Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-23@08:20:10 GMT

مشتری پنیر ایرانی ۳برابر شد

تاریخ انتشار: ۱۲ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۹۴۵۲۱۵

مشتری پنیر ایرانی ۳برابر شد

صادرات محصولاتی که در گروه فرآورده‌های لبنی جا می‌گیرند، در هشت ماهه اول امسال از نظر ارزش ۳۱ درصد رشد داشته اما میزان صادرات این بخش سه درصد کاهش نشان می‌دهد.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، طبق گزارش‌های رسمی اعلام شده صادرات انواع پنیر صبحانه در ماه‌های گذشته رشدی چشمگیر داشته و ارزش کالای صادراتی در این بخش بالغ بر ۲۸۶ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته این افزایش ارزشی در شرایطی صورت گرفته که وزن این کالا نیز ۳۰۰ درصد رشد داشته است. به عبارت دیگر اگرچه در صادرات انواع پنیرصبحانه ارزآوری رشد قابل توجهی داشته اما در مجموع اینگونه به نظر می‌رسد که قیمت انواع پنیر ایرانی در بازارهای جهانی با کاهش جزئی مواجه شده است.

از مجموع صادرات فرآورده‌های لبنی نیز انواع پنیر صبحانه پنج درصد کل را به خود اختصاص داده و با صادراتی در حد ۸۰۰۰ تن کالا و با ارزش ۲۷ میلیون دلار صورت گرفته است. سال گذشته در مدت مشابه ۲۰۰۰ تن پنیر با ارزشی بالغ بر هفت میلیون دلار به کشورهای مختلف صادر شد.

 به غیر از پنیرهای صبحانه، پنیر غذایی نیز صادراتی نه چندان قابل توجه داشته و در مجموع ۵۰۰ هزار کیلوگرم کالا در این بخش صادر شده است که ارزشی معادل یک میلیون دلار دارد.

آب پنیر نیز دیگر کالایی است که در این گروه به کشورهای مختلف صادر شده و با وزنی در حد ۷۰۰۰ تن ارزآوری در حد ۶۵۰۰ میلیون دلار داشته و صادرات آن نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر ارزش هشت درصد و از نظر وزن ۴۰ درصد افزایش داشته است.

همچنین در حوزه سایر پنیرها در هشت ماه اول سال جاری بالغ بر ۳۲ هزار تن کالا به ارزشی حدود ۱۲۷ میلیون دلار صادر شده است که این رقم از نظر ارزش ۲۲ درصد و از نظر وزن هفت درصد افزایش را نشان می‌دهد و در مجموع حدود ۲۴ درصد از صادرات صورت گرفته در زمینه‌ مواد لبنی را از آن خود کرده است.

سالی برای رونق شیر خشک‌های صنعتی

از دیگر کالاهای زیرمجموعه گروه فرآورده‌های لبنی می‌توان به انواع شیرخشک اشاره کرد که در این زمینه اگرچه شیر خشک‌های صنعتی با رشد خوب صادراتی همراه بوده است، اما در بخش شیرخشک اطفال از نظر ارزش و وزن صادرات با افت مواجه شده‌ایم.

در هشت ماهه اول سال جاری بالغ بر ۲۲ هزار تن شیرخشک صنعتی به ارزش ۷۷ میلیون دلار صادر شده که این رقم از نظر ارزش و وزن به ترتیب ۱۴۰ و ۱۴۴ درصد افزایش نسبت به مدت مشابه سال قبل را نشان می‌دهد و در مجموع از صادرات مربوط به فرآورده‌های لبنی ۱۴ درصد آن به شیرخشک‌های صنعتی مربوط می‌شود.

اما شیرخشک اطفال در این مدت با صادراتی در حد ۱۰۰۰ تن تنها حدود ۱۱ میلیون دلار ارزآوری داشته است. این در حالی است که سال گذشته حداقل ۱۵۰۰ تن انواع شیرخشک به کشورهای مختلف صادر شده بود. بدین ترتیب در هشت ماهه سال جاری صادرات این حوزه ۳۳ درصد کاهش وزنی و هشت درصد افت ارزشی را تجربه کرده‌است.

گرانی ماست و دوغ ایرانی در بازارهای جهانی

 ماست و دوغ نیز در مدت هشت ماهه اول سال جاری از نظر ارزش صادرات با رشد مواجه بوده است، البته وزن صادرات در این بخش کاهش یافته است. بدین ترتیب در هشت ماهه اول امسال بالغ بر ۸۷ هزار تن ماست با ارزشی بالغ بر ۱۰۸ میلیون دلار صادر شده است که در این حوزه اگرچه از نظر وزنی ۲۰ درصد افت داشته‌ایم، اما همچنان ارزش صادرات این بخش دو درصد افزایش را نشان داده و ۲۰ درصد صادرات بخش فرآورده‌های لبنی به ماست اختصاص پیدا می‌کند.

همچنین ۶۴ هزار تن دوغ با ارزشی بالغ بر ۶۹ میلیون دلار صادر شده است که این رقم از نظر وزنی ۲۲ درصد کاهش و از نظر ارزش ۲۸ درصد افزایش نسبت به مدت مشابه سال قبل را نشان می‌دهد. در مجموع صادرات دوغ نیز ۱۳ درصد از کل صادرات فرآورده‌های لبنی را به خود اختصاص داده است.

صادرات انواع شیر

شیر غلیظ نشده بدون قند (شیرخوراکی) دیگر کالایی است که با وزن ۴۴ هزار تن و ارزشی بیش از ۱۰۷ میلیون دلار به کشورهای مختلف صادر شده است. بدین ترتیب کالای صادر شده در این بخش ۲۰ درصد فرآورده‌های لبنی را به خود اختصاص داده و در شرایطی که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۲ درصد رشد وزنی داشته، از نظر ارزش نیز ۲۴ درصد بیشتر شده است که این روند گویای افزایش بسیار اندک قیمت آن در بازارهای جهانی است.

در زمینه خامه هیچ صادراتی برای ایران به ثبت نرسیده و در ارتباط با کره بیش از نیم تن کالا با ارزش چهار میلیون دلار صادر شده است که این رقم نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر وزنی تغییر نکرده، اما از نظر ارزش رشدی ۱۰۰ درصدی داشته است. بدین ترتیب می‌توان گفت در یکسال گذشته قیمت کره ایرانی در بازارهای جهانی دو برابر شده است.

منبع: اقتصاد آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۹۴۵۲۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش حدود پنج برابری صادرات شرکت‌های دانش بنیان طی سال‌های ۹۹ تا ۱۴۰۱

در سال‌های ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۱ صادرات شرکت‌های دانش بنیان با رشد حدود ۱۰۰ درصدی در هر سال از ۲۹۶ میلیون دلار به هزار و ۱۳۲ میلیون دلار افزایش یافته و در این مدت واردات شرکت‌های دانش بنیان نیز با رشد سالانه حدود ۵۰ درصد از هزار و ۶۳۳ میلیون دلار به سه هزار و ۸۵۵ میلیون دلار رسیده است.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، بر اساس گزارشی تحلیلی از ۱۷۷ هزار کوتاژ صادرات و واردات و بیش از ۵/۵ میلیون داده گمرک جمهوری اسلامی ایران و معاونت توسعه شرکت‌های دانش بنیان، شرکت‌های نوآور با سهم حدود ۲۰ درصدی از کل شرکت‌های دانش بنیان، ۶۷ درصد درآمد و بیش از ۷۵ درصد صادرات و واردات این حوزه را در اختیار دارند. این در حالی است که شرکت‌های فناور با سهم کمتر از ۷ درصد از کل شرکت‌های دانش بنیان حدود ۳۰ درصد درآمد و بیش از ۲۰ درصد تجارت خارجی دانش بنیان را در کارنامه خود دارند.

بنابر این گزارش، در این سال ها، حوزه فناوری مواد شیمیایی بیشترین سهم از صادرات را با حداقل ۵۰ درصد دارا بوده اند و این نسبت هر ساله افزایش داشته است، حوزه فناوری‌های ماشین آلات، برق و الکترونیک و دارویی به ترتیب در رتبه‌های بعدی صادرات قرار دارند. تنها حوزه فناوری که تراز تجاری مثبت دارد، حوزه پیشرفته شیمیایی است.

گفتنی است ارزش وزنی صادرات محصولات دانش بنیان بر اساس داده‌های معاونت توسعه اقتصاد دانش بنیان، ۱۳ درصد افزایش و به صورت همزمان ارزش وزنی واردات این شرکت‌ها ۱۰ درصد کاهش یافته است؛ بدین معنی که علاوه بر افزایش حجم صادرات دانش بنیان، عمق ساخت داخل محصولات دانش بنیان صادراتی نیز افزایش یافته است.

بررسی داده‌های مربوط به مقصد صادرات شرکت‌های دانش بنیان نیز نشان می‌دهد براساس آن حدود ۸۰ درصد صادرات شرکت‌های دانش بنیان به کشور‌های آسیایی بوده و در عین حال حدود ۹۰ درصد واردات شرکت‌های دانش بنیان از کشور‌های آسیایی است. البته ۳۶ درصد واردات و ۲۲ درصد صادرات شرکت‌های دانش بنیان مربوط به کشور امارت برای صادرات مجدد و واردات مجدد به مبادی و مقاصد تجاری دیگر است.

نکته قابل تامل اینکه بر اساس داده‌های مندرج در این گزارش، حدود نیمی از صادرات شرکت‌های دانش بنیان دراین سال‌ها مربوط به صادرات کالای دانش بنیان آن‌ها بوده است.

دیگر خبرها

  • ۵۰۰میلیون دلار پروژه توسط متخصصان ایرانی در سریلانکا اجرا شده است
  • افزایش ۲۴ درصدی صادرات از خراسان رضوی به پاکستان
  • عراق اولین شریک تجاری گمرکات مازندران در صادرات کالا
  • افزایش حدود پنج برابری صادرات شرکت‌های دانش بنیان طی سال‌های ۹۹ تا ۱۴۰۱
  • صادرات بخش کشاورزی بیش از ۲۰ درصد رشد کرد/عراق مقصد نخست صادرات
  • افزایش ۵ برابری صادرات شرکت‌های دانش بنیان در ۳ سال
  • رشد ۲۰.۵ درصدی صادرات محصولات غذایی و کشاورزی ایران در سال ۱۴۰۲
  • افزایش ۲۰.۵ درصدی صادرات محصولات غذایی و کشاورزی ایران در سال ۱۴۰۲
  • صادرات ۶.۳ میلیارد دلاری صادرات محصولات غذایی و کشاورزی در سال ۱۴۰۲
  • کشور‌های همسایه مقصد ۸۰ درصد صادرات محصولات غذایی و کشاورزی ایران