Web Analytics Made Easy - Statcounter

دانش > پزشکی - همشهری آنلاین:
پژوهشگران می‌گویند استنشاق بخار نیکوتین با استفاده از سیگارهای الکترونیکی با وجود مقدار کمتر مواد سرطان‌زای آن نسبت به دود سیگار، باز می‌تواند به DNA آسیب بزند و خطر سرطان را بالا ببرد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه این بررسی پژوهشگران آمریکا مقایسه‌ای میان توان سرطان‌زایی سیگارهای معمولی با سیگارهای الکترونیکی انجام نداده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما در بررسی‌ها بر روی موش‌های آزمایشگاهی، موش‌هایی که در معرض دود سیگار الکترونیکی قرار گرفتند، در مقایسه با موش‌های گروه شاهد که در معرض هوای تصفیه‌شده بودند، میزان‌های بالاتر آسیب DNA در قلب، ریه‌ها و مثانه داشتند.

اثرات مشابهی در هنگامی‌که سلول‌های ریوی و مثانه در معرض نیکوتین و کتون نیتروزامین مشتق از نیکوتین (NKK)، یک مشتق سرطان‌زای نیکوتین، قرار می‌گیرند، مشاهده می‌شود.

این سلول‌های قرارگرفته در معرض این مواد سمی با احتمال بیشتری نسبت به سلول‌های شاهد با احتمال بیشتری دچار جهش و سرطانی می‌شوند.

پژوهشگرانی که به سرپرستی مونگ شانگ تانگ از انستیتوی پزشکی زیست‌محیطی در دانشگاه نیویورک این بررسی را انجام دادند، نوشتند: «بنابراین گرچه دود سیگارهای الکترونیکی حاوی مواد سرطان‌زای کمتری نسبت به دود توتون است، اما کسانی که از این نوع سیگارها استفاده می‌کنند نسبت به غیر سیگاری‌ها در معرض خطر بیشتر دچار شدن به سرطان مثانه و سرطان ریه و بیماری‌های قلبی هستند.

کارشناسان می‌گویند برای روشن شدن خطرات واقعی استنشاق بخار نیکوتین در سیگارهای الکترونیکی که عموماً جایگزین ایمن‌تری نسبت به سیگارهای معمولی شمرده می‌شود، باید تحقیقاتی بیشتری انجام شود.

یک بازبینی فراگیر مقالات علمی که در اوایل این ماه وسیله آکادمی‌های ملی علوم آمریکا منتشر شد، نشان داد که استنشاق بخار نیکوتین نسبت به کشیدن سیگار کمتر زیان‌بار است، اما ممکن است در افراد جوان به اعتیاد به نیکوتین بینجامد.

در این بازبینی تأکید شده بود که اثرات واقعی این عادت بر سلامت هنوز روشن نیست، زیرا گرایش به استفاده از سیگارهای الکترونیکی نسبتاً جدید است.

در همین زمینه: مرگ سالانه ۵۵ هزار ایرانی به دلیل استعمال دخانیات هشدار انجمن سرطان آمریکا درباره برخی عوامل ایجاد سرطان سیگار | خطرناک است حتی یک نخ در روز ۵ هشدار درباره خطر ابتلا به سرطان کلیه تشخیص هشت سرطان با یک آزمایش ساده خون سیگاری می‌شوید حتی با امتحان یک نخ سیگار زنان مبتلا به سرطان رحم بلوبری مصرف کنند تداوم تاثیر مضر سیگار کشیدن دوره بارداری بر سلامت کودک

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۹۲۳۵۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف خطر جدید میکروپلاستیک‌ها بر سلامت

نتایج تحقیقات جدید نشان می‌دهد که مواد شیمیایی سمی اضافه شده به مواد پلاستیکی برای مقاوم کردن آنها در برابر شعله می‌توانند از راه پوست یعنی تماس با میکروپلاستیک‌ها وارد بدن شوند.

به گزارش ایسنا، این تحقیق اولین ارائه‌کننده شواهد تجربی است که نشان می‌دهد مواد شیمیایی موجود به‌عنوان افزودنی در میکروپلاستیک‌ها می‌توانند به عرق انسان نفوذ کنند و سپس از طریق پوست جذب جریان خون شوند.

بسیاری از مواد شیمیایی که به‌عنوان ضد حریق و نرم‌کننده‌ها استفاده می‌شوند، به‌دلیل شواهدی مبنی بر اثرات نامطلوب سلامتی ازجمله آسیب به کبد یا سیستم عصبی، سرطان و خطراتی برای سلامت باروری ممنوع شده‌اند، با این حال، این مواد شیمیایی هنوز در وسایل الکترونیکی قدیمی، مبلمان، فرش‌ها و مصالح ساختمانی در محیط وجود دارند.

در حالی که آسیب‌های ناشی از میکروپلاستیک‌ها به‌طور کامل شناخته نشده است، نگرانی فزاینده‌ای در مورد نقش آنها به‌عنوان کانال قرار گرفتن انسان در معرض مواد شیمیایی سمی وجود دارد.

یافته‌های تحقیق در مورد جذب مواد شیمیایی

گروه تحقیقاتی در مطالعه‌ای که سال گذشته منتشر شد، نشان داد که مواد شیمیایی از میکروپلاستیک‌ها در عرق انسان  فروشسته می‌شود. نتایج تحقیق کنونی نیز نشان می‌دهد که این مواد شیمیایی می‌توانند از طریق عرق در سد پوستی، جذب بدن شوند.

این گروه در آزمایش‌های خود، از مدل‌های نوآورانه پوست سه بعدی انسان به‌عنوان جایگزینی برای حیوانات آزمایشگاهی و بافت‌های بریده شده انسانی استفاده کردند. این مدل‌ها طی دوره ۲۴ ساعته در معرض ۲ شکل متداول میکروپلاستیک حاوی دی‌فنیل اترهای پلی‌برومینه، یک گروه شیمیایی که اغلب برای پلاستیک ضد حریق استفاده می‌شود، قرار گرفتند.

نتایج و پیامدها برای سلامتی

نتایج نشان داد که 8 درصد از مواد شیمیایی در معرض پوست جذب می‌شوند و پوست هیدراته‌تر یا عرق‌آورتر سطوح بالاتری از مواد شیمیایی را جذب می‌کند. این تحقیق اولین شواهد تجربی را در مورد نحوه کمک کردن این فرآیند به سطوح مواد شیمیایی سمی موجود در بدن، ارائه می‌دهد.

دکتر اووکرویه آبافه، محقق این تحقیق از دانشگاه بیرمنگام انگلستان می‌گوید: میکروپلاستیک‌ها در همه جای محیط زیست وجود دارند و با این حال ما هنوز در مورد مشکلات سلامتی که می‌توانند ایجاد کنند، اطلاعات به نسبت کمی داریم.

نتایج تحقیقات ما نشان می‌دهد که آنها به‌عنوان «حاملان» مواد شیمیایی مضر هستند که می‌توانند از طریق پوست وارد جریان خون ما شوند. این مواد شیمیایی پایدار هستند، بنابراین با قرار گرفتن مداوم یا منظم در معرض آنها، انباشتگی تدریجی وجود خواهد داشت تا جایی که شروع به ایجاد آسیب کنند.

دکتر محمد عبدالله، دانشیار علوم محیطی در دانشگاه بیرمنگام و محقق اصلی این طرح، بیان کرد: این یافته‌ها شواهد مهمی را برای نهادهای نظارتی و سیاست‌گذاران به منظور بهبود قوانین پیرامون میکروپلاستیک‌ها و محافظت از سلامت عمومی در برابر مواجهه مضر فراهم می‌کند.

پروفسور استوارت هاراد، یکی از محققان، افزود: این تحقیق گام مهمی  در درک خطرات مواجهه با میکروپلاستیک‌ها برای سلامتی ماست. با تکیه بر نتایج، تحقیقات بیشتری برای درک کامل مسیرهای مختلف قرار گرفتن انسان در معرض میکروپلاستیک‌ها و چگونگی کاهش خطرات ناشی از این مواجهه مورد نیاز است.

این گروه قصد دارد در تحقیقات آینده، مسیرهای دیگری را که از طریق آنها میکروپلاستیک‌ها می‌توانند مسئول ورود مواد شیمیایی سمی به بدن باشند، از جمله استنشاق و بلع، بررسی کنند. این کار توسط فلوشیپ تحقیقاتی ماری کوری در برنامه تحقیقات و نوآوری افق ۲۰۲۰ اتحادیه اروپا تامین می‌شود.

یافته‌های این تحقیق در Environment International منتشر شده است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • سیل‌زدگان بلوچستان در معرض خطر بیماری مالاریا
  • استقلال 2 برابر پرسپولیس شانس صدرنشینی در پایان هفته دارد
  • زیستگاه های مرجانی خلیج فارس در معرض خطر
  • پیری زودرس و سرطان؛ سیگار همه چیز را نابود می‌کند
  • گول خوردیم؛ این تصویر ترانه علیدوستی فیک از آب درآمد
  • واکاوی ادعای مدیر شهرداری تهران درباره تمیز بودن تهران نسبت به پاریس | گردشگران و روزنامه های معتبر دنیا درباره این شهر لوکس فرانسوی چه می گویند؟
  • کشف خطر جدید میکروپلاستیک‌ها بر سلامت
  • ویپ و خطراتی فراتر از آسیب به ریه و مغز
  • همیلتون: تمام عمرم منتظر قهرمانی آرسنال بودم
  • ۶۴ درصد حجم سدها پر شد/ بارش‌ها چقدر بالا رفت؟