴۰۰ هکتاراز زمینهای کشاورزی ارومیه
  • حدود ۵۰ هزار نفر در بخش دامپروری قم مشغول به‌کارند
  • خبر وزیر کشاورزی درباره شکر؛ متقاضیان ثبت نام کنند
  • مشکل تولید بذر کشاورزی در مازندران امسال رفع خواهد شد
  • مشکل کمبود شکر حل شد؛ متقاضیان ثبت نام کنند
  • بلوک بندی اراضی کشاورزی/ بذر در مازندران تولید می شود
  • گرانی میوه ناشی از ضعف نظارتی دستگاه‌هاست
  • امحاء مزارع آلوده به فاضلاب خام در شرق شیراز
  • حمل بیش از ۲۸۰ هزار تن گندم از خوزستان به سراسر کشور