Web Analytics Made Easy - Statcounter

محققان یکی از شرکت‌های دانش بنیان، سیستم سبزی را طراحی کردند که قادر است گاز گلخانه‌ای دی اکسید کربن را به نانوذرات کربنات کلسیم با ارزش افزوده تبدیل کنند.

به گزارش ایسنا، حجم چشمگیری از سوخت‌های فسیلی نظیر بنزین، گاز و ذغال سنگ به ‌واسطه فعالیت‌های صنعتی و غیرصنعتی بشر می‌سوزد که این امر نشر سالانه بیش از 30 میلیارد تن دی اکسید کربن (CO2) در جو را به دنبال دارد و همه ساله نیز بر این حجم افزوده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از طرفی تشعشعات CO2 به عنوان اصلی‌ترین عامل فاجعه‌ گرمایش زمین و تغییرات آب و هوایی ‌است که به منظور رفع این چالش محققان یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان با طراحی سیستمی سبز توانسته است گاز گلخانه‌ای دی اکسید کربن را به نانو ذرات کربنات کلسیم تبدیل کند.

محمد کریمی مجری این طرح، یکی از راهکارهای پیش رو جهت مقابله با آلودگی‌های ناشی از سوخت‌ها فسیلی را جایگزینی سوخت‌های فسیلی با منابع انرژی تجدید پذیر دانست و ادامه داد: چالش اساسی این نوع سوخت آن است که این منابع در چشم انداز کوتاه تا میان مدت پاسخگوی نیاز انرژی بشر نخواهند بود.

وی با اشاره به اهمیت فناوری‌هایی که به کاهش، حذف و یا حتی تبدیل تشعشعات CO2 به مواد با ارزش افزوده بالا خاطر نشان کرد: روش‌های تبدیل مواد سمی به مواد کاربردی نقش تعیین کننده‌ای در توسعه پایدار جوامع بشری از لحاظ زیست محیطی و اقتصادی خواهند داشت که در این راستا پروژه تحقیقاتی را اجرایی کردیم.

کریمی با اشاره به جزئیات این مطالعات توضیح داد: این طرح مفهوم و چشم انداز جدیدی را مطرح می‌کند که به واسطه آن می‌توان اثبات کرد گازهای سمی و مضر گلخانه‌ای نظیر CO2 را نه تنها می‌توان جذب کرد و به دام انداخت، بلکه می‌توان از آن‌ به عنوان پیش ماده‌ای برای ساخت مواد پرکاربرد مهندسی نظیر نانومواد یا بیومواد بهره گرفت.

وی تاکید کرد: در این طرح روشی سازگار با محیط زیست در جهت به‌دام اندازی، جذب و تبدیل همزمان و تک مرحله‌ای آلاینده CO2 به مواد با ارزش مهندسی از جمله نانوذرات کلسیم کربنات ارائه شد.

این محقق، مهمترین بخش نتایج این تحقیق را خلق و طراحی سیستمی سبز و دوستدار محیط زیست دانست که قابلیت به ‌دام اندازی و تبدیل مواد آلاینده جوی تحت شرایط محیطی واقعی را دارد. مقرون به صرفگی، عدم نیاز به تجهیزات و مواد اولیه پیچیده و پیشرفته و راندمان بالا را از ویژگی‌های روش نام برد.

مجری طرح مقیاس پذیری (پتانسیل بالا برای عملیاتی شدن در مقیاس بزرگ)، قابلیت جابجایی(Mobility) و استحصال ثروت از منابع آلاینده ضمن کنترل و بی خطرسازی آنها را از دیگر نوآوری‌های این طرح عنوان کرد و افزود: در حال حاضر با استفاده از CO2 جذب شده نانوذرات کلسیم کربنات تولید کردیم که نمونه‌ "بالک" آن سالانه بالغ بر چند ده هزار تن در صنایع مختلف از جمله رنگ سازی، کاغذ سازی، لعاب سازی، پزشکی و داروسازی مصرف می‌شود.

وی با بیان اینکه در سیستم طراحی شده کلیه مراحل فرآیند در یک سیستم "تک- ظرف" (فرآوری درجا) انجام خواهد شد که بر پایه‌ سیستم یوتکتیک، بر پایه کلریدهای فلزی است، ادامه داد: سیستم یوتکتیک به عنوان یک سیستم جامع هم به عنوان حلال و هم واکنشگر و جاذب و به ‌دام اندازنده دی اکسید کربن عمل می‌کند، به طوری که شرایط لازم را برای جذب دی اکسید کربن جو (حتی در غلظت های پایین) و سپس تبدیل آن به رسوبات نانومقیاس فرآهم می‌سازد.

این طرح از سوی محمد کریمی دکترای مهندسی نانوتکنولوژی نانوبیومتریال و همکارانشان از یک شرکت دانش بنیان است که نتایج آن در مجله Journal of Environmental Management با ضریب تأثیر 4.01 منتشر شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۹۶۲۴۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیمان، سنگ آهن و فولاد در صدر معاملات در بورس کالا

بیش از ۳ میلیون تن انواع محصول به ارزش ۳۶ همت هفته گذشته در بورس کالا دادوستد شد و سیمان، سنگ آهن و فولاد بیشترین حجم معاملات را در تالار صنعتی و معدنی، و وکیوم باتوم، قیر و مواد پلیمری بیشترین حجم معاملات تالار پتروشیمی و فرآورده‌های نفتی را داشتند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، در معاملات هفته گذشته بازار فیزیکی بورس کالای ایران 3 میلیون و 284 هزار و 326 تن انواع محصول به ارزش 36 هزار میلیارد تومان دادوستد شد. به لحاظ حجم سیمان، سنگ آهن و فولاد بیشترین حجم معاملات را در تالار صنعتی و معدنی و وکیوم باتوم، قیر و مواد پلیمری نیز بیشترین حجم معاملات تالار پتروشیمی و فرآورده‌های نفتی را به خود اختصاص داده بودند.

بر اساس این گزارش، تالار محصولات صنعتی و معدنی شاهد معامله 2 میلیون و 719 هزار و 651 تن انواع کالا به ارزش 24.7 هزار میلیارد تومان در هفته گذشته بود.

در این تالار یک میلیون و 297 هزار و 938 تن سیمان، 741 هزار تن سنگ آهن، 422 هزار و 238 تن فولاد، 231 هزار و 250 تن آهن اسفنجی، 17 هزار و 210 تن آلومینیوم معامله، 7 هزار و 930 تن مس، یک هزار و 185 تن روی، 200 تن کک و 200 تن کنسانتره مولیبدن شد.

از طرفی در دو بخش داخلی و صادراتی تالار فرآورده‌های نفتی و پتروشیمی 421 هزار و 768 تن انواع کالا و محصول به ارزش 9.1 هزار میلیارد تومان به فروش رسید.

در تالار فرآورده‌های نفتی و پتروشیمی 184 هزار و 900 تن وکیوم باتوم، 140 هزار و 449 تن قیر، 102 هزار و 877 تن مواد پلیمری، 54 هزار و 500 تن لوب کات، 39 هزار و 103 تن مواد شیمیایی، 13 هزار و 970 تن گوگرد، 5 هزار و 521 تن روغن و 570 تن گازها و خوراک ها معامله شد.

همچنین تالار کشاورزی نیز شاهد معامله یک و نیم تن زعفران به ارزش 150 میلیارد تومان بود و بازار فرعی هم معامله 22 هزار و 623 تن انواع کالا و محصول به ارزش72.2 میلیارد تومان بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • قند پنهان در کدام یک از مواد غذایی وجود دارد؟
  • کشت خانگی سبزیجات با مایعی غیر قابل آشامیدنی
  • کاربردهای خلاقانه برای لپتاپ‌ها و کامپیوتر‌های قدیمی
  • سیمان، سنگ آهن و فولاد در صدر معاملات در بورس کالا
  • ارزش افزوده در شهرهای کوچک ناچیز است و باید این قانون اصلاح شود
  • ارزش افزوده‌ پرداختی به شهرداری‌های لرستان ناچیز است
  • قند‌های پنهان در رژیم غذایی خود را بیابید و آن‌ها را حذف کنید
  • قندهای پنهان در رژیم غذایی خود را بیابید و آنها را حذف کنید
  • تمدید ارسال اظهارنامه مالیات ارزش افزوده تا ۱۲ اردیبهشت
  • پایان کف‌سازی و دفع آب‌های سطح ۹۰ درصد بافت تاریخی بوشهر