Web Analytics Made Easy - Statcounter

دکتر غلامرضا بیشکول از کارشناسان شیلات روز چهارشنبه به خبرنگار ایرنا گفت: در روش های قبلی تکثیر ماهی قزل آلا معمولا از ماهی مولد نر و ماهیان ماده استفاده می شود.
وی افزود: از لحاظ آماری 50 درصد از ماهیان بدست آمده در این روش نر و 50 درصد دیگر ماده می باشند.
وی گفت: با توجه به اینکه ماهیان نر زود به بلوغ جنسی می رسند معمولا ضریب تبدیل غذا به گوشت در آنها کمتر است و بیشتر دچار بیماری می شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


دکتر بیشکول اظهار کرد: اخیرا با هدف یکسان سازی جمعیت ماهیان سردابی آن دسته از ماهیان نری که در ابتدای تغذیه بودند از طریق هورمون تراپی و با استفاده از هورمون آلفا متیل تستسترون ، القا به نر شدند.
وی افزود: با توجه به اینکه این نوع ماهیان مجرای اسپرم بر ندارند از طریق باز کردن شکم بیضه ماهی خارج و اسپرم بدست آمده که حامل کروموزم ایکس می باشد با تخمک ماهی ماده تلقیح می شود.
او گفت: جمعیت بدست آمده از این تلقیح کاملا ماده می باشد که علاوه بر بازار پسندی مناسب در مقابل انواع بیماری ها نیز مقاوم است و دیرتر استارت جنسی می زند.
وی تشریح کرد: سالانه بیش از 2 میلیارد قطعه تخم چشم زده به ایران وارد می شود که علاوه بر خروج مقادیر قابل توجهی ارز انواع بیماری های آبزیان خارجی را با خود به داخل کشور منتقل می کند.
وی اظهار امیدواری کرد با توسعه این روش کشور از واردات تخم چشم زده همسان بی نیاز شود.
در حال حاضر سالانه بیش از 15میلیون قطعه انواع بچه ماهی در استان اردبیل تولید می شود که بیش از 80 درصد آن مربوط به شهرستان مشگین شهر می باشد.
مشگین شهر در 90 کیلومتری شمال غربی اردبیل قرار دارد.
خبرنگار: جواد دهقانی ** انتشار دهنده: گیتی طالبی
7117/6018
انتهای پیام

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۹۴۱۴۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جایگزینی گوشت گاو با ماهی می‌تواند از مرگ زودهنگام جلوگیری کند

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که تغییر جهانی از مصرف گوشت قرمز به مصرف برخی ماهی‌ها می‌تواند به طور چشمگیری میزان مرگ و میر ناشی از بیماری‌های غیرواگیر را کاهش دهد.

ماهی‌های مانند شاه ماهی، آنچوی و ساردین منبع غنی امگا ۳ و سایر مواد مغذی ضروری هستند و همچنین از نظر زیست محیطی پایدارتر از گوشت قرمز هستند.

بر اساس یافته‌ها، جایگزینی گوشت قرمز با این نوع ماهی‌ها می‌تواند تا سال ۲۰۵۰ از مرگ ۷۵۰۰۰۰ نفر و کاهش ناتوانی مرتبط با بیماری‌های مرتبط با رژیم غذایی جلوگیری کند.

محققان تاکید می‌کنند که این تغییر رژیم غذایی می‌تواند به‌ویژه برای کشور‌های با درآمد پایین و متوسط به دلیل مقرون‌به‌صرفه بودن و فراوانی این ماهی‌ها در آن مناطق، مفید باشد.

محققان سناریو‌های متمایزی را برای ارزیابی اثرات جایگزینی گوشت قرمز با ماهی بر اساس روند‌های غذایی پیش بینی شده در ۱۳۷ کشور تا سال ۲۰۵۰ ایجاد کردند.

آنها از یک چارچوب ارزیابی ریسک مقایسه‌ای استفاده کردند تا بررسی کنند که چگونه چنین جایگزینی می‌تواند بار جهانی بیماری‌های غیرواگیر مرتبط با رژیم غذایی را در بزرگسالان کاهش دهد.

در میان سناریو‌های پیشنهادی، اولویت توزیع ماهی در مناطق با مصرف کم ماهی، به ویژه در کشور‌های با درآمد پایین و متوسط، بیشترین امید را در کاهش بار بیماری‌های کلی نشان داد.

تجزیه و تحلیل جامع آنها نشان داد که جایگزینی گوشت قرمز با ماهی می‌تواند به طور بالقوه با کاهش بیماری‌های مرتبط با رژیم غذایی تا سال ۲۰۵۰ بین ۵۰۰۰۰۰ تا ۷۵۰۰۰۰ زندگی را نجات دهد.

به گفته محققان، اجرای این تغییر همچنین می‌تواند به کاهش ۸ تا ۱۵ میلیون مورد زندگی با ناتوانی کمک کند، که در درجه اول به نفع کشور‌های کم درآمد و متوسط درآمد است.

محققان خاطرنشان می‌کنند که نزدیک به نیمی از مرگ و میر‌های جهانی مرتبط با بیماری‌های غیرواگیر به بیماری‌های مانند بیماری عروق کرونر قلب، سکته مغزی، دیابت و سرطان کولورکتال نسبت داده می‌شود.

محققان این فواید را عمدتاً به اسید‌های چرب امگا ۳ ماهی مانند EPA و DHA نسبت می‌دهند که در کاهش التهاب، فشار خون، کلسترول بد (LDL) و سطوح تری گلیسیرید موثرند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • انواع مرغ ماهی خوار در ایران + بررسی خصوصیات آن ها
  • پرورش ماهیان گرمابی در دشتستان از طرح‌های اولویت‌دار شیلات است
  • صید ماهی مرکب در صیدگاه‌های استان بوشهر ممنوع است
  • برای طول عمر به جای گوشت گاو، ماهی بخورید!
  • تعیین نحوه تامین نیروی انسانی و امکانات سازمان سپند **
  • موافقت مجلس با برخورداری سازمان سپند از منابع انسانی و اعتبارات مصوب سالانه
  • جایگزینی گوشت گاو با ماهی می‌تواند از مرگ زودهنگام جلوگیری کند
  • دوره یکسان سازی داوران دوازدهمین دوره طرح ملی دادرس در قم
  • یکسان اجرا نشدن قانون آزاردهنده است
  • صادرات ۲۰ تن ماهی قزل آلای لرستان به خارج از کشور