Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک متخصص طب سنتی ایران گفت: باور غلط مردم در مورد اینکه داروهای گیاهی یا داروهای گیاهی بی‌ضرر هستند باعث مصرف خودسرانه و بی‌رویه آن شده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛به نقل از یزدرسا، «دکتر سید کاظم کاظمینی» متخصص طب سنتی ایران و عضو هیئت‌علمی دانشگاه در گفتگو با خبرنگار ما اظهار داشت: با تو جه به گرایش روزافزون مردم به مصرف گیاهان دارویی و داروهای گیاهی مصرف خودسرانه و بی‌رویه داروهای گیاهی هم رو به افزایش است؛ باور غلط مردم در مورد اینکه داروهای گیاهی یا داروهای گیاهی بی‌ضرر هستند باعث مصرف خودسرانه و بی‌رویه آن شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه در دسترس بودن گیاهان دارویی باعث تهیه و مصرف راحت آن است، تصریح کرد: خیلی از داروهای گیاهی یا گیاهان دارویی می‌توانند با داروهای شیمیایی تداخل داشته باشند که حتماً باید توسط پزشک ارزیابی شود.

کاظمینی ادامه داد: ازآنجاکه مردم به بی‌ضرری گیاهان دارویی باور دارند، حتی در صورت بروز عوارض ناشی از مصرف گیاهان دارویی، آن عارضه را ناشی از این گیاه ندانسته و حتی به پزشک خود هم در مورد مصرف آن اطلاعی نمی‌دهند.

متخصص طب سنتی ایران با اشاره به عوارض ناشی از مصرف بی‌رویه زیره اذعان کرد: مصرف طولانی‌مدت زیره که برای نفخ یا لاغری استفاده می‌شود، می‌تواند باعث ایجاد لک در بدن شود.

وی با بیان اینکه مصرف بی‌رویه کندر در دوران بارداری باعث بیش‌فعالی کودکان خواهد شد، خاطرنشان کرد: برخی از گیاهان مثل گل انگشتانه، تاتوره، خرزهره، کچوله و ... بالقوه سمی هستند.

این عضو هیئت‌علمی دانشگاه با بیان اینکه در مورد تداخلات دارویی باید به این نکته توجه کرد که تداخل این داروها می‌تواند باعث تشدید اثر یا کاهش اثر آن دارو شود، گفت: مصرف بی‌رویه رازیانه برای لاغری می‌تواند باعث عوارض شود؛ مثلاً باعث افزایش جوش‌های پوستی خانم‌ها شده و یا مصرف آن در آقایان باعث کاهش میل جنسی می‌شود.

کاظمینی مصرف مداوم بیش از 2 هفته شوید را باعث ایجاد مشکلات بینایی عنوان کرد و افزود: گل‌گاوزبان که در اکثر خانه‌ها وجود دارد در بیماران با فشارخون بالا می‌تواند باعث تشدید آن شود.

وی مصرف مداوم برگ سنا که یک مسهل قوی است را باعث وابستگی روده‌ها به این دارو اعلام کرد و ادامه داد: یکی دیگر از مشکلات در مورد مصرف بی‌رویه گیاهان دارویی عدم آشنایی با روش مصرف درست آن دارو است؛ مثلاً اسفرزه را نباید آسیاب یا خرد کرد.

کاظمینی گفت: در مورد مصرف به دانه باید به این نکته توجه شود که لعاب آن مصرف شود و از مصرف خودسرانه آن خودداری شود.

انتهای پیام/

 

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۹۳۶۳۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مراقب این قارچ‌ها باشید!

آفتاب‌‌نیوز :

طی روز‌های گذشته سخنگوی سازمان اورژانس کشور از افزایش سه برابری مسمومیت با قارچ‌های وحشی در سال جاری نسبت به سال گذشته خبر داد و اعلام کرد که در یک ماه گذشته ۵۳ نفر بر اثر مصرف قارچ‌های خود رو، دچار مسمومیت و ۱۴ نفر از آن‌ها در بیمارستان‌ها بستری شده‌اند.

گفته می‌شود در فصل بهار و با افزایش حجم بارش‌ها، قارچ‌های زیادی در طبیعت می‌رویند و ممکن است برخی افراد بدون آگاهی این قارچ‌های خود رو را به‌عنوان قارچ خوراکی مصرف کنند که در نهایت ممکن است منجر به مسمومیت‌های شدید و حتی مرگ افراد شود.

اما سوالی که با انتشار این اخبار در ذهن بسیاری از افراد پیش می‌آید این است که چگونه می‌توان قارچ‌های سمی را از غیرسمی در طبیعت تشخیص داد و آیا همه قارچ‌هایی که در طبیعت می‌رویند سمی هستند؟ سوالی که ترحم بهزاد - مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری در پاسخ به آن می‌گوید طبق مطالعات متخصصین و کارشناسان مربوطه، قارچ‌های سمی از نظر خصوصیات ظاهری مانند شکل، رنگ، بو، قوام و مزه شباهت زیادی به قارچ‌های خوراکی داشته و بسیار خطرناک هستند. تشخیص انواع خوراکی قارچ از انواع سمی مشکل بوده و تنها توسط متخصصان و کارشناسان مجرب قارچ شناسی و گیاه شناسی امکان پذیر است.

بهزاد همچنین از مردم درخواست کرد که از برداشت و مصرف خودسرانه قارچ‌های موجود در طبیعت و همچنین گیاهان دارویی که نوع آن‌ها را نمی‌شناسند جداً خودداری کنند.

وی همچنین عنوان کرد که بر اساس گزارش‌های واصله برای سم قارچ، پادزهر وجود ندارد و معالجه میسر نیست؛ بنابراین تنها راه ممکن جلوگیری از صدمات مصرف این نوع گیاهان و عدم برداشت گیاهان ناشناخته است که علاوه بر صدمات جانی، به اکوسیستم مرتعی آسیب می‌رساند، تنوع زیستی را از بین می‌برد، موجب تخریب منابع می‌شود، خسارات و زیان فراوان به نسل فعلی و نسل‌های آینده می‌زند و موجب انقراض گونه‌ها شده و حیات را از بین می‌برد.

مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری تصریح کرد: مصرف قارچ توسط حیوانات و پرندگان، بیانگر غیر سمی بودن آن قارچ برای انسان نیست و حتی برخی از سموم مقاوم به گرما بوده و آماده سازی آن به صورت کباب، آب پز و بخار پز و سرخ کردن، مواد سمی از بین نمی‌برد و سم زدایی نمی‌شوند؛ بنابراین توصیه می‌شود از برداشت و مصرف خودسرانه گیاهان دارویی و قارچ‌ها که نوع آن‌ها را نمی‌شناسید جداً خودداری کنید.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • مبادله بیش از ۴۰ تفاهم‌نامه سرمایه‌گذاری بین استان فارس و هیات‌های خارجی
  • حمیدیه رتبه برتر تولید نعنای دارویی در استان خوزستان+فیلم
  • برداشت گیاهان دارویی از رویشگاه‌های هرمزگان
  • هفت گونه گیاهی کهگیلویه و بویراحمد در خطر انقراض قرار دارند
  • توهین دو وزیر به خرد بدنه دارویی نظام‌سلامت
  • ظرفیت کشت گیاهان دارویی در بیش از ۵۰ نقطه لرستان
  • اهلی سازی دو گیاه دارویی در خراسان شمالی
  • این دروغ را درباره کاهش افسردگی باور نکنید
  • تلاش برای شکستن خواب بذر خاویار گیاهی در خراسان شمالی
  • مراقب این قارچ‌ها باشید!