Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-30@18:46:24 GMT

موزه هنرهای معاصر میزبان سنگ ها و ریشه ها

تاریخ انتشار: ۱۳ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۹۵۹۵۹۶

موزه هنرهای معاصر میزبان سنگ ها و ریشه ها

وقتی می شنوی یکی از هنرمندان بزرگ و شاخص جهان به اصفهان آمده، چند روزی را در این شهر مانده، از اماکن دیدنی و تاریخی آن دیدن کرده و حسابی سر ذوق آمده است و بعد هم برای برگزاری نمایشگاهی از آثارش در اصفهان ابراز علاقه کرده به وجد می آیی...

به گزارش خبرنگار ایمنا، "تونی کرگ" یکی از بزرگترین هنرمندان مجسمه ساز در جهان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گفته می شود که در کشورش آلمان، پارک زیبایی را برای نصب مجسمه های او اختصاص داده اند و او آن دسته از آثارش را که در راستای طبیعت خلق شده اند در این پارک قرار داده و از این مکان فضایی زیبا و رویایی خلق کرده است.

این هنرمند برجسته در روز ۱۵ بهمن ماه برای افتتاح نخستین نمایشگاهش در اصفهان به این شهر می‌آید و تعدادی از بهترین آثارش را که به وسیله دو کانتینر بزرگ راهی اصفهان شده است، در موزه هنرهای معاصر این شهر در معرض نمایش قرار می دهد.

مسئولان موزه هنرهای معاصر اصفهان این روزها و در آستانه برگزاری این رویداد بزرگ فرهنگی و هنری یک سره مشغول فعالیت اند. مهدی تمیزی که چند روز است به مدیریت این موزه منصوب شده در کنار کارکنان موزه و چند کارگر آلمانی متخصص چیدمان آثار هنری که همراه با آثار تونی کرگ از آلمان به تهران و سپس به اصفهان آمده اند، به فعالیت مشغول است.

"افشین درم بخش" نیز که ساکن آلمان است و به مدت ۱۸ سال است در زمینه برگزاری نمایشگاه بین المللی از آثار هنرمندان برجسته و بزرگ دنیا فعالیت دارد، این روزها به اصفهان آمده تا در مراحل چیدمان آثار تونی کرگ در موزه هنرهای معاصر حضور یافته و بعد از این مرحله و برگزاری آیین افتتاحیه به آلمان بازگردد و دو ماه دیگر برای جمع آوری و بسته بندی آثار و انتقال آنها به کرمان به اصفهان بیاید. او در گفت و گو با خبرنگار ایمنا به علاقه شدید تونی کرگ به شهر اصفهان تاکید می کند و می گوید: تونی کرگ ایران را نمی شناخت و تنها چند داستان قدیمی درباره آن خوانده بود، چهار سال قبل من اطلاعاتی درباره ایران و فرهنگ اصیل ایرانیان در اختیارش قرار دادم و شهرهای مختلف این کشور را به او معرفی کردم تا خودش چند شهر را انتخاب کند و بعد با هم به آنجا سفر کنیم. تونی چند شهر را انتخاب کرد که یکی از آنها اصفهان بود. در سفرمان به ایران به اصفهان آمدیم و قرار بود بعد به شهرهای یزد و شیراز هم برویم، ولی او تمام وقتش را در اصفهان ماند و به شهر دیگری نرفت. یک روز را هم فقط حدود چهار ساعت در مسجد امام ماند و خواست که تنها باشد و در خلوت به بازدید از این مسجد بپردازد.

او بر اینکه تونی کرگ از برجسته ترین هنرمندان مجسمه ساز در دنیاست تاکید کرده و می گوید: امیدوارم مردم اصفهان و به خصوص هنرمندان جوان و دانشجویان رشته های هنری، ارزش برگزاری این رویداد بزرگ را در شهرشان بدانند و از این نمایشگاه استقبال کنند.

او ادامه می دهد: برای برپایی این نمایشگاه زحمات بسیار زیادی تقبل شده و هزینه ای بالغ بر ۱۸۵ هزار یورو پرداخت شده است، چون وزن این آثار بسیار بالاست و آثاری حتی تا پنج و دو و نیم تن را حمل بر کانتینرهایی بزرگ کرده و راهی ایران کرده ایم. این آثار از شهرها و کشورهای بسیاری عبور کرده و به ایران رسیده است. این آثار از جنس چوب، شیشه، چدن، برنز، آهن و استیل ساخته شده است. همچنین تونی کرگ تاکید دارد که نحوه چیدمان آثار در نمایشگاه هایش به نحوی باشد که بازدیدکنندگان بتوانند از نزدیک مجسمه را لمس کرده و با ان ارتباط حسی برقرار کنند تا آنچه باید از طریق تماشای این آثار به آنها منتقل شود، از طریق لمس آنها نیز به مخاطب انتقال داده شود.

او با بیان اینکه چنین نمایشگاهی با این عظمت تاکنون در هیچ کشور آسیایی برگزار نشده است، اظهار می کند: روزنامه ای در آلمان بعد از انتقال این آثار به تهران نوشت بزرگترین نمایشگاه تونی کرگ از نظر آثار در آسیا و در شهر تهران برگزار شد.

درم بخش در ساخت سه مجسمه از سوی این هنرمند برجسته برای شهر یزد خبر داد و گفت: تونی کرگ به شهر یزد نیز علاقه بسیاری دارد و من اطلاعات بسیاری درباره این شهر در اختیار او قرار داده ام. علاقه او به یزد باعث شد تا اقدام به ساخت سه مجسمه زیبا با نام "پندار نیک، گفتار نیک، کردار نیک" کند، این سه مجسمه برنزی به زودی آماده شده و ۹ نمونه از روی هر یک از آنها ساخته و برای فروش وارد بازار اروپا می شود. مجموعه داران آثار تونی کرگ در کشورهای اروپایی، امریکا و ژاپن به خریداری این آثار می پردازند.

او از اهدای مجسمه ای از سوی این هنرمند به باغ موزه معاصر تهران خبر داده و می گوید: تونی تاکنون طرح هیچ مجسمه ای را به هیچ موزه ای اهدا نکرده است، اما به دلیل علاقه ای که به ایران دارد طرح مجسمه ای را صنعتگران ایرانی داده تا ان را ساخته و در موزه تهران نصب کنند. این مجسمه ارتفاعی به اندازه سه متر دارد و از سنگ مرمر ایرانی ساخته خواهد شد. تونی کرگ این مجسمه را که در حال ساخت است دید و از نحوه ساخت آن لذت برد و آن را تایید کرد.

او ادامه می دهد: این مجسمه زیبا توسط شرکتی که در رشته سنگ فعالیت دارد و بین دو شهر اصفهان و شیراز واقع است ساخته شده و مراحل ساخت آن هشت ماه طول کشیده است، همچنین قیمت این مجسمه با در نظر گرفتن قیمت سنگ بین ۸۰۰ تا یک میلیون و ۲۰۰ هزار یورو تعیین شده است.

آیین افتتاحیه این رویداد بزرگ هنری روز ۱۵ بهمن ماه با حضور تونی کرگ، جمعی از اساتید تاریخ هنر جهان، نماینده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مسئولان استان و شهر اصفهان در محل موزه هنرهای معاصر این شهر برگزار می شود.

منبع: ایمنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۹۵۹۵۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وجه تسمیه شهر «نائین» چیست؟

ایسنا/اصفهان یک اصفهان شناس گفت: در خصوص وجه تسمیه «نائین» حمدالله مستوفی مورخ و جغرافیاشناس اسلامی در کتاب «نزهةالقلوب» می‌نویسد «نائین مشتق از نام یکی از پسران حضرت نوح(ع) به نام ناین است.»

محمدحسین ریاحی در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص وجه تسمیه شهرستان نائین، اظهار کرد: شهرستان نائین یکی از شهرهای با قدمت نه تنها در استان اصفهان، بلکه در ایران محسوب می‌شود. این شهر از لحاظ برخی فنون و صنایع دستی در گذشته پیشرفت زیادی داشته است. در فرش‌بافی، عبا بافی و کوزه‌گری و در کشاورزی این شهر در برخی محصولات که مرتبط با مناطق کویری مانند گندم، جو پنبه و زعفران و انار است محصولاتی دارد.

وی افزود: مسجد جامع نائین که از قدیمی‌ترین مساجد جامع ایران است متعلق به دوران دیلمی می‌شود. در خصوص وجه تسمیه «نائین» حمدالله مستوفی مورخ و جغرافیا شناس اسلامی در کتاب نزهةالقلوب می‌نویسد نائین مشتق از نام یکی از پسران حضرت نوح(ع) به نام «ناین» است.

این اصفهان شناس تصریح کرد: همچنین برخی معتقدند نائین مأخوذ از «نِی» است که گیاهی باتلاقی است. اما «صفا السلطنه نائینی» در سفرنامه صفاء، وجه تسمیه نائین را از نوادگان نوح نبی می‌داند. برخی این مطلب را عنوان کرده‌اند. برخی مورخان نیز معتقدند که نائین در گذشته به دست ساکنان فلسطین بنا شده است و آن‌هایی که از دست «بخت‌النصر» نجات یافته و با کمک کوروش، شاه هخامنشی نجات پیدا کردند، به شرق اصفهان آمدند و نائین را از خود به یادگار گذاشتند.

ریاحی خاطرنشان کرد: نائین که در ۱۴۰ کیلومتری شرق اصفهان است دارای خاندان‌های بزرگ علمی مانند نائینی، پیرنیا، غلامحسین مصاحب، پروفسور فاطمیِ ریاضی‌دان و حسین فاطمی سیاستمدار است و از شخصیت‌های مشهور مذهبی این شهر میرزای نائینی است که در زمان مشروطه آثار خوبی از خود به جای گذاشت. همچنین مرحوم حسین نائینی که ادیب و مورخ بود و در تخت فولاد اصفهان به خاک سپرده شده است.

وی گفت: نائین را یکی از شهرهایی می‌دانم که باید بیشتر مورد بررسی باستان‌شناسانه قرار بگیرد. آثار تاریخی زیادی در دل این سرزمین ارزشمند مدفون است و طبیعتاً باید ارج بیشتری بر این آثار بگذاریم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بازدید رایگان معلمان و استادان دانشگاه از موزه هنر‌های معاصر تهران در روز معلم
  • وجه تسمیه شهر «نائین» چیست؟
  • بازدید رایگان از موزه هنرهای معاصر در روز معلم
  • موزه نادر، خانه‌ای برای ادب‌ورزی/ مهمانی هر روز هفته با یار مهربان
  • گرامیداشت سالروز تولد سیمین دانشور برگزار شد
  • مروری بر آثار ایرانی در بینال ونیز/ آنجا که نگاه پایان می‌گیرد
  • یادگارهایی از «خلیج‌فارس» در آستان مبارک رضوی
  • ماجرای داغ حمایت هنرمندانه از غزه در ونیز/غرفه ایران رسما فعال شد
  • فاز نخست موزه دفاع مقدس زنجان سوم خرداد افتتاح می‌شود
  • مسجد مقدس جمکران میزبان پیکر دو شهید گمنام می‌شود