Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-25@04:40:33 GMT

غول‌های نفتی امسال درس پس می‌دهند؟

تاریخ انتشار: ۱۲ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۹۵۶۲۰۴

غول‌های نفتی از ریزش قیمت نفت جسته اند اما پرسش‌های کلیدی در سال ۲۰۱۸ پیش روی آنها قرار گرفته است. آفتاب‌‌نیوز :  قیمت‌های نفت با ورود توافق کاهش تولید اوپک به دومین سال خود، رو به افزایش است. بهره وری‌های جدید، هزینه حفاری در حوزه‌های شیل آمریکا را کاهش داده و شرکت‌های حفاری آمریکایی را به تولید بالاتر تشویق کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سرمایه‌گذاران خواهان سود بالاتر هستند و شرکت‌ها با تغییر مقررات مالیاتی آمریکا روبرو شده‌اند.
نخستین نشانه‌هایی که نشان می‌دهند چگونه غول‌های نفتی مانند رویال داچ شل، اکسون موبیل و شورون برای رویارویی با این تغییرات آماده می‌شوند، در گزارش‌های مالی سه ماهه چهارم سال ۲۰۱۷ آنها مشاهده خواهد شد. اما پرسش‌های مهمی وجود دارند که سرمایه‌گذاران می‌پرسند:
چه کسی پول خواهد گرفت؟
پرسشی که همه می‌پرسند این است که با صعود نفت برنت به ۷۰ دلار در هر بشکه، شرکت‌های نفتی با درآمد اضافی چه خواهند کرد؟ آیا این پول به شکل افزایش سود سهام، نصیب سهامداران می‌شود یا مخارج شرکت‌ها افزایش خواهد یافت. غول‌های نفتی در دوران رکود بازار، مخارجشان را کاهش دادند و به بهره‌وری متمرکز شدند. برخی از تحلیلگران نگران این هستند که اکنون که این شرکت‌ها بار دیگر پول زیادی دارند، آیا از انضباط مالی خود صرفنظر می‌کنند.
سال‌ها کاهش هزینه به معنای آن بوده که اکتشافگران اصلاح ترازنامه خود را آغاز کرده و نگرانی‌ها را نسبت به دریافت کامل سود سهام برطرف می‌کنند. اکسون و شل اعلام کرده‌اند به اندازه کافی درآمدزایی دارند تا پرداخت سود را پوشش دهند.
طبق برآوردهای بلومبرگ، شورون ممکن است برای نخستین بار از اواخر سال ۲۰۱۶، سود سهام پرداختی خود را افزایش دهد. شرکت BP که اعلام کرده قیمت سر به سر فعالیت خود را تا پایان دهه جاری به ۴۰ دلار در هر بشکه کاهش خواهد داد، همچنان باید کارهایی را انجام دهد زیرا هنوز جریمه‌های مربوط به فاجعه "دیپ واتر هوریزون" را پرداخت می‌کند.
دلایل زیادی وجود دارد که صنعت نفت آمریکا احساس کند فصل درآمد جاری آفتابی خواهد بود و دیگر از مجموع بازار، عقب‌تر نیست. شرکت‌ها با پرسش‌های بلندمدتی نسبت به پایداری سوخت‌های فسیلی در دنیایی که به میزان فزاینده به انرژی پاکتر و خودروهای برقی معطوف شده است، روبرو هستند.
۲- تاثیر اصلاحات مالیاتی آمریکا؟
شرکت‌ها و کسب و کارهای بزرگ اصلاحات مالیاتی دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا را تشویق می‌کنند اما تاثیر این اصلاحات بر شرکت‌های نفتی احتمالا چندان به چشم نخواهد آمد. فعالیت‌های بالادستی آمریکا معمولا مالیات دهندگان بزرگی نیستند زیرا طی سال‌های زیاد سرمایه‌گذاری‌های سنگین در پروژه‌هایی داشته‌اند که به سوددهی نرسیده بودند بنابراین نسبت به صنایع دیگر چندان از کاهش مالیاتها سود نمی‌برند.
از سوی دیگر، قانون مالیاتی جدید آمریکا کسر میلیاردها دلار از هزینه‌های اکتشاف نفت را ممکن است محدود کند. شرکت‌های BP و شل اعلام کرده‌اند در نتیجه اصلاحات مالیاتی ممکن است حداکثر ۴ میلیارد دلار از دارایی‌هایی که تحت مالیات آمریکایی قرار می‌گیرند را کسر کنند. شرکت‌های اکسون و شورون هنوز در این باره اظهارنظر نکرده‌اند.
تشویق پرمیان
تولید شیل آمریکا که امسال به رکورد بالایی صعود خواهد کرد، بازارهای انرژی را ملتهب کرده است. حوزه پرمیان که زمانی کوچک به شمار می‌رفت، اکنون فعالترین میدان آمریکا و بخش کلیدی از برنامه ریزی اکسون موبیل و شورون برای یک دهه آینده است.
شورون متعهد شده امسال ۳.۳ میلیارد دلار در این منطقه سرمایه‌گذاری کند و پیش بینی می‌کند تولیدش تا اوایل سال ۲۰۲۰ حداقل ۵۰ درصد افزایش پیدا کند. اکسون سال گذشته حداکثر ۶.۶ میلیارد دلار برای حقوق حفاری در نیومکزیکو هزینه کرد و هفته جاری برنامه‌هایی را برای سه برابر کردن تولید در این منطقه تا سال ۲۰۲۵ اعلام کرد. هنوز جزییات چندانی وجود ندارد بنابراین سرمایه گذاران به دقت اظهارات مقامات این شرکت‌ها را دنبال می‌کنند تا ببینند آیا قادر خواهند بود ضرر اخیر در بخشهای بالادستی آمریکایی خود را معکوس کنند یا خیر.
شل شش سال پیش با خرید ۱.۹ میلیارد دلار حق حفاری بیش از نیم میلیون هکتار از شرکت "چزاپیک انرژی" وارد پرمیان شد. اکنون این غول اروپایی متقاضای احتمالی دارایی‌های شرکت بی اچ پی بیلیتون به شمار می‌رود که درصدد واگذاری آنهاست زیرا شل دارایی‌هایی در نزدیکی آن دارد.
پایین دستی و مواد شیمیایی؟
به گزارش ایسنا،در دنیایی که برخی انتظار دارند تقاضا برای نفت تا سال ۲۰۳۰ به دلیل رشد خودروهای برقی، رشد بیشتری پیدا نکند، غول‌های نفتی می‌دانند که برای بقا باید خود را با شرایط جدید وفق دهند. مدیران عامل شرکت‌های اکسون و شل و همین طور مدیر جدید شورون از بخش‌های پایین دستی آمده‌اند. بنابراین این پرسش مطرح می‌شود که آیا هیات مدیره این شرکت‌ها ضرورت بلندمدت را برای بازبینی فعالیت فراتر از تولید نفت و گاز می‌بینند. برنارد لونی، مدیر بالادستی شرکت BP روز سه شنبه اعلام کرد انرژی‌های جایگزین، نفت را منسوخ خواهند کرد و تنها پرسشی که وجود دارد زمان وقوع چنین اتفاقی است.

منبع: آفتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۹۵۶۲۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تامین نفت سفید ۱۱ هزار خانوار گیلانی فاقد گاز طبیعی

ایسنا/گیلان مدر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی گیلان گفت: در سال ۱۴۰۲ این شرکت سوخت ۱۱ هزار خانوار مصرف‌کننده نفت سفید در استان که از نعمت گاز طبیعی برخوردار نیستند را تامین کرد.

مجتبی شکوری امروز پنجم اردیبهشت ماه در گفت وگو با ایسنا، با بیان اینکه در سال گذشته ۱۸ میلیون و ۵۹۴ هزار و ۸۵۶ لیتر نفت سفید در سطح استان گیلان توزیع شد، اظهار کرد: شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی استان گیلان سوخت ۱۱ هزار خانوار فاقد گاز طبیعی را تامین می‌کند.

وی با بان اینکه از این مقدار نفت سفید توزیع شده در استان، ۱۱ میلیون و ۱۵۶ هزار لیتر برای مناطق سخت گذر و کوهستانی ارسال شده است، افزود: هفت میلیون و ۴۳۸ هزار و ۸۵۶ لیتر نیز برای خانوارهای عادی و فصلی ارسال شده است.

مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی گیلان تصریح کرد: در سال گذشته برای هر خانوار فاقد گاز طبیعی ساکن در مناطق سخت گذر، ۱۱ سهمیه معادل ۲۳۱۰ لیتر و برای هر خانوار ساکن عادی ۱۰ سهمیه معادل ۲۱۰۰ لیتر و برای هر خانوار فصلی سه سهمیه معادل ۶۳۰ لیتر تخصیص و تحویل شده است.

شکوری خاطرنشان کرد: از این تعداد خانوار گیلانی مصرف‌کننده نفت سفید، ۵۰ درصد در مناطق عادی و ۴۵ درصد در مناطق سخت گذر سکونت دارند و مابقی مربوط به ساکنان مناطق فصلی است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آمریکا برای این سه «هکر ایرانی» ۱۰ میلیون دلار پاداش تعیین کرد
  • تامین نفت سفید ۱۱ هزار خانوار گیلانی فاقد گاز طبیعی
  • انعقاد تفاهم نامه سرمایه گذاری خارجی به ارزش ۸ میلیون دلار در منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی​
  • افزایش صادرات غیر نفتی در هرمزگان
  • خبرگزاری آمریکایی: احتمالاً بایدن تحریم‌های نفتی ایران را اجرا نخواهد کرد
  • رشد صادرات غیر نفتی در هرمزگان
  • رشد ۸.۶ درصدی تخلیه و بارگیری کالای کانتینری
  • رشد آرام دلار نیما | امسال دلار نیما چه عددی را به خود خواهد دید؟
  • فروش نفت ونزوئلا با ارز دیجیتالی
  • آمریکا سکوهای نفتی را به پایگاه‌‌های موشکی تبدیل می کند