Web Analytics Made Easy - Statcounter

به ‌گزارش ایرنا سازمان میراث فرهنگی روز چهارشنبه به نقل از ' فریدون الله ‌یاری ' اضافه کرد: عملیات مرمت ایوان کاخ عالی‌قاپو به عنوان بزرگ‌ترین عملیات مرمت سازه چوبی و تاریخی کشور شامل چندین مرحله از جمله مرمت ستون‌های ایوان، مرمت زیر‌ساخت‌های کف ایوان در ارتفاع 13 متری از سطح ایوان و همچنین مرمت کلاف‌کشی و پایه‌های ستون‌های این ایوان بزرگ با مساحتی در حدود 500 مترمربع بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی به سایر مرمت‌های انجام‌ شده در این ایوان بزرگ اشاره کرد و افزود: یکی از مهم‌ترین بخش‌های مرمت این ایوان که با همکاری مرمتگران برجسته و با نظارت کارشناسان ارشد میراث‌فرهنگی در حوزه‌های معاونت میراث‌فرهنگی و پایگاه جهانی میدان امام صورت می‌پذیرد، مرمت و پاک‌سازی تزئینات سقف کامل این ایوان باشکوه در ارتفاع 30 متری از سطح میدان و همچنین پاک‌سازی بخش‌هایی از ستون‌های 400ساله این ایوان بوده است.
الله یاری ادامه داد: همچنین در بخش دیگری از این عملیات، دیوارهای ایوان، که اتصال‌دهنده ایوان به بدنه اصلی کاخ است در یک عملیات سخت و طاقت فرسا توسط مرمتگران، مرمت شد، به‌گونه‌ای که در این طرح مرمتگران ضمن مرمت دیوارها و تزئینات آن توانستند لایه‌های تزئینات دیوارهای ایوان، متعلق به اوایل دوران صفوی را نیز کشف کنند.
وی به نوآوری در عملیات مرمت این ایوان با شکوه نیز اشاره کرد و افزود: بازآفرینی نرده‌های ایوان در مساحتی در حدود 500 متر مربع در سه جبهه جنوب، شرق و شمال ایوان (در طرفین میدان) بود، کارشناسان ارشد اداره‌کل پس از بررسی‌های مفصل و علمی و پس از اخذ نظرات پیشکسوتان حوزه میراث‌فرهنگی، نرده‌های زیبا و منحصر به فردی را در این ایوان با شکوه طراحی کردند.

** گام پایانی مرمت ایوان کاخ عالیقاپو
مدیر‌کل میراث‌فرهنگی استان اصفهان به گام پایانی مرمت ایوان کاخ عالی‌قاپو در بهمن امسال اشاره کرد و افزود: با پایان یافتن تمام طرح‌های عملیاتی ایوان، مرمتگران، تحت نظارت معاونت میراث‌فرهنگی و پایگاه جهانی میدان در حال تکمیل کف‌فرش ایوان و انجام بخش‌های پایانی تزیینات سقف ایوان که یکی از طاقت‌فرساترین بخش‌های عملیات مرمت ایوان است.
وی گفت: با اتمام این عملیات در چند روز آینده، داربست‌های چندین ساله از ایوان جمع‌آوری شده و با تکمیل مرحله اول عملیات نورپردازی ایوان، از یک‌سو افتتاح ایوان کاخ عالی‌قاپو را در طرح‌های قابل افتتاح دهه فجر امسال اداره‌کل میراث‌فرهنگی استان قرار داده‌ایم.
الله یاری یادآور شد: با تکمیل عملیات‌های مرمتی در داخل ایوان و همچنین تکمیل عملیات مرمت ایزولاسیون سقف بیرونی ایوان در سه سال گذشته و همچنین مرمت سقف دو پوش ایوان، کارشناسان ارشد میراث معتقدند ایوان کاخ باشکوه عالی‌قاپو در 50 سال آینده نیازی به مرمت‌های اساسی نخواهد داشت.
کاخ عالی‌قاپو (به ترکی به معنی «درگاه بلند») ساختمانی است که در واقع در ورودی دولتخانه صفوی بوده‌است.
این بنا پس از انتقال پایتخت از قزوین به اصفهان توسط شاه عباس اول بین سالهای 973 تا 977 خورشیدی بعنوان مقر و دولتخانه حکومتی سلاطین صفوی ساخته شد.
این بنا در ضلع غربی میدان نقش جهان و روبروی مسجد شیخ لطف‌الله واقع شده ‌است. ارتفاع آن 48 متر است و 6 طبقه دارد که با راه‌پله‌های مارپیچ می‌توان به آنها رسید.
آنچه باعث شده عالی قاپو در زمره آثار باشکوه و بسیار نفیس عصر صفوی قرار گیرد، مینیاتورهایی ساخته هنرمند معروف عصر صفوی رضا عباسی است و همچنین گچبری‌های آخرین طبقه کاخ عالی قاپو است که تالار آن «اتاق موسیقی» یا «اتاق صوت» نیز نامیده می‌شود.
2093 ** دریافت کننده و انتشار: اصغر دواتگر
انتهای پیام

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۹۴۰۱۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران از «ایکوم» و «ایکوموس» خارج نشده است

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: اخبار کذبی مبنی بر خروج ایران از شورای بین‌المللی محوطه‌ها و بناهای تاریخی (ایکوموس) منتشر شده است که صحت ندارد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، عزت‌الله ضرغامی صبح امروز _چهارشنبه بیست‌ونهم فروردین_ در حاشیه جلسه هیئت دولت و در جمع خبرنگاران اظهار کرد: سی‌ام فروردین روز جهانی بناها و محوطه‌های تاریخی است که این روز را به فعالان فرهنگی تبریک می‌گویم؛ روز گذشته جلسه کارشناسی خوبی در این زمینه برگزار شد و از هنرمندان، نخبگان و فعالان این حوزه تقدیر شد.

وی با بیان اینکه اخبار کذبی مبنی بر خروج ایران از ایکوموس (شورای بین‌المللی محوطه‌ها و بناهای تاریخی) منتشر شد که این خبر صحت ندارد، افزود: در دولت مردمی فعالیت‌های بین‌المللی در حوزه میراث فرهنگی گسترده‌تر از قبل ادامه دارد، این حوزه ماهیتی غیردولتی دارد و از سال‌ها قبل به دلیل ماهیت غیردولتی، پرداخت حق عضویت آن‌ها توسط افراد حقیقی صورت گرفته است.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری صنایع دستی با اشاره به اینکه سیاست وزارت میراث فرهنگی هدایت مردم به سمت گردشگاه‌های رسمی است، بیان کرد: خراسان رضوی، مازندران، هرمزگان، گیلان، اصفهان، فارس و تهران به ترتیب بیشترین اقامت رسمی را در سال گذشته داشته‌اند.

ضرغامی تصریح کرد: از نظر اقامت در اقامتگاه‌های غیررسمی استان‌های مازندران، گیلان، خراسان رضوی، هرمزگان و بوشهر در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

وی با بیان اینکه ۷۶۴ چادر عشایری داشتیم که بیش از ۳۰ درصد افزایش یافته است، گفت: چادرهای عشایری هم سوغات و خوراکی‌های سنتی را ارائه کردند و هم فرهنگ ناملموس را ارائه می‌کنند.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری صنایع دستی اضافه کرد: خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد و فارس از نظر اقامت در چادرهای عشایری در رتبه بالاتر قرار داشتند؛ روستای سهیلی در قشم مقام نخست در اقامت مردم داشته را است، همچنین جواهرده رامسر در جایگاه بعدی قرار دارد.

ضرغامی خاطرنشان کرد: برخی رسانه‌ها اعلام کردند که میزان گردشگران خارجی سال جاری کاهش یافته است، این در حالی است که هنوز ورود گردشگران خارجی آغاز نشده است؛ در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ میزان گردشگران خارجی به ۶ میلیون و ۳۸۰ هزار نفر یعنی بیش از ۵۰.۸ درصد افزایش یافته است.

منبع: ایرنا

کد خبر 745384

دیگر خبرها

  • ۴۲ دستور کار برای حفاظت و مرمت از میراث فرهنگی خراسان رضوی
  • ۴۲ دستورکار برای حفاظت و مرمت از میراث خراسان رضوی
  • دزفول رتبه نخست بازدید گردشگران را به خود اختصاص داد
  • حرم شاه عبدالعظیم مرمت می‌شود
  • کاخ عالی‌قاپوی اصفهان ۳۰ فروردین تعطیل است
  • مرمت حرم شاه عبدالعظیم طی ۶ ماه آینده
  • اخراج ایران از ایکوموس کذب است
  • بناهای تاریخی البرز ۳۰ فروردین ماه روی گردشگران باز است
  • ایران از «ایکوم» و «ایکوموس» خارج نشده است
  • ایران از ایکوموس خارج نشده است