Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری صدا و سیما»
2024-05-01@09:22:12 GMT

10 کيلو خاويار صادر شد

تاریخ انتشار: ۱۱ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۹۳۰۳۱۰

به گزارش خبرنگار خبرگزاري صدا و سيما، عباس رجايي در جلسه خبري امروز با اشاره به اينکه هم اکنون صيد ماهي خاوياري بر اساس کنوانسيون منطقه اي سايتيس است که بر اساس آن ماهيان خاوياري تحت حفاظت قرار دارد افزود: با توجه به ممنوعيت صيد ماهيان خاوياري وحشي در درياي خزر و اجراي برنامه بازسازي و تکثير و توليد بچه ماهي خاوياري سال گذشته موفق شديم با دريافت مجوز صادرات 10 کيلو خاويار را به آمريکا صادر کنيم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وي گفت: از توليد کنندگان ماهيان خاوياري پرورشي دعوت مي کنيم که با هماهنگي اين شرکت با استفاده از مجوزهاي صادراتي بين المللي براي صادرات خاويار استحصال شده اقدام کنند.

مديرعامل شرکت مادر تخصصي خدمات کشاورزي همچنين از ثبت 9 نشانه تجاري ويژه براي ايران در زمينه صادرات خاويار و گوشت ماهي خاوياري خبر داد و افزود: در گذشته کشورهايي با نام ايران اقدام به صادرات مي کردند که براي جلوگيري از اين روند موفق شديم 9 برند تجاري را به ثبت ملي برسانيم و در حال حاضر نيز در مراحل نهايي ثبت بين المللي اين برندها هستيم.

رجايي گفت: سال گذشته براي توليد و صادرات کنسرو گوشت ماهي خاوياري دودي نشان حلال را از سازمان حلال مالزي دريافت کرديم و علاوه بر آن نشان سيب سلامت نيز از سوي وزارت بهداشت و درمان براي خاويار و گوشت ماهي خاوياري دريافت شد.

وي افزود: مجوز ويژه اي را براي عاملان فروش در کشورهاي خارجي طراحي کرديم و آن را به سفارتخانه هاي کشورمان ارسال کرديم تا فعالان اقتصادي با استفاده از اين مجوز و تحت عنوان اين برند براي صادرات خاويار و گوشت ماهي خاوياري اقدام کنند، در غير اين صورت هر گونه صادرات خارجي از اين چارچوب قاچاق محسوب مي شود.

مدير عامل شرکت مادر تخصصي خدمات کشاوري تصريح کرد: ستاد مبارزه با قاچاق خاويار تشکيل شده و در يک سال گذشته ماموران اين ستاد موفق شدند با جلوگيري از روند قاچاق و صيد اين ماهيان در درياي خزر به بخش بازسازي ذخاير توليد اين آبزي ارزشمند کمک کنند.

وي افزود: تاکنون دو پرونده براي قاچاقچيان خاويار در مراجع قضايي و دادگاه تشکيل شده است که رسيدگي به اين پرونده در دست بررسي است.

رجايي بر حمايت از توليد و پرورش ماهيان خاوياري در سواحل درياي خزر تاکيد کرد و گفت: بر اساس اقدامات انجام شده تاکنون سه تن خاويار پرورشي از واحدهاي توليد پرورش خاويار استحصال شده است.

وي تاکيد کرد: تاکنون پنج صيدگاه تحت اختيار اين شرکت براي توليد و پرروش ماهيان خاوياري در اختيار سرمايه گذاران قرار گرفته است و آمادگي داريم تا 40 صيد گاه متعلق به اين شرکت را به سرمايه گذاران واگذار کنيم.

مدير عامل شرکت مادر تخصصي خدمات کشاورزي افزود: هم اکنون توليد و پرروش ماهيان خاوياري در 20 استان کشور انجام مي شود.

رجايي در خصوص وجود مهاجمان طبيعي از جمله ماهي شانه دار در درياي خزر که عامل اصلي کاهش جمعيت ماهيان خاوياري در اين دريا است تصريح کرد: با قاطعيت مي توانم اعلام کنم که هجوم اين گونه آبزي اقدام بيوتروريسم بوده است و اين آبزي که متعلق به اقيانوس شمالي است وارد درياي خزر شده است.


کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۹۳۰۳۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلاش برای شکستن خواب بذر خاویار گیاهی در خراسان شمالی

ایسنا/خراسان شمالی معاون ترویج مرکز تحقیقات خراسان شمالی از تلاش برای شکستن خواب بذر گیاه کاپاریس(خاویار گیاهی) خبر داد.

دکتر مهدی باور در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینکه کاپاریس یک گیاه چند ساله بوته ای است، اظهار کرد: این گیاه به وفور در این استان وجود دارد اما متاسفانه از این نعمت خدادادی هیچ استفاده‌ای نمی‌شود.

وی با بیان اینکه این گیاه خواص زیادی دارد، گفت: هر بوته کاپاریس ۱۰ متر مربع از فضا را اشغال می‌کند و از سوی دیگر فُرم این گیاه به این شکل است که خود را بر روی زمین می‌اندازد و نقش خیلی مهمی در فرسایش‌های بادی خاک دارد.

باور افزود: از آنجایی‌که خراسان شمالی چند سالی است با مشکل شدید آلودگی گرد و غبار مواجه است این گیاه می‌تواند نقش مهمی را در مقابله با این معضل داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه این گیاه به شدت کم آب طلب است، ادامه داد: این گیاه بیشتر در اراضی شیب دار رشد می‌کند و تا مقدار زیادی می تواند از فرسایش‌های آبی در این اراضی جلوگیری کند.

این عضو هیات علمی بیان کرد: از آنجایی‌که میزان شهد و گل دهی این گیاه بالا است برای پرورش زنبورعسل بسیار مناسب بوده و زنبورها تا حدود زیادی از این گیاه تغذیه می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه کاپاریس در درمان بسیاری از بیماری‌ها همچون کاهش قند و چربی خون و ... موثر بوده، تاکید کرد: کشور اسپانیا یکی از بزرگترین تولید و واردکننده این گیاه برای تولید دارو است.

باور بیان کرد: به دنبال آن هستیم تا کشت این گیاه را وارد مزارع کنیم، اما از آنجایی‌که بذر این گیاه تا ۹۵ درصد خواب دارد( یعنی از ۱۰۰ دانه بذر، پنج دانه بذر جوانه می زند) به دنبال آن هستیم تا در ابتدا خواب بذر را بشکنیم و تولید نشا را انجام دهیم و سپس کشت آن را در مزارع و عرصه‌های منابع طبیعی انجام دهیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • لرستان؛ فرصت تولید و تجارتِ صنعت شیلات
  • ۲ هزار قطعه ماهی زینتی از مرز مهران به عراق صادر شد
  • تلاش برای شکستن خواب بذر خاویار گیاهی در خراسان شمالی
  • سیلاب عامل اصلی مرگ و میر ماهیان سد ۱۵ خرداد
  • سیلاب عامل اصلی مرگ و میر ماهیان سد ۱۵ خرداد دلیجان است
  • سالانه بیش از ۵ میلیون تن سیب زمینی در کشور تولید می‌شود
  • ایجاد یک‌هزار شغل با شناسایی ۴۲ فرصت سرمایه‌گذاری در مازندران
  • استخر‌های ذخیره آب کشاورزی در چهارمحال و بختیاری مهیای پرورش ماهی
  • ۸۰۳ میلیون دلار محصولات شیلاتی از مازندران صادر شد
  • ۱۰ درصد از تولیدات گل و گیاه مازندران صادر می‌شود