Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران - ایرنا - معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه بیماری سلیاک بیشتر جنبه ژنتیکی دارد، گفت: یک درصد ایرانی ها به این بیماری مبتلا هستند‌‌.

به گزارش خبرنگارعلمی ایرنا، دکتر رضا ملک زاده امروز جمعه در همایش تازه های بیماری سلیاک در سالن همایش بیمارستان امام خمینی تهران بر لزوم شناسایی این بیماران تاکید کرد و گفت: تاکنون بخشی ازبیماران سلیاکی شناسایی شدند که این کار باید با قوت انجام شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با اشاره به اینکه بیماران سلیاکی به پروتئینی به نام گلوتن، آلرژی و حساسیت دارند گفت: برخی از مواد آرایشی حاوی گلوتن است و استفاده آنها مشکلاتی را برای این بیماران ایجاد می کند.
معاون وزیر بهداشت ادامه داد که باید سعی شود محصولات غذایی، داروها و مواد آرایشی بدون گلوتن تهیه و در اختیار این افراد قرار گیرد تا آنان زندگی عادی خود را در جامعه سپری کنند.
وی با اشاره به اینکه بیماری سلیاکی نیاز به مصرف داروی خاصی ندارد، اظهار کرد: این افراد برای درمان سایر بیماری های خود نیاز به دارو دارند که آنها نباید حاوی گلوتن باشد.
ملک زاده با اشاره به اینکه گلوتن در حال حاضر در تولید خیلی از داروها استفاده می شود، گفت: مدت هاست که از سازمان غذا و دارو و صنایع دارویی درخواست کردیم که مجموعه ای از داروها بدون گلوتن را تهیه کنند که تاکنون این موضوع محقق نشده است.
معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاکید کرد: همه داروهایی که بیماران سلیاکی به دلیل ابتلا به بیماری دیگر، مصرف کنند باید بدون گلوتن باشد.

** صنایع غذایی حضور فعالتری در تهیه محصولات غذایی بدون گلوتن داشته باشند
وی اظهار امیدواری کرد که باتوجه به اهمیت رژیم غذایی بدون گلوتن، بازار این محصولات در کشور گسترده تر شود و صنایع غذایی هم ما کمک کنند تا ما بتوانیم تنوع بخشی در این حوزه داشته باشیم.
ملک زاده، اساسی ترین کار برای این افراد را تهیه محصولات بدون گلوتن اعلام کرد و گفت: تلاشی که در این سال ها در وزارت بهداشت، انجمن متخصصان گوارش و کبد و انجمن حمایت از بیماران سلیاکی انجام شده سبب شد تا 2 و 3 کارخانه در ایران این محصولات را تولید می کنند و به بازار عرضه کنند.
وی گفت: هرچند تهیه محصولات بدون گلوتن مقداری گران است اما افرادی که به این بیماری مبتلا هستند باید از این محصولات استفاده کنند و ما هم باید در جهت تهیه آنها تلاش کنیم.
معاون وزیر بهداشت با اشاره به اینکه موضوع حساسیت به گلوتن فقط به بیماران سلیاک محدود نمی شود، گفت: علاوه بر بیماران سلیاکی که نباید گلوتن را مصرف کنند، افراد دیگری هم هستند که این محدودویت را دارند.
وی ادامه داد: برآورد ما این است که در ایران شاید نزدیک به 5 میلیون نفر باشند که اگر گلوتن مصرف نکنند، خیلی سالم تر و راحت زندگی خواهند داشت.
بیماری سلیاک، نوعی بیماری گوارشی است که بدلیل تخریب سلولهای پرز روده توسط سیستم ایمنی دستگاه گوارش ایجاد و باعث سوجذب مواد مغذی می‌شود. افرادی که به بیماری سلیاک مبتلا هستند به پروتئینی به نام گلوتن که در گندم و جو، وجود دارد واکنش و آلرژی روده ای دارند و نمی‌توانند آن را تحمل کنند.
علائم سلیاک می تواند به صورت گوارشی یا غیر گوارشی، خود را نشان دهد.علایم گوارشی بصورت دردشکم ، نفخ و اسهال است هر چند ممکن است یکی از این علایم باشد یا اینکه بیمار اصلا علایم گوارشی نداشته و علایم خارج گوارشی داشته باشد.
کم‌خونی فقر آهن غیر قابل توجیه، نفخ، دردهای استخوانی، خستگی، تاخیر رشد، درد مفاصل، تشنج، سوزن سوزن شدن پاها، آفت‌ های دردناک دهانی، آسیب‌ های پوستی، تاخیر در قاعدگی یا نامنظم شدن دوران عادت ماهانه، تاخیر در رشد دندان‌ ها یا اختلالات لثه و دندانی، تاخیر در رشد و کاهش وزن، شواهد سوء تغذیه یعنی دریافت ناکافی مواد مغذی مثل کمبود انواع ویتامین های کلسیم و فولیک اسید و آهن، کاهش رشد کودکان، اختلال آنزیم های کبدی از سایر علایم بیماری است و نکته مهم این است که فرد ممکن است یکی از این علایم را داشته باشد.
این بیماری در صورت عدم تشخیص و درمان علاوه بر کاهش کیفیت زندگی فرد، سبب اذیت شدن بیمار می شود و می تواند به سمت سرطان پیشرفت کند. لذا تشخیص بیماری و درمان آن که پرهیز از مصرف مواد حاوی گلوتن است ضروری است.
علمی ** 1201 **1440
خبرنگار: عبدالکریم جبارپور** انتشار: گلشن

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۹۶۴۵۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معاون وزیر آموزش و پرورش: ۱۶ طرح عفاف و حجاب در مدارس در حال اجرا ست

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش گفت: وقتی در فضای مدرسه اقدامات معلمان را می‌بینیم درمی‌یابیم که اقدامات تربیتی و آموزشی برخی معلمان از جنس چندین نسل قبل است.

به گزارش ایسنا، حجت الاسلام پورثانی در رویداد دختر ایران که رویدادی برای روایتگری پیشرفت‌های ایران است گفت: دانش آموزان ما سال‌ها از ما جلوتر هستند. وقتی در فضای مدرسه اقدامات معلمان را می‌بینیم در می‌یابیم که اقدامات تربیتی و آموزشی برخی معلمان از جنس چندین نسل قبل است.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش گفت: امروز وقتی در مدرسه حاضر می‌شویم می‌بینیم که فضای دانش‌آموزان فضایی است که سال‌ها با ما متفاوت است. دانش آموز می‌بیند معلمش اصلاً صحبت‌هایش را درک نمی‌کند و او را بی‌جا قضاوت می‌کند.

حجت‌الاسلام پورثانی با بیان اینکه قطعا اثرپذیری دختران از مادران زیاد است؛ گفت: دختری که امروز یار و یاوری ندارد و کسی به او اهمیت نمی‌دهد، دختری که امروز در جنگ روایت‌ها چندان بر سر سفره روایت‌های ما و مدرسه نمی‌نشیند طبیعی است که پای روایت دشمنان ایران بنشیند.

حجت‌الاسلام پورثانی گفت: وقتی چنین دانش آموزی فضایی هم برای تخلیه هیجاناتش ندارد در هنگام بروز حوادث و اعتراضات، برای تخلیه هیجان خود به خیابان می‌آید و به شبیه سازی آنچه که در ذهن خود پرورش داده بود اقدام می‌کند. در سال ۱۴۰۱ من معاون پرورشی در شهر مشهد بودم؛ در آن زمان می‌دیدم که دختر ما زیست مشترکی با مشاوران و مدیران و معلمانش نداشته و مشاور و معلم او هم نتوانسته بودند درکی از زیست دختر دانش آموزش داشته باشند.

وی با طرح این سوال که امروز کدام معلم و مشاور است که یک ساعت با دانش آموز صحبت کند و حرف‌هایش را بشنود گفت: ما باید اردو‌هایی برگزار کنیم که اگر دختران در اردوگاهی حضور پیدا می‌کنند بدون حضور نامحرم و بدون حجاب باشند تا علاوه بر سپری کردن اوقات فراغت، تماما به گفتگو بپردازند.

معاون پرورشی وزارت آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه دختران ایران حق دارند شادی کنند گفت: گاهی از مسئولان می‌پرسم شما دخترانتان را به کجا می‌برید تا آن‌ها شادی کنند؟ ما نیاز به فضا‌های مناسبی برای شادی دختران و سپری کردن اوقات فراغتشان داریم.

حجت‌الاسلام پورثانی گفت: نقطه قوت انقلاب اسلامی در دنیا اتفاقاً اهمیت دادن به نقش زن و دختر ایرانی است. جمهوری اسلامی می‌خواهد دختر ایرانی کنشگر باشد. اما ما نتوانستیم به خوبی این موضوع را برای دختر ایرانی بازگو کنیم؛ در حالی که جهان غرب برعکس، دختر را کالایی مصرفی می‌بیند، اما به بهترین شکل تبلیغاتی این نگاه به دختر و زن را تزیین می‌کند.

حجت‌الاسلام پورثانی گفت: رویداد دختر ایران رویدادی برای بیان روایت صحیح از دختران ایران است. روایتی صحیح از نقشی که دختر می‌تواند داشته باشد. روایتی که می‌گوید دختر ایرانی سال‌ها در چه جایگاهی بوده و امروز می‌تواند در ایران عزیزمان در چه جایگاهی قرار بگیرد. روایتی که بیان می‌کند اسلام هم چگونه به دختر نگاه می‌کند و چه جایگاهی برای او در نظر می‌گیرد.

وی با بیان اینکه امروز روایتگری بر عهده ماست؛ گفت: در ۶۰۰ هزار مدرسه دخترانه باید این وظیفه روایتگری پیشرفت ایران و دختر ایرانی را انجام دهیم. در کنار آن هم ۱۶ طرح عفاف و حجاب در مدارس در حال اجراست.

حجت‌الاسلام پورثانی خاطر نشان کرد: باید از تشکل‌های دانش‌آموزی همچون اتحادیه انجمن‌های اسلامی تشکر کنیم؛ در حالی که امروز همه هجمه‌ها بر روی دختران عزیز ایران ماست؛ این تشکل‌ها پای کار آمدند. اگر ما وظایف خود را به خوبی انجام ندهیم؛ جامعه ایرانی به همان سرنوشت بی‌عفتی و بی حیایی دچار می‌شود که برخی از جوامع مسلمان امروز به آن دچار شدند.

دیگر خبرها

  • چند طرح درمانی در خراسان شمالی افتتاح شد
  • یک واکسن دیگر در لیست واکسیناسیون کودکان ایرانی
  • کلنگ زنی و افتتاح پروژه‌های بهداشتی و درمانی خراسان شمالی با حضور معاون وزیر بهداشت
  • بیماران«ای‌ال‌اس» با امانت دادن تجهیزات به یکدیگر زنده‌اند
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • ۷میلیون ایرانی مبتلا به دیابت؛ زخم‌های دیابت، از سرطان کشنده‌تر است
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • چهارهزار نفر در اردستان مبتلا به دیابت هستند
  • آیا کیفیت داروهای ایرانی با خارجی یکسان است؟/ چرایی مشکلات تهیه داروی خارجی برای برخی از بیماران
  • معاون وزیر آموزش و پرورش: ۱۶ طرح عفاف و حجاب در مدارس در حال اجرا ست