Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رویداد24»
2024-05-08@02:31:46 GMT

ایران از بهترین مسیر ممکن به معاهده پالرمو پیوست

تاریخ انتشار: ۱۲ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۹۴۴۰۳۰

ایران از بهترین مسیر ممکن به معاهده پالرمو پیوست

رویداد۲۴- مهدی مطهرنیا کارشناس روابط بین الملل در خصوص پیوستن ایران به کنوانسیون پالرمو گفت: پذیرش معاهدات بین المللی با تحفظ از بروز پیامد های منفی جلو گیری می کند و در نتیجه در خصوص معاهده پالرمو که به این شیوه عمل شده است نگرانی خاصی نمی تواند وجود داشته باشد.
روز چهارشنبه هفته گذشته مجلس شورای اسلامی«لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مبارزه با جرایم سازمان‌یافته فراملی» (موسوم به کنوانسیون پالرمو) را با ۱۳۲ رای موافق، ۸۰ رای مخالف و ۱۰ رای ممتنع تصویب کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در معاهده پالرمو تاکید بر این است که برای مقابله با گروه‌های تروریستی و گروه هایی که جرائم فراملی انجام می‌دهند و امنیت کشورها را به خطر می اندازند تبادل اطلاعات مالی شود. 
ایران نیز پس از دوماه از تصویب این کنوانسیون آن را امضا کرد اما به دلیل اینکه هنوز الحاق به آن از تصویب مجلس شورای اسلامی نرسیده بود از آن زمان تاکنون صرفا به عنوان ناظر در نشست ها شرکت می کرد. اما در همان اوایل دولت یازدهم طرح عضویت در کنوانسیون پالرمو به مجلس ارائه شد و سرانجام و پس از کش و قوس های فراوان این معاهده به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید.
پیوستن به معاهده پالرمو با واکنش های مثبت و منفی و همچنین حواشی زیادی در محافل سیاسی رو به رو بوده و برخی از منتقدین دولت پیوستن به این گونه معاهدات بین المللی را مردود دانسته اند. 
مهدی مطهرنیا کارشناس امور بین الملل در گفت‎وگو با رویداد۲۴ درباه پیوستن ایران به معاهده پالرمو گفت: معاهده پالرمو در واقع ایجاد یک عهد نامه بین المللی است. این تفاهم درجهت مقابله با جرایم سازمان یافته فراملی شکل گرفته است. جهان در یک حرکت پرشتاب مرزهای ملی را از مرز به حاشیه می راند.حتی مفهوم هویت در ادبیات سیاسی و بین المللی در حال تغییر و تحول است.
وی افزود: در این چارچوب چه ایران و چه سایر کشورهای جهان ،چه به خواست خود و چه به اجبار به سمت فضای بین المللی و پیوستن هرچه بیشتر به جامعه جهانی پیش می روند.از این رو ما نمی توانیم سیاست خارجه را در ایران از این اصل مسلم جهانی مجزا و مسنثنی بدانیم. یکی از نتایج جدی عدم ورود به کنوانسیون ها و معاهدات بین المللی است.
این استاد دانشگاه ادامه داد: از این رو است که در حدود 189 کشور من جمله ایران به این معاهده پیوسته اند. کشورهایی که با حفظ منافع ملی خود به این کنوانسیون و سایر معاهدات و کنوانسیون های بین المللی پیوسته اند تا بتوانند خود را در فضای بین المللی باز تعریف کنند و با حفظ منافع خود در جامعه جهانی نقشی موثر ایفا نمایند.
مطهر نیا با اجتناب ناپذیرخواندن پیوستن به معاهدات بین المللی ادامه داد: در واقع باید اذعان داشت که اصل پذیرش معاهدات بین المللی تا حدودی گریز ناپذیر است. در این میان اما برخی از این معاهدات به طور نسبی دارای ضررهای فراوان هستند و لازم است که تا حد امکان از آنها دوری شود. این نیز یک قاعده عقلایی و یک اصل در سیاست خارجه است که موجب حفظ منافع و امنیت ملی می شود. از سویی دیگر اما برخی از این معاهدات پیامدهای مثبت تری نسبت به پیامد های منفی خود دارند.
مطهر نیا همچنین با بر شمردن رویکردهای موجود در برخورد با این معاهدات گفت: در این جا دو رویکرد در مواجهه با این معاهدات مطرح می شود. در وهله اول دو رویکرد کلی پیوستن به معاهدات که به معنای نقش آفرینی موثر در عرصه جهانی و یا نپیوستن به آنها که به معنای انزوا است وجود دارد. 
وی افزود: در صورت تصمیم به پیوستن به این معاهدات نیز اما دو رویکرد مهم مطرح می‎شود. رویکرد اول پذیرش معاهدات با تمامی تعهدهای لازم یا اصطلاحا بدون تحفظ  بوده که در نتیجه همه پیامدهای معاهده را از جمله پیامدهای مثبت و منفی را برای کشور امضا کننده معاهده و همه بازیگران بین المللی که این معاهده را بدون تحفظ پذیرفته‎اند در پی خواهد داشت.
این کارشناس مسائل بین‎الملل ادامه داد: رویکرد دیگر اما پیوستن به کنوانسیون با تحفظ است که در این صورت زمینه برای بهره‌مندی از اثرات مثبت پیوستن به کنوانسیون مربوطه و همچنین دوری از پیامدهای منفی آن  فراهم می‎شود. درارتباط با پالرمو به عنوان معاهده مقابله با جرایم سازمان یافته فراملی که از سال 1990 تا سال 2000 در سازمان ملل به تصویب رسید این وضعیت را باید مورد توجه قرار داد.
مطهر نیا با بیان اینکه «ایران در کمتر از دو ماه بعد از تصویب معاهده پالرمو در سازمان ملل به این کنوانسیون پیوست اما اندکی بعد مجلس با گرفتن ایراداتی بر اساس قانون اساسی پیوستن به کنوانسیون را نپذیرفت و ورود و اجرای آن به تعویق افتاد.» گفت: بعدا نیز بار دیگر پیوستن به این معاهده مطرح شد اما مجلس این مساله را مسکوت گذاشت. در سال 92 بار دیگر درخواست پیوستن به معاهده پالرمو توسط وزارت خارجه به مجلس شورای اسلامی ارائه شد و در ماه جاری تصویب شد. در این خصوص مجلس شورای اسلامی مساله تحفظ را مطرح کرده و قوانین پنج گانه‎ای توسط مجلس به عنوان شرط تحفظ مطرح شد.
وی افزود: همانطورکه پیشتر نیز اشاره کردم پذیرش معاهدات بین المللی با تحفظ از بروز پیامدهای منفی جلو گیری می‎کند و در نتیجه در خصوص معاهده پالرمو که به این شیوه عمل شده است نگرانی خاصی نمی‎تواند وجود داشته باشد. شروط پنج گانه مجلس شورای اسلامی که در واقع به عنوان شرط تحفظ مطرح شده است نشان دهنده آن است که ایران از بهترین مسیر ممکن به این معاهده پیوسته است.

منبع: رویداد24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۹۴۴۰۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استقبال دنزل دومفریز از پیوستن به منچستریونایتد

مدافع هلندی اینتر می‌خواهد به منچستریونایتد ملحق شود

طرفداری | دنزل دومفریز هنوز بر سر تمدید قراردادش با اینتر به توافق نرسیده و ممکن است در تابستان پیش رو، به فروش برسد. در حالی که دومفریز می‌خواهد دستمزدش به ۵ میلیون یورو افزایش پیدا کند، اینتر توانایی پرداخت این مبلغ را ندارد و امیدوار است که با فروش مدافع هلندی، چیزی نزدیک به ۲۵ تا ۳۰ میلیون یورو درآمد کسب کند. گفتنی است قرارداد دومفریز با نراتزوری تا سال ۲۰۲۵ اعتبار دارد.

به گزارش گاتزتا دلو اسپورت، دنزل دومفریز از پیوستن به منچستریونایتد در تابستان پیش رو استقبال می‌کند. دومفریز قبلا هم مورد توجه شیاطین سرخ قرار گرفته بود و در صورتی که اریک تن هاخ روی نیمکت اولدترافورد باقی بماند، احتمال اینکه سران یونایتد بار دیگر برای خرید این بازیکن ۲۸ ساله اقدام کنند، زیاد است. در پنجره‌های نقل و انتقالاتی اخیر، چند باشگاه میانه جدولی لیگ برتر با دنزل دومفریز تماس گرفته بودند اما این مدافع با وجود علاقه به بازی در انگلیس، پیشنهاد آن‌ها را رد کرده بود. با این حال، دومفریز امیدوار است تا با چراغ سبز نشان دادن به منچستریونایتد، رویای خود برای حضور در لیگ برتر را برآورده کند.

گفتنی است دنزل دومفریز در فصل جاری 34 بازی برای اینتر انجام داده و موفق به ثبت آمار ۳ گل و ۶ پاس گل شده‌است.

از دست ندهید ????????????????????????

بایرلورکوزن رکورد 59 ساله را می‌شکند پاس دیدنی سردار آزمون برابر یوونتوس که با بی‌دقتی گل نشد (فیلم) کلوپ: امیدوارم با هوای بارانی اشک‌هایم را کسی نبیند پالما با ایرانی‌ها فاتح لیگ قهرمانان اروپا شد

دیگر خبرها

  • تلاش می‌کنیم هرگونه شبهه‌ای از برنامه هسته‌ای ایران زدوده شود
  • سند جدیدی در کار نیست/ معیار کار آژانس و ایران بیانیه مشترک است
  • تل‌آویو معاهده «کمپ دیوید» را نقض کرد/ شوک بزرگ برای مصر
  • امیدواریم مسیر مجموعه فولاد اکسین در جهت تولید به بهترین شکل طی شود
  • اولین لژیونر ایرانی به لیگ برزیل پیوست!
  • استقبال دنزل دومفریز از پیوستن به منچستریونایتد
  • روستای تاریخی فهرج در چند قدمی پیوستن به دهکده‌های جهانی گردشگری
  • نمایشگاه کتاب؛ بهترین فرصت برای ارتباط‌ فرهنگ‌های بومی
  • وظیفه قالیشویی چیست؟
  • انتخاب «در مسیر نسیم» برای حضور در جشنواره‌ فیلم پاناما