Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-03@02:51:10 GMT

حقایقی درباره تاثیر دود سیگار بر بدن

تاریخ انتشار: ۱۱ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۹۲۱۳۹۸

حقایقی درباره تاثیر دود سیگار بر بدن

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ ناصر پارسا عضو هیات مدیره انجمن سرطان ایران با اشاره به اینکه چهار هزار نوع ماده شیمیایی در دود سیگار است که 70 نوع آن سرطان زا است، بیان کرد: این موضوع براساس بررسی و شواهد علمی بین المللی اعلام شده و مردم باید از مصرف سیگار بشدت خودداری کنند.

پارسا به کاهش مصرف سیگار در آمریکا اشاره کرد و گفت: 40 سال پیش در آمریکا 52 درصد مردم سیگار مصرف می کردند اما در این مدت با اقدامات انجام شده استعمال سیگار در این کشور به 28 درصد رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزایش قیمت سیگار، اخذ مالیات از آن و فرهنگ سازی در جوانان را از جمله اقدامات برای کاهش مصرف سیگار اعلام کرد و گفت: مجلس شورای اسلامی با وضع قوانین لازم می تواند زمینه انجام این کار را فراهم کند.

بیشتربخوانید : از عوارض وحشتناک سيگار چه می دانيد؟

** سیگار عامل 12 نوع سرطان است
وی گفت: استعمال این ماده دخانی سبب ابتلا به 12 نوع سرطان و همچنین باعث تشدید بیماری های تنفسی می شود.
افزود: سرطان های ریه، معده، مثانه، خون، روده بزرگ و لوزالمعده از جمله سرطان هایی است که فرد براثر استعمال سیگار دچار آنها می شود

وی، سرطان ریه را بالاترین میزان ابتلا به سرطان براثر مصرف سیگار اعلام کرد و گفت: دود سیگار مستقیم وارد ریه می شود و آسیب جدی از جمله سرطان به این عضو بدن می زند.

پارسا با اشاره به اینکه مصرف دخانیات در ایران خیلی بالاست و این روند هم رو افزایش است، اظهار کرد: در حال حاضر حدود 11 میلیون نفر ایرانی به سیگار و قلیان معتاد هستند.

وی افزود: در قرن بیستم حدود 100 میلیون نفر براثر مصرف دخانیات جان خود را از دست دادند و اگر در پیشگیری انجام نشود در پایان قرن بیست و یکم شاهد مرگ و میر بیش از یک میلیارد نفر در جهان خواهیم بود.

وی، استعمال مواد دخانی را یک معضل فرهنگی و اجتماعی اعلام کرد و گفت: این معضل توسط یک وزارتخانه برطرف نمی شود بلکه باید آن را با همکاری مردم و برنامه ریزی مناسب مسئولان برطرف کرد.

پارسا، فرهنگ سازی را مهمترین راهکار برای کاهش استعمال دخانیات در کشور اعلام کرد و گفت: سیگار، توتون و تنباکو نباید به راحتی در اختیار جوانان قرار گیرد. رستوران های سنتی هم نباید محلی برای عرضه آسان قلیان باشد.

** آموزش سبب کاهش 40 درصدی ابتلا به سرطان ها می شود
وی به نقش بسیار موثر آموزش برای کاهش سرطان ها اشاره کرد و گفت: براساس بررسی های بین المللی، آموزش سبب کاهش 40 درصدی ابتلا به سرطان ها می شود.

عضو هیات مدیره انجمن سرطان ایران ادامه داد: براثر آموزش، آگاهی افراد نسبت به دلایل ابتلا به این بیماری از جمله تغییر سبک زندگی و تغییر نگرش افزایش پیدا کرده و در نتیجه شاهد کاهش این بیماری در جامعه خواهیم بود.
وی حفظ سلامت آحاد جامعه را مهمترین هدف متولیان نظام سلامت در کشور اعلام کرد و افزود: جامعه نمی تواند سالم باشد وقتی که بخشی از آن معتاد به مواد دخانی هستند.

پارسا بیان کرد: همه مسئولان در حطیه پزشکی مخصوصا سرطان بسیج شدند تا هم توجه کافی به درمان بیماران سرطانی و هم پیشگیری این بیماری کنند که تابحال به این توجه کافی نمی شده است.

منبع: ایرنا

انتهای پیام/

چند ثانیه طول می‌کشد تا دود سیگار جذب خون شود؟

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۹۲۱۳۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«قلیان اکسیژن» در مرحله آزمایش است/ برای نتیجه‌گیری زود است

گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، پزشکان و مسئولین کادر سلامت بارها ازعوارض خطرناک استعمال سیگار و قلیان می‌گویند؛ اما متاسفانه شاهد کاهش سن مصرف سیگار و قلیان در میان جوانان و نوجوانان هستیم. علاوه بر آن امروزه مصرف سیگار و قلیان در میان بانوان افزایش چشم‌گیری داشته است به طوری که حسین فرشیدی، معاون بهداشت وزارت بهداشت درباره افزایش شدید تمایل جوانان به مصرف قلیان می‌گوید: این روز‌ها شاهد افزایش تعداد دانش‌آموزان سیگاری و قلیانی در کشور هستیم و به طور کلی ۱۴ درصد مردم ایران درگیر مصرف مستمر دخانیات هستند. همچنین روند مصرف دخانیات در بانوان کشور رو به رشد است و نسبت به مصرف آقایان، شتاب بیشتری گرفته است. سن شروع مصرف دخانیات نیز پایین آمده و تعداد بیشتری از دانش‌آموزان کشور نسبت به گذشته درگیر مصرف سیگار یا قلیان شده‌اند.

محمدرضا مسجدی؛ دبیرکل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات نیز گفته است که استعمال سیگار در میان خانم‌ها روند رشدی بالای ۷۰ درصد داشته است. حتی برای دختران ۱۲ تا ۱۵ سال تا ۱۳۳ درصد افزایش داشته که این ارقام تکان دهنده است.

عوارض مصرف دخانیات

از عوارض مصرف دخانیات می‌توان به سرطان، بیماری‌های تنفسی، بیماری‌های قلبی و عروقی، دیابت، تضعیف سیستم ایمنی بدن، بیماری‌های دهان و دندان، مشکلات ناباروری، پوکی استخوان، مشکلات بینایی و شنوایی اشاره کرد. با این وجود سیگار و قلیان محبوبیت خاصی در میان مردم دارد.

اخیرا خبر‌های زیادی در رابطه با «قلیان اکسیژن» منتشر شده که در اصل طرحی مطالعاتی با هدف کم کردن عوارض مصرف قلیان از سوی وزارت بهداشت بوده که در صورت تایید و نهایی شدن جایگزین مناسب برای قلیان دخانی است و همین موضوع مخالفان و موافقان بسیاری دارد.

قلیان اکسیژن تایید نهایی نشده است

غلامرضا حیدری، مجری طرح مطالعاتی بررسی «قلیان اکسیژن» در مصاحبه‌ای اظهار کرد: این دستگاه هنوز تایید نهایی را نگرفته و نتایج مطالعات، ملاک تصمیم‌گیری درباره آن خواهد بود.

از سوی دیگرایرج خسرونیا، رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران، درباره طرح تحقیقاتی قلیان اکسیژن می‌گوید: قلیان‌ها محل رشد میکروب و قارچ‌ها هستند و هر پک سبب می‌شود مقدار زیادی قارچ و میکروب به قفسه صدری وارد شود. هر ترکیبی از مواد شیمیایی که از طریق سیگار، قلیان و حتی هوای آلوده وارد بدن می‌شود، ممکن است در آینده موجب سرطان یا سایر بیماری‌ها شود. معتقدم، وزارت بهداشت نباید به موضوع طرح مطالعاتی قلیان اکسیژن ورود داشته باشد.

وی گفت: عوارض استفاده از قلیان اکسیژن هنوز مشخص نیست و این احتمال وجود دارد که عوارض ناشی از استعمال این قلیان طی یک ماه یا حتی چند سال آینده بروز کند. با توجه به اینکه عوارض استفاده از این قلیان نامشخص است اجرای این طرح مطالعاتی در ۱۰ استان یک کار اشتباه است.

در همین خصوص علیرضا زالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران در گفت‌وگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، در رابطه با آسیب‌ها و فواید قلیان اکسیژن، اظهار کرد: به صورت کلی مواد دخانی مضر هستند و اکنون برای نتیجه‌گیری در رابطه با مضر بودن یا نبودن قلیان اکسیژن بسیار زود است؛ زیرا این طرح در مرحله آزمایش بوده و محققان درحال بررسی هستند بنابراین برای نظر قطعی باید تحقیقات به اتمام برسد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رژیم غذایی سالم برای جلوگیری از انواع سرطان
  • پله نوردی و افزایش طول عمر/ تاثیر آسپرین در پیشگیری از سرطان روده
  • ممنوعیت‌های تازه به سبک دهه ۶۰ در مدارس
  • فواید باور نکردنی مصرف روزانه پیاز
  • «قلیان اکسیژن» در مرحله آزمایش است/ برای نتیجه‌گیری زود است
  • کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی
  • ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی
  • پیری زودرس و سرطان؛ سیگار همه چیز را نابود می‌کند
  • تاثیر ورزش شدید بر سرطان
  • نگران مصرف قلیان هستیم/ دکه‌های مطبوعاتی مجوز عرضه دخانیات ندارند