Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا- يک استاد حوزه علميه و دانشگاه با اشاره به اينکه در جامعه شبهه ناک، جاي حق و باطل عوض مي شود، ابراز داشت: بايد مراقب باشيم شبهات موجود در بين مردم به ويژه جوانان به شک تبديل نشوند.

به گزارش خبرنگار ما در تبريز،حجت الاسلام والمسلمين دکتر مجتبي نظري در مراسم عزاداري ايام فاطميه در مسجد حضرت ولي عصر(عج) قاضي جهان که به همت هيئات مذهبي قاضي جهان برگزار شده بود با اشاره به اينکه نبايد شبهه اي در جامعه تداوم پيدا کند، ابراز داشت: شبهه در جامعه ايجاد شک مي کند و ادامه شک باعث کفر مي شود، در جنگ جمل، صفين و نهروان، شاهد چنين اتفاقي بوديم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



نماينده سابق ولي فقيه در دانشگاه تبريز ادامه داد: جامعه شبهه ناک، بدون قبله و علم است و انسان را در بين دو راهي قرار مي دهد و جاي حق و باطل را عوض مي کند.

حجت الاسلام والمسلمين نظري با بيان اينکه بزرگترين آفت جامعه ما شک است ادامه داد: بايد مراقب باشيم شبهات موجود در بين مردم به ويژه جوانان به شک تبديل نشوند که اگر شبهات تبديل به شک شد ترس آن مي رود که شک نيز به کفر تبديل شود.

اين استاد دانشگاه با ذکر نمونه تاريخي در اين خصوص گفت: شبهه برخي از ياران حضرت امير (ع) در جنگ جمل به شک در جنگ صفين تبديل شد و در جنگ نهروان به کفر انجاميد که حضرت آنها را مهدور الدم اعلام کرد.

وي با بيان اينکه ما امروز بزرگ ترين وظيفه اي كه داريم پاسخ به شبهات ديني است كه در سطح جامعه به ويژه در مراكز علمي و دانشگاهي وجود دارد ادامه داد: هم اكنون خطرهايي وجود دارد كه ريشه و اساس اسلام را هدف گرفته است و اساس نظام اسلامي، اعتقادات اصلي ما و اصول، باورها و ارزش هاي ديني ما را تهديد مي‌كند اگر در اين زمينه غافل شويم، ممكن است در جامعه به ضروري ترين مسائل شك كنند و زماني كه شك و شبهه اي پيدا شد، علاج آن به آساني امكان نخواهد داشت.

وي با بيان اينکه برخي مغرضانه و گاه ناآگاهانه دنبال ايجاد شک و شبهه در مورد مدافعان حرم و اهداف والاي آنان هستند به صحبت‌هايي که در خصوص پرداخت حقوق 20 ميليوني به مدافعين حرم مطرح مي‌شود، اظهار داشت: طرح سخناني مبني بر پرداخت حقوق ميليوني به مدافعين حرم، حرف‌هايي بي ربط است که متسفانه عده‌اي نيز در فضاي مجازي به اين شايعات کذب در جامعه دامن مي‌زنند.

حجت الاسلام والمسلمين نظري به رتبه برتر استان آذربايجان شرقي در جمع‌آوري کمک‌هاي مردمي به مدافعان حرم افزود: استان آذربايجان شرقي با 24 شهيد مدافع حرم نيز از اين حيث افتخارات بزرگي در مسير جبهه مقاومت کسب نموده است.

وي به نامه سوزناک شهيد محسن حججي به امام رضا(ع) اشاره نموده و بر الگوگيري از اين شهيد تاکيد نموده و افزود: محسن حججي که نام و آوازه شهادت و ارادتش به حضرت اباعبدالله الحسين (ع) امروز ديگر براي همه مردم ايران شناخته شده است وقتي در سال 94 به زيارت حرم مطهر رضوي مي‌رود از امام رئوف مي‌خواهد نامه شهادتش را امضا کند و ايشان را به مادرشان حضرت زهرا (س) قسم مي‌دهد و مي نويسد: « سلام آقاي خوبم يادم هست دفعه قبل خواسته‌هاي زيادي از شما داشتم؛ الآن که خوب فکر مي‌کنم به همه خواسته‌هايم رسيده‌ام؛ شغل سپاه، عروسي، جور شدن زندگي و... ممنونم آقاي خوبم، ممنون ... حال، بي‌صبرانه مشتاق چشيدن لذتي اخروي هستم، لذتي که نهايتش رضاي خداست يا رضا، تو را به پدر بزرگوارت موسي‌بن جعفر(ع) قسم، تو را به فرزند عزيزت جوادالائمه قسم، تو را به خواهر گرامي‌ات فاطمه معصومه قسم، ضامن من شويد آقا جان دوست دارم همانند علي اکبر(ع) در جواني شهدِ شيرين شهادت را بنوشم و جان ناقابلم را فداي شما اهل بيت کنم» .

حجت الاسلام والمسلمين نظري بر حفظ و نشر آثار شهداي عمليات‌هاي کربلاي 4 و 5 ، غواص هاي دست بسته، مدافعين حرم و... تاکيد نموده و گفت: بايد ياد و خاطره شهدا را در عمل زنده نگه‌ داريم، با نامگذاري کوچه و خيابان به نام شهدا نمي توان آرمان شهدا را ترويج داد، در اين صورت تنها به ظاهر و پوسته مسأله توجه کرده‌ايم، اگر به دنبال گفتمان‌سازي و ترويج آرمان و اهداف شهدا هستيم بايد به محتوا بنگريم.

وي کار 4 دختري که روسري خود را در ميدان انقلاب تهران به دست گرفته و چهارشنبه سفيد راه انداخته اند اشاره ، کار آنان را امري احمقانه دانست که ره به جايي نمي برد افزود: بايد بدانيم که در مسير تحقق ارزشهاي اسلام شهداي زيادي تقديم نموده ايم نمونه اش آيت الله شهيد غفاري شهيد پرافتخار آذرشهر وقتي جنازه اش را تحويل خانواده اش دادند يکي از انگشتانش سالم نمانده بود سرش را با مته سوراخ کرده بودند اين انقلاب خيلي هزينه برداشته شهداي زيادي در اين مسير داده ايم .

حجت الاسلام والمسلمين نظري با بيان اينکه شهداي مدافع حرم پرچم اسلام و پرچم حرم امن الهي را در حريم اهل بيت(ع) به اهتزاز درآورند و همچون حضرت زهرا (س) که اولين مدافع جايگاه ولايت است از دين الهي دفاع نمودند افزود: متأسفانه اين رشادت‌ها در جامعه کم گفته مي‌شود ، نصف کشور عراق در دست داعش بود ، چيزي نمانده بود که حرم امام حسين (ع) به دست دشمنان بيفتد و اثري از حرم نماند همه با وجود رشادت ها و خون پاک مدافعان حرم خنثي و آزاد سازي شد و همين مدافعان حرم که از نسل شلمچه و فکه و طلاييه هستند به خوبي ثابت کردند که حتي اگر شده خارج از مرزهاي جغرافيايي از اسلام دفاع مي کنند و نمي‌گذارند جسارتي به ساحت دين الهي وارد شود چراکه اسلام مرز مشخصي ندارد .

وي با بيان اينکه روحيه شهادت‌طلبي نقش اصلي را در حفظ دين دارد افزود: دشمن توانايي مقابله با اين نسخه پيشرفت شيعه و اسلام را ندارد .

اين استاد حوزه علميه قم با اشاره به خطبه حضرت زهرا(س) در جمع زنان مدينه که به عيادتشان آمده بودند گفت: 2 الي 3 ماه پس از رحلت رسول اکرم(ص) ببينيد چه اتفاقي افتاد که فاطمه زهرا(س) چنين مطالبي بر زبانشان جاري مي شود و در پاسخ پرسش يکي از زنان مدينه که سوال نمود : چگونه صبح کردى از بيماريت؟ و حال تو چه گونه است اى دختر رسول خدا؟ فرمودند: « به خدا در حالى صبح کردم که از دنياى شما متنفرم، مردان شما را دشمن مى شمرم، و از آنها بيزارم آنها را آزمودم و دور افکندم، و امتحان کردم و مبغوض داشتم. چقدر زشت است شکسته شدن شمشيرها و سکوت در برابر غاصبان و بازى کردن بعد از جدّ و به شوخى گرفتن سرنوشت اسلام و مسلمين و کوبيدن بر سنگ و شکافته شدن نيزه ها و فساد عقيده، و گمراهى افکار، و لغزش اراده ها و چه بد اعمالى از پيش براى معاد آنها فرستاد، نتيجه آن، خشم خداوند بود، و در عذاب الهى جاودانه خواهد ماند و چون چنين ديدم مسئوليت آن را به گردنشان افکندم، و بار سنگين گناهان را بر دوششان، و ره آورد هجومش را بر عهده آنها نهادم » .

گفتني است در اين مراسم که جمعي از روحانيون و ائمه جمعه و جماعت شهرستان نيز حضور داشتند با تلاوت آياتي چند از کلام الله مجيد توسط استاد ابوالفضل وکيلي قاري بين المللي و مداحي کربلايي ابوالفضل علي اکبري از مداحان برجسته منطقه پيگيري شد.


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۹۵۱۹۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضرت عبدالعظیم (ع) پرچمدار جهاد تبیین بود

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، پانزدهم شوال مصادف با سالروز وفات و یا به روایتی شهادت حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) سفیر و راوی حدیث ائمه معصومین (ع) است. این محدث والامقام از نوادگان امام حسن مجتبی (ع) است که از محضر امام جواد (ع) و امام هادی (ع) بهره برده و به عنوان نماینده معتمد حضرت امام هادی (ع) به شهرری مهاجرت کرد.

حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) سال‌ها در شهرری که در آن زمان به قطب حضور شیعیان تبدیل شده بود به ترویج معارف اهل بیت پرداخت و سرانجام در پانزدهم شوال سال ۲۵۲ ه. ق در ۷۹ سالگی درگذشت. مرقد این امامزاده واجب‌التعظیم در طول قرون متمادی به محلی برای تجمع دلدادگان اهل بیت (ع) و بزرگان عالم تشیع تبدیل شد و امروز نیز به عنوان قبله تهران شناخته می‌شود.

به همین بهانه، حجت‌الاسلام محسن عرفاتی معاون امور علمی و فرهنگی آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) در گفت‌وگو با آنا عنوان کرد: در برخی اسناد از جمله کتاب «تاریخ طریحی» آمده است که حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) به مرگ طبیعی از دنیا نرفته و بلکه به شهادت رسیده است. تعبیری هم که به کاربرده شده این است که کسی که از فرزندان حضرت علی بن ابیطالب (ع) زنده به گور شد حضور حضرت عبدالعظیم (ع) بود.

وی اظهار کرد: این حدیث معروف از امام هادی (ع) که فرموده‌اند: «مَن زارَ عَبدالعَظیمِ الحَسَنی (ع) بِرِی، کَمَن زارَ الحُسَین (ع) بِکَربَلا» (هر کس قبر عبدالعظیم در شهر ری را زیارت کند چنان است که گویی امام حسین (ع) را در کربلا زیارت کرده) می‌تواند این گمان را تقویت کند که حضرت عبدالعظیم هم به شهادت رسیده است، چراکه ثواب زیارت مرقد ایشان را همسنگ حضرت سیدالشهدا درنظر گرفته‌اند. این یک بحث تاریخی است که محققان باید درباره آن پژوهش کنند. اما به هر حال هر دو نقل قول، یعنی رحلت و شهادت در این زمینه وجود دارد.

عرفاتی عنوان کرد: حضرت عبدالعظیم (ع) در کنار مبازره سیاسی با خلفای جور عباسی، یک محدث و عالم بود. مرحوم آیت‌الله ری‌شهری در کتاب «شناخت‌نامه حدیث» عنوان کرده‌اند که حضرت سیدالکریم ۱۲۰ روایت معتبر و مستند را بدون واسطه از سه امام معصوم امام رضا (ع)، امام جواد (ع) و امام هادی (ع) نقل کرده‌اند. حضرت عبدالعظیم سال‌ها پیش از سید رضی که نهج‌البلاغه را تدوین کند، کتاب خطبه‌های حضرت امیرالمومنین علی (ع) را جمع‌آوری کردند. بنابر این ایشان در کنار سیره سیاسی حق‌طلبانه و نسب خانوادگی والای و الهی، از حیث علمی و فقهی هم مقام والایی داشته‌اند.

وی افزود: در منابع معتبر شیعه، به نقل از «ابوحماد رازی» آمده که در سامرا بر امام هادی (ع) وارد شدم و از بعضی مسائل حلال و حرام پرسیدم. چون قصد وداع داشتم حضرت فرمود: چنانچه در امور دینی در تشخیص حلال و حرام، مسئله‌ای بر تو دشوار شد، از عبدالعظیم بن عبدالله حسنی سؤال کن و سلام مرا به او برسان.

عرفاتی اظهار کرد: در زمانی که حضرت عبدالعظیم (ع) به ری می‌آیند این منطقه به محل تجمع و فعالیت شیعیان تبدیل شده بود، از سوی‌دیگر پیروان و مروجان سایر فرق اسلامی و غیر اسلامی هم در این منطقه و فلات مرکزی ایران فعالیت داشتند.

معاون امور فرهنگی آستان مقدس حضرت عبدالعظیم گفت: ایشان به عنوان یک فقیه متبحر ابهامات و پرسش‌های که از سوی بزرگان این فرق مطرح می‌شد پاسخ می‌داد و از کیان مکتب شیعه دفاع می‌‍‌کرد. حضرت امام هادی (ع) مدال اجتهاد و فقاهت را به حضرت عبدالعظیم داده بود و به همین خاطر روایت‌هایی که از ایشان نقل شده از اعتبار بالایی برخوردار است. حضرت عبدالعظیم (ع) در زمانه خودشان پرچمدار جهاد تبیین بودند و نقش ویژه‌ای در ترویج فرهنگ تشیع در ایران ایفا کردند.

وی افزود: در سال‌ها و قرن‌های بعدی هم امامزادگان دیگری که به ایران آمدند این معارف را سینه به سینه نقل کردند. این تلاش‌ها باعث شد خطه ری به یکی از مراکز مهم تشیع تبدیل شود. بعد از آن هم با ایجاد حوزه‌های علمیه عالمان و فقیهان برجسته‌ای از این منطقه به جهان اسلام معرفی شدند که این روند تا به امروز هم ادامه دارد. بسیاری از علمای معاصر تهران مثل آیت‌الله مجتهدی و آقا مجتبی تهرانی از چهره‌هایی بودند که در مدارس و حوزه‌های علمیه مجاور حرم حضرت عبدالعظیم (ع) درس خواندند و به اساتید بزرگ اخلاق و معارف اسلامی تبدیل شدند. امروز هم حرم حضرت عبدالعظیم (ع) به یک قطب فرهنگی تبدیل شده و امسال هم برنامه‌های ویژه‌ای را در سالگرد رحلت حضرت سیدالکریم در آستان مقدس شاهد خواهیم بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حجاب، مهم‌ترین پایه استواری تدین خانواده و جامعه است
  • مناطق آزاد و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصاد تبدیل شوند/ هیچ بن‌بستی در مسیر فعالیت مناطق آزاد وجود ندارد
  • مناطق آزاد و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصاد تبدیل شوند
  • بهداشت و سلامت جایگاه ویژه‌ای در اسلام دارد
  • ۳۰۰۰ جوان کهگیلویه و بویراحمد در انتظار وام ازدواج
  • حضرت عبدالعظیم (ع) پرچمدار جهاد تبیین بود
  • مرتضی اشراقی: اندیشه‌های امام به‌طور هدفمند تحریف می‌شود/ شاخص و ملاک حقیقت اندیشه حضرت امام، رهبر معظم انقلاب هستند/ یکی از وظایف مهم مورخ، جهاد تببین است/ امروز مردم غزه تاریخ ساز یک حماسه عظیم هستند
  • مقابله با معضلات فرهنگی به کمک کاربردی‌سازی سیره حضرت عبدالعظیم(ع)
  • لزوم نظارت بر تولید نان از مزرعه تا سفره
  • برگزاری ۳۱ عنوان برنامه ویژه هفته کارگری در گیلان