Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرهاد فنودی در گفت‌وگو با خبرنگار کشاورزی خبرگزاری فارس، در مورد نحوه اجرای طرح اشتغال پایدار روستایی که  با مصوبه مجلس یک و نیم میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی برای اجرای آن اختصاص یافته، خاطرنشان کرد: قرار است تا 50 درصد منابع این طرح که 12 هزار میلیارد تومان  است، از صندوق توسعه ملی و 50 درصد آن توسط بانک‌های عامل کشاورزی، توسعه تعاون، صندوق کارآفرینی امید و بانک رفاه کارگران تأمین شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه بخش زیادی از طرح‌های توسعه روستایی شامل طرح‌های کشاورزی می‌شود، افزود: از همین رو 50 درصد از 6 هزار میلیارد تومان سهم 4 بانک عامل باید از طریق بانک کشاورزی تامین شود که هر گونه اشتغال روستایی از جمله صنایع دستی، بخش‌های مختلف کشاورزی که در روستا ایجاد اشتغال کند، را شامل می‌شود.

فنودی در مورد نرخ سود این تسهیلات گفت: نرخ سود تسهیلات برای روستاهایی که روی مرز واقع شده‌اند، 4 درصد، برای روستاهای دیگر 6 درصد و برای شهرهای زیر 10 هزار نفر با کارمزد 10 درصد در نظر گرفته شده است که هم وام سرمایه‌ای و هم وام جاری است که البته در شهرهای زیر 10 هزار نفر برای حفظ اشتغال موجود پرداخت می‌شود. 

مدیر امور اعتبارات بانک کشاورزی در پاسخ به اینکه نحوه بازپرداخت و سقف اعتبارات چگونه خواهد بود، گفت: هیچ سقف و کفی برای آن در نظر گرفته نشده است و با توجه به نوع طرح که چقدر زمان بهره‌برداری آن طول می‌کشد، برای وام تنفس در نظر می‌گیریم، به عنوان مثال برای احداث باغ سیب که 4 سال زمان می‌برد تا نهال به ثمر بنشیند، به همان میزان تنفس در نظر گرفته می‌شود، ولی برای کشت چغندر که کمتر از یک سال تا بهره‌برداری زمان لازم است، به تناسب زمان برداشت مهلت می‌دهیم. 

خبرنگار فارس پرسید که اجرای این طرح از چه زمانی آغاز می‌شود که مدیر امور اعتبارات بانک کشاورزی پاسخ داد: هفته گذشته با حضور وزیر تعاون و وزیر راه اجتماعی نخستین وام طرح روستایی در لنگرود استان گیلان پرداخت شد و بخشنامه این طرح نیز به تمام بانک‌های عامل ابلاغ شده و متقاضیان باید از طریق «سامانه کارا» ثبت‌نام کنند.

* نام نویسی ۸۰ هزار نفر در سامانه کارا

وی در توضیح بیشتر این موضوع اظهار داشت: هفته گذشته 80 هزار نفر در سامانه کارا ثبت‌نام کرده‌اند و خود سامانه به صورت هوشمند 8100 نفر را تأیید کرده است که از این تعداد 5700 نفر به بانک کشاورزی معرفی شد و ما یک ماه فرصت داریم که پرونده این افراد را تشکیل و تا سه ماه بعد مدارکشان را کامل کنند. 

خبرنگار فارس به مشکل روستاییان برای تأمین وثایق اشاره کرد و گفت: پیش از این بانک‌ها برای دادن وام ضامن‌ معتبر مانند کارمند دولت از روستاییان طلب می‌کردند که تأمین آن امکان‌پذیر نبود و برای اجرای روان‌تر این طرح چه تدابیری اندیشیده‌اید که این مسئول در بانک کشاورزی پاسخ داد، مکان اجرای طرح می‌تواند در رهن بانک قرار گیرد، به شرط آنکه قابل ترهین باشد، یا ماشین‌آلات آتی‌ النصب (قرار است در آینده نصب شود) یا وثایق خارج از طرح مثلاً باغدار بگوید زمینی را هم در جای دیگر به نام خود دارم که آن را در رهن بانک بگذارد، یا منازل روستایی در صورتی که قابل ترهین باشد، یا سفته و یا چک. همه به عنوان تضامین پرداخت وام قابل دریافت است.

به گزارش خبرنگار فارس، مجلس طرحی را مصوب کرد که برای جلوگیری از مهاجرت جمعیت روستایی به شهرها و اشتغال در این مناطق، یک و نیم میلیارد تومان از محل صندوق توسعه ملی به طرح اشتغال روستایی اختصاص یابد.

انتهای پیام/ب

منبع: فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۸۹۹۷۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علل عدم جذب تسهیلات طرح‌ها در بانک‌ها و دستگاه‌های اجرایی از این پس پایش می‌شود

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی، سرپرست معاونت اقتصادی استانداری در کارگروه تبصره ۱۸ قانون بودجه استان با بیان اینکه مدیران دستگاه‌های اجرایی باید نظارت مستمر بر روند پرداخت تسهیلات تبصره ۱۸ داشته باشند گفت: کارگروه رصد و پایش علل عدم جذب تسهیلات طرح‌ها در بانک‌ها و دستگاه‌های اجرایی استان به ریاست مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی تشکیل می‌شود.

جعفری افزود: حفظ و ارتقای واحد‌های تولیدی موجود، احیا و بازگردان واحد‌های راکد و غیرفعال به چرخه تولید و جذب و سرمایه‌گذاری جدید از اولویت‌های کاری حوزه اقتصادی استان است.


وی گفت: در خصوص پرداخت اعتبارات تبصره ۱۸ نیز اولویت نخست ما مبنی بر انتفاع اقتصادی و اشتغال بیشتر مردم در اجرای طرح‌های بالادستی در استان است.


سرپرست معاونت اقتصادی استانداری افزود: اجرای طرح‌های ملی با هدف سهم اشتغال در خراسان جنوبی در اولویت دوم برنامه‌های اقتصادی استان است.


جعفری از جذب ۴۹ درصدی تسهیلات تبصره ۱۸ در استان خبر داد و گفت: براساس هدف‌گذاری‌های صورت گرفته برای جلسه آینده کارگروه، جهشی را در جذب اعتبارات تبصره ۱۸ خواهیم داشت که برای هر بانک میزان پرداخت و تعداد طرح‌ها مشخص شده است.


وی با اشاره به تخصیص هزار و ۱۳۶ میلیارد تومان تسهیلات از محل بند الف تبصره ۱۸ قانون بودجه ۱۴۰۱ به استان گفت: احتمالاً اعتبارات ملی تبصره ۱۸ در اردیبهشت ماه شناور خواهد شد لذا باید استان حداکثر بهره‌برداری و جذب را از اعتبارات ملی داشته باشد و کم‌کاری در این زمینه قابل قبول نیست.


جعفری با تأکید بر اینکه اعتبارات تبصره ۱۸ باید در سرفصل مربوطه جذب و بکارگیری شود افزود: امروز در کارگروه تبصره ۱۸ قانون بودجه استان ۶۶ طرح اقتصادی با مبلغ ۷۷ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان بررسی شد.

دیگر خبرها

  • علل عدم جذب تسهیلات طرح‌ها در بانک‌ها و دستگاه‌های اجرایی از این پس پایش می‌شود
  • ۴۹ درصد تسهیلات تبصره ۱۸ در خراسان جنوبی جذب شد
  • اختصاص ۲۰۰ میلیاردتومان تسهیلات اشتغال مددجویان مازندران
  • پرداخت ۱۴۶ هزار میلیارد ریال تسهیلات قرض الحسنه توسط بانک کشاورزی در سال ۱۴۰۲
  • بخشودگی ۴۱۰ میلیارد ریال سود تسهیلات بانک کشاورزی چهارمحال و بختیاری
  • پرداخت ۵۵ هزار میلیارد ریال تسهیلات غیرحضوری ازطریق سامانه «آسان» بانک کشاورزی
  • جهش تولیدات کشاورزی همدان از مسیر مولدسازی روستاها می‌گذرد
  • پرداخت 55 هزار میلیارد ریال تسهیلات غیرحضوری ازطریق سامانه «آسان» بانک کشاورزی
  • پرونده ۳۵۰ هزار متقاضی تسهیلات مسکن روستایی تا یک ماه آینده بسته می‌شود
  • ضرورت هماهنگی بانک‌ها در پرداخت تسهیلات زنان سرپرست خانوار