Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری شبستان: مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای همدان از بارش ۸۳ میلیمتری برف و باران در سطح استان خبر داد و گفت: میزان بارش‌ها در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۴۵ درصد کاهش دارد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از همدان به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقه ای همدان، منصور ستوده اظهار کرد: از ابتدای سال آبی 97 ـ96 تاکنون 83.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

6 میلی‌متر بارش برف و باران در سطح استان رخ داده که هنوز وضعیت ذخایر آبی همدان با این بارش‌ها بهبود نیافته است.

 

وی با اشاره به اینکه بارش استان در مدت مشابه سال گذشته 123 میلی‌متر و متوسط بلندمدت 153 میلی‌متر بوده است، افزود: بارش‌های امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته 45 درصد و در مقایسه با متوسط بلندمدت 50 درصد کاهش داشته است.

 

مدیرعامل شرکت آب‌منطقه‌ای استان همدان بیان کرد: در محدوده مطالعاتی همدان ـ بهار ایستگاه سد اکباتان 72.5 میلی‌متر بارندگی رخ داده که این رقم در مدت مشابه سال گذشته 111 میلی‌متر بوده است که 57 درصد کاهش را نشان می‌دهد.

 

وی میزان بارندگی در ایستگاه وسج محدوده مطالعاتی نهاوند در سال گذشته را 115 میلی‌متر اعلام کرد و گفت: امسال در این ایستگاه 113 میلی‌متر بارندگی گزارش شده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته حدود پنج درصد کاهش را نشان می‌دهد.

 

ستوده بیان کرد: میزان بارش در ایستگاه وراینه محدوده مطالعاتی نهاوند 114 میلی‌متر بوده که نسبت به بارش 270 میلی‌متر در مدت مشابه سال گذشته 68 درصد کاهش دارد.

 

وی با اشاره به اینکه از ابتدای سال آبی 96 تاکنون در ایستگاه آق‌کهریز همدان - بهار 74.5 میلیمتر بارندگی رخ داده است افزود: میزان بارندگی سال گذشته در این ایستگاه 90 میلی‌متر بوده که مقایسه این دو عدد کاهش 32 درصدی بارندگی در این منطقه را نشان می‌دهد.

 

مدیرعامل شرکت آب‌منطقه‌ای همدان با اعلام اینکه ایستگاه قهاوند در محدوده مطالعاتی رزن ـ قهاوند 52 میلی‌متر بارندگی داشته است گفت: میزان بارندگی ثبت شده در این ایستگاه در مدت مشابه سال گذشته 73 میلی‌متر بوده که مقایسه آنها خبر از کاهش 30 درصدی دارد.

 

وی با بیان اینکه سال گذشته در ایستگاه خمیگان محدوده مطالعاتی رزن-قهاوند 78 میلی‌متر بارندگی داشتیم تصریح کرد: میزان بارندگی امسال در این ایستگاه برابر 75 میلی‌متر بوده که نشاندهنده کاهش پنج درصدی بارندگی منطقه دارد.

 

وی با بیان اینکه میزان بارش سال آبی گذشته در همدان بی‌نظیر بوده و در 20 سال گذشته چنین بارشی رخ نداده است گفت: به طور متوسط سالانه 6 میلیارد و 388 میلیون متر مکعب حجم نزولات جوی استان همدان است ولی از سوی با 67 درصد تبخیر در استان همدان مواجه هستیم.

 

وی حجم آب در دسترس استان همدان پس از تبخیر را 2 میلیارد و 680 میلیون مترمکعب اعلام کرد و گفت: سهم آب‌های زیرزمینی از این منابع تجدیدپذیر 1.948 میلیارد مترمکعب و سهم آب‌های سطحی 740 میلیون مترمکعب است.

 

ستوده با اشاره به اینکه همدان از ذخایر آبی مناسبی برخوردار است ولی باید صرفه‌جویی و رعایت الگوی مصرف در اولویت قرار گیرد، عنوان کرد: تلاش بر این است تا برای پاییز امسال ذخیره مناسبی را در سدهای استان همدان نگه‌داشت تا دچار مشکل نشویم.

 

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه استان همدان دارای 13 دشت است، عنوان کرد: از این تعداد هفت دشت مستقل و 6 دشت مشترک با سایر استان‌هاست.

 

مدیرعامل شرکت آب‌منطقه‌ای همدان اظهار کرد: تمام دشت‌های استان همدان ممنوعه هستند که محدودیت‌هایی در برداشت آب از منابع زیرزمینی آنها اعمال می‌شود ولی سه دشت اسدآباد، رزن ـ قهاوند و کبودراهنگ به دلیل برداشت بیش از حد ممنوعه بحرانی هستند.

 

وی بیان کرد: وضعیت منابع زیرزمینی در این دشت‌ها به دلیل اقدامات طرح احیا و تعادل‌بخشی بهبود پیدا کرده و ثبات نسبی پیدا کرده است که ادامه این روند نیازمند همراهی و هماهنگی از سوی مردم و کشاورزان منطقه است.

پایان پیام/155

منبع: شبستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۹۱۹۹۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت بارندگی در ۱۱ نقطه خوزستان

محمد سبزه زاری در گفت‌وگو با خبرنگار مهر بیان کرد: در ۲۴ ساعت گذشته میزان بارش باران در صفی آباد دزفول ۷۸.۲ و شهر حسینیه اندیمشک ۷۳.۸ میلی‌متر به ثبت رسیده است.

مدیرکل هواشناسی خوزستان اضافه کرد: میزان بارندگی در مدت یادشده در شهرهای شوشتر ۶۱.۴، گتوند ۵۰، بهبهان ۳۷.۱ و لالی ۲۵.۴ میلی‌متر به ثبت رسید.

وی اظهار کرد: در این مدت میزان بارش باران در شهرهای آغاجاری ۱۹.۹، هندیجان ۱۸.۳، اهواز ۱۵.۹، امیدیه ۱۴.۴ و بندر ماهشهر ۱۲ میلی‌متر گزارش شده است.

کد خبر 6095695

دیگر خبرها

  • کدام شهرهای خوزستان بیشترین بارندگی را داشتند؟
  • دزفول را هم آب برد + عکس
  • ثبت بارندگی در ۱۱ نقطه خوزستان
  • تداوم بارش باران بهاری در همدان 
  • دیروز و امروز در کرمان چقدر باران بارید؟
  • بارندگی در خوزستان از ۱۱۰ میلی‌متر گذشت/ کدام شهر رکورددار شد؟
  • «حسینیه» رکورددار بیشترین میزان بارندگی در خوزستان
  • رشد ۴۳ درصدی میزان بارش ها در استان یزد
  • رشد ۴۳ درصدی میزان بارش در استان یزد
  • استان مرکزی چه بهره‌ای از بارش‌های بهاره برد؟