Web Analytics Made Easy - Statcounter

حادثه آتش زدن مسجد جامع کرمان و هتک حرمت به قرآن توسط عمال رژیم شاه سرآغاز مبارزات گسترده مردم کرمان در جریان پیروزی انقلاب بود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از کرمان۱۴۰۰؛ دوران سلطنت رضاشاه را می‌توان از دیدگاه‌های گوناگون سیاسی، فرهنگی و اقتصادی بررسی کرد که در زمینه‌ی سیاسی، خفقان و استبداد شدید رضاخانی وجود داشت و در این راستا جنایات متعددی هم انجام شد که حادثه آتش زدن مسجد جامع کرمان و هتک حرمت به قرآن توسط عمال رژیم شاه سرآغاز مبارزات گسترده مردم کرمان در جریان پیروزی انقلاب بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

واقعه دلخراش به آتش کشیده شدن مسجد جامع کرمان در ۲۴ مهر سال ۱۳۵۷ هجری شمسی اتفاق افتاد و این حادثه نقطه‌ سیاهی در کارنامه رژیم شاهنشاهی محسوب می شود .

در این روز حدود ۲۰ هزار نفر از مردم مسلمان کرمان به منظور بزرگداشت اربعین شهدای ۱۷ شهریور تهران و اولین سالگرد شهادت آیت ‌الله حاج سید مصطفی خمینی، به دعوت علما و روحانیون کرمان در مسجد جامع اجتماع کرده بودند و در این روز بازار و تمامی مغازه‌ها تعطیل بود، ناگهان حدود ۳۰۰ نفر ظاهراً از ساکنین زاغه ‌نشین با در دست داشتن چوب و میله آهنی و دادن شعار «جاوید شاه» از چند خیابان شهر عبور و در ساعت ۱۱ و ۳۰ دقیقه در حالی که یکی از روحانیون مشغول سخنرانی بود، به مسجد حمله کردند و با میله و چوب به جان مردم افتاده و پس از ضرب و شتم، قسمتی از وسایل مسجد و ساختمان از جمله قرآن‌ها را سوزاندند.

در این حادثه ناگوار تعدادی از مردم به شهادت رسیدند که تنها دو نفر به نام‌ های «باقدرت جوپاری» و «غلامرضا یزدان شناس» که در صحن مسجد به شهادت رسیدند شناسایی شدند و بقیه مجهول الهویه ماندند.

امام خمینی (ره) بعد از این واقعه طی پیامی فرمودند : " قیام شما برای خدا و رهایی ملت اسلامی است و تحمل رنج در راه آن از بزرگترین عبادت است و به فضل الهی برای شما ثواب مجاهدین صدر اسلام را دارد طولانی بودن راه خدا شما را استوارتر گرداند چنانچه رنج‌ها بیست و چند ساله پیامبر اکرم (ص) را استوار و استوارتر می کرد. از خداوند متعال نصرت اسلام و رهایی مسلمین را خواستارم."

یدالله علوی راد یکی از چهره‌های فعال در تدارک جلسه دوشنبه ۲۴ مهر در مسجد جامع در گفتگو با خبرنگار ” کرمان۱۴۰۰ ”  در رابطه با روز ۲۴ مهر سال ۵۷ سالروز آتش زدن مسجد جامع کرمان گفت : هدف ما از مبارزه علیه رژیم پهلوی بیان حکومت اسلامی ، پیاده کردن احکام اسلامی و استقلال ،آزادی ،جمهوری اسلامی بود.

این مبارز دوران انقلاب در رابطه با آتش زدن مسجد جامع کرمان افزود: در سال ۱۳۵۷ قرار بود مراسمی برای چهلم شهدای ۱۷شهریور در مسجد جامع کرمان برگزار شود و هسته اصلی گردانندگان این مراسم فرهنگیان ، معلمان و روحانیون کرمانی از جمله امام جمعه کنونی کرمان آیت الله سید یحیی جعفری بودند.

او که خود یکی از گردانندگان مراسم ۲۴ مهر ۵۷ مسجد جامع کرمان بود در ادامه بیان کرد :از همان ساعات اولیه صبح حضور نیروهای رژیم در اطراف مسجد مشخص بود که قصد درگیری با مردم را دارند و حدود ساعت ۹ صبح عده ای اطلاع دادند که ماموران رژیم و تعدادی از کولی ها با حمایت شهربانی قصد حمله به مردم را دارند در اواسط سخنرانی در شبستان بود که  برق مسجد قطع و آشوبی در دل مردم ایجاد شد و ماموران اجازه ورود و خروج از مسجد را به کسی  نمی دادنند.

این مبارز دوران انقلاب اسلامی تصریح کرد : مردم همه در مسجد جمع شده بودند و در همین موقع کولی ها و وابستگان به رژیم طاغوت قصد وارد شدن به مسجد جامع را داشتند و وقتی با درب بسته مسجد روبرو شدند موتورها و دوچرخه هایی را که بیرون از مسجد بودند آتش زدند و بعد از پله های جنوب شرق مسجد خود را به پشت بام مسجد رساندند و شروع به پرتاب کلوخ و کاشی و آجر به سمت مردم کردند مردم هم برای امان به داخل شبستان رفتند.

علوی راد عنوان کرد: مردم دچار رعب و وحشت شده بودند و ماموران رژیم وارد صحن مسجد شدند و اولین کاری که کردند موتورها و چرخ های داخل مسجد را آتش زدند و گاز اشک آوری را به داخل شبستان انداختند و شروع به کتک زدن مردم  و آتش زدن  قرآن ها و کتاب های داخل مسجد کردند.

این مبارز و گرداننده مراسم ۲۴مهر مسجد جامع گفت: پس از این اتفاق مسجد جامع کرمان تا دو هفته بسته بود و هیچ اقدامی برای باز کردن آن صورت نگرفت ولی بعد از دو هفته فرهنگیان تصمیم گرفتند از اداره کل آموزش و پرورش به سمت مسجد جامع راهپیمایی کنند و در بین مسیر هم تعدادی از روحانیون و مردم  به آن ها پیوستند که حدود دویست تا سیصد نفر می شدند و بعد اعلام کردند تا زمانی که درب مسجد باز نشود از اینجا نمی روند که در این زمان رژیم مجبور به باز کردن درب مسجد شد و مردم وارد مسجد شدند  و نماز ظهر را در مسجد خواندیم .

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۹۰۶۱۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهردار کرمان ترمز طرح ساخت بوستان‌های جدید را کشید

شهردار کرمان گفت: امسال، بوستان جدید ساخته نمی‌شود و بوستان‌های مناطق پنج‌گانه براساس اولویت بهسازی خواهد شد.

به گزارش گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو، محسن تویسرکانی، در نشست با معاونان شهرداری، شهرداران مناطق و مدیرعامل سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری، اظهار کرد: بهسازی بوستان‌ها در کرمان ضروری است و باید با تلاش و اهتمام ویژه، در این زمینه اتفاق خوبی در شهر بیفتد.

وی افزود: در این خصوص دو مسأله بسیار مهم است؛ یکی اینکه وضعیت بوستان‌های شهر کرمان متحول و مناسب شود و دوم اینکه این کار در اسرع وقت اتفاق بیفتد.

او تاکید کرد: سرعت کار بسیار مهم است؛ مطالعه، طراحی، بهسازی، اجرا و افتتاح باید در یک بازه زمانی کوتاه انجام شود؛ چراکه فصل تابستان نزدیک است و باتوجه به آپارتمان‌نشینی در زندگی‌های امروزی، مردم به استفاده از این بوستان‌ها نیاز دارند.

تویسرکانی افزود: باید بوستان‌های پرتردد و پرجمعیت در مناطق پنج‌گانه اولویت‌بندی و بهسازی شوند.

شهردار کرمان بیان کرد: بهسازی پارک‌ها باید همراه با جهاد آسفالت، پیش برود تا مردم از منافع آن بهره‌مند شوند.

وی با اشاره به اینکه در اولویت‌بندی باید استفاده بیشتر مردم از پارک‌ها مدنظر باشد، تأکید کرد: طراحی پارک‌ها، مبلمان و نوع مصالح بسیار مهم است و حتماً از مصالح و متریال مقاوم و درست و زیبا استفاده شود.

تویسرکانی ادامه داد: در طراحی، ورزش‌محوربودن، مناسب‌سازی برای معلولان، روشنایی وغیره در نظر گرفته شود.

* اولويت بندي بهسازي بوستان ها

سپس معاون خدمات‌شهری شهردار کرمان نیز در این خصوص گفت: پیرو دستور شهردار مبنی بر بازسازی و بهسازی بوستان‌های فرسوده، به‌جای ساخت بوستان جدید، از سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری خواستیم در مناطق پنج‌گانه اولویت‌بندی کند و لیستی از بوستان‌های مورد استفاده مردم و پرتردد در مناطق را تهیه کند؛ ضمن اینکه خودمان هم بازدید‌هایی داشتیم و در این خصوص به نتایجی رسیدیم.

محمود ایرانمنش، با بیان اینکه بوستان‌هایی در شهر داریم که ۴۰ سال بازساری اساسی نشده‌اند، گفت: برخی از این بوستان‌ها در نقاط پرتردد و مرکز شهر قرار دارند.

او اظهار کرد: پیشنهاد می‌شود مناطق پنج‌گانه طراحی پارک‌ها را انجام دهند.

در ادامه معاون حمل‌ونقل و امور زیربنایی شهردار کرمان نیز گفت: باید لیستی با ردیف بودجه از بوستان‌ها مشخص کرد.

محمدرضا یحیی‌زاده اظهار داشت: طراحی و خرید مواد و مصالح لازم برعهده مناطق پنج‌گانه باشد.

گفتنی است؛ در این نشست شهرداری مناطق مسایل پیرامون بوستان‌های محدودۀ منطقه خود را مطرح کردند و در این خصوص هم‌اندیشی شد.

دیگر خبرها

  • مسجد یوردشاهی ارومیه مرمت و ساماندهی می شود
  • شهردار کرمان ترمز طرح ساخت بوستان‌های جدید را کشید
  • دشمن تلاش دارد اعتماد مردم به نهادهای دینی را مخدوش کند
  • کتاب «رضای انقلاب» در حوزه هنری رونمایی می‌شود
  • عدم تامین معیشت؛ مانع استقبال روحانیون از مسئولیت امامت جماعت
  • ارتباط مستقیم فرمانده انتظامی استان با مردم
  • اسماعیل هنیه: آماده توافق آتش‌بس جامع هستیم
  • رونمایی از «رضای انقلاب» در حوزه هنری
  • هزار و ۶۰۰ نفر از خراسان جنوبی به حج می روند
  • حمایت مجلس یمن از تشدید مبارزات علیه رژیم صهیونیستی، آمریکا و انگلیس