Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون فرهنگی قوه قضائیه گفت: این خطر بزرگ وجود دارد که مفسدان با قدرت بزرگ اقتصادی بتوانند اعمال نفوذ کنند، بنابراین باید یک سد محکمی در برابر اعمال نفوذ آنها زده شود. ۰۹ بهمن ۱۳۹۶ - ۰۷:۴۹ اجتماعی قضایی نظرات

حجت الاسلام والمسلمین هادی صادقی معاون فرهنگی قوه قضائیه در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری تسنیم با اشاره به دستور رئیس قوه قضائیه درباره انتشار اسامی قضات متخلف اظهار داشت: اتمام حجت رئیس قوه قضائیه در واقع به معنای حساسیت بالای مسئولان دستگاه قضایی نسبت به وجود فساد در این قوه است و حتی اگر مقدار اندکی هم باشد آن را بر نمی‌تابند هنگامی که ما انتظار داشته باشیم که دستگاه قضایی با فساد در کشور مبارزه کند باید خودش در درجه اول بدون کوچکترین فساد باشد و خودش در حد بسیار عالی از سلامت به سر ببرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تا این که بتواند با فساد مبارزه کند.

وی با اشاره به فساد برخی افراد پر قدرت تصریح کرد: این خطر بزرگ وجود دارد که مفسدان با قدرت بزرگ اقتصادی بتوانند اعمال نفوذ کنند، بنابراین باید یک سد محکمی در برابر اعمال نفوذ آنها زده شود.

معاون فرهنگی قوه قضائیه با تاکید بر این که قوه قضائیه باید بسیار سالم باشد تا بتواند در برابر اصحاب قدرت و فساد بایستد، ادامه داد: هنگامی که پرونده بستگان یا نزدیکان کسانی که صاحبان قدرت هستند مورد بررسی قرار می­‌گیرد، طبیعی است که فشارهایی وارد کنند. لذا این قوه باید خیلی محکم و سالم و با پای استوار حرکت کند تا این که بتواند با صاحبان قدرت فاسد هم مبارزه کند.

صادقی با بیان این که در دوران اخیر مبارزه با فساد اقتصادی شدت گرفته است، تصریح کرد: فرقی هم نمی‌­کند که این دولت باشد یا آن دولت باشد این وزارتخانه باشد یا آن وزارتخانه از هر جا که می­‌خواهد باشد و وابسته به هر حزب و گروهی که می­‌خواهد باشد یا هر شخصی که می­‌خواهد باشد با رعایت احترامات باید به فساد فاسدان رسیدگی شود و این جز با افراد صالح ممکن نیست.

وی با اشاره به حساسیت بالایی که نسبت به صلاحیت و سلامت قوه قضائیه وجود دارد، گفت: حتی اگر موارد انگشت شماری در قوه قضائیه داشته باشیم که اهل فساد باشند به پیراستگی و سلامت دستگاه قضائی ضربه می‌زند و باید با آن مقابله کرد تا زحمات عظیم قضات شریفی که شبانه روز زحمت می­‌کشند و زحمات­شان هم فوق­‌العاده است به هدر نرود.

معاون فرهنگی قوه قضائیه با تاکید بر این که اتمام حجت آیت الله آملی لاریجانی و دستور انتشار اسامی قضات فاسد در رسانه‌ها به معنای گسترش فساد در قوه قضائیه نیست، افزود: دستگاه قضایی مثل هر دستگاه دیگری در معرض ورود ویروس­ها و آلودگی‌­هایی از بیرون هست و گاهی ممکن است بعضی از این دستگاه را هم مبتلا کند که باید با آن مقابله شود و تاکنون هم این کار می‌­شده است و مسئله تازه­‌ای نیست.

صادقی با بیان این که برخی این گونه مقابله با قضات فاسد را موجب لطمه به شان قضات می‌دانند، تصریح کرد: برخورد با قضات فاسد قبلا هم صورت می‌گرفته و آمار آن هم سالیانه اعلام می‌شده است ولی به دلیل این که تا به امروز نام آن فاسدان اعلام نمی­‌شده اینها همچنان یک نوع مصونیت اجتماعی برای خودشان داشتند و آنگونه مقابله، بازدارندگی کافی را نداشت.

وی ادامه داد: رئیس محترم قوه قضائیه تشخیص دادند که برای بالابردن سطح بازدارندگی بهتر است که اگر باز با مفاسدی مواجه شدند آن مفاسد را اعلام کنند و اشخاص را نام ببرند و حتی با تصویرشان آنها را رسوا کنند. تا درس عبرتی برای دیگران شود. پس این موضوع جنبه بازدارندگی هم دارد.

معاون فرهنگی قوه قضائیه با اشاره به فعالیت بیش از 11 هزار قاضی شریف در دستگاه قضایی تاکید کرد: درصد بسیار اندکی شاید زیر یک درصد از اینها پای شان بلغزد و زمانی که نام مفسدان اعلام نشود همه این قضات زیر سوال می‌روند و ابهام به وجود می‌آید و مردم در برخورد با هر قاضی احتمال می‌دهند که او ناسالم باشد و با اعلام اسامی هم رفع ابهام و هم رفع اتهام از سایر قضات سالم می‌شود و این دفاع از حیثیت قضات سالم است.

صادقی تصریح کرد: ما نسبت به آن تعداد قلیل هم حساس هستیم که نباید باشند که خدایی نکرده کج‌روی کنند و هدف این هست که این مقدار کم هم نباشد و جلوی این تعداد کم هم که کج‌­روی کنند گرفته شود.

وی با اشاره به فعالیت برخی سودجویان تحت عنوان آشنایی و رابطه با قاضی گفت: برخی تحت این عناوین که از اقوام و آشنایان یا دوستان قاضی هستند و یا این که رابطه پنهانی با قاضی دارند از مردم کلاهبردرای می‌کنند که بیشتر دستگیری­‌هایی که وجود دارد از همین واسطه‌­ها و کارچاق کن‌­ها هستند.

معاون فرهنگی قوه قضائیه با اشاره به این که دستگاهی که می­‌خواهد با فساد در کشور مبارزه کند باید از خودش آغاز کند، گفت: وقتی قوه قضائیه اسامی قضات فاسد خودش را اعلام کند مشخص می‌شود که در مبارزه با فساد جدی است.

صادقی گفت: معاونت فرهنگی قوه قضائیه طبق دستور رهبر معظم انقلاب در نظر دارد چهره‌های ماندگار قضایی و قضاتی که سالها در سلامت کامل به مردم خدمت کرده‌اند را به مردم معرفی کند تا به عنوان الگوهای تقوا و سلامت به همه مردم معرفی شوند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: همه دلسوزان کشور و این مردم و اسلام و انقلاب باید بدانند که با حرمت نهادن به قضات است که می­‌توان انتظار داشت اجرای حق و اجرای عدالت بشود. شان قضات را همه باید پاس بدارند هم درون قوه و هم بیرون قوه مبادا به خاطر همین برخوردهایی که با فاسدان صورت می­‌گیرد خدایی نکرده کسانی بیایند سو استفاده کنند و بخواهند دیگران را هم متهم کنند.

انتهای پیام/

R1361/P1361/S2,20/CT1

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۸۸۰۳۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قوه قضاییه به دنبال اصلاح رویه‌ها در برخورد با فعالان اقتصادی

رییس قوه قضائیه گفت: در قوه قضاییه دنبال اصلاح رویه‌های معیوبی هستیم که در برخورد با فعالان اقتصادی از گذشته مانده و موجب می‌شود چرخه تولید متوقف شود.

به گزارش مشرق، حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای پیش از ظهر جمعه در نشست با رؤسای مناطق آزاد، کارآفرینان و صنعتگران هرمزگان با تاکید بر لزوم داشتن صراحت لهجه در طرح مسائل و مشکلات، اظهار داشت: همه ما مأموریت داریم تلاش کنیم شعار سال تحقق پیدا کند و این هدف نیز با حرف و لفظ تحقق پیدا نخواهد کرد.

وی افزود: بدون نقش سپاری به مردم و بخش خصوصی نمی‌توانیم به جهش تولید دست پیدا کنیم از این رو تحقق شعار سال مستلزم رعایت الزامات و فراهم کردن پیش نیازهایی است که بخشی از آن متوجه فعالان اقتصادی و صنعتگران است و بخشی دیگر نیز متوجه حاکمیت می‌شود.

محسنی اژه‌ای با تاکید بر لزوم تلاش برای اصلاح کسانی که در حوزه صنعت یا اقتصاد دچار لغزش و خطا می‌شوند، خطاب به حاضرین گفت: شما بهتر از قاضی و بازپرس قادر به تشخیص هستید که هم صنفی‌تان با هدف ضربه به کشور دچار خطا شده با لغزش او حاصل از طمع بوده است.

رئیس قوه قضائیه ادامه داد: وقتی کسی بر اثر طمع دچار لغزش می‌شود باید نخست از سوی همکارانش یاری شود تا بتواند خطای خود را جبران کند، در صورتی هم که تعمداً جرمی مرتکب شده درخواست داریم قوه قضائیه را در تعقیب جرم و مجرم یاری کنید تا مجازات متناسبی برای خاطی و مجرم در نظر گرفته شود.

محسنی اژه‌ای با بیان اینکه قوه قضائیه خود را ملزم می‌داند که اصل تناسب در مجازات را در مواجهه با همه رعایت کند، بیان‌کرد: فرض کنید یک فعال اقتصادی مالیات پرداخت نکرده و یا از او شکایتی در حوزه مالی ثبت شده است، در این مواضع باید تناسب در برخورد رعایت شود چرا که اقدام به ممنوع‌الخروجیِ وی ممکن است اعتبار فرد را از بین ببرد و خسارات جبران ناپذیری به وی وارد شود.

وی با انتقاد از بازداشت فعالان اقتصادی به صرف قرار گرفتن در مظان اتهام و تاکید بر لزوم همراهی با تولیدگران گفت: در قوه قضائیه دنبال اصلاح کلیه رویه‌های معیوبی هستیم که بعضاً از گذشته مانده است و موجب می‌شود چرخه تولید متوقف شود چنانچه پیش‌تر قوانینی داشتیم که با اندازه معینی اتهام مالی حکم به دستگیری می‌شد و ما این قوانین را اصلاح کردیم.

رئیس قوه قضائیه با تاکید بر لزوم تغییر نگرش حاکمیت به فعالان بخش اقتصادی و خصوصی، گفت: تلاش همه ارکان حاکمیت باید معطوف به مانع‌زدایی از پیش روی تولیدگران باشد و در این راستا باید جلوی بخشنامه‌ها و دستورالعمل‌های خلق‌الساعه را که امکان پیش‌بینی نسبت به آینده تولید را می‌گیرد؛ گرفته شود.

محسنی اژه‌ای قراردادهای ضعیف را یکی از موانع امنیت سرمایه‌گذاری در کشور دانست و اظهار داشت: همه قراردادها به ویژه قراردادهای دولتی بایستی در نهایت اطمینان‌بخشی منعقد شوند و به حدی دارای استحکام باشند که تغییر دولت‌ها در آن‌ها خدشه وارد نکند.

دیگر خبرها

  • قوه قضاییه در مبارزه با فساد هیچ تبعیضی قائل نمی شود
  • قوه قضاییه به دنبال اصلاح رویه‌ها در برخورد با فعالان اقتصادی
  • قضات تصمیمات و احکام خود را با پیوست رسانه‌ای همراه کنند
  • دادگاه های صلح در محاکم اردبیل ایجاد می شود
  • اعمال ممنوعیت جابجایی دام و برخورد با متخلفین در کاشمر
  • تحقق سند تحول قضایی در اردبیل با جدیت پیگیری می شود
  • مصوبه فوق‌العاده خاص کارکنان نظام سلامت از سال جاری اعمال می‌شود
  • اعمال مصوبه فوق العاده خاص کارکنان نظام سلامت از امسال
  • سند تحول قضایی به مثابه قانون اساسی و نقشه راه دستگاه قضایی است
  • توصیه رئیس قوه قضائیه به قضات در هرمزگان