Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-05-06@22:37:39 GMT

واکنش مقام روس به تحریم سیاستمداران روسیه

تاریخ انتشار: ۱۰ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۹۱۱۶۳۴

واکنش مقام روس به تحریم سیاستمداران روسیه

یک قانونگذار ارشد روس لیست تحریمی منتشره در اواخر روز دوشنبه از سوی دولت ترامپ را که در برگیرنده نام شماری از مقامات بلندپایه سیاسی و تجاری روسیه بود، نوعی «روان‌گسیختگی سیاسی» خواند و گفت  بعید به نظر می رسد این بیماری مقامات آمریکا به آسانی قابل درمان باشد.

کنستانتین کاساچف، رئیس کمیته امور خارجه شورای فدراسیون روسیه روز سه شنبه به کنایه در صفحه فیس بوک خود  اعلام کرد که سازمان اطلاعات آمریکا نتوانسته است راهی برای مصالحه با سیاستمداران روس بیابد و در نتیجه تصمیم گرفته است تا از دفترچه تلفن کرملین کپی بردارد!

او با انتقاد از این اقدام دولت آمریکا که باعث آسیب زدن به روابط دو جانبه مسکو و واشنگتن می شود، افزود: پیامدهای این اتفاق بسیار خطرناک است و چشم‌انداز همکاری میان دو کشور را طی سالهای آتی تضعیف می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین ارکادی دورکویچ،  معاون نخست وزیر روسیه، با رد فهرست تحریم چهره های سیاسی این کشور، آن را «فهرست رجال» سیاسی روسیه نامید.

او روز سه شنبه در گفتگو با خبرگزارهای روسیه اعلام کرد که از دیدن نام خود در این فهرست تعجبی نکرده است و آن را همانند یک کتاب از فهرست رجال سیاسی دانست. دورکویچ با اشاره به واکنش روسیه در مقابل این اقدام دولت آمریکا گفت دولت روسیه موقعیت پیش آمده را تحت نظارت دارد.

شایان ذکر است،  اواخر روز دوشنبه دولت ترامپ در چارچوب قانون «مقابله با دشمنان آمریکا» موسوم به «کاتسا»، شماری از مقامات بلند پایه روسیه از جمله نخست وزیر و وزیر امور خارجه این کشور را در فهرست تحریم خود قرار داد. این فهرست در برگیرنده 114 چهره سیاسی و 96 فرد غیر سیاسی بود.

 این فهرست به دنبال تصویب قانون «کاتسا» در سال گذشته میلادی از سوی کنگره آمریکا، به منظور مجازات روسیه برای مداخله ادعایی در انتخابات سال 2016 آمریکا، اعلام شد.

دولت ترامپ با انتشار فهرست پیش بینی شده از مقامات بلندپایه روس و چهره های تجاری به دنبال اعمال فشار بیشتر بر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، است.

بنا بر ادعای وزارت خزانه‌داری آمریکا هر یک از این اشخاص ارزش برآوردی خالص برابر یک میلیارد دلار یا بیشتر را دارند. این فهرست افرادی را در برمی گیرد که قدرت یا ثروت خود را به خاطر وابستگی به پوتین به دست آورده اند. این فهرست به طور رسمی «فهرست پوتین» خوانده شد.

در عین حال دولت ترامپ به کنگره این کشور اعلام کرد که در حال حاضر تحریم های جدیدی ضد روسیه اعمال نخواهد کرد.

وزارت امور خارجه آمریکا نیز اعلام کرد اجرای قانون کاتسا مصوب سال گذشته، به طور چشمگیری میزان فروش تسلیحات دفاعی روسیه را با محدودیت مواجه می کند.

این اقدام دولت آمریکا در پی انتقادات مداوم از ترامپ به خاطر در پیش گرفتن سیاست نرم در قبال روسیه، اتخاذ شد. تحقیقات درباره تلاش های ادعایی مسکو برای مداخله در انتخابات سال 2016 آمریکا و کمک به پیروزی ترامپ همچنان ادامه دارد.

 

منبع: افکارنيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۹۱۱۶۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اندیشکده آمریکایی بررسی کرد؛ رشد خیره‌کننده ایران در بازار تسلیحات پیشرفته جهانی

اندیشکده «شورای آتلانتیک» در گزارشی آورده است ایران به خوبی در راه تبدیل شدن به یک صادرکننده درحال پیشرفت تسلیحات در سطح جهان قرار دارد؛ تهران در سال‌های گذشته، فروش و انتقال پهپادهای خود را به نقاط مختلف جهان از آمریکای جنوبی تا آفریقا به سرعت افزایش داده است و به صورت ویژه کشورهای بیشتری به خرید این قابلیت‌ها از ایران علاقه مند شده اند.

«دنی سیترینوویچ» نویسنده این گزارش معتقد است که منافع اقتصادی ایران در این حوزه مشخص است زیرا تخمین زده می‌شود که هزینه هر پهپاد پرطرفدار شاهد ۱۳۶ بین ۲۰ هزار تا ۴۰ هزار دلار باشد. این موضوع در کنار گزارش‌هایی مبنی بر فروش بیش از ۲ هزار پهپاد ایرانی فقط به روسیه، نشان می‌دهد که تهران میلیون‌ها دلار از این معاملات به دست آورده است.

این تحلیلگر آمریکایی تاکید دارد: با این حال، دستاورد ایران از چنین تحرکاتی، بیشتر از منافع مالی آن است، چرا که این معاملات موقعیت سیاسی جمهوری اسلامی را در کشورها عمیق‌تر می‌کند و وابستگی به تهران و تولیدات آن را ایجاد می‌نماید.

کارشناس این اتاق فکر آمریکایی سپس به مقایسه تولیدات ایران با نمونه‌های مشابه پرداخته و آورده است: در این زمینه، ایران در مقایسه با کشورهایی مانند انگلستان یا آمریکا که توانایی‌های مشابهی را به سراسر جهان صادر می‌کنند، از مزایای قابل توجهی برخوردار است. پهپادها و سایر قابلیت‌های نظامی ایران، مانند موشک‌های کوتاه‌برد فاتح ۱۱۰، ارزان‌تر از رقبای غربی آن هستند. ضمن آنکه هیچ محدودیت سیاسی یا قانونی که مانع فروش این تسلیحات در سراسر جهان شود، برای ایران وجود ندارد. به نظر می‌رسد تهران هم هراسی ندارد که این محصولات به دست طرف‌های خارجی خطرناک بیفتد.

نویسنده با اشاره به کارایی تسلیحات ایرانی تاکید دارد: از همه مهمتر این است که محصولات ایران در میدان جنگ خود را ثابت کرده اند و این موضوع در استفاده روسیه از آنها در جنگ اوکراین یا توسط گروه‌های نزدیک به ایران همچون حزب الله لبنان، انصارالله یمن یا شبه نظامیان شیعه در عراق مشخص شده است.

کارشناس شورای آتلانتیک معتقد است: این شرایط به ایران اجازه فروش قابل توجه تسلیحات به بسیاری از کشورهای جهان به‌ویژه دولت هایی که غرب در زمینه تسلیحات برای آن‌ها محدودیت‌هایی را ایجاد کرده است، فراهم می‌آورد.

در بخش دیگری از گزارش با اشاره به جایگاه پیشین روسیه در بازار تسلیحات جهان، ادعا شده است که روسیه پس از حمله به اوکراین، به دلیل مجموعه‌ای از تحریم‌ها در بازار تسلیحات و تجهیزات نظامی دچار مشکلاتی شد. پس از این تحول ایران در نظر کشورهایی که پیش از این به تجهیزات نظامی روسیه وابسته بودند، به گزینه ای جذاب‌تر تبدیل شد. ضمن آنکه، سرمایه‌گذاری مشترک ایران و روسیه می‌تواند فروش تسلیحات متعارف آنها را افزایش دهد.

نویسنده این گزارش با اشاره به تحولات در دریای سرخ به کاخ سفید توصیه کرده است: دولت آمریکا باید جدی بودن شرایط را درک کند. نادیده گرفتن این روند می‌تواند به وضعیت غیرقابل برگشتی منجر شود که ممکن است ایران را به صادرکننده پیشروی تسلیحات در جهان تبدیل کند.

از دیگر پیشنهادهای این اتاق فکر به دولت بایدن آن است که تحریم‌های اقتصادی و سیاسی را علیه هر کشوری که به دنبال کسب توانایی‌های نظامی ایران است یا سرمایه‌گذاری‌های نظامی مشترک را با تهران انجام می‌دهد، اعمال کند زیرا این اقدام می‌تواند به عنوان یک عامل بازدارنده باشد. همچنین تسهیل کمک نظامی به کشورهای معامله کننده با ایران، از بین بردن جذابیت تسلیحات ایرانی و بی اعتبار کردن توانایی‌های نظامی ایران از دیگر ترفندها علیه تهران بیان شده است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • ترامپ بایدن را به اداره دولت گشتاپو متهم کرد
  • واکنش کاخ سفید به «گشتاپو» خواندن دولت بایدن از سوی ترامپ
  • چالش‌های بایدن و ترامپ در انتخابات ۲۰۲۴ ریاست جمهوری آمریکا
  • خودزنی آمریکا با تحریم روسیه / مصائب بوئینگ بدون قطعه ساخت مسکو!
  • خودزنی آمریکا با تحریم روسیه/ مصائب بوئینگ بدون قطعه ساخت مسکو!
  • کره شمالی: هیات‌های جدید ناظر بر تحریم‌ها، محکوم به شکست هستند
  • ترامپ دولت بایدن را به «گشتاپو» تشبیه کرد
  • ترامپ، دولت بایدن را با گشتاپو مقایسه کرد
  • پژوهشگر فلسطینی: اعتراضات دانشجویی، نتانیاهو، بایدن و حتی ترامپ را سردرگم کرده است
  • اندیشکده آمریکایی بررسی کرد؛ رشد خیره‌کننده ایران در بازار تسلیحات پیشرفته جهانی