Web Analytics Made Easy - Statcounter

اکنون ۳۱ سال از حادثه بمباران مدارس زینبیه و ثارالله شهرستان میانه توسط رژیم بعثی عراق در ۱۲ بهمن ماه سال ۱۳۶۵ می‌گذرد اما این همه تکاپو میراث‌دار استقامت آنانی است که در آن سال‌های حماسه و آتش ایستادند و خون خود را نثار سرافرازی ایران اسلامی کردند. ۱۳ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۲:۱۴ استانها آذربایجان شرقی نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از میانه، سال 1365 شش سال از جنگ تحمیلی گذشته بود و بعد از عملیات موفقیت‌آمیز «کربلای 5» رادیو اسرائیل و رادیو عراق خبر از حمله قریب‌الوقوع هواپیماهای میراژ، سوخو و میگ به شهرهای ایران می‌دادند و تبلیغات گسترده رسانه‌ها برای ارعاب مردم و تخلیه شهرها و تضعیف روحیه مقاومت در پشت جبهه آغاز شده بود، در این میان یکی از شهرهایی که مورد تهدید واقع شد، شهر میانه بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چند روزی بود که زمزمه حمله هوایی دشمن به شهر، دهان به دهان می‌چرخید ساعت 5 بعد از ظهر شنبه 11 بهمن 1365 مردم میانه سرگرم کارهای روزمره خودشان بودند، نزدیک یک ماه است که عملیات «کربلای 5» با موفقیت در منطقه شلمچه انجام شده و رزمندگان اسلام تا نزدیکی‌های پتروشیمی بصره پیشروی کرده‌ بودند مردم شهر از طریق رادیو و تلویزیون آخرین اخبار مربوط به جبهه‌ها را پیگیری می‌کردند.

ناگهان صدای وحشتناک شهر را لرزاند و همه توجه‌ها به سوی منبع صدا جلب ‌شد، در اثر حمله هوایی دشمن به چند نقطه مسکونی شهر 13 تن از اهالی شهر به شهادت رسیدند کودکی دو ساله در آغوش مادر به خواب ناز همیشگی رفت یک دستفروش در خیابان و 5 تن دیگر از اهالی شهر به شهادت رسیدند و 37 تن نیز مجروح شدند.

از صدای آژیر قرمز در شهر تا صدای شیون و ناله مردم

صدای شیون و ناله مردم، شهر را فرا گرفت آفتاب غروب کرد تا طلوع 12 بهمن ماه نخستین روز دهه فجر و جشن هشتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی دانش‌آموزان آماده برگزاری جشن بودند یکی دو ساعت اول روز عادی سپری شد کرکره مغازه‌ها بالا رفته و دانش‌آموزان بعد از زنگ تفریح اول، دومین ساعت درسی‌شان را از نیمه گذراندند.

ساعت 10:33 را نشان می‌داد که صدای آژیر قرمز در شهر ‌پیچد همه نگاه‌ها به آسمان دوخته ‌شد مسئولان مدرسه‌ها دانش‌آموزان را به حیاط مدرسه و کلاس‌های زیرزمین هدایت ‌کردند که ناگاه صدای وحشتناک دیگری شهر را به خود ‌آورد دو بمب به دبیرستان زینبیه و دبستان ثارالله اصابت کرد و یک بمب دیگر هم در 70 متری بیمارستان امام خمینی (ره) منفجر شد.

وقتی فاجعه کربلا تکرار می‌شود

دبیرستان زینبیه در اثر بمباران به کلی ویران شده بود قسمتی از طبقه دوم که راکد به آن اصابت کرده است، به طبقه اول ریخت، داخل کلاس‌ها با شعارها و تبریک‌های دهه فجر با کاغذهای رنگی و پرچم‌های کاغذی تزیین شده بود، تزیینات دهه فجر که دانش‌آموزان انجام داده‌ بودند، از میان گرد و خاک با خون دانش‌آموزان خود را نشان می‌داد.

در جای جای حیاط مدرسه، پیکرهای دانش‌آموزان پخش است، دانش‌آموزانی که چند ساعتی بود، کانون گرم خانواده را ترک کرده بودند تا ظهر هنگام بر سر سفره ناهار و به آغوش مهربان مادر بازگردند؛ کیف‌های پاره پاره‌ای به چشم می‌خورد که از داخل آنها لقمه‌های پیچیده نان و پنیر، سیب، کامواهای نیمه بافته و کتاب‌ها بیرون ریخته است و بعضاً نامه‌هایی از رزمندگان اسلام؛ یکی از دانش‌آموزان در فرصتی کوتاه توانسته بود یک خط وصیت بنویسد: «خواهر مهربانم! به مادر و پدر و تمام فامیل سلام برسان و در سنگر مدرسه و حجاب، پاسدار خون شهیدان باش» و قطرات خونی که بر روی نامه ریخته و در سکوتی محض، تمامی مظلومیت و معصومیت شهادت 68 نفر را به فریاد نشسته بود.

به جای جای مدرسه که نگاه می‌اندازی، چادرهای آغشته به خون، دیوارهای فرو ریخته، کیف‌های خون‌آلود دانش‌آموزان، همه و همه مرثیه می‌سرایند و تو را به میهمانی اشک فرا می‌خوانند؛ باز پیش می‌روی به کلاس ویرانی می‌رسی با تخته سیاهی برپا ایستاده که جمله‌ای بر آن نقش بسته است: «الوداع، اگر ما ندیدید حلالمان کنید!»

حادثه با همه تلخی‌اش اتفاق افتاد. حالا چند روزی از حادثه گذشته است و اغلب مجروحین بمباران تحت درمان قرار گرفته‌اند و شهدا نیز تشییع شده‌اند.

چند تن از مجروحین برای معالجات تکمیلی به کشور آلمان‌غربی اعزام می‌شوند. سارا عزیزی که قرار بود تا یکی دو ماه دیگر دیپلمش را بگیرد، از ناحیه ستون‌فقرات مجروح شده است. نسرین سیدین هم همین‌طور. اما دخترک 7 ساله‌ای هم در میان اعزامیان به آلمان‌غربی به چشم می‌خورد. نامش رقیه وکیلی و دانش‌آموز کلاس اول دبستان است. چشمانش را تقدیم کرده است. رقیه در حالی که در آغوش پدر سوار هواپیما می‌شود، به خبرنگار می‌گوید: «صدام چشم‌های مرا کور کرد.»

30سال بعد-میانه: زندگی جاری است

اینک 30 سال از آن حادثه می‌گذرد و تو باز گذرت به میانه افتاده است. شهر در نشاط و تب و تاب زندگی غرق است. زنگ مدارس روزی چندبار در مدارس نواخته می‌شود و دختران و پسران بسیاری راه خانه به مدرسه و مدرسه به خانه را طی می‌کنند.

مجروحین آن روز حادثه نیز، اکنون پس از گذشت 30 سال پای در میان سالی و بزرگ سالی گذارده‌اند و به فردای فرزندان خویش می‌اندیشند.

اما این همه تکاپو میراث دار استقامت آنانی است که در آن سال‌های حماسه و آتش ایستادند و خون خود را نثار آبادانی و سرافرازی ایران اسلامی کردند و یادشان تا همیشه ایام در خاطر این ملّت خواهد ماند.

حالا نبض زندگی در همه شهرهای ایران اسلامی و در میانه نیز می‌تپد و شهدای دبیرستان زینبیه میانه نیز در شادی وصول خویش عِندَ ربِهِم یُرزَقونَند.

گزارش ویدیویی از محمد زینالی

تصویربردار از سالار مددی

انتهای پیام/ح

R7887/P1357/S6,47/CT16

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۹۶۳۷۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت ۶۰ درصد پروژ‌های مدرسه‌سازی با مشارکت مردم

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مهدی نویدادهم درباره همایش مدرسه‌یاری در استان سیستان و بلوچستان گفت: مدرسه فقط ساختمان نیست. محل زیست‌بوم برای تربیت فرزندان این سرزمین است و ما به همراه اعضای سازمان نوسازی با یک هدف در این راستا گام برمی‌داریم.

وی درباره مدرسه‌یاری اظهار کرد: استفاده از ظرفیت خیرین علاوه بر ساخت مدرسه در بحث مدرسه‌یاری (نرم‌افزاری، کیفیت آموزشی و ...) می‌تواند تاثیر به‌سزایی در عدالت آموزشی در کشور داشته باشد.

رئیس کمیسیون مدرسه‌یاری گفت‌: در استان سیستان و بلوچستان کارگروهی ویِژه در جامعه خیرین مدرسه‌ساز راه‌اندازی شده تا در بحث سخت‌افزاری و نرم‌افزاری آموزشی اقداماتی انجام شود. خیرین متعددی در این استان فعالیت می‌کنند و متاسفانه آمار در بحث ترک تحصیل، دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل، میانگین پایین نمرات پایانی سال و ... در این استان چشمگیر است که در تلاشیم در این همایش با دعوت از خیرین گامی موثر در جهت رفع این مشکلات برداریم.

حمیدرضا خان‌محمدی رئیس جامعه خیرین مدرسه ساز کشور هم در ادامه این جلسه اظهار کرد: پیام آقا در سال جدید برگرفته از موضوع مدرسه‌سازی است که نباید به سادگی از کنار آن عبور کنیم.

وی با تاکید بر اینکه سازمان نوسازی، ارگانی صد درصد مردمی است ادامه داد: ۶۰ درصد پروژ‌های در حال ساخت با مشارکت مردم است. 

‌معاون برنامه‌ریزی و مشارکت‌های مردمی سازمان نوسازی مدارس کشور هم در ادامه گفت: در جشنواره بیست‌و‌پنجم خیرین مدرسه‌ساز کشور، میزان تعهدات خیرین رشد چشمگیری داشته به طوریکه با تلاش خیرین و مدیران نوسازی خیرین مبلغی بالغ بر ۱۱ هزار و چهار صد میلیارد تومان را تعهد کردند.

علیرضا راشکی ادامه داد‌: جشنواره بیست‌و‌ششم با شعار خیرین مدرسه‌ساز پیشران ایران قوی با قدرت و تلاش مضاعف آغاز خواهد شد که با اهداف استفاده از ظرفیت نیرو‌های مردمی در توسعه و تکمیل پروژها، توسعه عدالت تربیتی و آموزشی در سایه همدلی، جذب مسئولیت اجتماعی شرکت‌ها و صنایع، کمک به ساخت مدرسه به عنوان کانون تربیت و .. پیش خواهد رفت.

وی به اهم اقدامات انجام شده در‌خصوص جشنوار‌ها و زمان‌بندی آن اشاره کرد و گفت‌: وضعیت تعهدات خیرین به‌ازای هر دانش‌آموز ۹ میلیون ریال است که این رقم در استان سیستان و بلوچستان، یزد، خراسان جنوبی، هرمزگان در گام نخست قرار دارد.

راشکی گفت‌: در برخی استان‌ها به‌ازای هر ۲۸۰ دانش‌آموز یک کلاس جدید در حال ساخت است که این رقم در استان تهران به اعضای هر یک هزار و پانصد و شصت دانش آموز یک کلاس ساخته می‌شود.

کاظم قلم‌چی هم در ادامه این نشست اظهار کرد: آقای شاه حسینی در یک جلسه دستور دادند که یک مدرسه در سیستان‌وبلوچستان به نام مرحوم دکتر حافظی بنا شود که این مدرسه در چهار محال و بختیاری ساخته شده که خواهش می‌کنم زمان افتتاح آن هرچه زودتر اعلام شود.

وی بیان کرد: در سال گذشته ۷۵۰ کلاس درس توسط بنیاد علمی و آموزشی قلم‌چی هوشمند‌سازی شد که امسال این رقم می‌بایست به ۱۰۰۰ مدرسه برسد.

اکبر ابراهیمی نماینده وزیر آموزش و پرورش در جامعه خیرین مدرسه‌ساز، اما اظهار کرد: خدا را شاکرم که در جمع انسان‌هایی هستم که دغدغه آنها کمک به نیاز‌های دانش‌آموزان کشور است.

وی با تاکید بر اینکه، هدف ما تکمیل مدارس نیمه‌کاره و برچیده شدن مدارس کانکسی که فاقد سرویس بهداشتی هستند است بیان کرد: ۲۶۸ مدرسه کانکسی در سال گذشته برچیده و ۳۸ مدرسه نیمه تمام تکمیل شده و امسال هم درنظر داریم بیش از ۱۰۰ مدرسه نیمه تمام را تکمیل کنیم.

ناصر قفلی رئیس جامعه خیرین مدرسه‌ساز کشور که به دلیل کسالت نتوانسته بود در جلسه حضور یابد به صورت تلفنی با اعضای هیات مدیره و مدیران نوسازی صحبت کرد. وی گفت‌: سال گذشته با مشارکت خیرین و حمایت سازمان نوسازی مدارس میزان مشارکت‌های مردمی ۱۲ هزار میلیارد بود و امیدواریم با تعامل بتوانیم امسال این رقم را به ۲۰ هزار میلیارد تومان برسانیم. 

رئیس سازمان نوسازی مدارس کشور در ادامه اظهار داشت‌: طبق آمار موجود مبلغی بالغ بر یازده هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم تا بتوانیم پروژه‌های نیمه‌تمام خیرین را تکمیل کنیم.

در ادامه این نشست مدیران نوسازی استان‌ها نظرات و پیشنهادات خود را در خصوص برگزاری جشنوار‌ها مطرح کردند.

دیگر خبرها

  • اجتماع دختران دانش آموز در حرم حضرت معصومه (س)
  • اجرای ۱۶ طرح عفاف و حجاب در مدارس
  • تجمع حافظان نور در حرم حضرت معصومه (س)
  • نهمین دوره جشنواره خوارزمی در کاشان
  • شکایت معلمان آلمانی از تشدید خشونت‌ها در بین دانش آموزان
  • ساخت ۶۰ درصد پروژ‌های مدرسه‌سازی با مشارکت مردم
  • تمامی مدارس بهشهر تک نوبته هستند
  • بازارچه‌ای برای آموزش اشتغال به دانش آموزان متوسطه در رشت
  • خراسان رضوی همیشه در آموزش اوتیسم پیشگام بوده است
  • مدارس از راه دور چه مدارسی هستند؟ شهریه این مدارس چقدر است؟