Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز؛ به نقل از پژوهشکده پولی و بانکی، عبدالمهدی ارجمندنژاد با بیان اینکه رگ تک در اصل مخفف (regulatory technology) به‌ معنای فناوری نظارتی است، گفت: این حوزه که طی چندسال اخیر توجه ویژه‌ای به آن شده، با ظهور استارتاپ‌ها و فین‌تک‌ها بیشتر مورد توجه قرار گرفته است.

او افزود: در واقع رگ تک به‌ معنای کاربرد فناوری‌های نوین در مباحث نظارتی است، در محیط امروزی که ما در آن قرار داریم، فناوری بسیار اثرگذار و با سرعت زیادی رو به حرکت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لذا دیگر قادر نخواهیم بود برای اعمال نظارت‌های حاکمیتی در هر کشوری و حتی در سطح بین‌المللی، از روش‌های سنتی استفاده کنیم.

ارجمندنژاد ادامه داد: کاربرد فناوری‌های جدید در مسائل مربوط به فین‌تک‌ها مستلزم این است که از شیوه‌های سنتی نظارت به شیوه‌های نوین نظارتی مهاجرت کنیم، چرا که اگر این کار انجام نشود، فناوری‌های نظارت از فناوری‌های کسب‌ و کار عقب می‌افتد و نمی‌توان کسب‌ و کارها را تحت‌ نظارت، رصد و پایش قرار داد.

مدیرکل مقررات و مجوزهای بانکی و مبارزه با پولشویی بانک مرکزی تاکید کرد: برای اینکه بتوانیم بر روی این فناوری‌ها نظارت داشته باشیم و حجم وسیعی از اطلاعات را که از لحاظ کمی، کیفی و پیچیدگی، بسیار انبوه است نظارت کنیم، ناگزیریم سراغ حوزه‌های جدیدی از نظارت به ‌نام رگ تک برویم که کاربرد فناوری‌های جدید در مباحث نظارتی است.

او خاطرنشان کرد: رشد و تکامل نظارت‌های غیرحضوری که به مدد مباحثی ازجمله رگ تک میسر شده، طی سال‌های اخیر همواره رو به گسترش و رو به رشد بوده است. ولی این امر به این معنا نیست که باید نظارت‌های حضوری را کنار گذاشت؛ بلکه بسیاری از نظارت‌های حضوری، پایه و اساسِ طراحیِ مدل‌هایِ نظارتِ غیرحضوری است.

ارجمندنژاد با اشاره به اقدامات بانک مرکزی در حوزه رگ تک، تصریح کرد: بانک مرکزی حدود ۱۸ سال پیش با مشاوره‌ای که از صندوق بین‌المللی پول گرفت، توانست یک نظام نظارتی جدید را ایجاد کند. در آن مقطع زمانی، اداره نظارت حضوری، اداره نظارت غیرحضوری و اداره اطلاعات بانکی در بانک مرکزی شکل گرفت و ما به سمتی حرکت کردیم که در نظارت و بازرسی‌ها نقش بیشتری به فناوری اطلاعات بدهیم.

او افزود: تقریبا نزدیک به دو دهه است که اهمیت به‌ کارگیری فناوری در نظارت و بازرسی، بیش از دهه‌های قبل از آن درک شده است. بنابراین، طی دو سه دهه اخیر، این کار در بانک مرکزی شکل گرفته و تلاش شده که به این سمت حرکت کنیم. اما قطعا هیچ‌ وقت نباید از وضع موجود راضی بود و باید حرکتمان رو به جلو باشد.

مدیرکل مقررات و مجوزهای بانکی و مبارزه با پولشویی بانک مرکزی با بیان اینکه در حوزه نظام‌های پرداخت نیز این سیستم‌هایی که در نظام بانکی شکل گرفته، می‌تواند کاربردی از رگ تک‌ها باشد که علاوه بر ارایه خدمات به مشتریان، بسیاری از کارهای نظارتی ازجمله پردازش حجم انبوهی از اطلاعات یا همان big data را برای ما میسر کرده، خاطرنشان کرد: با به‌ کارگیری فناوری توسط مراجع نظارتی در بازارهای پولی و سیاست‌گذاری‌ها، می‌توان عرصه را بر متخلفین تنگ‌ترکرد. بنابراین، انجام تخلفات روز به‌ روز سخت‌تر و مقدار آن کمتر می‌شود.

او تاکید کرد: بانک مرکزی به‌ عنوان مرجع ناظر بر بازار پولی و بانکی کشور می‌تواند از پتانسیل‌های رگ تک برای نظارت بر بانک‌ها، موسسات مالی و اعتباری، صرافی‌ها، لیزینگ‌ها، تعاونی‌های اعتباری و صندوق‌های قرض‌الحسنه استفاده کند. اما همزمان خود این اشخاص مشمول نظارت بانک مرکزی هم می‌توانند از رگ تک‌ها برای رعایت حدود قوانین و مقررات روزانه خود استفاده کنند. مثلا خیلی از بانک‌ها می‌توانند با استفاده از رگ تک‌ها سیستم‌هایی را اجرایی کنند که اگر جایی مقرراتی را نقض کردند، سیستم به‌ طور خودکار این خطا را به آنها نشان دهد تا اشکال به‌ وجود آمده را برطرف کنند.

402

بانک مرکزی فناوری نظارتی رگ تگ مبارزه با پولشویی صندوق بین المللی پول بازرسی

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۹۶۲۲۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یادگاری زلزله در سی‌سخت، نیمه تمام ماندن ۲۷۰ واحد مسکونی

معاون عمرانی استانداری کهگیلویه و بویراحمد از نیمه‌تمام بودن ۲۷۰ واحد مسکونی خسارت دیده از زلزله سال ۱۳۹۹ در سی‌سخت خبر داد و گفت: پیگیر اختصاص اعتبار یه این واحدها هستیم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کهگیلویه و بویراحمد، علی‌محمد روستا، امروز_ پنجشنبه، سیزدهم اردیبهشت_ در نشست با مدیران بانک‌های کهگیلویه و بویراحمد، اظهار کرد: میانگین پرداخت تسهیلات بانکی مقاوم‌سازی واحدهای روستایی در سطح کشور ۵۵ درصد بوده اما در استان ۶۲ درصد است که نشان دهنده همکاری خوب و مطلوب شبکه بانکی در این حوزه است.

وی با تاکید بر کوتاه شدن زمان پرداخت تسهیلات مقاوم‌سازی مسکن به متقاضیان افزود: بانک‌های استان زمان طولانی پرداخت تسهیلات مسکن را کمتر کنند.

معاون عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد، با بیان اینکه پنج هزار و ۳۰۰و احد روستایی برای مقاوم‌سازی به بانک‌های عامل استان معرفی شد که انتظار می‌رود بانک‌ها پرداخت تسهیلات مقاوم‌سازی مسکن روستایی به این تعداد واحد را تسریع کنند. گفت: نظارت بر اعطای تسهیلات بانکی ضرورت دارد و چنانچه تسهیلات در جای درست خود هزینه شود دغدغه‌ها و نگرانی‌ها از بین می‌رود.

وی تصریح کرد: در جلسات کارگروه امور زیربنایی طرح‌های گردشگری مصوب می‌شوند و اعتبار دریافت می‌کنند، اما این اعتبارات در جای درست خود هزینه نشدند که حوزه مسکن نباید این‌گونه باشد.

روستا خاطرنشان کرد: تسهیلات مسکن روستایی توسط بانک‌ها از جمله بانک مسکن و بنیاد مسکن به خوبی رصد می‌شود و انحرافی در این خصوص وجود ندارد.

وی با اشاره به پرداخت تسهیلات به واحدهای خسارت دیده در زلزله سال ۱۳۹۹ شهر سی سخت، گفت: از مجموعه یک هزار و ۴۰۰ واحدی که در زلزله دچار خسارت شد ۲۷۰ واحد نیمه تمام مانده است که در حال پیگیری اختصاص اعتبار به این واحدها هستیم.

کد خبر 750009

دیگر خبرها

  • پاکسازی زباله‌های فضایی با کمک فناوری ژاپنی
  • باید ضمانت نامه‌های بانکی شرکت‌های دانش بنیان تسهیل شود/بودجه اندک در مقایسه با دانشگاه‌ها
  • بین منافع پست بانک ایران و کارکنان بانک مرزی وجود ندارد
  • نرخ بهره بین بانکی به ۲۳.۵ درصد رسید + جدول
  • ۵۳۰۰ واحد روستایی برای مقاوم سازی به بانک های عامل معرفی شدند
  • ۵۳۰۰واحد روستایی برای مقاوم سازی به بانک های عامل معرفی شدند
  • یادگاری زلزله در سی‌سخت، نیمه تمام ماندن ۲۷۰ واحد مسکونی
  • کدام بانک‌ها خدمت چک الکترونیکی را ارائه می‌دهند؟
  • پرداخت تسهیلات جهت مقاوم سازی مسکن روستایی در کهگیلویه و بویراحمد
  • بانک ها با تسهیلات مسکن چه می‌کنند؟