Web Analytics Made Easy - Statcounter

چندی دیگر مراسم اختتامیه سی و پنجمین دوره جایزه کتاب سال در حالی برگزار می‌شود که نظرات متعددی درباره اعتبار داوری‌های آن میان اهالی کتاب شنیده می‌شود؛ برخی با وجود دولتی بودن آن، کتاب سال را جایزه‌ای معتبر می‌دانند اما عده‌ای دیگر هم معتقدند که نتیجه داوری‌ها تحت تأثیر برخی خط کشی‌هاست، با وجود چنین نگاه هایی، طی یکی-دو هفته اخیر نامزدهای بخش‌های مختلف این جایزه معرفی شده‌اند و داوران این جایزه روزهای پایانی داوری آثار را سپری می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مریم شهبازی

ایران آنلاین /تفاوت شرایط بازار نشر ایران با سایر کشورها

در ادامه معرفی نامزدهای بخش‌های مختلف جایزه کتاب سال، روز گذشته کتاب‌های «تاریخ و نقد (ترجمه)» و «متون قدیم»، «ادبیات زبان‌های دیگر» به‌عنوان نامزدهای نهایی بخش ادبیات آن معرفی شدند. البته بخش ادبیات در حالی از جمله حوزه‌های مورد بررسی این جایزه محسوب می‌شود که قسمت «داستان» و «شعر» آن از سال 93 جدا شده است.  سه سال قبل بنا بر تصمیم مسئولان وقت ارشاد قرار شد به‌دلیل همپوشانی جایزه‌های ادبی «جلال آل احمد» و «شعر فجر» با بخش‌های مذکور شعر و داستان از کتاب سال جدا  و داوری‌شان در همان جایزه‌ها انجام شود. آن زمان اینچنین عنوان شد که لزومی در به کار‌گیری دو هیأت علمی برای این دوجایزه علمی وجود ندارد. با وجود نقدهایی که از سوی برخی اهالی کتاب متوجه این جایزه دولتی است ابراهیم زاهدی مطلق که تا شهریور ماه سال‌جاری به‌عنوان معاون داستان بنیاد شعر و ادبیات داستانی مشغول فعالیت بود و در داوری جوایزی از جمله جلال هم حضور داشته  برگزیده شدن اهالی کتاب در این جایزه را منجر به معرفی بیشتر آنها می‌دانند. او درباره همین مسأله به «ایران» گفت:«شرایط بازار نشر ایران با دیگر کشورهای جهان متفاوت است، از همین رو شاید نتوان گفت که برگزیده شدن آثار در جوایز ادبی منجر به افزایش قابل توجه شمارگان آنها می‌شود. با این همه بعد از اعطای جوایزی همچون کتاب سال نویسندگان برگزیده با اقبال بیشتری برای انتشار آثارشان از سوی ناشران روبه‌رو می‌شود.»
زاهدی مطلق تأکید دارد که جایزه کتاب سال فراتر از تقسیم ‌بندی‌های جناحی از اعتباری کافی میان اهالی کتاب برخوردار است، چراکه به محض انتشار اسامی برگزیدگانش، نقدهای مثبت و منفی مختلفی در محافل ادبی در ارتباط با کتاب‌ها مطرح می‌شود.
همان‌طور که در ابتدای گزارش هم اشاره شد در ارتباط با جوایز ادبی اغلب نگاه‌ها و نظرات متعددی مطرح است، در شرایطی که برخی نویسندگان تمایل چندانی حتی به انتخاب کتاب خود در جوایز دولتی ندارند زاهدی مطلق معتقد است: «سه دوره در داوری جایزه جلال حضور داشتم و در همان سه دوره دیدم که چطور بسیاری از دوستانی که منتقد جایزه‌های دولتی هستند با ما تماس می‌گرفتند و می‌گفتند چرا آثار ما در فهرست نامزدها نیست!»
یکی از نقدهایی که به جایزه کتاب سال می‌شود این است که چرا داوران آن به طیف خاصی تعلق دارند و افرادی با گروه‌های فکری متعدد راهی در آن ندارند. زاهدی مطلق که مخالف چنین گفته‌ای است،  افزود: «شما اگر نگاهی به اسامی داوران یا افرادی که آثار آنان طی 30 سال اخیر معرفی شده‌اند داشته باشید به‌نام افرادی همچون ابوالحسن نجفی، ابوتراب خسروی و بسیاری دیگر از نویسندگان برمی‌خورید که نمی‌توان آنان را نویسندگان به اصطلاح دولتی دانست. اگر قرار بر خط کشی‌های به اصطلاح این طرفی یا آن طرفی بود که نباید این افراد راهی در جایزه کتاب داشته باشند.» یکی دیگر از مصداق‌هایی که او برای داوری منصفانه این جایزه عنوان کرد انتخاب آثار ناشرانی است که به اعتقاد برخی طی سال‌های گذشته چندان همسو با دولت نبوده‌اند. از گفته‌های زاهدی مطلق که بگذریم جایزه کتاب سال تنها در بخش داخلی برگزار نمی‌شود، بخش خارجی این جایزه که امسال به بیست و پنجمین دوره برگزاری‌اش رسیده با عنوان جایزه جهانی کتاب سال برگزار می‌شود.
تعامل میان متفکران ایرانی و خارجی
احمدعلی حیدری، دبیر علمی این دوره از جایزه جهانی کتاب سال یکی از اهداف برگزاری این جایزه را تلاش برای برقراری تعامل میان متفکران ایرانی با متفکران سایر کشورها می‌داند. او در همین رابطه به «ایران» گفت:«یکی از مهم‌ترین هدف‌های این جایزه شناسایی آثار و مکتوباتی است که در سایر کشورها در ارتباط با ایران و اسلام نوشته شده. از این طریق تلاش می‌شود ایران را از منظر مخاطبان خارج از کشورمان  به مردم خودمان هم نشان بدهیم.» حیدری ادامه داد:«اغلب برگزیدگان این جایزه وقتی برای مراسم اختتامیه به کشورمان سفرمان می‌کنند با مراکز علمی و دانشگاهی ایران آشنا می‌شوند و بعد از بازگشت هم همچنان ارتباطشان را حفظ می‌کنند. خوشبختانه اغلب دانشگاه‌هایی که در جهان کرسی ایران شناسی، شرق شناسی یا اسلامی شناسی دارند طی این سال‌ها با جایزه جهانی کتاب سال آشنا شده‌اند و از شرکت در آن استقبال می‌کنند.»
به‌گفته حیدری، دبیرخانه جایزه از طریق تعامل با کتابخانه‌های ملی کشورهای دیگر از وجود محققانی که در این زمینه فعالیت می‌کنند باخبر شده و آثار آنان را هم بررسی می‌کند. او افزود: «هر ساله میانگین 2 هزار و تا 2 هزار و 500 اثر از کشورهای دیگر به دبیرخانه ارسال می‌شود و در نهایت آثار از سوی داوران ایرانی و خارجی بررسی می‌شوند. بررسی کتاب‌ها هم از طریق اعلام فراخوان و ارسال از سوی ناشران و مؤلفان و هم از طریق بررسی خود دبیرخانه صورت می‌گیرد، بخشی از کتاب‌ها نیز از طریق دفترهای رایزنی فرهنگی ایران در دیگر کشور به ما معرفی می‌شوند.»/روزنامه ایران

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۸۸۵۷۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسابقه کتابخوانی هشت‌بهشت با ۳۵ جایزه ویژه به‌ مناسبت سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران

سازمان جهاد دانشگاهی تهران به‌مناسبت سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران برای مسابقه کتابخوانی هشت‌بهشت ۳۵ جایزه ویژه برای مطالعه دانشجویان و عموم در نظر گرفته است.

به گزارش ایسنا، معاونت فرهنگی سازمان جهاد دانشگاهی تهران، کتاب «داستان رویان»، نوشته محمدعلی زمانیان، را برای مسابقه مجازی هشت‌بهشت و مطالعه دانشجویان و عموم علاقه‌مند کتابخوانی انتخاب کرده است.

کتاب «داستان رویان»، روایتی است از فعالیت‌های مرحوم سعید کاظمی آشتیانی در راه تأسیس، تثبیت و پیشرفت پژوهشگاه رویان و خاطرات منتشرنشده‌ای از روند شکل‌گیری پژوهشگاهی را روایت می‌کند که برای اولین‌بار در ایران، موفق به درمان ناباروری و سلول درمانی و شبیه‌سازی شد.

آزمون این مسابقه روز دوشنبه ۳۱ اردیبهشت‌ماه به‌صورت آنلاین(برخط) از ساعت ۹ تا ۲۴ و از طریق پایگاه اطلاع‌رسانی باشگاه کتابخوانی دانشجویان ایران به نشانی BookRc.ir برگزار می‌شود.

علاقه‌مندان کتابخوانی و دانشجویان می‌توانند با مراجعه به پایگاه اطلاع‌رسانی باشگاه کتابخوانی دانشجویان ایران برای ثبت‌نام و شرکت در مسابقه اقدام کنند.

جوایز این دوره از مسابقه به شرح ذیل است:

۱ جایزه ۱۰۰ میلیون ریالی

۴ جایزه ۵۰ میلیون ریالی و

۳۰ جایزه ۱۰ میلیون ریالی است

عموم علاقه‌مند کتابخوانی و دانشجویان می‌توانند در کانال ایتا مسابقات کتابخوانی هشت‌بهشت به شناسه  FJUTBookRC@ عضو شوند.

معاونت فرهنگی سازمان جهاد دانشگاهی تهران، این مسابقه را با همکاری و مشارکت معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی، سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی، جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران، پژوهشگاه رویان، معاونت فرهنگی دانشجویی دانشگاه علم و فرهنگ، خانه کتاب و ادبیات ایران برگزار می‌کند.

شرکت در این مسابقه برای عموم آزاد است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نمایش برگزیده‌ای از آثار رضا مافی در موزه هنر‌های معاصر تهران
  • درهای مصلی به روی مخاطبان سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب باز شد
  • کتب ترکی بیشتر معرفی شود/ به آثار نیما یوشیج و زرین کوب علاقه‌مندم
  • مسابقه کتابخوانی هشت‌بهشت با ۳۵ جایزه ویژه به‌ مناسبت سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران
  • کتاب‌های این روزها باب میل کودکان است؟
  • آثار رضا مافی به موزه هنرهای معاصر می‌رود/نمایش برگزیده‌ای ازآثار
  • انتشار فراخوان ششمین جشنواره نقالان علوی
  • تمرکز نشر صاد بر انتشار داستان‌هایی با روایت ایرانی است
  • امکانات جدید رفت‌وآمد به نمایشگاه کتاب | «مشاور کتاب» در کنار بازدیدکنندگان
  • محمدعلی علومی درگذشت + سوابق