Web Analytics Made Easy - Statcounter

در حالی که تولیدکنندگان ماهی در مازندران میزان سود ناشی از تولید آنها حتی به هزار تومان هم نمی‌رسد، در این بین افرادی که هیچ نقشی در تولید ندارند و چشم طمع به جیب مصرف‌کنندگان دوخته‌اند از هر کیلو ماهی 8 هزار تومان سود می‌برند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از بلاغ، واسطه‌ها همیشه یکی از نگرانی‌ها اصلی در حوزه تولید برای کشور هستند، نبود بازار مناسب برای عرضه کالا به صورت مستقیم و همان بحث از تولید به مصرف زمینه‌ساز فعالیت دلالان را فراهم کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


افرادی که بدون نقشی در تولید زمینه نارضایتی بین تولیدکننده و مصرف‌کننده را فراهم کرده و حاشیه سودی از بازار تولید کالاها به جیب می‌زنند.

در همین ارتباط با احمد نصرتی یکی از پژوهشگران کشور در ارتباط با چالش‌های حوزه پرورش ماهی در استان مازندران صحبت کردیم که وی در این باره، اظهار کرد: حاشیه سود پرورش ماهی در کشور بسیار پایین است که یکی از چالش‌های این بخش است، در گذشته حاشیه سود کیلویی حدود 6 هزار تومان بود ولی در حال حاضر به هزار تومان رسیده است.

وی خاطرنشان کرد: کاهش حاشیه سود در ماهی گرم‌آبی خسارت جدی به تولیدکنندگان این بخش وارد کرده است، این روند در ماهی‌های سردآبی از گذشته مناسب نبوده و در حال حاضر هم ادامه دارد.

این پژوهشگر و محقق جوان با اعلام اینکه فاصله بین تولیدکننده و مشتری هم از دیگر مشکلات فعالان این بخش است، گفت: ماهی تولید شده کیلویی 12 هزار تومان است اما با قیمت 20 هزار تومان در اختیار مصرف‌کننده قرار می‌گیرد، 8 هزار تومان فاصله قیمتی به افرادی می‌رسد که در تولید و پرورش ماهی هیچ نقشی نداشتند، یعنی تولیدکننده با همه مشکلات و گرفتاری‌ها ممکن است از هر کیلو تولید هزار تومان سود ببرد در حالی که واسطه‌ها بدون هیچ دغدغه‌ای 8 هزار تومان از هر کیلو نصیب‌شان می‌شود.

نصرتی با اعلام اینکه بازارهای ماهی در اختیار پرورش‌دهندگان نیست، افزود: اگر خود پرورش‌دهندگان زمینه را برای بازار فروش داشته باشند، با مشکلات کمتری مواجه می‌شوند.

وی دیگر مشکلات موجود پرورش‌دهندگان ماهی را خرد بودن مزارع پرورش ماهی عنوان کرد و گفت: ماهی‌های ما جذابیت برای صادرات ندارد، مشتری اهل روس ماهی را با ذائقه و سلیقه خودش نیاز دارد، به دلیل فاصله‌ای که بین مراکز تحقیقاتی و پرورش‌دهندگان ماهی وجود دارد، امکان تولید هدف‌دار وجود ندارد.

وی در پاسخ به این سوال که آیا پتانسیل برای تولید ماهی با شرایط مشتریان مانند روسیه وجود دارد، افزود: اگر اتحادیه‌ها قوی باشند و غذاهای ماهیان توسط اتحادیه صادر شود و یا اینکه کارخانه تولید غذای ماهی در استان راه‌اندازی شود، بله این ظرفیت وجود دارد که مطابق با سلیقه مشتریان ماهی تولید شود.

این پژوهشگر جوان در حوزه شیلات درباره عدم موفقیت ما در دست‌یابی به بازار مناسب حاشیه دریایی خزر، بیان کرد: نبود کیفیت ثابت در تولید ماهی از مهم‌ترین چالش‌های جدی ما در پرورش ماهی است، اگر خریداری بخواهد 20 تن ماهی با یک نوع تنوع درخواست داشته باشد، در استان وجود ندارد.

نصرتی در پایان پیشنهاد داد: اتحادیه بسیار قوی در استان راه‌اندازی شود، بچه ماهی را با یک استاندارد مشخص در اختیار پرورش‌دهنده قرار داده و غذای ماهی را متناسب با ذائقه مشتریان تولید و زمینه‌سازی برای فروش ماهی در برنامه کاری قرار گیرد.   انتهای پیام/  

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۹۲۷۲۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری یازدهمین کنفرانس ملی ماهی شناسی ایران در بندرعباس


به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز خلیج فارس؛ رئیس پژوهشکده مطالعات مکران دانشگاه هرمزگان و دبیر کنفرانس گفت: این کنفرانس با محور‌های تبارشناسی، حفاظت و تنوع زیستی، ژنتیک و زیست فناوری، زیست شناسی، بوم شناسی و جغرافیایی زیستی، تکثیر و پرورش، فیزیولوژی و تغذیه، تکنولوژی صید، مدیریت صید و ارزیابی، توسعه پایدار، اقتصاد دریامحور، فرآوری محصولات شیلاتی، ایمنی غذایی، ماهیان زینتی و بهداشت و بیماری‌ها است.
یازدهمین کنفرانس ملی ماهی شناسی ایران از صبح امروز آغاز شده است و تا فردا پنج شنبه ششم اردیبهشت ادامه دارد.
ایمان سوری نژاد افزود: در این کنفرانس دو روزه نشست‌های تخصصی پرورش ماهی در قفس، تولید، اشتغال پایدار جوامع محلی، امنیت غذایی، بازمهندسی ساختار استخر‌های پرورش میگو به منظور ارتقای مدیریت بهداشتی مزارع و بازسازی و حفاظت از ذخایر ژنتیکی آبزیان نیز برگزار می‌شود.
وی با بیان اینکه پژوهشکده مطالعاتی مکران در سیریک راه اندازی می‌شود، گفت: هدف از برگزاری این کنفرانس هماهنگی بین جوامع علمی و دانشگاهی با تولید کنندگان و بهره وران است.
سوری نژاد افزود: در پژوهشکده مکران ظرفیت‌های منطقه برای افزایش و جهش تولید بررسی می‌شود.
رئیس انجمن ماهی شناسی ایران نیز با اشاره به اینکه تنوع زیستی ماهیان در خلیج فارس بین هشتصد تا ۹۰۰ گونه است، گفت: همچنین در دریایی عمان بیش از هزار و ۵۰ نوع تنوع زیستی ماهیان وجود دارد.
سهیل یکدلی با بیان اینکه ۳۰۰ نوع تنوع زیستی ماهیان در آب‌های داخلی ایران وجود دارد، افزود: هرمزگان بعلت همجواری با سواحل سهم قابل توجهی در این تنوع زیستی دارد.
وی گفت: انجمن ماهی شناسی ایران همراستا با سیاست‌های کلی نظام مبنی بر توسعه دریامحور، این کنفرانس‌ها را برای به حداقل رساندن آسیب‌های محیط زیست برگزار می‌کند.
رئیس انجمن ماهی شناسی ایران با اشاره به اینکه، پرورش ماهی در قفس به حفظ زیست بوم دریایی کمک می‌کند، افزود: صید کوسه ماهی‌ها یک خطر برای این گونه از ماهیان است.
یکدلی گفت: پرورش ماهی تیلاپیلا در هرمزگان موجب انقراض و جایگزین ماهیان بومی هرمزگان می‌شود و به ماهیان زیست بوم استان ضرر‌های غیرقابل جبرانی وارد می‌کند.
نماینده مردم بندرعباس، حاجی آباد و قشم در شورای اسلامی نیز گفت: از ۱۳ شهرستان هرمزگان، ۹ شهرستان ساحلی است که این نشان از ظرفیت‌های بالا در زمینه‌های دریامحور، تجارت و گردشگری دریایی و صیادی این استان دارد.
احمد مرادی با بیان اینکه صید و صیادی تقریبا صد درصد مردمی است، افزود: در برنامه پنجم و ششم توسعه به مساله زیست بوم منطقه توجه شده است که به اشتغال و ماندگاری جمعیت در سواحل و جزایر کمک می‌کند.

بیشتربخوانید:ممنوعیت صید برخی آبزیان در آب‌های هرمزگان
وی گفت: تکلیف قانونی دولت در برنامه ششم پرورش ۲۰۰ هزار تن ماهی در قفس است که در بهترین حالت ۲۰ هزار تن تولید شده است.
رئیس اتاق بازرگانی هرمزگان هم گفت: دریامحوری یکی از پایه‌های رونق اقتصادی است و بخش خصوصی در زمینه آبزیان فعالیت‌های خوبی داشته است.
محمدرضا صفا افزود: برای حفظ ذخیره گاه آبزیان طرح‌های پرورش ماهی در قفس و ساخت مکان‌های ذخیره سازی و لاروگیری صورت گرفته است.

دیگر خبرها

  • آغاز برداشت ماهی قزل آلا از مزارع پرورش ماهی در محیط دریا در گلستان
  • برداشت ماهی قزل آلا از مزارع پرورش ماهی در محیط دریا در گلستان
  • استقبال تعاونی ها از مجموعه پرورش ماهی در قفس خلیج گرگان
  • عرضه قارچ بالاتر از کیلویی ۱۰۰ هزارتومان گرانفروشی است
  • طرح‌های پرورش ماهی در استان بوشهر حمایت می‌شود
  • صنعت خودرو، قربانی زیاده خواهی مسئولان و دلالان
  • استفاده از اقتصاد دریا از فاصله ۱۳۰۰ کلیومتری!
  • صنعت خودرو، قربانی زیاده‌خواهی مسئولان و دلالان
  • برگزاری یازدهمین کنفرانس ملی ماهی شناسی ایران در بندرعباس
  • اگر قصد باروری دارید این خوراکی‌ها را حتما بخورید