Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-25@00:47:49 GMT

دندان‌ها را با چای سبز بشویید!

تاریخ انتشار: ۸ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۸۷۱۶۵۴

به گزارش سلامتیسم، اگر شما هم دنبال ترکیبات طبیعی برای حفظ سلامتی دندان‌ها و لثه‌ها می‌گردید، خوش‌بختانه گزینه‌های زیادی پیش رو دارید. البته انتخاب شما هر چه باشد، نباید فراموش کنید که ترکیبات طبیعی درنهایت نمی‌توانند جایگزین مسواک، نخ‌دندان یا استفاده از دهان‌شویه‌ها شوند. بنابراین، اگر به محافظت از دندان‌ها و لثه‌های خودتان علاقه‌مند هستید، باید از همه این محصولات در کنار هم استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایمنی و اثربخشی؟

به‌گفته دکتر ونیوان شی (استاد بیولوژی دهان در دانشگاه UCLA)، محصولات طبیعی مراقبت از دهان و دندان معمولا بی‌خطر هستند و استفاده از آن‌ها اشکالی ندارد. به‌طور کلی، محققان هنوز درحال بررسی این موضوع هستند که کدام ترکیبات طبیعی برای پیشگیری از پوسیدگی دندان‌ها و بیماری لثه اثربخشی بهتری دارند. البته، آنان درباره بعضی از ترکیبات به نتایج قطعی رسیده‌اند و مثلا با قطعیت می‌دانند که فلوراید به جلوگیری از پوسیدگی دندان‌ها کمک می‌کند. همه خمیردندان‌هایی که مهر انجمن دندان‌پزشکی آمریکا (ADA) را داشته باشند، حاوی فلوراید هستند.

پراکسید، چای و عصاره‌ها

بعضی از مواد یا گیاهان طبیعی، ازجمله مواد غذایی و نوشیدنی‌های رایج، می‌توانند به پاک‌سازی دندان‌ها کمک کنند. بنابراین، ‌می‌توانید محصولات موجود در لیست زیر را با این هدف تهیه کنید:

جوش شیرین (بی‌کربنات سدیم)؛ پراکسید (باید با دقت رقیق شود، چون در غیر این صورت می‌تواند لثه‌ها را شدیدا بسوزاند)؛ چای سبز؛ اوکالیپتول، منتول و عصاره درخت چای؛ آدامس زایلیتول؛ ویتامین D.

به‌گفته دکتر شی، جوش شیرین می‌تواند به مقابله با پوسیدگی دندان‌ها کمک کند و پراکسید هم می‌تواند بعضی از باکتری‌ها را از بین ببرد. البته برای استفاده از پراکسید، باید آن را با آب ترکیب کنید.

یکی از مطالعات علمی در همین زمینه نشان می‌دهد که شست‌وشوی دهان با استفاده از چای سبز می‌تواند مانع از فرسودگی و ساییدگی دندان‌ها شود. یکی از مطالعات دیگر هم نشان می‌دهد که چای سبز می‌تواند فعالیت مخرب مواد غذایی نشاسته‌ای (مانند کراکرها و کیک‌ها) را متوقف کند و مانع از پوسیدگی دندان‌ها شود. مطالعه دیگری هم حاکی از آن است که نوشیدن چای سبز به‌طور منظم، سلامت لثه‌ها را افزایش می‌دهد.

عصاره‌هایی مانند اوکالیپتول، منتول و عصاره درخت چای، همگی می‌توانند باکتری‌های مضر در دهان را از بین ببرند. به‌علاوه، این ترکیبات می‌توانند مانع از شکل‌گیری التهاب در لثه‌ها شوند. امروزه بسیاری از خمیردندان‌ها و دهان‌شویه‌ها از این عصاره‌ها در ترکیبات خودشان استفاده می‌کنند.

زایلیتول، ماده دیگری است که می‌تواند پوسیدگی دندان‌ها را محدود کند، اما نحوه عملکرد آن و میزان تاثیرگذاری‌اش هنوز برای محققان روشن نیست. یکی از مطالعات در همین زمینه نشان می‌دهد که زایلیتول می‌تواند خطر پوسیدگی دندان‌ها را در بزرگسالان تا ۱۰ درصد کاهش بدهد.

ویتامین D هم می‌تواند باکتری‌های مخرب در دهان را از بین ببرد و از همین طریق سلامت دهان و دندان را تقویت کند. مطالعات اخیر نشان داده‌اند که پایین بودن سطح ویتامین D در بدن، شانس ابتلا به بیماری لثه را بیشتر می‌کند.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۸۷۱۶۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای طرح ارتقای سلامت دهان و دندان در مدارس عشایری

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز چهارمحال و بختیاری؛ مدیرکل آموزش و پرورش استان گفت: این طرح به صورت در چهارمحال و بختیاری با  هدف ارتقای سلامت دهان و دندان آغاز شد.
افشین امیریان افزود: برگزاری همایش استانی هفته سلامت به منظور تجلیل از فعالین حوزه سلامت در بخش سفیران سلامت دانش‌آموزی و مراقبان سلامت، برگزاری پیاده‌روی عمومی کارکنان اداره کل و ادارات مناطق هفده‌گانه آموزش و پرورش، معاینات غربالگری و پزشکی کارکنان اداره کل و همچنین ادارات مناطق هفده‌گانه آموزش و پرورش، جزو برنامه‌های هفته سلامت و بهداشت در سطح ادارات خواهد بود.
وی افزود: ارتقای سطح سلامت دانش‌آموزان بی‌شک سرمایه‌گذاری مهمی برای نسل‌های آینده است که در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش نیز به آن توجه ویژه‌ای شده است.

دیگر خبرها

  • باکتری‌های درون دهان از تعداد کل انسان‌های زمین بیشتر است!
  • اجرای پویش سلامت دهان و دندان از ۱۷ اردیبهشت
  • اجرای طرح فلورایدتراپی دانش آموزان مقطع ابتدایی شیراز
  • برگزاری «پویش سلامت دهان و دندان» ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت
  • فلوراید تراپی بیش از ۷۶ هزار نفر از دانش آموزان روستایی خوزستان
  • دانش آموزان روستایی خوزستان فلوراید تراپی شدند
  • «پویش سلامت دهان و دندان» ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت برگزار می‌شود
  • اجرای طرح ارتقای سلامت دهان و دندان در مدارس عشایری
  • انواع درد دندان‌ و علل آن | خودمان برای تسکین درد چه کار کنیم؟ | چه زمانی به دندانپزشک مراجعه کنیم؟
  • اصول مراقبت از دندان‌های شیری در کودکان