Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهدویان، حاتمی‌کیای دهه هفتادی هاست. همانقدر سینما بلد، متعهد، منتقد و البته پرشور. از موضع مردم و برای مردم فیلم می‌سازد.

گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو-محمدصالح سلطانی؛ حالا و بعد از تماشای سومین اثر سینمایی مهدویان، با خیال راحت می‌توان گفت بچه‌های دهه هفتادی هم حاتمی‌کیایشان را روی پرده سینما پیدا کرده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مهدویان حتی اگر دوربینش را از سینمای سیاسی برگرداند و به وسط شهر بیاورد هم، کماکان انقلابی‌ساز است. راش به راشِ لاتاری‌اش هم بوی تعهد می‌دهد‌. آرمان از پلان به پلانش می‌بارد، حتی اگر وسط شهر و میان نسل چهارم ساخته شده باشد.

لاتاری در ظاهر یک فیلم اجتماعی است، درباره مساله‌ای اجتماعی، شاید در نگاه اول فیلمی عاشقانه باشد با همان فیگورهای دختر-پسریِ کف خیابان‌های تهران. اما کمی که بگذرد، کمی که قصه جان بگیرد، حکایت عوض می‌شود. این شاید جنگی‌ترین فیلم تمام کارنامه کاری مهدویان باشد. فیلمی زنده، جسور و البته متعهد. شاید سال‌ها بعد در میان درس‌های رشته‌ی سینما، جایی برای تدریس "لاتاری" به عنوان نمونه درخشانی از سینمای اجتماعیِ متعهد باز شود.

مهدویان، حاتمی‌کیای دهه هفتادی هاست. همانقدر سینما بلد، متعهد، منتقد و البته پرشور. از موضع مردم و برای مردم فیلم می‌سازد. ایدئولوژی انقلاب در تاروپود و جان ِ فیلمش نشسته و توی ذوق نمی‌زند. شعار هم نمی‌دهد، اگر هم بدهد به قواره‌ی فیلمش می‌آید و می‌نشیند، درست مثل عمو ابراهیم.

خبر خوب دیگر لاتاری برای سینمای ایران اما تولد یک پرویز پرستویی جدید است. هادی حجازی‌فر، در نقشی که انگار تداوم منطقی "کمال" ماجرای نیمروز است، بار حماسی فیلم را بر عهده دارد و بازی‌اش نقطه ثقل و روان‌کننده‌ی فیلم است. حاج کاظم دهه هفتادی‌ها، آغوشش را برای این نسل باز کرده و پا به پایشان می‌آید. این، برای نسل جدید انقلاب خبر خوبی است‌. گذشته از حجازی‌فر، لاتاری یک ساعد سهیلی درخشان هم دارد، که جای پایش را خوب در سینمای ما باز کرده و هرگز زیر سایه‌ی پدرش قرار نگرفته.

لاتاری را هرکسی ، با هر طرز فکری می‌تواند ببیند و لذت ببرد. به طور خاص اما این فیلم را باید برای مانکن‌های خیابان انقلاب نمایش داد. همان‌ها که غیرت و عزت را سرِ چوب می‌کنند. لاتاری در وصف "عزت" است و مسیری که این مانکن‌ها آغازش کرده‌اند را تا آخر به تصویر می‌کشد. تا آخر.

منبع: خبرگزاری دانشجو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۹۶۲۸۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش سقف حمایت از تولید فیلم‌کوتاه تا ۲۵۰ میلیون تومان

سقف حمایت «انجمن سینمای جوانان» از تولید فیلم‌کوتاه در سال ۱۴۰۳ تا ۲۵۰ میلیون تومان افزایش یافت. - اخبار فرهنگی -

به‌گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری تسنیم، این نهاد سقف حمایت‌های خود از تولید فیلم کوتاه را در همه سطوح تولیدی افزایش داد.

انجمن سینمای جوانان ایران به‌عنوان فراگیرترین مدرسه سینمایی کشور که رسالت خود را آموزش حرفه‌ای سینما و کشف و حمایت از استعدادهای سینمایی ایران می‌داند، از طریق پیچینگ به بررسی طرح‌ها و فیلم‌نامه‌های کوتاه سینمایی می‌پردازد و بنابر سطح فیلم‌ساز و فیلم‌نامه، در سه قالب «فیلم اولی»، «نیمه حرفه‌ای» و «حرفه‌ای» از ساخت فیلم کوتاه جوانان ایران حمایت می‌کند.

طبق مصوبه هیات مدیره انجمن سینمای جوانان ایران منوط به تایید فیلمنامه‌ها در فرآیند پیچینگ در سال 1403، فیلم‌اولی‌ها تا سقف اعتبار 25 میلیون تومان، فیلم‌های نیمه‌حرفه‌ای تا سقف 125 میلیون و فیلم‌های حرفه‌ای می‌توانند تا سقف 250 میلیون تومان، بودجه تولید دریافت کنند.

پیش از این انجمن سینمای جوانان ایران از فیلم اولی‌ها تا سقف 15 میلیون تومان، فیلم‌های نیمه حرفه‌ای تا سقف 75 میلیون تومان و فیلم‌های حرفه‌ای تا سقف 150 میلیون تومان حمایت می‌کرد.

همچنین، هنرمندان پس از ساخت اثر خود، در صورت بالا بودن سطح کیفی اثر و منوط به تایید شورای عالی تولید انجمن سینمای جوانان ایران، امکان درخواست متمم قرارداد را نیز دارند که در مجموع (مبلغ قرارداد بعلاوه متمم) برای فیلم‌اولی‌ها تا سقف 50 میلیون تومان، برای نیمه‌حرفه‌ای‌ها تا سقف 250 میلیون تومان و برای حرفه‌ای‌ها تا سقف 300 میلیون تومان خواهد بود.

فیلم‌سازان جوان ایران از سراسر کشور می‌توانند از طریق سامانه «پرتال تولید انجمن سینمای جوانان ایران» به نشانی http://production.iycs.ir/ اقدام به ثبت طرح‌ها و فیلمنامه‌های خود کنند.

در آئین نامه جدید تولید، اولویت‌های مضمونی انجمن طبق سنوات گذشته اعلام شده است که مهم‌ترین آن در سال جدید توجه ویژه به موضوع فلسطین و کودکان مظلوم غزه است.

از عموم هنرمندان و متقاضیان جلب حمایت تولید فیلم کوتاه تقاضامند است جهت کسب اطلاعات بیشتر و ثبت دقیق درخواست خود، حتما پیش از اقدام به ارائه درخواست، آیین نامه تولید 1403 انجمن سینمای جوانان ایران را مطالعه فرمایند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • چرایی پیش‌بینی‌ناپذیری از ایران فردا | برخوردها از سال ۸۸ جامعه را پیچیده‌تر کرده | تنش‌های بزرگ در دل رخدادهای کوچک است!
  • چرایی پیش‌بینی‌ناپذیری ایران فردا / قواعد بازی حکومت و جامعه پیچیده‌تر شده
  • ساخت وسایل لوکس از پوست هزاران تمساح در کارخانه‌ (فیلم)
  • پوست موز زیر پای بی‌بی‌سی
  • سینما به روایت «آپاراتچی»
  • رضا شیخی درگذشت
  • فیلمبردار سینمای ایران درگذشت
  • فیلم/نمونه طنزپرداز متعهد به روایت رهبر انقلاب
  • به یاد آتیلا پسیانی و لحظه‌های ماندگارش در سینما | از هنرمندی در آثار بهرام بیضایی تا حاتمی‌کیا و بهروز افخمی |‌ ببینید
  • افزایش سقف حمایت از تولید فیلم‌کوتاه تا ۲۵۰ میلیون تومان