Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - بجنورد- ايرنا- مدير امور دام سازمان جهاد کشاورزي خراسان شمالي گفت: انتقال ژن دوقلوزايي بر روي گوسفند نژاد کردي در ايستگاه پرورش گوسفند کردي شيروان براي نخستين بار در کشور اجرايي شد.

احمد داوطلب پنجشنبه در گفت و گو با ايرنا اظهار کرد: با اين روش گوسفندان توليد شده قابليت توليد بره بيشتري نسبت به گوسفندان اوليه خواهد داشت زيرا که سياست سازمان حمايت از نژادهاي داخلي و استفاده از نژادهاي خارجي براي گوسفندان پر بازده بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي گفت: در بحث توليد گوسفندهاي پر بازده از نژادهاي خارجي مثل رومانف در گله هاي مردمي استفاده شده است که نتايج حاصل از آن ها علاوه بر اينکه در آن دنبه حذف شده است داراي دوقلوزايي و بره زايي بيشتري نسبت به مادرشان دارند و همچنين رشد سريع و زودرس هستند و زودتر مي توانند به بازار عرضه شوند.
داوطلب افزود: استان خراسان شمالي با 2 ميليون و 55 هزار راس دام سبک حدود 3.5 درصد جمعيت دام سبک را در کشور دارد.
گوسفند کردي گونه اي از نژاد آواسي فلسطيني است که در طبقه بندي گوسفندان ايراني جزو نژادهاي بدن رنگين، دنبه دار با جثه متوسط طبقه بندي شده و از نظر توليد جزو نژادهاي دومنظوره گوشتي - شيري است.
اين نژاد دامي داراي مدت پرواربندي طولاني است اما بره هاي نژاد کردي در دوران شيرخوارگي داراي سرعت رشد بسيار بالايي هستند که از اين رو اصطلاحا به اين نژاد ˈپيش رسˈ گفته مي شود.
پشم اين نژاد نيز از نوع رنگين و زبر است که براي بافت قاليچه، نمد و گليم کاربرد دارد.
ايستگاه پرورش و اصلاح نژاد گوسفند کردي شيروان در خراسان شمالي سال 1368 در روستاي حسين آباد اين شهرستان در زميني به وسعت 10 هکتار تاسيس شد. گوسفندان اين ايستگاه هر دو سال سه بار زايش دارند.
شهرستان شيروان با 157 هزار نفر جمعيت به عنوان دومين شهرستان پرجمعيت خراسان شمالي در 60 کيلومتري شرق بجنورد قرار دارد.
7186/6042 خبرنگار: فاطمه مقدسي باجگيران** انتشاردهنده: سيدحسين قدسي
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۹۴۵۷۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم تربیت نیروی متخصص مورد نیاز خراسان شمالی توسط دانشگاه‌ها

استاندار خراسان شمالی با تاکید بر لزوم تقویت هنرستان‌ها بر اساس زیست بوم استان، گفت: دانشگاه‌ها نیرو‌های متخصص مورد نیاز استان را تربیت کنند.

به گزارش خبرگزاری دانشجو، محمد رضا حسین نژاد استاندار خراسان شمالی امروز در آیین افتتاح نمایشگاه معرفی مشاغل اظهار کرد: تقویت هنرستان‌ها متناسب با زیست بوم استان ضروری است تا علم و مهارت جوانان در مسیر توسعه استان قرار گیرد.

وی وجود ۹۲ هنرستان در خراسان شمالی با ۱۴ هزار دانش آموز را مورد توجه قرار داد و افزود: تولید با دستان توانمند کسانی امکان پذیر خواهد بود که دانش لازم را داشته باشند و دولت هم در بخش تجهیزات به افراد دارای مهارت کمک خواهد کرد.

استاندار خراسان شمالی با اشاره به اینکه استان در بخش‌های تولید فرش و پرورش اسب پتانسیل‌های قابل توجهی دارد، گفت: تربیت و پرورش نیرو‌های غنی و اثرگذار در تولید توسط هنرستان‌ها و هنرجویان اجرایی شود.

حسین نژاد با تاکید بر اینکه متناسب با نیاز استان باید هنرجو تربیت شود، خاطرنشان کرد: هنرستان‌ها و دانشگاه‌ها باید متناسب با نیازها، نیروی انسانی را تربیت کنند.

وی اظهار داشت: با تاکید در جلسات شورای آموزش و پرورش استان و سفر رئیس جمهور و تصویب ایجاد ۸ هنرستان، در مسیر عملیاتی شدن جهش تولید گام‌های موثری را خواهیم برداشت.

دیگر خبرها

  • اجرای سند توسعه اشتغال در ۵۰۰ روستای خراسان شمالی
  • لزوم تربیت نیروی متخصص مورد نیاز خراسان شمالی توسط دانشگاه‌ها
  • هنرستان‌ها متناسب با نیازهای بومی خراسان شمالی نیرو تربیت کنند
  • 130 سال قبل چه اتفاقی افتاد که «گوسفندها» دیوانه شدند؟!
  • خراسان شمالی خود کفا در تولید گوشت سفید/افزایش ۲۶ درصدی جوجه ریزی در استان
  • آغاز عملیات اجرایی انتقال آب غیرشرب به پارک علم و فناوری خراسان شمالی
  • بیش از ۳۸ کشور هدف بازار صادراتی تولیدات خراسان شمالی هستند
  • اجرای بیش از ۴۵۰ کیلومتر حفاری در پروژه ملی توسعه شبکه فیبرنوری منازل و کسب و کارها در خراسان شمالی
  • اصفهان، آذربایجان شرقی و خراسان رضوی رتبه‌دار در تولید شیر
  • تولیدات خراسان شمالی به ۳۸ کشور جهان صادر می‌شود