Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، رکود بی‌سابقه بخش مسکن که حدود 5 سال به طول انجامیده و آرام‌آرام در حال رفتن به سمت پیش‌رونق است به گفته اکثر کارشناسان رشد 15 درصدی معاملات هنوز به معنی رونق نیست اما افزایش 50 درصدی صدور پروانه ساختمانی را باید به فال نیک گرفت. 

بنا بر این گزارش، کارشناسان بر این باور هستند که تا زمانی که برای اشتغال و درآمد مردم اتفاق خوبی رخ ندهد رکود مسکن سنگین و سنگین‌تر خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حال با توجه به اینکه سایر بخش‌های اقتصادی و اقتصاد کلان دچار رکود هستند آیا می‌توان انتظار داشت که بخش مسکن وارد رونق شود؟ تحلیل اکثر کارشناسان و به خصوص فعالان بازار مسکن و رئیس اتحادیه مشاوران املاک بر این موضوع تأکید دارد که رشد قیمت مسکن در سال آینده نیز در حد نرخ تورم خواهد بود. دادن تحلیل‌های آماری از سوی کارشناسان و فعالان بخش مسکن یک اقدام حرفه‌ای از سوی این افراد است. چرا که هر گونه اظهارنظر از سوی متخصصان اقدامی مهم و راهگشا برای بخش مسکن خواهد بود.

اما سؤال این است که چرا تاکنون وزیر راه و شهرسازی و مدیران سابق بانک مسکن از هر گونه تحلیل در خصوص قیمت و پیش‌بینی قیمت مسکن خودداری کرده‌اند؟ چون به خوبی بر این موضوع واقف بوده و هستند که هر تحلیلی حتی تحلیل درست و دقیق توسط اشخاص تأثیرگذار و متولی بخش مسکن می‌تواند بر این بازار تأثیر بگذارد.

اما در این باره یک اتفاق بی‌سابقه افتاده است و آن اظهارنظر مدیرعامل جدید بانک مسکن در خصوص قیمت مسکن و پیش‌بینی او برای سال 97 است. رحیمی انارکی که کمتر از 20 روز است با حکم وزیر اقتصاد به عنوان مدیرعامل بانک مسکن منصوب شده در یک اقدام بی‌سابقه در سمینار علمی و آموزشی تحلیل بازار مسکن در سال 97 شرکت کرده و در خصوص پیش‌بینی قیمت مسکن اظهارنظر کرد.

اهمیت این اظهارنظر در آنجاست که بانک مسکن یک بانک دولتی است و اظهارات مدیرعامل آن برای مردم سندیت زیادی خواهد داشت. پس طرح این پیش‌بینی از قیمت مسکن در سال 97 و گفتن اینکه رشد قیمت مسکن در حد نرخ تورم خواهد بود یا ناشی از بی‌تجربگی است و یا هدف دیگری پشت این اظهارات وجود دارد.

رونق بخش مسکن و تقویت عرضه قطعاً به نفع تقاضا نیز خواهد بود اما قطعاً رکود و کاهش عرضه مسکن بر تقاضای مسکن نیز تأثیرگذار خواهد بود. حال با توجه به تحلیل و اظهارات مدیرعامل جدید بانک مسکن، بیم آن می‌رود که گروه‌هایی که قصد سفته‌بازی در بازار دارند از این سخنان مدیرعامل بانک مسکن نفع ببرند و می‌توان گفت یک تورم انتظاری در بخش مسکن رخ خواهد داد.

بر اساس این گزارش، جایگاه بانک مسکن جایگاه حاکمیتی است و مسئولان ارشد این بانک باید به خوبی آگاه باشند که اگر پیش‌بینی قیمت مسکن را به کارشناسان و فعالان بازار واگذار کنند، حتی اگر تحلیل آنها درباره رشد و رکود درست باشد نیز عموم مردم و حتی سفته‌بازان نمی‌توانند به آن استناد کنند.

بر اساس این گزارش، ابوالقاسم رحیمی انارکی مدیر عامل بانک مسکن دیروز در سمینار علمی و آموزشی تحلیل بازار مسکن در سال 97 با اشاره به اینکه پیش بینی روند بازار مسکن در سال آینده سخت، است گفت: پیش‌بینی می‌کنیم در سال آینده شاهد رشد حجم معاملات و افزایش قیمت مسکن در حدود نرخ تورم عمومی باشیم.

وی گفته بود با توجه به مشاهده بهبود بازار، حجم قابل توجه خانه، های نوساز موجود، بهبود درآمدهای نفتی و نرخ رشد اقتصادی به دلیل رفع تحریم‌ها، افزایش تمایل به استفاده از تسهیلات خرید، نقش مهم‌ترین بازار رقیب مسکن یعنی سپرده‌های بانکی و تغییرات تعداد صدور پروانه‌های ساختمانی، پیش‌بینی می‌کنیم در سال آینده شاهد رشد حجم معاملات و افزایش قیمت مسکن در حدود نرخ تورم عمومی باشیم.

وی درباره تسهیلات صندوق پس انداز مسکن یکم نیز گفت: با توجه به اینکه تغییرات در شرایط صندوق با مصوبه شورای پول و اعتبار باید انجام شود، بعید است تغییری در شرایطی صندوق در سال 97 صورت گیرد.

رحیمی انارکی درباره پیش بینی روند بازار مسکن در سال آینده گفت: با توجه به اینکه بازار مسکن از تابع‌های مختلفی تاثیر می‌پذیرد پیش‌بینی در این باره سخت است.
وی افزود: سایت economy world پیش‌بینی کرده که سال 2017 سال شروع افزایش قیمت مسکن خواهد بود که احتمال می‌رود از سال 97 یا 2017 این افزایش شکل گیرد و تا سال 2018 ادامه یابد.

وی همچنین گفته بود که استقبال ویژه‌ای از صندوق پس انداز مسکن یکم صورت گرفته و تاکنون بیش از 357 هزار حساب افتتاح شده است که بیش از 33 هزار واحد مسکونی را تامین مالی کرده ایم، البته این حساب ممکن است با کسری مواجه شود برای جبران باید راهکارهایی اندیشیده شود.

*گزارش از اکبر محمودی

انتهای پیام/

منبع: فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۸۸۹۱۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌ بینی قیمت طلا و سکه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ / خوشبینی به مذاکرات هسته‌ای بازار طلا را کاهشی کرد؟

به گزارش خبرآنلاین،قیمت طلا و سکه روز سه شنبه با روند کاهشی در تمام قطعات و وزن‌ها معامله شد.

تجارت نیوز در خبری نوشت:افت اونس جهانی طلا نزدیک به پنج دلار بود و دلار با رشد ۲۰۰ تا ۳۰۰ تومانی در روند رنجی قرار داشت.

برخی معامله‌گران روند کاهشی بازار طلا را ناشی از افت شدید معاملات در بازار طلا به دلیل اعتراض طلافروشان به سامانه جامع تجارت می‌دانند. موضوع اجرای سامانه جامع تجارت‌ در برخی شهرها نظیر مشهد به چالشی برای صنف طلافروشان تبدیل شده و سطح معاملات بازار طلا را به حداقل رسانده است.

علاوه بر آن با وجود بازار انتظاری ارز، معامله‌گران بازار طلا نیز در لاک احتیاطی فرو رفته‌اند و معتقدند اخبار مساعد سیاسی می‌تواند به بازارهای مالی آرایش نزولی دهد.

گفتنی‌ است اونس جهانی طلا روز سه‌ شنبه با روند کاهشی بازگشایی شد و در لحظه نگارش این گزارش با افت نزدیک به پنج دلاری روی رقم ۲۳۲۰ دلاری ایستاده است.

قیمت نقره با کاهش اونس تراز شد

اونس جهانی نقره نیز کاهش کمتر از یک دلاری دارد و روی رقم ۲۷ دلار و ۲۵ سنتی ایستاده است. هر گرم نقره ۹۹۹ با رقم ۵۴ هزار و ۱۰۰ تومان معامله می‌شود.

سکه بهار به کانال ۳۷ میلیونی برگشت

قیمت سکه امامی روز سه شنبه ۱۸ اردیبهشت با کاهش ۶۰۰ هزار تومانی روی رقم ۴۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تومانی بسته شد. قیمت سکه‌ بهار با افت ۳۳۰ هزار تومانی روی رقم ۳۷ میلیون و ۹۹۰ هزار تومانی ایستاد.

شایان ذکر است قیمت نیم‌سکه با کاهش ۳۰۰ هزار تومانی و ربع‌سکه با افت ۱۰۰ هزار تومانی به‌ترتیب با قیمت‌های ۲۳ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان و ۱۵ میلیون تومان بسته شدند. قیمت سکه گرمی روز سه شنبه روی رقم ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی ایستاد و کاهش ۱۰۰ هزار تومانی پیدا کرد.

مثقال طلا ۱۴ میلیونی شد

قیمت طلا در چهارمین روز هفته کاهش چشمگیری پیدا کرد. هر مثقال طلای ۱۸ عیار با افت ۴۵۰ هزار تومانی به کانال ۱۴ میلیون تومانی برگشت و با رقم ۱۴ میلیون و ۷۰۰ هزار تومانی معامله شد. هر گرم طلای ۱۸ عیار با افت ۱۰۰ هزار تومانی روی رقم سه میلیون و ۳۹۴ هزار تومانی ایستاد. قیمت طلای دست دوم نیز با رقم سه میلیون و ۳۴۸ هزار تومان معامله شد.

حباب سکه روز سه‌ شنبه در تمام قطعات کاهش پیدا کرد. حباب سکه امامی ۴۴۶ هزار تومان، سکه بهار ۱۶۷ هزار تومان،‌ نیم‌سکه ۱۳۳ هزار تومان، ربع‌سکه ۲۶۸ هزار تومان و سکه گرمی ۸۵ هزار تومان کاهش یافت.

۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904033

دیگر خبرها

  • یک پیش بینی جدید درباره‌ی قیمت بیت کوین /پیشروی تا کجاست؟
  • مدیر عامل کافه بازار: بازار طی ۲ ماه ۲۰۰ میلیون تومان باگ بانتی پرداخته است
  • پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • توقف بازار مسکن در فروردین
  • پیش‌ بینی قیمت طلا و سکه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ / خوشبینی به مذاکرات هسته‌ای بازار طلا را کاهشی کرد؟
  • ریزش بورس تا کی ادامه خواهد داشت؟
  • تضمین تعهدات بیش از ۲۰۴ هزار پرونده «کشاورزی قراردادی» با عاملیت بانک کشاورزی
  • کف و سقف قیمت مسکن و اجاره تعیین می‌شود
  • ثبات در بازار مرغ همدان با قیمت ۲۰ درصد ارزان‌تر از سال قبل
  • پیش‌بینی فعالان بازار از قیمت طلا و ارز در روزهای آینده/ منتظر این قیمت‌ها در بازار باشید