Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-29@10:14:41 GMT

اپل درصدد عرضه دو مک بوک و یک آیمک به‌روزشده است

تاریخ انتشار: ۱۰ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۹۰۲۰۸۸

اپل درصدد عرضه دو مک بوک و یک آیمک به‌روزشده است

به گزارش زومیت، تقریبا تمام شرکت‌ها به سمت طراحی تراشه‌ی اختصاصی و استفاده از آن‌ در محصولات خود حرکت می‌کنند. اپل اولین شرکتی بود که طراحی اختصاصی خود را سال ۲۰۰۷ در نسخه اول آیفون مورد استفاده قرار داد. پس از آن محصولات جدید و قدیمی این شرکت یک یه یک میزبان تراشه‌های اختصاصی بیشتری شدند تا جایی که پیش‌بینی می‌شود پردازنده‌ی اینتل نیز از رایانه‌های اپل کنار گذاشته شود!

بر اساس گزارش وب‌سایت بلومبرگ، اپل در حال توسعه‌ی نسل جدید لپ‌تاپ‌ها و رایانه‌های مک‌ است که در آن‌ها از تراشه‌ای شبیه به T2 استفاده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این تراشه پیش‌تر در آی‌مک پرو مورد استفاده قرار گرفته است. نسخه قبلی این تراشه (T1) در مک‌بوک پرو ۲۰۱۶ استفاده شده بود.

این گزارش همچنین اضافه می‌کند که آیپد جدید تا انتهای سال ۲۰۱۸ ارائه خواهد شد. جزئیات بیشتری از این تراشه‌ در دسترس نیست و اطلاعات موجود از مقاله‌ بزرگ‌تری در بخش تراشه اپل استخراج شده است.

گزارش بلومبرگ به‌طور دقیق مشخص نمی‌کند کدام دسته از محصولات ارتقاء عمده خواهند داشت؛ اما می‌گوید اپل حداقل سه مدل -شامل دو لپ‌تاپ و یک رایانه رومیزی- جدید با بهره‌گیری از تراشه اختصاصی اپل در دست توسعه دارد.

نامزد اول برای دریافت تراشه T2، مک پروی ماژولار است؛ چرا که این تراشه پیش‌تر روی دستگاه حرفه‌ای دیگر اول قرار گرفته است. اما از سوی دیگر آی‌مک نیز می‌تواند گزینه‌ی دریافت این تراشه باشد. اپل قبلا اعلام کرده است که مک پرو در دست توسعه قرار دارد؛ اما هیچ تضمینی نداده است که ۲۰۱۸ زمان ارائه این محصول باشد.

اما در مورد گزینه‌های لپ‌تاپ، بنابه گزارش‌های قبلی مک‌بوک پرو تغییر جدید به‌روزرسانی عمده‌ای نخواهد داشت، بنابراین یکی از دو دستگاه نامزد برای دریافت تراشه می‌تواند مک‌بوک رتینا باشد.

تراهش T1‌ اکنون روی لپ‌تاپ‌های مک‌بوک پرو حضور دارد و وظیفه‌ی آن مدیریت تاچ‌بار و تاچ‌ آی‌دی و میزبانی از Secure Enclave (محفل امن) است. اما تراشه T2‌ آی‌مک پرو بلندپروازانه‌تر است. وظیفه این تراشه، امنیت هسته سیستم عامل با استفاده از بوت امن، عمل به عنوان کنترل‌کننده حافظه‌های SSD، پردازش سیگنال‌های تصویر برای دوربین FaceTime و برخی وظیفه‌‌های دیگر است.

همانطور که گفته شد، به نظر نمی‌آید نسخه به‌روزشده‌ی آی‌پد تا پایان سال عرضه شود. ممکن است اپل نسخه A11‌ پردازنده را برای نسل بعدی به کار نگیرد و مستقیما به سراغ پردازنده A12X برود. اپل در نسخه قبلی آیپد پرو از تراشه A10‌ استفاده کرده است و انتظار نمی‌رود محصول پایان سال ۲۰۱۸ آن دارای پردازنده قدیمی A11 باشد. طبق روال همیشه، پردازنده نسخه جدید آیفون که تابستان ۲۰۱۸ معرفی می‌شود، A12 خواهد بود.

نسخه کامل مقاله بلومبرگ جزئیات بیشتری از مشتقات تراشه‌های اپل ارائه می‌دهد. اپل در کنار تراشه‌ T2‌ که به‌عنوان هسته پردازشی کمکی در مک‌ مورد استفاده قرار می‌گیرد، در حال طراحی تراشه‌‌های گوناگون برای استفاده در آیفون، آیپد و اپل واچ است. روزی خواهد رسید که اپل قادر به طراحی یک واحد پردازش مرکزی (CPU) کامل برای استفاده به‌عنوان پردازنده مرکزی در رایانه‌های مک باشد. البته این گذار از معماری x86 به ARM بسیار پیچیده و حساس خواهد بود.

بلومبرگ می‌گوید اپل در ماه‌های اخیر به شکار مهندسان کوالکام پرداخته است. این امر نشان می‌دهد اپل قصد ساخت تراشه مودم باند و پایه اختصاصی خود را دارد؛ البته به‌صورت مخفیانه! کوالکام سال‌ها تامین‌کننده‌ی انحصاری تراشه‌های ارتباط سلولی LTE برای آیفون و آیپد بوده است.

از زمان ارائه‌ی آیفون ۷ تاکنون، کوالکوام و اینتل سفارش‌های اپل برای مودم‌های LTE را بین خود تقسیم کرده‌اند. گفته می‌شود که از چهار ماه آخر ۲۰۱۸ به بعد، دیگر هیچ نسخه‌ای از آیفون با تراشه‌های کوالکام تولید نخواهد شد.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۹۰۲۰۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چین هنوز سال‌ها از ایالات متحده عقب است

ایتنا - جینا ریموندو، وزیر بازرگانی، روز یکشنبه آخرین پیشرفت ریزتراشه هواوی را کم اهمیت دانست و استدلال کرد که ایالات متحده در فناوری حیاتی بسیار جلوتر از چین است.
جینا ریموندو، وزیر بازرگانی، روز یکشنبه آخرین پیشرفت ریزتراشه هواوی را کم اهمیت دانست و بیان کرد که ایالات متحده در فناوری حیاتی بسیار جلوتر از چین است.

این نظرات که در «60 دقیقه CBS News» منتشر شد، با موضع او در مورد اینکه محدودیت‌های دولت بایدن برای فروش تراشه به چین کار می‌کند، با وجود یک تراشه پیشرفته ساخت چین که سال گذشته در گوشی هواوی ظاهر شد، همخوانی دارد.

ریموندو در این مصاحبه که یکشنبه عصر در ایالات متحده پخش شد، گفت: « این تراشه سال‌ها از آنچه ما در ایالات متحده داریم عقب است. ما پیشرفته ترین نیمه‌هادی‌ها را در جهان داریم. چین ندارد»

هواوی در لیست سیاه ایالات متحده، گوشی هوشمند میت 60 پرو را در ماه آگوست عرضه کرد که دارای تراشه‌ای با قابلیت 5G بود - شاهکاری که تصور می‌شود با یک سری کنترل‌های صادراتی ایالات متحده در اواخر سال 2022 دشوار شده است.

 

به گفته یک مقام ارشد وزارت بازرگانی، شریک ساخت تراشه هواوی، SMIC ، با ارائه یک تراشه پیشرفته به سازنده تلفن چینی قوانین ایالات متحده را نقض کرده است. از زمان عرضه  Mate 60 Pro، ایالات متحده محدودیت‌های بیشتری را برای فروش فناوری نیمه‌رساناهای پیشرفته به چین تشدید کرده است.

مقامات چینی بارها این سیاست‌ها را محکوم کرده‌اند که برای هر شرکتی در سرتاسر جهان برای فروش محصولاتی با فناوری تراشه‌های پیشرفته طراحی شده توسط ایالات متحده به کشورهایی که به‌عنوان مخالف شناخته می‌شوند، نیاز به مجوز دارد.

بسیاری از شرکت‌های تراشه‌های آمریکایی که عمدتاً برای تجارت به چین متکی هستند، در مورد از دست دادن دسترسی به بازار نیز ابراز نگرانی کرده‌اند.

ریموندو گفت: «ما می‌خواهیم با چین بر سر اکثر کالاها و خدمات تجارت کنیم. اما در مورد فناوری‌هایی که بر امنیت ملی ما تأثیر می گذارد، خیر.»

 
رقابت جهانی تراشه‌ها پس از حمله روسیه به اوکراین در سال 2022 افزایش یافت و ایالات متحده و متحدانش مانند هلند و ژاپن را وادار کرد تا کنترل‌های صادرات فناوری پیشرفته را تشدید کنند. روسیه نیز از طریق کشورهای واسطه مانند چین به فناوری پیشرفته غربی دست یافته است. ریموندو گفت: «کنترل‌های صادراتی ما به توانایی روسیه برای هدایت جنگ آسیب رسانده و آن را سخت‌تر کرده است». او افزود که روسیه منابع جایگزینی برای چیپست‌ها پیدا کرده است.

وزارت بازرگانی همچنین بر تخصیص تقریباً 53 میلیارد دلار جهت قانون تراشه دولت بایدن نظارت داشته است که هدف آن ایجاد صنعت نیمه‌هادی داخلی ایالات متحده و تضعیف رقبایی مانند چین است. در هفته‌های اخیر، میلیاردها کمک بلاعوض و وام برای شرکت‌های سازنده تراشه‌های تایوان، شرکت تولید نیمه‌رسانا، سامسونگ الکترونیک و فناوری میکرون که همگی در حال افزایش ظرفیت تولید در ایالات متحده هستند، در نظر گرفته شده است.

دیگر خبرها

  • رونمایی از مزدا EZ-۶ در نمایشگاه خودروی پکن ۲۰۲۴
  • آی پد پرو جدید با تراشه M۴ عرضه می شود
  • چین هنوز سال‌ها از ایالات متحده عقب است
  • قیمت گوشی سامسونگ، شیائومی و آیفون ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳/ ارزان‌ترین گوشی هوشمند بازار
  • عرضه سه نمایشنامه جدید سوره مهر در نمایشگاه کتاب
  • سه نمایشنامه جدید سوره مهر در نمایشگاه کتاب تهران عرضه می‌شود
  • بر مدار تراشه؛ ریز اما قلب تکنولوژی
  • فیلمبرداری ماکرو آیفون 15 پرو مکس از یک سوسک تیره (فیلم)
  • پیکاپ T ۹ برقی، گزینه واردات به ایران
  • پیکاپ T۹ برقی، گزینه واردات به ایران/ عکس