Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قزوین؛ با ثبت این ۴ اثر تاریخی تعداد آثار ثبتی استان قزوین در فهرست آثار ملی به هزار و ۳۴۰ اثر افزایش یافت

محمدعلی حضرتی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین گفت: آب انبار تاریخی لوشکان با توجه به نوع معماری و سازه از آثار اواخر دوره قاجار است که استفاده از طاق و تویزه در ساخت مخزن با توجه به نوع و نحوه اجرای آن، فراتر از معماری روستایی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حضرتی افزود: حفاظت و نگهداری از این بنای تاریخی به دلیل واقع شدن در بخش اسفرورین به عنوان یکی از حوزه‌های تمدنی دشت قزوین از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و ساماندهی و مرمت آن به همت کارشناسان این سازمان در سال جاری انجام شد.

به گفته مدیرکل میراث فرهنگی، آب انبار تاریخی شال هم از جمله بنا‌های ارزشمند متعلق به دوره قاجار است که با توجه به آسیب‌هایی که طی سال‌های گذشته به آن وارد شده بود زیر نظر فنی میراث فرهنگی مرمت و ساماندهی شد.

حضرتی افزود: گرمابه تاریخی شریفیه از آثار مربوط به دوره پهلوی اول در جنوب غربی بافت شهر شریفیه با معماری سنتی طاق و تویزه است که به منظور حفاظت از این اثر تاریخی عملیات مرمت و بازسازی آن با هدف احیا و تغییر کاربری به‌عنوان مرکز آموزش، تولید، عرضه و فروش صنایع دستی زیر نظر کارشناسان فنی این سازمان انجام شد.

مدیرکل میراث فرهنگی درباره حمام تاریخی زیاران هم گفت: این بنای ارزشمند متعلق به دوره قاجار است که به روال بسیاری از گرمابه‌های تاریخی کشور در زمان فتحعلی شاه قاجار به‌عنوان بنایی عام‌المنفعه احداث و در اختیار عموم قرار گرفت.

حضرتی افزود: این بنای تاریخی در مرکز روستای زیاران و در مجاورت مسجد تاریخی، آب‌انبار و درخت چنار کهنسال روستا واقع‌شده و بخش اعظم فضا‌های یک حمام سنتی را دارا است و عملیات ساماندهی و مرمت این بنا با هدف تغییر کاربری و فعالیت مجدد آن در قالب موزه مردم‌شناسی روستایی و مرکز صنایع‌دستی با نظارت کارشناسان این سازمان انجام شده است.

انتهای پیام/

آب انبار‌های لوشکان و شال و گرمابه‌های زیاران و شریفیه در فهرست آثار ملی

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۹۰۷۶۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرمت پل خاتون کرج تا آخر امسال تمام می‌شود

ایسنا/البرز معاون میراث فرهنگی البرز با اشاره به در نظر گرفتن اعتبار ۹ میلیارد تومانی برای مرمت پل خاتون کرج و احتمال افزایش این مبلغ، گفت: مرمت پل تا آخر امسال به پایان می‌رسد.

مهدی ارباب نیا در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به آخرین وضعیت مرمت پل تاریخی خاتون اظهار کرد: طبق قرارداد منعقد شده با پیمانکار، مرمت این اثر از سال گذشته بر اساس اصول فنی وزارتخانه و مطابق با الگوی ساخت بنا آغاز شده است.

وی ادامه داد: در قرارداد اولیه برای تکمیل عملیات مرمت ۹ میلیارد تومان پیش بینی شده بود ولی با توجه به ضرورت استحکام بخشی بیشتر بنا و انجام برخی اصلاحات، مبلغ نهایی افزایش خواهد داشت.

وی گفت: با توجه به برودت هوا و شرایط نامناسب جوی، از اواسط دی ماه عملیات مرمت این پل متوقف شده بود ولی از ۱۵ فروردین فعالیت کارگاه مرمت از سر گرفته شده است.

این مسئول افزود: طبق برنامه ریزی صورت گرفته تا آخر سال مرمت این پل به پایان می‌رسد.

گفتنی است، بنای اولیه این پل بر اساس برخی مستندات تاریخی به دوران سلجوقی برمی‌گردد که در دوران شاه عباس صفوی تکمیل و تعمیر شده و رونق یافته است.

این پل با نام پل دختر، پل شاه‌عباسی، پل تاریخی کرج و پل خاتون شناخته می‌شود که بر اساس مستندات تاریخی نام خاتون را می‌توان قدیمی‌ترین نام این پل و منسوب به دوره سلجوقی عنوان کرد.  

پل تاریخی کرج در سال ۱۳۷۹ با شماره ۳۵۰۱ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌ است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تحویل ۹ شی تاریخی به میراث‌فرهنگی هرمزگان
  • اهدای ۵۹ شیء تاریخی به اداره میراث‌ فرهنگی شهرستان ملایر
  • بازسازی پایه‌های پل زمانخان در سامان
  • ضرورت بازنگری در حریم عمارت خسروآباد سنندج
  • مرمت کاروانسرای ینگی‌امام ۲۰۰ میلیارد تومان می‌خواهد
  • ضرورت بازنگری حریم عمارت خسروآباد سنندج
  • آمادگی میراث فرهنگی ساماندهی و مرمت کاروان‌سرای تاریخی جنب شرکت نفت ارومیه
  • کاروانسرای ینگی‌امام به بخش خصوصی واگذار می‌شود
  • مافیای «بافت تاریخی» به زمین می‌خورد؟
  • مرمت پل خاتون کرج تا آخر امسال تمام می‌شود