Web Analytics Made Easy - Statcounter

صنایع دستی یکی از محورهای توسعه شهرستان بیجار است که از طریق راه اندازی کارگاه های کوچک می توان از مهاجرت جلوگیری کرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛به نقل از بیجار بام ایران  شهرستان بیجار یکی از شهرهای قدیمی در استان کردستان است که در جهان به نام فرش پولادین آن شناخته شده است.
 

فرش بافی یکی از هنرهای خاص این شهرستان است که توجه اساسی آن در این برهه از زمان که نبود شغل و بیکاری دردآورترین معضل آن است می تواند مرهمی بر زخمان مردم رنجدیده آن باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 


 

هنوز زمان زیاد از آن دورانی که در بیجار گروس از درون هر خانه ای زمزمه های حزن انگیز مادران و دختران قالی باف همراه با دف های کوبیده شده بر رج ها بلند می شد، نگذشته است.

 


 

در آن دوران برای بسیاری از مردم ˈزندگیˈ در سرزمین بام ایران  زودتر از آفتاب طلوع می کرد ، در آن زمان قالی ها زودتر از هرکس سلام دختران دم بخت را می شنیدند.
 

قالی بافی در بیجاری پیشینه ای دراز دارد و متعلق به هزاره های قبل از میلاد است و با طرح های «ماهی درهم،سمن بر، مستوفی، شاه عباسی، دار گل، شکارگاه، گل فرنگ و خاتم شیرازی با رنگهای سیر و زنده تولید شده است که برخی از این آثار به جای مانده هنوز هم زیبایی خاصی دارند.
 

اما در حال حاضر با توجه به بالا بودن هزینه های فرش بافی و ورود تابلو فرش های کامپیوتری که حاصل رنج چشمان و دستان بانوان هنرمند بیجاری است که مزدش ب جیب دلالان می رود ، با رکود خاصی مواجه شده است.

 


 

استاندار کردستان در تاریخ 27 اسفند در سفر به شهرستان بیجار و در جلسه شورای ادرای بیان داشت: مشکلات شهرستان بیجار در چهار محور زیر ساخت ها، کشاورزی، آب ، معدن و گردشگری و صنایع دستی طبقه بندی می شود.
 

وی گفت: حوزه گردشگری و صنایع دستی یکی از پارامترهای مهم پیشرفت در این شهرستان است که ایجاد کارگاه های زودبازده اقتصادی در بخش صنایع دستی موجب ایجاد اشتغال در این شهرستان می شود.
 

فرماندار بیجار هم در جلسه کارگروه اشتغال و سرمایه گذاری که با حضور مدیر کل تعاون و رفاه اجتماعی استان در تاریخ 5 بهمن ماه در محل سالن شهدای گمنام فرمانداری برگزار شد : اظهار داشت: جوانان ما نباید کار کردن و اشتغال را تنها در پشت میزهای ادراه ببینند و دست و روی دست بگذارند.
 

وی گفت: ایجاد کارگاه های زود بازده و کوچک در شهرک صنعتی مهمترین راه حل اقتصادی مبارزه با بیکاری در شهرستان بیجار است.
زندیه تصریح کرد: درست است بانک ها مانعی بزرگ در راه دادن تسهیلات به کار آفرینان هستند ، اما این وضع دیگر قابل قبول نیست و باید بانک ها برای رفع بیکاری در شهرستان بیجار وارد کار شوند.
 

شیرین رضایی یکی از بانوان هنرمند بیجاری که کم خرج خانواده خود است در گفت و گو با خبرنگار ما گفت: چند سالی است که در منزل خودم اقدام گونی بافی میکنم و با شرکت در نمایشگاه ها آنها را به فروش می رسانم.

 


 

وی بیان داشت:هر کدام از همشهریان خودمان اگر این کارهای دستی را در شهرهای اصفهان،کاشان،همدان و تبریز مشاهده نمایند با دو برابر قیمت خریداری می نمایند و متاسفانه به دلیل عدم آگاهی مردم استقبال خوبی برای خرید این صنایع دستی در شهرستان وجود ندارد.
 

فرش بافی و صنایع دستی یکی از پتانسیل های مهم شهرستان بیجار است که توجه به آنها و ایجاد کارگاه های کوچک موجب اشتغالزایی برای افراد جویای کار به ویژه بانوان می شود.

 

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۸۸۹۱۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای طرح توانمندسازی بانوان سرپرست خانوار

مسلم حدیدی رییس سازمان جهاددانشگاهی استان کرمانشاه با بیان این‌که اجرای طرح توانمندسازی بانوان سرپرست خانوار و حمایت از بانوان کارآفرین با توجه به ظرفیت ها و ساختارهای این سازمان از سوی دفتر امور بانوان و خانواده استانداری کرمانشاه به سازمان جهاددانشگاهی استان سپرده شده، گفت : در این طرح پس از فراخوان و ثبت نام، بانوان سرپرست خانواده در دوره های مهارتی اشتغال محور شرکت کرده و پس از کسب مهارت لازم و توانمندسازی به بازار کار معرفی می شوند.

وی با اشاره به  تجربه‌های موفق و بسترهای بوجود آمده در مرکز شتابدهی شغلی صنایع فرهنگی و فناوری های نرم سازمان جهاددانشگاهی استان، افزود: دوره های آموزشی این طرح شامل صنایع بافتنی(ماندالا بافی، مکرومه بافی)،  صنایع چوبی، گوهرشناسی و تراش سنگ های قیمتی، خیاطی(مدولباس)، عروسک بافی، کار با چرم، دوره های نرم افزار(گیم و انیمیشن، طراحی سایت، موشن گرافی و...)، تکنسین داروخانه و کمک های اولیه است.

رییس سازمان جهاددانشگاهی استان کرمانشاه با بیان اینکه زنان سرپرست خانوار  ۲۰ تا ۴۰ ساله می توانند تا پنجم اردیبهشت ماه نسبت به ثبت نام اقدام کنند، افزود: افراد واجد شرایط برای ثبت نام و دریافت توضیحات بیشتر می‌توانند به مرکز آموزش دوره های تخصصی سازمان جهاددانشگاهی استان مراجعه کنند  یا با شماره ۳۱۰۳۱ داخلی ۳۰۰ تماس بگیرند.

حدیدی تصریح کرد: بزودی دو همایش در این خصوص در سطح استان برگزار خواهیم کرد .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • کاوش و سامان‌دهی قلعه تپه تاریخی ابهر
  • برگزاری دوره های آموزشی صنایع دستی نقش مؤثری در ایجاد اشتغال دارد
  • اجرای طرح توانمندسازی بانوان سرپرست خانوار
  • جمعه بازار صنایع‌ دستی در شهرملی گلیچ بهشهر برگزار می‌شود
  • مکان یابی ایجاد بازارچه های صنایع دستی بانوان در کشور
  • بهره مندی هزار و ۳۰۰ نفر از آموزش‌های صنایع دستی
  • مسائل کوچک نباید منجر به اختلال در چرخه تولید شرکت‌های صنعتی و تولیدی شوش شود
  • صدور ۵۱۴ مجوز سه گانه صنایع دستی در خراسان‌شمالی
  • تحقق شعار سال نیازمند بهره‌گیری از ظرفیت همه بخش‌ها است
  • صنایع دستی خراسان جنوبی هنری است به گستردگی ایران