Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-27@22:38:34 GMT

نخستین آزمایش گرافین در میکروگرانش

تاریخ انتشار: ۱۲ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۹۵۳۶۶۸

نخستین آزمایش گرافین در میکروگرانش

پژوهشگران اروپایی برای نخستین بار گرافین را در محیط میکروگرانش آزمایش کردند که نتایج جالب توجهی در پی داشت.

به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، گرافین، ماده‌ جدید شگفت‌آور مورد علاقه دانشمندان، تقریبا به همه صورت‌های ممکن در زمین آزمایش شده است، اما عملکرد آن در ورای سیاره ما چگونه است؟

یک گروه اروپایی، برای نخستین بار گرافین را در محیط میکروگرانش شبیه‌سازی‌شده آزمایش کردند که گامی به سوی فهم کاربرد امیدوارکننده این ماده در فضا محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای کسانی که با این ماده آشنا نیستند، باید گفت گرافین از ورقه‌های کربن به ضخامت تنها یک اتم ساخته شده است و دارای مجموعه قابل توجهی از قدرت‌های فوق‌العاده و کاربردی است.

گرافین یک رسانای گرما و الکتریسیته و به شکل غیر قابل باوری محکم، نرم و انعطاف‌پذیر است. این ترکیب، گرافین را برای استفاده در فضا بی‌نقص می‌کند.

اما تاکنون، گرافین تنها روی زمین آزمایش شده است. یک گروه پژوهشی بین‌المللی متشکل از دانشمندان دانشگاه "کمبریج"، "آژانس فضایی اروپا" و اعضای یک پروژه تحقیقاتی به نام "Graphene Flagship"، تغییرات این ماده را با آزمایش آن در میکروگرانش شبیه‌سازی شده، بررسی کردند.

گرافین، به خاطر قابلیت رسانایی حرارتی عالی، به عنوان جزیی از لوله گردش حرارتی (LHP) آزمایش ‌شد.

لوله گردش حرارتی یک دستگاه انتقال حرارت دو مرحله‌ای است که از اثر مویرگی برای حذف گرما از یک منبع استفاده می‌کند و به صورت منفعل آن را به یک کندانسور یا رادیاتور منتقل می‌کند.

این قابلیت‌ها معمولا در سیستم‌های خنک‌کننده در ماهواره‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند و گرما را از طریق یک چرخه تبخیر و تراکم مایع، از ابزارهای الکترونیکی دور می‌کنند.

این گروه قصد داشت آزمایش کند که آیا بهره‌وری این سیستم می‌تواند با پوشش فتیله فلزی (بخشی که مایع را تبخیر می‌کند) در گرافین، بهبود یابد.

آزمایش‌های زمینی ابتدایی نشان داد که این ماده تاثیرگذار است. گرافین فتیله‌دار قادر به بهبود انتقال گرما از اجزای الکتریکی بود و امکان جریان یافتن سریع‌تر را برای مایع داخلی فراهم کرد.

گام بعدی، استفاده از چند لوله گردش حرارتی، برخی با گرافین فتیله‌دار و برخی بدون آن در یک پرواز پارابولیک (سهمی‌وار) برای شبیه‌سازی شرایط میکروگرانش بود.

در این نوع از پروازها، هواپیما پی‌درپی بالا و پایین می‌رود و با ریتم مرتبی غوطه‌ور می‌شود و حدود 23 ثانیه در هر بار تکرار این حرکت، اثر بی‌وزنی را به وجود می‌آورد.

اطمینان کافی وجود داشت که این لوله‌های حرارتی با گرافین فتیله‌دار، نسبت به سیستم‌های کنترل، بهره‌وری بیشتری دارند.

پس از این پژوهش امیدوارکننده، برنامه بعدی پژوهشگران، ابداع یک نمونه ابتدایی از سیستمی است که می‌تواند به صورت آنبُرد روی یک ماهواره یا ایستگاه فضایی آزمایش شود.

"مارکو مولینا " (Marco Molina)، مدیر ارشد فناوری شرکت "لئوناردو " (Leonardo)، شریک صنعتی این پروژه می‌گوید: هدف ما، افزایش طول عمر و بهبود آناتومی ماهواره‌ها و کاوشگرهای فضایی است.

وی افزود: با اضافه شدن گرافین، لوله گردش حرارتی مطمئن‌تری خواهیم داشت که می‌تواند به صورت خودکار در فضا عمل کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۹۵۳۶۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فوت دو کارگر حین اجرای عملیات لوله‌گذاری دفع آب‌های سطحی در شیراز

سخنگوی شهرداری شیراز گفت: طی حادثه‌ای در عملیات لوله‌گذاری دفع آب‌های سطحی توسط پیمانکار، دو کارگر جانشان را از دست دادند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از فارس و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی شهرداری شیراز، رضا جاویدی، امروز_ شنبه هشتم اردیبهشت_ با بیان اینکه اشاره به فوت دو کارگر حین حادثه‌ای که پیش از ظهر امروز رخ داده است، اظهار کرد: عملیات لوله‌گذاری دفع آب‌های سطحی در میدان دولت ابتدای بولوار میثم در حال انجام بود که سه کارگر پیمانکار طرف قرارداد شهرداری منطقه پنج حین انجام عملیات لوله‌گذاری در پی ریزش جداره مسیر حفاری در هنگام عملیات خاک‌برداری دچار حادثه شدند.

وی ضمن ابراز همدردی و تسلیت به خانواده داغدار کارگران فوت شده، افزود: با حضور به موقع نیروهای آتش‌نشانی یکی از کارگران، زنده از زیر خاک بیرون کشیده شد اما متأسفانه با وجود انجام عملیات، دو کارگر پیمانکار فوت کردند.

سخنگوی شهرداری شیراز با ابراز تأسف از وقوع این حادثه، ادامه داد: اجساد کارگران فوت شده با نظارت مقام قضائی جهت انتقال به پزشکی قانونی تحویل عوامل مربوطه شده است.

لازم به ذکر است که شهرداری شیراز در راستای توسعه شبکه دفع آب‌های سطحی به منظور جلوگیری از آب گرفتگی معابر و بر اساس برنامه‌ریزی‌ها و مطالعات انجام شده، اقدام به اخذ پیمانکار جهت اجرای پروژه لوله‌گذاری دفع آب‌های سطحی این محل کرده است.

کد خبر 748421

دیگر خبرها

  • حملات سنگین روسیه به ۴ نیروگاه حرارتی اوکراین
  • حملات سنگین روسیه به 4 نیروگاه حرارتی اوکراین
  • روسیه به ۴ نیروگاه حرارتی اوکراین حمله کرد
  • ۲ کارگر حین عملیات لوله‌گذاری دفع آب‌های سطحی شیراز جان باختند
  • مرگ ۲ کارگر شهرداری شیراز
  • فوت دو کارگر حین اجرای عملیات لوله‌گذاری دفع آب‌های سطحی در شیراز
  • ‌فوت ۲ کارگر در حادثه عملیات لوله‌گذاری دفع آب‌های سطحی در شیراز
  • اطلاعیه قطع آب در شهر لیکک
  • ترکیدگی لوله و هدر رفت آب در بوستان نماز دغدغه شهروند شیرازی شد + فیلم
  • نخستین گوزن زرد سایت «مانشت و قلارنگ»در ایلام متولد شد