Web Analytics Made Easy - Statcounter

اسلام آباد - ایرنا - بر اساس بازنگری وزارت اقتصاد پاکستان در قیمت سوخت، قیمت فراورده های نفتی در این کشور از روز نخست فوریه سال جدید میلادی (پنجشنبه 12 بهمن ماه) برای بار دوم در سال 2018 افزایش می یابد.

به گزارش شامگاه چهارشنبه ایرنا از پایگاه خبری 'تریبیون' پاکستان، قیمت فراورده های نفتی به ویژه بنزین در پاکستان با نظر وزارت امور اقتصادی امروز چهارشنبه دچار تغییر شد به این صورت که قیمت بنزین با افزایش 2.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

98 روپیه ای به 84.51 روپیه افزایش یافت.
بنا براین گزارش، قیمت سوخت دیزل نیز از روز نخست فوریه تا 5.92 روپیه افزایش می یابد.
قیمت برابری هر روپیه پاکستان در برابر واحد پولی ایران، 410 ریال معادل 41 تومان است.
به گزارش ایرنا دولت پاکستان همچنین دولت در نخستین روز سال میلادی جدید، قیمت سوخت را افزایش داد و قیمت بنزین را با افزایش 4.06 روپیه ای در هر لیتر( 5.2 درصد) از 77.47 به 81.53 روپیه افزایش می یابد.
بنا براین گزارش، قیمت دیگر حامل های انرژی نیز با افزایش سه تا پنج درصدی مواجه شد.
رسانه های پاکستان، در ابتدای سال جدید میلادی با نگاه کنایه آمیز به افزایش قیمت سوخت از روز نخست سال جدید، از آن به عنوان عیدی و هدیه دولت به مردم در سال 2018 یاد کردند.
قیمت سوخت نظیر بنزین در کشور پاکستان از مهرماه 1396 تاکنون چهار بار افزایش یافته است به نحوی که هر بار، حدود سه تا چهار روپیه نسبت به پیش از آن افزایش یافته است.
به گواه کارشناسان، افزایش قیمت نفت در بازارهای جهانی قیمت سوخت در پاکستان را نیز افزایش داده است.
کارشناسان اقتصادی بر این باورند که افزایش قیمت دلار و سوخت قیمت تمامی اجناس را در پاکستان افزایش داده و افزایش قیمت کالاها را در این کشور باعث می‌شود.
به گفته کارشناسان اقتصادی پاکستان دلایل مختلفی را می‌توان برای افزایش دلار در پاکستان ذکر کرد و مشکلاتی از قبیل بازپرداخت وام به صندوق بین‌المللی پول و کاهش سرمایه‌گذاری خارجی در این کشور باعث افزایش قیمت دلار و کاهش ارزش روپیه شده است.
کاهش ذخیره ارزی بانک مرکزی پاکستان یکی از مهم ترین دلایل کاهش ارزش روپیه است، زیرا از فوریه سال 2012 که پاکستان باز پرداخت وام خود به صندوق بین‌المللی پول را آغاز کرد با کمبود ذخیره ارزی مواجه شده است.
در‌آمد پاکستان از صادرات کاهش یافته و با اینکه پاکستانی‌های مقیم خارج از این کشور بخشی از این کمبود را جبران می‌کنند، اما هیچ چیز نمی‌تواند جای صادرات کالاهای پاکستانی به آمریکا را بگیرد.
کمبود برق و گاز نیز تأثیر منفی بر اقتصاد پاکستان خواهد گذاشت.
«شاهد حسن صدیقی» کارشناس برجسته امور اقتصادی پاکستان پیش از این در این زمینه گفته بود: ذخیره ارزی بانک مرکزی پاکستان چندان زیاد نیست، اما موضوع مهم این است که تقریبا 70 درصد از این مبلغ متعلق به مردم ممی باشد، به عبارتی می‌توان گفت که مردم پاکستان بیشتر از دولت این کشور ثروتمند هستند و دولت نمی‌تواند با انحصار بر صادرات سطح مالی خود را با مردم برابر کند.
بانک جهانی اواخر آبانماه سال جاری با انتشار گزارشی نسبت به گسترش رکود اقتصادی و افزایش تورم در سال 2018 میلادی هشدار داد.
در بیانیه بانک جهانی ضمن اشاره به ناکامی های دولت پاکستان برای پرداخت بدهی های خارجی و تاثیر منفی آن بر اقتصاد این کشور، پیش بینی شده است که میزان تورم و گرانی در پاکستان در سال 2018 به 6 درصد افزایش یابد.
میزان تورم در کشور پاکستان در ماه اکتبر 2017 - مهرماه سالجاری - 3.9 درصد و معدل تورم در این کشور 5 درصد می باشد.
در آمار بانک جهانی آمده است: بر اساس شاخص های آماری، میزان نرخ رشد اقتصادی پاکستان در سال میلادی 2018 تغییری نکرده و 5.5 درصد خواهد بود.
آساق**6125*شبس*1488 *سیدبهادر حسینی*انتشاردهنده: بهمن بامداد**

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۹۴۱۹۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احتمال بازگشت قیمت دلار به دامنه ۵۰ هزار تومان چقدر است؟

آل اسحاق با بیان این که شوک سیاسی جدید رخ ندهد، احتمال دارد دلار به دامنه ۵۰ هزار تومان برگردد، گفت: برخی با نشان دادن فضای ملتهب ناشی از بحران‌های سیاسی منطقه، نرخ ارز را بالا می‌برند و اقدام به فروش دلار می‌کنند و سپس با آرام شدن فضا اقدام به خرید ارز می‌کنند تا جیب‌های خود را پر کنند.

به گزارش ایسنا، یحیی آل اسحاق، رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق با اشاره به این موضوع که نرخ ارز در کشور تحت تاثیر جریان‌های روانی است، گفت: در سایه جریان‌های روانی انتظارات تورمی شکل می‌‎‌گیرد و این انتظارات نیز عاملی برای افزایش تقاضا و نرخ ارز است.

چه کسی از افزایش نرخ دلار سود می‌برد؟

وی افزود: عده‌ای متخصصِ ایجاد جنگ روانی هستند؛ بنابراین مخالفان دولت در حین رخداد تنش‌‎های سیاسی از ابزار جنگ روانی استفاده می‌کنند؛ البته برخی از ذی‌نفعان نیز از بالارفتن نرخ دلار سود می‌برند؛ در نتیجه شرایطی را ایجاد می‌کنند تا مسیر انتظارات مردم را تغییر دهند.

رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق اظهار داشت: برخی با نشان دادن فضای ملتهب ناشی از بحران‌های سیاسی منطقه، نرخ ارز را بالا می‌برند و اقدام به فروش دلار می‌کنند و سپس با آرام شدن فضا اقدام به خرید ارز می‌کنند تا جیب‌های خود را پر کنند.

وی افزود: با حمله به کنسولگری ایران در دمشق شوک و تنش سیاسی در کشور ایجاد شد و سوداگران با سواستفاده از این شوک‌ها باعث افزایش نرخ دلار شدند.

نیاز‌ها قانونی کشور در حال تامین است

رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق با بیان اینکه گاهی نرخ ارز به علت تغییر در واقعیت‌های اقتصادی یعنی عرضه و تقاضا افزایش پیدا می‌کند، اظهار داشت: هم‌اکنون از سمت کانال اقتصادی تغییری در قیمت دلار رخ نداده؛ چون تمامی نیاز‌های قانونی کشور با نرخ ۲۸ هزار و ۵۰۰ و نرخ حدود ۴۰ هزار تومان مرکز مبادله تامین می‌شود، بنابراین التهابات ناشی از تنش‌های سیاسی، تنها عامل افزایش نرخ ارز است.

آل اسحاق با اشاره به این موضوع که شرایط کنونی بازار ارز ناپایدار است، گفت: تحولات بازار ارز به علت رخداد‌های سیاسی است؛ بنابراین زمانی که این فضا آرام شود؛ نرخ ارز به صورت خودکار به محدوده‌های قبلی خود بازمی‌گردد.

وی در پایان تاکید کرد: درصورتی که شوک جدید سیاسی رخ ندهد، شرایط اقتصادی کشور با آرام شدن فضای منطقه و مسائل سیاسی، احتمالا به گونه‌ای رقم می‌خورد که دلار آزاد به دامنه ۵۰ هزار تومان برگردد.

دیگر خبرها

  • قیمت گذاری دستوری، باعث افزایش قیمت لاستیک می‌شود
  • کاهش سهمیه سوخت تراکتورداران مهمترین دغدغه کشاورزان اسدآبادی
  • احتمال بازگشت قیمت دلار به دامنه ۵۰ هزار تومان چقدر است؟
  • غرب تحمل افزایش روابط ایران با همسایگان را ندارد
  • خودروسازان؛ متهم ردیف اول ناترازی بنزین
  • بودجه روسیه برمبنای نفت ۶۵ دلاری تنظیم می‌شود
  • هدفگذاری تهران_اسلام آباد برای رشد ۵ برابری تبادلات تجاری 
  • نگرانی آمریکا از تقویت همکاری‌های تهران و اسلام‌آباد
  • تحریم های جدید ایران تا چه حد جدی است؟
  • نرخ ارز امروز ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ +جزئیات