Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرهنگ > تئاتر - کیهان نوشت: نگرانی جامعه فرهنگی انقلاب اسلامی این است که جشنواره تئاتر فجر به سرنوشت جشن هنر شیراز دچار شود!

دوشنبه نهم بهمن، سی و ششمین جشنواره تئاتر فجر با اعطای جوایز به برگزیدگانش به کار خود پایان داد. این در حالی است که از همان نخستین جرقه‌های برگزاری جشنواره یاد شده، روشن شد که این جشنواره تئاتر با دهه فجر انقلاب اسلامی و تفکر و ارزش‌های آن نسبتی ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اولین جرقه با اعلام نام فرهاد مهندس‌پور به عنوان دبیر سی و ششمین جشنواره تئاتر فجر زده شد و روشن گردید رویکرد جشنواره امسال نمی‌تواند نسبت چندانی با گفتمان انقلاب اسلامی و فجر آن (که اسم جشنواره به آن مزین است) داشته باشد، چرا که فرهاد مهندس‌پور به جز کارنامه مورد سؤالش، از شیفتگان «آربی آوانسیان» کارگردان بدنام تئاتر شاهنشاهی به شمار آمده که در سال 1394 یکی از دست‌اندرکاران انتشار کتاب تئاتر و سینمای آربی آوانسیان محسوب گردید و حتی یکی از مقدمه‌های کتاب به قلم ایشان نوشته شد!

یادآوری این نکته ضروری است که «آربی آوانسیان» از گردانندگان تئاتر مبتذل جنسی و پوچ‌گرای دوران شاه جهت تخدیر و انحراف نسل جوان بود که در این مسیر حتی در دفاع از یک نمایش مستهجن جنسی به نام «خوک، بچه، آتش» در جشن هنر شیراز به برخورد فیزیکی با خبرنگاری دست زد که نسبت به نمایش یاد شده انتقاد داشت. برخورد ناهنجار فوق باعث شد حتی متولیان جشن هنر یاد شده نسبت به حرکات سادیستیک و دیوانه‌وار «آوانسیان» ابراز انزجار کنند! «آربی آوانسیان» به جز روی صحنه بردن تئاتر‌های پرده‌درانه‌ای مانند «هدا گابلر» در انجمن ایران و آمریکا، یک فیلم نیز در دوران شاه با محتوای غیراخلاقی ساخت.


حال با حضور دبیری با گرایش به چنین فردی برای بالاترین مسئولیت جشنواره تئاتر فجر است که شاهد هیئتی غیرکارشناس و طویل به عنوان هیئت انتخاب بودیم که برخی حتی بدون دیدن همه نمایش‌ها دست به انتخاب زدند! هیئت انتخابی که بعضا در طول یک‌ سال گذارشان حتی به سالن‌های تئاتر نیفتاده بود!

با وجود چنین دبیری، شاهد طراحی پوستری بودیم که با محوریت شکلک‌ها یا ایموجی‌های معروف اینترنتی بیشتر مناسب یک جشن کودکانه یا کاریکاتوری بود و صدای بسیاری از اهالی تئاتر را درآورد! شاهد حضور چهره‌های بی‌ربط و ناآشنا در هیئت داورانی بودیم که در آخرین لحظات معرفی شد و فرصت ارزیابی برای کارشناسان و منتقدان باقی نگذاشت و در حالی که تقریبا کمتر نشانی از نمایش‌هایی در رابطه با انقلاب اسلامی و ارزش‌های انقلابی و اسلامی در این جشنواره رویت شد، به جای آن شاهد تئاترهای مبتذلی مانند «تنهایی پرهیاهو»، «روز عقیم» و... بودیم!

البته چنین عملکردی با توجه به کارنامه سؤال‌برانگیز فردی با گرایشات غیر‌انقلابی و متمایل به امثال «آربی آوانسیان» به عنوان دبیر، چندان غریب و دور از ذهن نبود اما تنها این نگرانی برای جامعه فرهنگی انقلاب اسلامی باقی می‌ماند که این جشنواره نیز به سرنوشت جشن هنر دچار نگردد!

قابل ذکر است که جشن هنر که توسط دفتر فرح پهلوی و اعوان و انصارش به عنوان پیوند‌دهنده هنر پنج قاره طی سال‌های 1346 تا 1356 در شیراز برگزار شد، به چنان روزی افتاد که به دلیل برگزاری نمایش‌های مستهجن در ملأعام و در کوچه و خیابان مورد نفرت و خشم مردم قرار گرفت و حتی «آنتونی پارسونز» سفیر وقت انگلیس در ایران و «ویلیام شوکراس» یکی از معروف‌ترین روزنامه‌نگاران انگلیسی اعتراف کردند که اجرای چنان نمایش‌هایی در بریتانیا موجب ضرب و شتم کلیه عوامل آن از سوی مردم می‌شد!

57242

کلید واژه‌ها : جشنواره تئاتر فجر - تئاتر - روزنامه کیهان -

منبع: خبرآنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۹۴۳۸۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پولاد کیمیایی برای نمایش «گالیله» می‌خواند

دریافت 61 MB

به گزارش قدس آنلاین به نقل از مشاور رسانه‌ای نمایش «گالیله»، ویدئویی از مراحل ضبط قطعه موسیقی نمایش «گالیله» با خوانندگی پولاد کیمیایی  که این شب‌ها در تئاتر شهر روی صحنه است، منتشر شد.

قطعه «آهای گالیله» از زبان یک خواننده دوره‌گرد در نمایش «گالیله» خوانده می‌شود که ترانه آن را کاوه آفاق سروده و آهنگسازی و تنظیم موسیقی نمایش و همچنین این ترانه  بر عهده محمدرضا چراغعلی آهنگساز شاخص کشور بوده است.

نمایش «گالیله» به تهیه‌کنندگی آزیتا موگویی و کارگردانی شهاب‌الدین حسین‌پور با نقش‌آفرینی فرهاد آییش، صدف اسپهبدی، نورا هاشمی، محمد نادری، حمید رحیمی، شهروز دل‌افکار، آرش فلاحت‌پیشه، محمد معتضدی، اشکان صادقی، فربد فرهنگ‌، علیرضا ساوه درودی، سامان کرمی و علیرضا مویدی در سالن اصلی تئاتر شهر روی صحنه است.

نمایشنامه «گالیله» نوشته برتولت برشت و ترجمه حمید سمندریان است و دراماتورژی متن را نیز  محمد امیریاراحمدی بر عهده دارد.

فروش بلیت این نمایش در سایت تیوال از طریق لینک tiwall.com/s/galilei3  و همچنین فروش بلیت ردیف هفت نیز در سایت گیشه تئاتر در دسترس علاقه‌مندان است.

صبا کریمی

دیگر خبرها

  • خوانندگی پولاد کیمیایی برای «گالیله»
  • پولاد کیمیایی برای نمایش «گالیله» می‌خواند
  • راهیابی نمایش خسوف از کاشان به جشنواره تئاتر مردمی بچه‌های مسجد
  • قطار جشنواره هنر‌های نمایش کانون همدان در ایستگاه پایانی
  • قطار جشنواره هنرهای نمایش کانون همدان در ایستگاه آخر
  • آیا سلبریتی‌ها جای کسی را در تئاتر تنگ کرده‌اند؟
  • اهمیت توجه به «مخاطب مردمی» در تئاتر رضوی/ ماجرای علاقه به فوتبال
  • نمایش فیلم تئاتر «عروسی خون» در سینماتک خانه هنرمندان ایران
  • اجرای عمومی تئاتر‌های جشنواره رضوی گامی موثر است/ ماجرای عشقی عجیب
  • اجرای عمومی تئاترهای جشنواره رضوی گامی موثر است/ ماجرای عشقی عجیب