Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - اهواز - ايرنا - سرپرست معاون محيط زيست طبيعي و تنوع زيستي سازمان محيط زيست گفت: شواهد در تالاب هورالعظيم نشان مي‌دهد که اين تالاب در حال احياست و به سمت شرايط مطلوب حرکت مي‌کند و اين محيط طبيعي به بازسازي خود پرداخته است.

حميد ظهرابي روز چهارشنبه در حاشيه بازديد از تالاب هور العظيم در جمع خبرنگاران با اشاره به اهميت اين عرصه طبيعي به عنوان يکي از تالاب هاي مرزي وبزرگ کشور اظهار کرد: اکنون پرندگان مهاجر همچنان از هورالعظيم به عنوان زيستگاه استفاده مي‌کنند، صيادان ماهي گيري مي‌کنند، نيزار در آن شکل گرفته و اکوسيستم در حال برگشت به چرخه طبيعي خود است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي افزود: پشت پرده اين موضوع که مي‌گويند هورالعظيم خشک شده است مسايلي وجود دارد که قصد ورود به آن را نداريم.
سرپرست معاون محيط زيست طبيعي و تنوع زيستي سازمان محيط زيست بيان کرد: تلاش ما در سازمان محيط زيست اين است که مسايل را شفاف نشان دهيم و براي همين آمادگي داريم نتايج کارهايمان را براي ارزيابي ارايه دهيم.
وي افزود: در گذشته تالاب هورالعظيم به خاطر خشک شدن به يکي از کانون هاي بحراني فرسايش بادي تبديل شده بود که با تلاش محيط زيست و همراهي وزارتخانه ها در تعاملي همراه با مبارز جدي، شرايط آن احيا شد به طوري که هم اکنون بيش از 70 درصد سطح تالاب پوشيده از آب است و بخش هاي زيادي از تالاب با آب کرخه تامين و تغذيه مي‌شود.
ظهرابي با بيان اين که بخش‌هايي از تالاب از زهاب‌هاي نيشکر تغذيه مي‌شود توضيح داد: حوضچه‌هاي 1، 2و 3 از کرخه و حوضچه هاي 4و 5 از زهاب هاي نيشکر و کشاورزي تامين مي شود.
وي گفت: در گذشته 60 هزار هکتار از هورالعظيم خشک شده بود اما اکنون سطح عمده آن زير آب است و تنها يک هزار و 100 هکتار آن که جاده ها و تاسيسات هستند خشک مي‌باشد.
سرپرست معاون محيط زيست طبيعي و تنوع زيستي سازمان محيط زيست با اشاره کنترل و جلوگيري از ورود آلودگي‌هاي نفتي و غيره به تالاب گفت: واحد HSEشرکت نفت از ورورد آلودگي به تالاب جلوگيري مي کند علاوه بر اين هسته زيست محيطي از سوي محيط زيست نيز براي پايش وضعيت بر تالاب نظارت دارد .
هورالعظيم، بازمانده تالاب هاي بين النهرين و يکي از بزرگ ترين تالاب هاي خوزستان، در جنوب غربي کشور است که يک سوم آن در ايران و دو سوم آن در عراق قرار دارد.
مرز اين تالاب از چذابه شروع مي شود و تا طلائيه ادامه دارد ، جاده هاي اصلي نظامي که در زمان جنگ تحميلي و پس از آن ساخته شدند تالاب را به پنج حوضچه تقسيم کرده اند جاده امام رضا(ع)؛ جاده شط علي؛ جاده شهيد همت و جاده سيدالشهدا(ع) مرز بين اين حوضچه ها هستند.
از سال 87 که شرکت نفت براي اکتشاف وارد هور شد و بيش از هشت هزار هکتار را تصاحب کرد، هم جاده هاي بزرگ و کوچک زيادي ساخت و هم بيش از نيمي از تالاب را خشک کرد البته در حال حاضر وضع هورالعظيم نسبت به گذشته بهتر شده و بخشي از زمين هاي خشک آن را آب گرفته است.
7164/6002
خبرنگار: عاطفه جوادي**انتشار : کبري آقازري
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۹۴۰۰۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمله خرس به دامدار ایلامی در پی ورود به زیستگاه

ایسنا/ایلام معاون زیست طبیعی و تنوع زیستی اداره کل محیط زیست استان ایلام در خصوص خبر حمله خرس به مرد دره‌شهری گفت: این حمله در منطقه «خرس‌آو» کبیرکوه که زیستگاه خرس قهوه‌ای است رخ داده است.

علیرضا محمدی در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: این زیستگاه خرس قهوه‌ای در ارتفاعات کبیرکوه در بخش شرقی کبیرکوه واقع است و منطقه‌ای صعب‌العبور است، فرد مصدوم شده از دامداران بومی منطقه است که دام‌های خود را وارد قلمرو زیستی خرس کرده است.

وی افزود: وقتی خرس برای فرزندانش احساس خطر کند، ممکن است به واردشدگان به زیستگاهش حمله کند.

محمدی با بیان اینکه جمعیت خرس در این منطقه معدود است، خاطرنشان کرد: ممکن است خرس برای تأمین غذا دست به حمله زده باشد، آنچه مسلم است ورود دامدار به قلمرو خرس است که با این ورود ۶ رأس دام دامدار نیز تلف و خود دامدار نیز مصدوم شده است.

معاون اداره‌کل محیط زیست استان ایلام تأکید کرد: خرس به هیچ وجه وارد قلمرو و زندگی مردم منطقه نشده است و در جای مرتفعی در کوه است که زیستگاه خود اوست.

اورژانس پیش‌بیمارستانی اعلام کرده خرس به یک مرد ۵۱ ساله دره‌شهری حمله کرده است و وی زخمی شده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • زنده گیری و رهاسازی سه سر تمساح در جنوب سیستان و بلوچستان
  • حقابه هورالعظیم چگونه تامین می‌شود؟
  • یک بزمجه بیابانی در زیستگاه‌ طبیعی نیک‌شهر رهاسازی شد
  • حمله خرس به دامدار ایلامی در پی ورود به زیستگاه
  • تالاب کجی نمکزار نهبندان ۸۰ درصد آبگیری شد
  • تلاش برای احیای کامل تالاب نئور
  • ۸۰ درصد تالاب کجی نمکزار نهبندان آبگیری شد
  • شکار یک پلنگ ایرانی توسط یک تبعه پاکستان (+عکس)
  • شکار یک پلنگ ایرانی توسط یک تبعه پاکستان + عکس
  • شکار یک پلنگ ایرانی در توسط یک تبعه پاکستان + عکس