Web Analytics Made Easy - Statcounter

حسین عیوضلو در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، درخصوص سرنوشت لایحه قانون بانک مرکزی و لایحه قانون بانکداری اظهارداشت: به روش‌های مختلف در برابر اجرای طرح‌های تحول بانکی مقاومت کردند و اراده دولت برای اصلاح نظام بانکی را از بین بردند.

 وی افزود: پس از چند سال بررسی، در نهایت سه طرح تدوین شد که یکی از این طرح‌ها را بانک مرکزی با همکاری وزارت اقتصاد و یکی دیگر را وزارت اقتصاد با عنوان ابرپروژه اصلاح نظام بانکی تدوین کرد بود که ما آن را تهیه کرده بودیم و یک طرح هم مجلس داشت که با وجود برخی نقدهای وارد به آن بهتر از طرح‌های قبلی بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق (ع) تصریح کرد: در نهایت دو لایحه قانون بانکداری و لایحه قانون بانک مرکزی برای تصویب به هیات دولت ارسال شد اما از درون دولت لایحه ضعیف اصلاح قانون پولی و بانکی بیرون آمد.

 وی با بیان اینکه این اتفاق سرنوشت طرح‌های تحول و اصلاح نظام بانکی است، گفت: این مساله را باید از منظر اقتصاد سیاسی طرح‌های تحول بررسی کرد زیرا می‌بینیم وقتی دولت چه در زمان دولت آقای احمدی نژاد و چه در دولت آقای روحانی یک اراده‌ای برای اصلاح داشت، به صورت سیستمی و حرفه‌ای در برابر این اراده تغییر، مقاومت شکل می‌گیرد و موجب می‌شود به تدریج اصلاح نظام‌ها فراموش شود.

 عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق (ع) تاکید کرد: اراده لازم برای اصلاح وجود ندارد چون مقاومت سیستمی در برابر اصلاحات شکل می‌گیرد و علتش این است که این نوع اصلاحات با منافع برخی گروه‌های برخوردار مغایرت دارد.

 عیوضلو با اشاره به طرح ابرپروژه اصلاح نظام بانکی، گفت: این طرح را ما در وزارت اقتصاد و در زمان معاونت بانک و بیمه آقای پاریزی دنبال می‌کردیم اما وقتی مدیران مجموعه وزارت اقتصاد تغییر کرد، این موضوع هم به حاشیه رفت.

*امروز و فردا کردن دولت هم روشی برای مقابله با طرح‌های اصلاحی بود

 وی در پاسخ به این سوال که امروز و فردا کردن‌های دولت برای ارسال لوایح بانکی هم به همین دلیل بود، گفت: این هم یک روشی برای مقابله با طرح‌های اصلاحی بود؛ یک زمانی که مجلس اراده اصلاحات بانکی داشت، عده‌ای برای جلوگیری از اقدام مجلس این وعده‌های زمانی را می‌دادند تا مجلس دست نگه دارد.

وی با بیان اینکه البته طرح‌های تدوین شده نهایی هر کدام دارای اشکالاتی است، گفت: طرح های فعلی نه تنها قدمی رو به جلو نیست بلکه قدم‌هایی رو به عقب برداشته است؛ طرح نهایی فعلی دولت محترم سه گام به عقب و طرح نهایی فعلی مجلس دو گام به عقب است زیرا در این طرح نیز استحاله‌های جدی مشاهده می‌شود.

 عضو سابق کارگروه پروژه اصلاح نظام بانکی در پاسخ به این سوال که با وجود چند سال مطالعات کارشناسی چرا معتقدید این طرح‌ها چند گام به عقب است، گفت: اجازه ندادند نتیجه آن جلسات کارشناسی و بررسی‌ها در لوایح بیاید. البته در دو لایحه‌ای که بانک مرکزی تدوین کرده بود، نتیجه آن جلسات تا حدودی وجود داشت اما در هیات دولت مورد توجه قرار نگرفت و کنار گذاشته شد.

انتهای پیام/

 

منبع: فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۹۳۱۵۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران به توسعه اقتصادی مبتنی بر منافع کشورهای منطقه اهتمام دارد

به گزارش خبرنگار مهر، «ناصر کنعانی» سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان، امروز در نشست خبری در محل ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران (اکسپو ۲۰۲۴) اظهار کرد: روز ملی خلیج فارس را تبریک می‌گویم؛ خلیج فارس بخشی از هویت انکارناپذیر و تاریخی ما است؛ ایران همواره منادی تحکیم دوستی‌ها میان برادران منطقه و حوزه خلیج فارس بوده است.

وی افزود: دولت‌های منطقه این توانمندی را دارند که با همکاری مشترک، گام‌های لازم برای توسعه پایدار و شکوفایی در منطقه را بردارند.

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان با اشاره به برگزاری نمایشگاه اکسپو، گفت: برگزاری این نمایشگاه با مشارکت گسترده تجار و بازرگانان کشورهای مختلف، نشان‌دهنده آن است که ایران در کنار عزم و اراده جدی برای توسعه سیاسی و ایفای نقش موثر و هم‌افزا برای تحکیم ثبات و امنیت در منطقه، به توسعه اقتصادی مبتنی بر منافع مشترک با همه دولت‌ها هم اهتمام ویژه دارد.

کنعانی ادامه داد: ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران با همکاری نزدیک وزارت امور خارجه، وزارت صمت و سازمان توسعه تجارت از هفت ماه پیش کلید خورد. مقامات عالی ۲۴ کشور در سطوح مختلف و ۲هزار تاجر منتخب و برگزیده، در این نمایشگاه حضور یافتند؛ همچنین نمایندگان تجاری بیش از ۱۰۰ کشور در این نمایشگاه حضور دارند.

وی تصریح کرد: این نمایشگاه از ۷ گروه تجاری، شیلات، گردشگری، دارو، تجهیزات پزشکی، صنعت ساختمان، فنی و .. تشکیل شده است.

در حال تکمیل...

کد خبر 6091864 نفیسه عبدالهی

دیگر خبرها

  • بانک مرکزی از خرداد ماه بانک ها را کنترل می کند
  • جعل نام خلیج‌فارس کار انگلیسی‌هاست
  • ایران به توسعه اقتصادی مبتنی بر منافع کشورهای منطقه اهتمام دارد
  • ارتقای سطح سلامت روان اقشار کم‌برخوردار
  • کارگروه تخصصی بررسی مشکلات ممیند تشکیل می‌شود
  • از کاهش زمان و فرآیند پروانه ساختمانی تا پیشتازی شیراز به لحاظ ارائه خدمات مهندسی
  • از کاهش زمان و فرآیند پروانه ساختمانی تا پیشتازی شیراز به لحاظ ارائه خدمات فنی و مهندسی
  • بیش از ۲۰۰۰ پروژه در شهرداری شیراز فعال است
  • عملکرد دستگاه‌ها در اجرای اعتبارسنجی هماهنگ بانکی بررسی شد
  • مجلس بخش دوم لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ را بررسی می‌کند