Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گفته مسئولان کارت ورود به جلسه این آزمون اوایل اسفند ماه روی سایت سازمان سنجش قرار می‌گیرد و این نشان از زمان کم باقی‌مانده تا برگزاری این آزمون است، زمانی که متقاضیان باید بیشترین استفاده را از آن ببرند تا بتوانند بهترین نتیجه را در زمان آزمون به دست بیاورند. به همین منظور به سراغ دو تن از اساتید دانشگاه رفتیم تا درباره چگونگی استفاده متقاضیان از زمان باقی‌مانده به گفت‌وگو بنشینیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



اضطراب امتحان، متقاضیان را نسبت به توانایی‌هایشان دچار تردید می‌کند

ناهید هواسی، دکتری مشاوره دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایوان غرب در گفت‌وگو با «فرهیختگان» در این باره به مساله اضطراب اشاره کرد و گفت: «اضطراب خفیف برای هر کاری لازم است؛ چراکه تا اضطراب نداشته باشیم هیچ حرکتی به خود نمی‌دهیم؛ با این حال هر چه اضطراب در امتحان کمتر باشد، نمره دانشجو نیز بیشتر می‌شود.»

او ادامه داد: «اما اضطراب امتحان که همان هراس اجتماعی خاص است، فرد را نسبت به توانایی‌هایش دچار تردید کرده و توان او را برای مقابله با موقعیت امتحان کاهش می‌دهد. در حقیقت فردی که دچار اضطراب امتحان شده مواد درسی را می‌داند اما شدت اضطراب وی مانع از آن می‌شود که معلومات خود را هنگام امتحان به ظهور رساند.» هواسی اظهار داشت: «استراحت کافی، خواب راحت، تغذیه سالم، مثبت‌اندیشی، آرامش و برنامه‌ریزی از جمله مواردی است که متقاضیان باید در این مدت به آنها توجه داشته باشند.»

او گفت: «همچنین متقاضیان باید از مطالعه طولانی‌مدت بدون در نظر گرفتن زمان استراحت پرهیز کنند و پس از هر دو ساعت مطالعه ۱۵یا٢٠ دقیقه به خودشان استراحت دهند؛ داشتن تحرک کافی و خوردن صبحانه کافی نیز از دیگر مواردی است که باید به آن توجه کرد.»

باورهای هالووینی درباره آزمون دکتری را رها کنید

محسن مشک‌بیدحقیقی، استادیار دکتری مشاوره و راهنمایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت نیز در این‌باره به «فرهیختگان» گفت: «در زمان اندکی که تا برگزاری آزمون دکتری باقی مانده است، متقاضیان باید تمرکز اصلی خود را روی یادگیری تازه و مرور مفاهیم گذشته یا خواندن محتوای منابع آزمون بگذارند و بی‌جهت به شرایط افزایش موفقیت در مصاحبه ورودی (مانند تهیه رزومه علمی، چاپ کتاب یا مقاله) نیندیشند؛ چراکه تا وقتی در آزمون قبول نشوند، به مصاحبه علمی دعوت نخواهند شد.»

او با بیان اینکه باید باورهای هالووینی درباره آزمون دکتری را رها کرد، تصریح کرد: «باورها تعیین‌کننده رفتارهای ما هستند. همواره باید مراقب باورهایمان باشیم و اجازه ندهیم باورهای غلط مبتنی‌بر تاییدطلبی، کمال‌گرایی و دل‌مشغولی توام با اضطراب سبب تولید تمایلات خودسرزنشگری، نارضایتی و اضطراب شود.»

مشک‌بید‌حقیقی بیان داشت: «مطالعه باعجله و اضطراب، کاری عبث و بیهوده است و مانند ایجاد یک بار اضافی در یک سیستم الکتریکی است. اولین گام برای آزمون داشتن نگرش مثبت است، همچنین برنامه مطالعاتی انعطاف‌پذیری داشته باشید؛ این برنامه با توجه به شرایط سنی و مشکلات شخصی و خانوادگی اکثر داوطلبان آزمون دکتری باید به‌گونه‌ای تنظیم شود که در برخورد با حوادث و اتفاقات پیش‌بینی نشده انعطاف‌پذیر و قابل اجرا باشد.»

متقاضیان صرفا به دلیل مدرک در آزمون دکتری شرکت نکنند

مجید علی‌عسگری نیز به «فرهیختگان» گفت: «متقاضیان باید در ابتدا توجه داشته باشند که برای کسب مدرک وارد این حوزه نشوند؛ چراکه سیستم آموزش عالی ما همانند قیف وارونه می‌ماند و با هر کیفیتی می‌توان از آن فارغ‌التحصیل شد، زمانی متقاضیان این آزمون موفق خواهند بود که برای ارزش واقعی دکتری درس بخوانند.»

او ادامه داد: «متقاضیانی داریم که بدون هیچ تحقیقی وارد این مقطع می‌شوند؛ در حالی که باید تحقیقات کاملی درباره آن صورت داده و انتخاب رشته کنند؛ در حالی که مقطع دکتری در کشورهای پیشرفته به‌عنوان مقطعی است که متقاضیان صرفا به دلیل علاقه وارد آن می‌شوند و مدرک صرف تنها در کشور ما ارزشمند است.»

عسگری تصریح کرد: «متقاضیان حتما باید دفترچه راهنمای آزمون دکتری را به خوبی مطالعه کنند و همه اطلاعات لازم در آن ذکر شده است و حتی شرکت‌هایی که برای این مهم تاسیس شده‌اند، از این دفترچه کمک می‌گیرند.»

او گفت: «آزمون عمومی دکتری یک‌سری موضوعات درسی عمومی در سطح کارشناسی و کارشناسی‌ارشد رشته متقاضی است و همچنین یک‌سری دروس تخصصی که این دروس نیز بسیار ساده هستند و هر متقاضی‌ای که دروس کارشناسی و کارشناسی‌ارشد خود را به درستی مرور کرده باشد، به راحتی می‌تواند این آزمون را پشت سر بگذارد.»

منبع: فرهیختگان

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۹۰۱۵۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴۰۶ هزار نفر در آزمون استخدامی مشاغل کیفیت‌بخشی وزارت آموزش و پرورش شرکت کردند

معاون آموزش و کارآفرینی جهاددانشگاهی گفت: با ۴۰۶ هزار شرکت‌کننده در ۳۱ استان کشور آزمون استخدامی مشاغل کیفیت‌بخشی وزارت آموزش و پرورش گسترده‌ترین آزمونی است که مرکز آزمون جهاددانشگاهی برگزار کرده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از روابط عمومی جهاددانشگاهی، محمد محسن غفوریان با بیان اینکه مرکز آزمون جهاددانشگاهی بر اساس سفارش و درخواست دستگاه متقاضی، فرآیند آزمون استخدامی را طراحی و اجرا می‌کند، اظهار کرد: در آزمون استخدامی مشاغل کیفیت‌بخشی وزارت آموزش و پرورش نیز که صبح جمعه اردیبهشت با حضور بیش از ۴۰۶ هزار داوطلب به صورت همزمان در ۳۱ استان و ۱۵۴ شهر، ۸۰۲ حوزه و ۱۰۷۷ زیرحوزه در سراسر کشور برگزار شد نیز، اسامی چند برابر ظرفیت آزمون کتبی از طریق مرکز آزمون جهاددانشگاهی اعلام خواهد شد.

وی افزود: در ادامه وزارت آموزش و پرورش علاوه بر امتیازاتی که افراد در آزمون کسب می‌کنند، فرآیندهایی را برای گزینش و ارزیابی نیروها دارد که پس از انجام مراحل ذکر شده نتیجه نهایی به مرکز آزمون اعلام و اطلاع‌رسانی می‌شود.

معاون آموزش و کارآفرینی جهاددانشگاهی با اشاره به اینکه در واقع جهاد دانشگاهی فقط بخشی از فرآیند آزمون را برگزار می‌کند، گفت: مابقی از طریق دستگاه متقاضی، که در این آزمون وزارت آموزش و پرورش است، است، انجام خواهد شد.

غفوریان با بیان اینکه امیدواریم خروجی‌های آزمون کتبی را نیمه دوم خرداد اعلام کنیم، ادامه داد: مسئولان وزارت آموزش و پرورش نیز در تلاشند تا برنامه‌ریزی‌ها به گونه‌ای باشد که پذیرفته‌شدگان قبل از آغاز سال تحصیلی جدید در مهر ماه معرفی و مشغول به کار شوند.

وی همچنین با اشاره به فعالیت مرکز آزمون جهاددانشگاهی از حدود سال ۹۶ گفت: جهاددانشگاهی مجوز برگزاری این آزمون‌ها را از سازمان اداری و استخدامی اخذ کرد که در طول این ۶ سال فعالیت این مرکز تجربه برگزاری حدود ۶۵ آزمون را داریم که در آن‌ها بالغ بر یک میلیون و ۱۰۰ هزار نفر شرکت کردند.

غفوریان با اشاره به اینکه این آزمون‌ها در گستره ملی و استانی برگزار شده و تقریباً ماهی یک آزمون را برگزار کرده‌ایم، افزود: اغلب دستگاه‌های متقاضی آزمون استخدامی دستگاه‌های دولتی و نهادهای عمومی بودند، اما در مواردی برای بخش خصوصی نیز این آزمون‌ها برگزار شده است.

وی با بیان اینکه اعضای جهاددانشگاهی، دانشگاهیان و آموزش و پرورش در برگزاری این آزمون با جهاددانشگاهی همکاری داشتند، عنوان کرد: بالغ بر ۱۰ هزار نفر عوامل اجرایی این آزمون را تشکیل می‌دهند و با ۴۰۶ هزار شرکت‌کننده در ۳۱ استان کشور آزمون استخدامی مشاغل کیفیت‌بخشی وزارت آموزش و پرورش گسترده‌ترین آزمونی است که مرکز آزمون جهاددانشگاهی برگزار کرده است.

به گزارش ایمنا، شرکت‌کنندگان برای مشاهده نتایج کتبی آزمون می‌توانند نیمه دوم خردادماه ۱۴۰۳ به مرکز آزمون جهاددانشگاهی https://hrtc.ir مراجعه کنند.

کد خبر 750439

دیگر خبرها

  • هاشمی نسب: برخی از اربابان خود خط می گیرند علیه استقلال تمام توانشان را بگذارند+ فیلم
  • روایتی متفاوت از مصطفی رحماندوست درباره ننه سرما + فیلم
  • پایش کیفیت آب لرستان در ۲۴ آزمایشگاه
  • ۴۳۰ حافظ یزدی در آزمون ملی اعطای مدرک تخصصی شرکت کردند
  • آغاز طرح فروش فوری ریسپکت ۲ ویژه متقاضیان عادی + جدول
  • اعلام معرفی پذیرفته شدگان مرحله اول مصاحبه دکتری تا دهه اول خرداد
  • ۴۰۶ هزار نفر در آزمون استخدامی مشاغل کیفیت‌بخشی وزارت آموزش و پرورش شرکت کردند
  • رشد ۲۵ درصدی شرکت‌کنندگان در آزمون حفظ قرآن کریم
  • افزایش ۲۵ درصدی شرکت کنندگان آزمون تخصصی حفظ قرآن
  • آمار نهایی انتخاب رشته در آزمون دکتری سال ۱۴۰۳ اعلام شد