Web Analytics Made Easy - Statcounter

‌کشمکش‌های بین مسئولان دانشگاه و سرمایه‌گذاران خوابگاه خودگردان صدرای دانشگاه زنجان که از سال‌ها پیش آغاز شده و همچنان ادامه دارد، موجب بروز مشکلاتی برای دانشجویان و نارضایتی آن‌ها به‌ویژه دانشجویان دختر غیربومی‌ شده است.

‌به گزارش ایسنا، در کشمکش‌های خوابگاه صدرا،  مدیران دانشگاه زنجان از منظر خود و سرمایه‌گذاران خوابگاه نیز از دیدگاه خود، هر یک حق را به خود داده و دیدگاه‌هایشان را بیان می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این خصوص مسئولان این دانشگاه با برگزاری نشست خبری در جهت روشن‌سازی برخی از مسائل پیرامون این موضوع پرداختند.

حسن طغرانگار، مدیر سابق حقوقی دانشگاه زنجان در نشست خبری پیرامون بررسی شرایط خوابگاه‌های خودگردان صدرای دانشگاه زنجان که این روزها مشکلات عدیده‌ای را برای دانشجویان این دانشگاه ایجاد کرده است، گفت: مسئله خوابگاه‌های خودگردان ضمن سادگی، پیچیدگی‌های خاص خود را دارد. قراردادی در نهم اسفند سال 91 با عنوان «احداث و اجاره خوابگاه دانشجویی» منعقد شد که این قرارداد، حقوقی را برای هر طرف ایجاد می‌کند و هر موضوعی در خصوص این خوابگاه باید به این قرارداد ارجاع داده شود.

طغرانگار ادامه داد: این قرارداد یک اثر دارد و اثر آن بر وضعیت دانشجویی این خوابگاه، فارغ از دو طرف دعوا است، به همین خاطر باید ساز و کاری برای رفع اختلافات دو طرف ایجاد شود که این ساز و کار در قرارداد «داوری» است؛ اما از باب صلاحیت عام دادگاه، سرمایه‌گذار به دادگستری مراجعه کرده و آرایی در این خصوص صادر و این امر موجب شده تا موضوع، شاخ و برگ زیادی پیدا کند.

مدیر سابق حقوقی دانشگاه زنجان افزود: طبیعتاً ادعایی که از طرف سرمایه‌گذار می‌شود، این است که مظلوم واقع شده و دانشگاه در حق این شرکت اجحاف کرده است. دانشگاه هم از این طرف می‌تواند بگوید که در حق دانشگاه و دانشجویان اجحاف می‌شود و این موضوع تنها با مراجعه به قرارداد امضا شده ‌مابین دو طرف مشخص می‌شود و در خصوص مفاد قرارداد باید صحبت‌هایی شود.

طغرانگار ادامه داد: بر اساس بند ۱۸ این قرارداد، سرمایه‌گذار تحت هیچ شرایطی حق تعطیلی خوابگاه و عدم پذیرش دانشجو را ندارد و در صورت انجام این تخلف، دانشگاه بر حسب قرارداد، این اختیار را دارد که هرگونه اقدام مقتضی را در جهت اسکان دانشجویان و جبران خسارت‌های وارده انجام دهد، یعنی دانشگاه هم به صورت رأسا که نیاز به هیچ مجوز و مرجعی نداشته باشد و اینکه هرگونه اقدام را انجام بدهد، نیازی به هیچ‌گونه مرجعی در این زمینه ندارد اما دانشگاه برای استفاده از خرد جمعی از مراکز مختلف هم نظرسنجی کرده است.

وی افزود: در این زمینه سه بحث وجود دارد که اگر تفکیک شود موجب شفافیت موضوع خواهد شد. اول اینکه آیا دانشگاه مجاز به این بوده که دریافتی‌هایی که از اجاره خوابگاه داشته است را در حسابی جمع‌آوری کند یا نه؟ و در این خصوص کاملا شاهد این هستیم که هیچ کار غیرقانونی صورت نگرفته است و همه امور انجام شده بر اساس قانون بوده است. دومین موضوع این است که پول وارد شده به این حساب یک روز حتی رسوب نداشته است و همه پولی که وارد حساب شده، بلافاصله صرف بدهی‌های این شرکت و هزینه‌های مربوط به مدیریت خوابگاه شده و همه حساب‌ها شفاف است.

مدیر سابق حقوقی دانشگاه زنجان خاطرنشان کرد: بحث سوم این است که گاهی نیز سرمایه‌گذار این موضوع را مطرح می‌کند که دخل و خرج این خوابگاه با هم هم خوانی ندارد و چه‌طور این توقع وجود دارد که اجاره‌بها را کاهش دهیم؟ سرمایه‌گذار بین ۲ تا ۲.۵ میلیارد تومان برای احداث این خوابگاه هزینه کرده و از این مبلغ نزدیک به ۱.۵ میلیارد تومان را با معرفی دانشگاه، وام با بازپرداخت ۴ تا ۵ ساله گرفته است و کسی که می‌خواهد سرمایه‌گذاری کند باید توجه داشته باشد، کسی که می‌خواهد برای انجام ۷۰ تا ۸۰ درصد یک کار، از تسهیلات استفاده کند، باید بخشی از هزینه خود را در سال‌های اول بهره‌برداری صرف پرداخت اقساط کند و سال اول نه‌تنها نمی‌توان منتفع شد، بلکه باید مبلغی نیز هزینه کند.

طغرانگار افزود: تنها راهی که با به نتیجه نرسیدن طرفین، مشکل را برطرف می‌کند خرید خوابگاه خودگردان صدرا از سرمایه‌گذار است که مبلغ کارشناسی شده بالغ بر ۲ میلیارد و 300 میلیون تومان است و در کارشناسی دیگری این هزینه ۳ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان تخمین زده شده است، ولی متاسفانه سرمایه‌گذار هزینه 30 سال سودی که می‌توانست از قبل خوابگاه به دست آورد را نیز به این قیمت اضافه می‌کند و مبلغی بالغ بر ۱۱ میلیارد تومان از مسئولان درخواست کرده است که متاسفانه در این زمینه هم به توافق نرسیده‌ایم.

وی در ادامه با بیان اینکه در سال نخست اجرای این قرارداد مشکل خاصی وجود نداشت، افزود: اما در ارتباط با دو موضوع اجاره‌بها و نیز روند ساخت و ساز مشکلاتی وجود دارد. روند احداث خوابگاه سریع بوده و در امور تعجیل شده که این امر اشکالات فنی را به‌همراه داشته است؛ به‌گونه‌ای که در یک مورد بی‌توجهی به رعایت استانداردها در ساخت این خوابگاه، باعث بروز حوادث ناشی از گازگرفتگی بودیم که خوشبختانه تلفات جانی نداشت.

در ادامه این نشست، ماهرخ سرداری، مدیر مالی دانشگاه زنجان نیز در خصوص برخی از ابهامات در زمینه ایجاد حساب مشترک برای واریز پول خوابگاه‌های خودگردان که سرمایه‌گذار مدعی است بالغ بر ۸۵۰ میلیون تومان هزینه جمع‌آوری شده به او پرداخت نشده است، افزود: در ارتباط با حساب مشترکی که افتتاح شده، بحث بر سر غیرقانونی بودن آن است. ما طبق آیین‌نامه ۳۹ مالی معاملاتی دانشگاه، مجاز به افتتاح حساب هستیم.

سرداری خاطرنشان کرد: همه مبالغ موجود در حساب مشترک برای مدیریت همان خوابگاه هزینه شده است و به دلیل اینکه این شرکت مبالغ زیادی به بانک‌ها بدهی دارد هر مبلغی هم وارد این حساب شود ناگزیر باید به بانک پرداخت شود.

بهرام ملکی، معاون اداری و مالی دانشگاه زنجان نیز افزود: به دلیل اینکه دانشگاه ضامن این سرمایه‌گذار بوده و بانک‌ها مطالبات خود را از دانشگاه درخواست می‌کنند؛ دانشگاه ناگزیر در هر دوره‌ای از مبالغ دریافت شده را به پرداخت بدهی‌های این سرمایه‌گذار اختصاص می‌دهد و با مراجعات پی در پی به تامین‌اجتماعی که یکی از طلبکاران این سرمایه‌گذار است توانستیم این طلب را قسط‌بندی کنیم تا بتوانیم مبالغ را پرداخت کنیم. همچنین این شرکت شاکی‌های خصوصی دارد که با توجه به نامه‌ای که از دادگاه ارسال شده است، مجبور به پرداخت بدهی این افراد شده‌ایم.

ملکی خاطرنشان کرد: ریال به ریال پول‌ها صرف خوابگاه، پرداخت بدهی به بانک‌ها و شاکیان خصوصی این سرمایه‌گذاران شده است.

وی افزود: با توجه به اینکه زمین احداثی خوابگاه توسط دانشگاه زنجان تامین شده است، همچنین وام اخذ شده از بانک توسط سرمایه‌گذار با ضمانت دانشگاه بوده و اینکه بعد از احداث، انشعابات آب، گاز و برق و تامین همه وسایل خوابگاه بر عهده دانشگاه است و با توجه به اینکه در هر اتاق بالغ بر ۴ نفر اسکان داده می‌شود و شهریه‌ها به صورت نیم‌سال تحصیلی اخذ می‌شود، چطور می‌توان قبول کرد اجاره‌بهای این خوابگاه برای هر اتاق ۴ میلیون تومان باشد؟

در ادامه، سیدهادی حسینی، معاون دانشجویی دانشگاه زنجان نیز گفت: شرایط تعیین اجاره‌بها بر اساس قوانین و از طریق داوری بوده است؛ به‌طوری ‌که برای تعیین اجاره‌بها مقرر شد که از هر طرف یک نفر برای کارشناسی اجاره‌بها معرفی شده و یک نفر نیز داور وسط تعیین شده تا قیمت اجاره‌بها را تعیین کنند؛ قیمت‌گذاری‌های صورت گرفته از طرف دانشگاه زنجان در سال 93، بالغ بر ۳۵۰ هزار تومان و قیمت‌گذاری سرمایه‌گذار ۹۵۰ هزار تومان بود و قیمت داور مرضی الطرفین نیز ۴۵۰ تومان بود که اجاره‌بهای اخذ شده در آن سال از دانشجویان ۴۵۰ هزار تومان اعلام شد.

حسینی افزود: از ابتدای دی‌ماه امسال تاکنون بالغ بر 6 جلسه در مورد اجاره‌بهای این خوابگاه تشکیل شده است تا به یک قیمت‌گذاری دقیق دست یابیم و با سرمایه‌گذار به توافق برسیم که متاسفانه به این مهم دست نیافته‌ایم. البته در همان تاریخ و در اولین جلسه به یک توافق رسیدیم که اگر تا زمان آغاز ترم جدید توافقی حاصل نشد، همان قیمت ۶۰۰ هزار تومان از دانشجویان اخذ شود و اگر قیمت تغییر کرد، طرفین نسبت به ترمیم اجاره‌بهای اخذ شده اقدام کنند.

در ادامه، سید سعید قوامی، مدیر امور دانشجویی دانشگاه زنجان نیز افزود: طرفین این قرارداد، دانشگاه و سرمایه‌گذار است و از منظر اخلاقی حکم می‌کند تا مسئله ما بین این دو طرف حل شود، اما متاسفانه پیمانکار مسائل اخلاقی را گاها زیر پا گذاشته است و دانشجویان را وارد این مسئله می‌کند و در چند مورد نیز از دانشجویان در شورای حل اختلاف شکایت کرده‌اند که با توجه به اینکه طرف قرارداد آن‌ها دانشجو نبوده و دانشگاه است، نتوانستند کار را به جایی ببرند.

قوامی خاطرنشان کرد: سرمایه‌گذار با تهدید دانشجو، عدم پذیرش آن و ممانعت از ورود به خوابگاه، تاکنون سعی داشته است تا دانشجویان را بترساند تا دانشجو هزینه درخواستی را واریز کند، ولی تاکنون در این زمینه به نتیجه نرسیده است.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۹۵۴۶۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رایزنی با ده‌ها سرمایه‌گذار برای فعالیت در لرستان

به گزارش خبرنگار مهر، ابوطالب شفقت امروز سه‌شنبه در دیدار با جامعه روحانیت لرستان با ابراز خرسندی از دیدار با جامعه روحانیت استان، اساتید و رؤسای حوزه‌های علمیه و نمایندگان روحانیت در دستگاه‌های اجرایی و خاصه نماینده معظم ولی‌فقیه در استان به ظرفیت جامعه روحانیت، ظرفیت‌های مادی و طبیعی استان و قابلیت مردم اشاره کرد و اظهار داشت: پیشنهادها ارائه شده توسط روحانیت معظم در این جلسه را مخلصانه می‌پذیرم.

وی تصریح کرد: اولین مسئله داشتن مبانی فکری است که اشراف بر اقدام دارد و اگر مبانی فکری ما مشخص نباشد اقدام ما ناصحیح است .

استاندار لرستان، افزود: دیدگاه بنده رسیدن به یک حکمرانی قدرت محور مبتنی بر اراده مردم است، من معتقدم اگر بتوانیم شناخت لازم و چیدمان خوبی داشته باشیم قابلیت ایجاد و با چیدمان صحیح قابلیت‌ها، قدرت تولید می‌شود.

شفقت، تصریح کرد: توسعه کشاورزی، بهره‌برداری از معادن و گسترش صنعت گردشگری از جمله ظرفیت‌های مهم لرستان است که باید موردتوجه قرار گیرد و لازم است از فرهنگ گردشگری با رویکرد قرآنی محافظت شود.

وی گفت: اگر قرار است به جایگاه تمدن اسلامی و امت اسلامی که زمینه‌ساز ظهور امام عصر (عج) است برسیم نیاز به یک بازنگری اساسی در ساختار اداره کشور داریم تا رشد همه‌جانبه فراهم شود و جامعه روحانیت با اندیشه‌ورزی، مقدمات رسیدن به دولت اسلامی را فراهم کنند.

استاندار لرستان با بیان اینکه دبیرخانه تأمین مالی برای حمایت از سرمایه‌گذاران در تهران تشکیل شده است، گفت: تاکنون با ده‌ها سرمایه‌گذار تماس گرفته‌ایم تا در بخش‌های دولتی و عمومی در لرستان سرمایه‌گذاری کنند.

شفقت، تصریح کرد: باید پیشرفت را به‌عنوان یک مسئله جدی در نظر بگیریم و از روحانیت محترم انتظار می‌رود ازآنجاکه هدف اصلی تربیت و کمال انسان است و بخشی از این مهم بر عهده آموزش‌وپرورش و سایر بخش‌های دولتی است اما مردم هنوز به روحانیت وفادار هستند و باید از این ظرفیت به‌خوبی استفاده کرد و با گسترش مسجد محوری طرحی ارائه دهیم تا متناسب با رشد فن آوری به رشد معنوی انسان افزوده شود.

وی افزود: اولین و بالاترین قدرت تولیدی، نیروی انسانی است که مغفول مانده و لازم است به این منظور تعلیم‌وتربیت را دریابیم؛ زیرا نیروی انسانی زمانی موفق است که رویکرد الهی، دینی و تفکر توحیدی داشته باشد.

کد خبر 6093634

دیگر خبرها

  • رقم زدن حرکات توسعه‌ای با جذب سرمایه گذار
  • گرگان گران اداره می‌شود/ ناتوانی در جذب سرمایه گذار برای توسعه
  • دانشجو‌های خانه به دوش! / جای خالی خانه دانشجویی در پازل زندگی زوج‌های دانشجو
  • برگزاری رویداد صدرا با حضور ۲۵ شرکت صنعتی در دانشگاه آزاد همدان
  • اولین خوابگاه متاهلی دانشگاه خلیج فارس افتتاح شد
  • خوابگاه‌های متاهلی دانشجویان در سطح استان بوشهر احداث می‌شود
  • ادامه رایزنی شورای شهر بیرجند درباره برج ۴۶ طبقه ارتش
  • کارگران رکن اصلی اقتصاد کشور هستند
  • مهارت آموزی به یک هزار دانشجو در واحد‌های صنعتی دزفول
  • رایزنی با ده‌ها سرمایه‌گذار برای فعالیت در لرستان