Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبکه خبر»
2024-05-03@09:58:00 GMT

هیچ کس مسئولیت نمی پذیرد

تاریخ انتشار: ۱۱ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۹۳۷۹۱۸

رئيس سازمان نظام مهندسي گفت: ساختمانها با­ سازه هاي بي كيفيت و كم كيفيت ساخته مي شوند و هيچ كس مسئوليت اين تخلف را برعهده نمي گيرد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، مردم و مسئولان همه با هم ناظر یا عامل ساخته شدن خانه ها و آپارتمان های بی کیفیت و غیر استاندارد در سطح شهرها و کوچه ها هستند. فروش تراکم بالا و ساخت ساختمان های مرتفع در معابر کم عرض بدون پیش بینی فضای بازی بچه ها یا پارک خودروها همواره مردم را آزار داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گذشته از نامقاوم بودن سازه های ساخته شده در برابر حوادث طبیعی از جمله زلزله، کلا ساخت غیر اصولی آپارتمان ها و خانه ها همه جوره هم جان مردم را تهدید می کند هم منابع کشور از جمله انرژی های برق و گاز را تلف می کند. حذف بی وجه عایق های حرارتی و حتی عایق طبیعی و لازم گچ و خاک از ساخت و ساز به بهانه صرفه جویی یا سبک سازی باعث شده 40 تا 50 درصد مصرف ( اتلاف) انرژی در کشور بالاتر رود و در دیوار خانه نه صدا نگه دارد نه گرما و نه سرما...  حسن قربانخاني در گفتگو با خبرگزاري صدا و سيما، با بيان اينكه ­همه بخش هاي ساخت و ساز بايد ­در چارچوب قانون صورت گيرد ­گفت: مجري صاحب صلاحيت بايد هر روز سر پروژه باشد و بايد از مراجع رسمي مجوزهاي لازم را براي ساخت و ساز بگيرد اما اكنون شاهد حضور افراد غير حرفه­ اي در اين بخش هستيم. وي با بيان اينكه وظايف مجري و ناظر كاملا با هم متفاوت است گفت : مهندس ناظر وظيفه دارد در مراحل مختلف در پروژه حاضر شود و دستور ادامه عمليات اجرايي را ­بر اساس نقشه دهد.
 قربانخاني ­ادامه داد: بايد تقسيم بندي بين كارها وجود داشته باشد و در ساختمانهاي متراژ بالا حتما بايد مهندسان ناظر به طور مستمر حاضر شوند. وي افزود: درقانون نقصي وجود دارد زيرا تفكيكي بين وظايف مهندس ناظر و مجري ذي صلاح ­وجود ندارد و مهندس ناظر وظيفه ندارد به عوامل اجرايي بگويد چه كاري انجام دهد.
 رئيس سازمان نظام مهندسي استان تهران ادامه داد: در قانون آمده است هر كسي كه ­در حوزه ساخت و ساز دخيل است ­بايد صلاحيت هاي لازم را داشته باشد. آيا اساساً  ساختماني كه بر اساس اصول ساخته نشده باشد ­را مي توان ­اطمينان داد كه اين ساختمان كيفيت لازم را دارد؟ وي افزود: بايد از مسئولان شهرداري پرسيد كه چرا پروانه ­هاي ساختماني را صادر مي كنند بدون اينكه افراد صاحب صلاحيت آن را بسازند. قربانخاني بيان كرد: مهندس ناظر چطور مي تواند كار كسي را كنترل كند كه صاحب صلاحيت نيست؟ وي ادامه داد: درپروسه ساختمان سازي ، متولي مصالح استاندارد سازمان ­استاندارد و متولي ­ايمني در كار ­وزارت­ تعاون و كار و رفاه اجتماعي است اما متولي در امر ساخت و ساز افراد زيادي هستند. رئيس سازمان نظام مهندسي استان تهران با بيان اينكه بايد مشخص شود هر كسي در پروژه ساختماني چقدر مسئول است گفت: مهندس ناظر وقتي تاييد مي كند مسئوليت را پذيرفته است اما افرادي كه ساختمان را ساختند هيچ جا تعهدات لازم و مسئوليت پذيري را نمي پذيرند. وي افزود: در سال 69 ، زلزله رودبار اتفاق افتاد و در ان زلزله ­37 هزار نفراز ­هموطنان جان خود را از دست دادند كه منجر به تصويب قانون نظام مهندسي شد. قربانخاني درباره تخلف مهندسان ­تصريح كرد: مهندسان در هر حوزه تخلف كنند رسيدگي مي شود و از پروانه اشتغال محروم مي شوند و اصلا منكر نيستيم كه تخلف صورت نگرفته است.

منبع: شبکه خبر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبکه خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۹۳۷۹۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کدام دستاوردهای دولت رئیسی را می توان در قالب فیلم و سریال به مردم نشان داد؟

رئیسی و مردانش برخلاف آنچه گفتند و وعده دادند عملکردهای چندان موفقیت‌آمیز و امیدوارکننده‌ای در حوزه اقتصاد را نداشتند تا به جامعه اینگونه القاء کنند که عملکردی فراتر از دولت‌های گذشته داشتیم و بابت این عملکردها باید مورد تقدیر و تکریم هم قرار بگیریم.

به گزارش آرمان ملی، رئیس‌جمهور و دولتمردان معتقدند که وضعیت جامعه به‌لحاظ مسائل مختلف مساعد و رو به پیشرفت است و انتقادها نیز محلی از اعراب ندارد و آنها که از وضعیت فعلی انتقاد می‌کنند درکی از عملکرد دولت ندارند.

از طرفی، اما تحلیلگران، کارشناسان و مردم عادی که این شرایط را با گوشت، پوست و استخوان خود لمس می‌کنند نظر دگرگونه‌ای دارند و معتقدند که دولت رئیسی نه تنها نسبت به گذشته عملکرد مطلوب‌تر و بهتری نداشته بلکه هر چه جلوتر می‌رود روند عملکردها و منبعث از آن شرایط جامعه بغرنج‌تر می‌شود.

نگاهی به افزایش لجام‌گسیخته قیمت‌ها در بازارهای مختلف مثل سکه و ارز که تاثیرات فزاینده خود را بر کالاهای مصرفی و مایحتاج مردم گذاشته و می‌گذارد بیانگر آن است که عملکرد دولت چندان قابل قبول نبوده و نیست.

جالب اینکه در چنین شرایط بغرنج اقتصادی برخی دولتمردان یا چهره‌های سیاسی و نمایندگان از عملکرد مطلوب دولت می‌گویند و معتقدند که باید از این عملکرد فیلم درست کرد و به نمایش عموم درآورد.

چنانکه سیدمحمد حسینی، معاون پارلمانی دولت شهریورماه گذشته در این خصوص گفته بود: «لازم است برای تک تک این اقدامات و دستاوردها مستند و حتی فیلم و سریال ساخته شود و نمایشگاه برپا گردد.» این همان اختلاف نگاه به عملکردهاست که جامعه خود را در وضعیت بغرنجی می‌بیند، اما دولت و جریان همراه معتقد به ساخت فیلم از عملکردهای دولت هستند.

 2 نوع فیلم از عملکرد دولت نگاهی به کارکرد 3 ساله دولت نشان می‌دهد که دولت در تحقق بسیاری از وعده‌های خود از جمله ساخت یک میلیون مسکن؛ ایجاد یک میلیون شغل، رساندن تورم به نصف و تک رقمی کردن آن و تک نرخی کردن ارز ناموفق بوده است. مسائلی چون برجام و FATF نیز به حال خود رها و کلا کنار گذاشته شده است. اما اینکه برخی بدون نگاه به این مسائل و گویی اینکه در این جامعه زندگی نمی‌کنند و از دولت عملکرد اقتصادی حمایت می‌کنند قابل تامل است.   چنانکه اخیرا حجت‌الاسلام مرتضی آقاتهرانی، رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس گفت؛ «قطعا با توجه به اقدامات دولت لازم است که فیلمی از این اقدامات ساخته شود. اطلاع‌رسانی و اینکه مردم را در جریان اقدامات شایسته دولت قرار دهیم باید انجام شود. دولت دستاوردهای مثبتی در حوزه سیاست خارجی و داخلی داشته است که باید در این رابطه اطلاع‌رسانی شود و بهتر است این اطلاع‌رسانی در قالب ساخت فیلم یا مستند باشد.»   با مطالعه برخی از این اظهارات دقیقا این پرسش پیش می‌آید که باید از کدام اقدام و عمل دولت فیلم ساخت که مردم ببینند و از دیدن آن لبخند رضایت بر لبان‌شان بنشیند. تورم میانگین 40 درصد در 3 سال اخیر را که قرار بود طی مدت 4 سال نصف و سپس تک رقمی شود یا قیمت ارز را که تا کانال70 هزار تومانی رفت و با کاهش 11 هزار تومانی در کانال 59 هزار تومان قرار دارد و برخی مدح و ثنایش می‌گویند؟ البته این همان ارزی است که قرار بود تک نرخی شود.   شاید هم می‌خواهند از چندین دوره مذاکرات بی‌حاصل برای احیای برجام فیلم بسازند. به هر حال اگر هم فیلمی ساخته شود از دو نگاه مورد بررسی قرار خواهد گرفت.   در فیلمی که دولت از اقدامات خود بسازد؛ قهرمان آن سیدابراهیم رئیسی است که به قرائت دولتی‌ها مدیریت بی‌عیب و نقصی را به نمایش گذاشته و توانسته شرایط را مطلوب و جامعه را راضی نگه دارد. ضدقهرمانش هم منتقدانی هستند که دلسوزانه نسبت به شرایط جامعه و عملکردهای انتقادآمیز هشدار می‌دهند.   اما فیلمی که واقعیت امور را به جامعه نشان دهد قهرمانش دولتمردانی خواهند بود که با عملکردهایشان تورم افسارگسیخته و قیمت ارزی را ببار آورده و چنین وضعیت اقتصادی را برای مردم رقم زده‌اند. ناگفته پیداست آنچه در باب دولت در قالب انتقاد از عملکردها گفته می‌شود دلسوزانه و از سر خیرخواهی است و اینکه برخی هر نقد و انتقادی را سیاه‌نمایی می‌خوانند از این رو است که یا تعریف درستی از نقد ندارند و یا نمی‌خواهد کسی به دولت متبوع‌شان انتقادی وارد شود. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • آغاز ساخت شهرک مسکونی کارکنان دادگستری هرمزگان
  • جوابیه وزارت فرهنگ و ارشاد به عصر ایران: مُهر وزارت چهار روزه ساخته شد
  • خودروهای هر کشور به چه چیزی معروف هستند؟ (+عکس)
  • ساخت ۱۲ هزار واحد مسکونی در کل کشور در سال گذشته
  • کدام دستاورد‌های دولت رئیسی را می‌توان در قالب فیلم و سریال به مردم نشان داد؟
  • ساخت مسجد جامع سکینه خاتون (س) در شهرک گلستان شیراز
  • کدام دستاوردهای دولت رئیسی را می توان در قالب فیلم و سریال به مردم نشان داد؟
  • ۳۰۰ مدرسه در یزد فرسوده هستند
  • رشد ۴۶ درصدی ساخت خوابگاه‌های متاهلی در دانشگاه‌های علوم پزشکی
  • آغاز ساخت ایستگاه مترو بازارک رباط کریم