Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد؛  یدالله جوادپورمدیرباغبانی سازمان جهاد کشاورزی یزد گفت: در سال 1396، 2 هزار و58 کیلوگرم محصول خشک زعفران از 564 هکتار زمین های زیرکشت این گیاه در این استان برداشت شد.

جوادپور افزود: از زعفران با عنوان طلای سرخ یاد می شود، متوسط تولید آن در استان در هر هکتار چهار و نیم کیلوگرم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته وی بیشترین سطح زیرکشت این گیاه با 320 هکتار مربوط به شهرستان بهاباد است، که شهرستان های بافق با 83 هکتار ، ابرکوه 50 هکتار و مهریز با 48هکتار در رده های بعد قرار دارد.

جواد پور افزود: زعفران تولیدی یزد به دلیل شرایط آب و هوا و خاک مناسب از کیفیت بالایی برخوردار است و استان يزد رتبه هفتم تولید زعفران كشور را دارد.

مدیر باغبانی جهادکشاورزی یزد یادآورشد: با توجه به بحرانی بودن منابع آبی استان و ترویج کاشت گیاهان کم آبخواه ، سالانه 50 هکتار به سطح زیرکشت زعفران در استان افزوده می شود.

این مسئول اضافه کرد: زعفران از جمله گیاهان کم آبخواه با بازدهی هفت ساله است که برای بازدهی مجدد آن، باید پس از هفت سال پیاز گیاه جابه جا کرد.

وی با بیان اینکه بیش از چهار هزار کشاورز یزدی در تولید زعفران فعالیت دارند، یادآور شدد: زمان کشت گیاه شهریور است و با توجه به شرایط آب و هوایی کار برداشت آن از نیمه دوم آبان ماه آغاز و تا پایان آذر ادامه دارد.

جواد پور پور ادامه داد: یزد از جمله استان هایی است که در 2دهه اخیر با مشکل کم ‌آبی و بی ‌آبی روبه روست و بخش مهمی از مساحت استان به کاشت انواع محصولات کشاورزی اختصاص دارد.

وی تاکید کرد: درآمد مردم برخی مناطق استان از جمله ابرکوه ، خاتم و بهاباد از طریق کشاورزی تامین می شود، لذا تغییر الگوی کاشت محصولات ، توسعه گیاه زعفران با توجه به ارزش افزوده و کم آب بر بودن آن و نیز فراهم بودن زمینه کاشت، بیشتر به کشاورزان توصیه می شود.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان یزدنیز گفت: سالانه 50 هکتار به اراضی کشاورزی این محصول در استان افزوده می‌شود.

زمین های قابل کشت استان 158 هزار و 565 هکتار است که در حال حاضر به دلیل تداوم 2دهه پدیده خشکسالی، 118هزار هکتار آن کشت می شود که سالانه 340 هزار تن محصول زراعی و 250هزار تن محصول باغی و 410 هزارتن محصولات گلخانه ای از آن برداشت می شود.

انتهای پیام/ی

رتبه هفتم کشاورزان یزدی در تولید زعفران

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۸۷۳۱۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجلیل از نخبگان جامعه کار و تولید استان قزوین 

کشاورز مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قزوین در این مراسم گفت: شاخص‌های حوزه اشتغال نشان می‌دهد که در استان اتفاق خوبی رقم خورده است.

به گفته کشاورز، نرخ بیکاری استان در فصل زمستان چهار و هفت دهم درصد بود و هم اکنون شاخص‌های کار و تولید متناسب با میزان جمعیت است.

وی اضافه کرد: در حوزه کار و تولید رکن اصلی کارگران هستند و بر ما واجب است تا برای تقدیر از این قشر حداکثر توان خود را بگذاریم.

مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قزوین بر تقویت فرهنگ کار تاکید کرد و گفت: باید بتوان فضای مناسب تری را در حوزه کار و کارگر فراهم کرد.

کشاورز گفت: مسکن کارگری یکی از اولویت‌های استان است که استان رتبه خوبی در این زمینه دارد.

وی افزود: استان رتبه برتر اشتغال و امنیت را در فضای کسب و کار را دارد و در تلاشیم تا بهتر شود.

به گفته مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی، استان قزوین رتبه اول را در پرداخت تسهیلات تبصره ۱۶ دارد.

کشاورز در ادامه بر تقویت انجمن‌های ورزش کارگری و ایجاد بستر‌های مبتنی بر تعاونی تاکید کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان قزوین قزوین

دیگر خبرها

  • تجلیل از نخبگان جامعه کار و تولید استان قزوین 
  • برداشت ۱۵ هزار تن گندم از مزارع استان بوشهر
  • میمند ۲ هزار هکتار گل محمدی زیرکشت دارد/وجود ۳۶۰ گونه گیاه دارویی
  • تولید کلزا به ۲۵۰ هزارتن می‌رسد
  • توسعه صادرات گیاهان دارویی با تکمیل زنجیره ارزش
  • فعالیت ۸ سایت تبدیل بقایای کشاورزی به خوراک دام در کشور
  • ۶۰ هزار هکتار از دیمزارهای چهارمحال و بختیاری زیر کشت رفت
  • جهش تولید در ۶۰ هزار هکتار اراضی دیم چهارمحال و بختیاری
  • برداشت سه تن زعفران از مزارع لرستان
  • آبیاری نوین ؛ گامی به سوی جهش تولید