Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-30@11:53:23 GMT

تلگرام ایکس چیست و چه نسبتی با تلگرام دارد؟

تاریخ انتشار: ۱۳ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۹۶۶۱۲۱

تلگرام ایکس چیست و چه نسبتی با تلگرام دارد؟

به گزارش گروه اجتماعی برنا ؛ روز گذشته تلگرام از محصولی جدید رونمایی کرد که شباهت بی حد و حصری به تلگرام دارد و «Telegram X» نام گرفته است. پیام‌رسانی با لوگوی مشابه تلگرام که شاید رونمایی از آن در دنیای پررنگ و لعاب پیام‌رسان‌ها در جهان هیچ اتفاق ویژه‌ای به حساب نمی‌آید، اما برای ایرانیان، خیر!

تنها کافی است شمار ۴۰ میلیونی کاربران تلگرام در ایران را مدنظر داشته باشیم تا چرایی مهم جلوه کردن این اتفاق برایمان مشخص شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اتفاقی که پیرو آن انبوه سوالات و ابهامات به ذهن ایرانیان خطور کرد. سوالاتی پیرامون تلگرام ایکس که قصد داریم در ادامه برخی از آن‌ها را پاسخ گوییم.

 

نسخه رسمی است یا مشابه تلگرام؟

نخستین سوال پیرامون تلگرام ایکس این است که آیا این پیام رسان متعلق به تلگرام است یا یکی شبیه به تلگرام‌های فارسی و پیام رسان‌های مشابه تلگرام که در امنیت شان تردید‌های جدی وجود دارد؟ این سوال ساعاتی پیش رسما توسط مدیران تلگرام پاسخ داده شد تا خیال همه از اصل بودن ایکس راحت شود.

چرا همان تلگرام قبلی آپدیت نشد؟

حالا که بحث درباره اصالت تلگرام ایکس رفع شد، این سوال مطرح می‌شود که چرا همان تلگرام قبلی آپدیت نشد و با نام و لوگوی متفاوت (هرچند مشابه) یک نرم افزار جدید به بازار ارائه شد؟ پاسخ تلگرام به این سوال تا حدود زیادی همه چیز را مشخص می‌کند؛ تلگرام ایکس پیام رسان جدیدی‌ست که از نو برنامه نویسی شده و هیچ ارتباطی در کدنویسی با تلگرام قبلی ندارد. یعنی از سر نشسته‌اند و پیام رسانی شبیه به تلگرام و بهینه‌تر از آن نوشته‌اند و عرضه کرده‌اند.

هدف از این کار چیست؟

ظاهرا رفع برخی از اشکالات تلگرام فعلی و بهبود بعضی قابلیت‌های آن. به این موارد، تدارک بستر بهتری برای توسعه تلگرام را هم باید افزود که در تلگرام ایکس فراهم آمده و کمک می‌کند توسعه دهندگان برای کار با پلتفرم تلگرام مشتاق‌تر باشند. اتفاقی که اگر رخ دهد، می‌تواند افزایش شمار کاربران تلگرام و محبوبیت این نرم افزار در جهان را به دنبال داشته باشد.

آیا تلگرام برچیده خواهد شد؟

سوال مهم‌تر و اساسی که با رونمایی از ایکس مطرح می‌شود، این است که آیا این نرم افزار جایگزین تلگرام خواهد شد؟ پاسخ مدیران تلگرام به این سوال، «احتمال دارد» است. پاسخی که در آن تاکید می‌شود تلگرام ایکس یک «نرم افزار آزمایشی» است که شاید در آینده جای برنامه رسمی تلگرام، یعنی نرم افزار فعلی را بگیرد و شاید هم نه، برچیده شود.

نسبت ایکس با TON چیست؟

سوال بعدی که شاید تنها به ذهن ایرانیان برسد، این است که نسبت این تلگرام جدید با آن نسخه از تلگرام که غیرقابل فیلتر است و قرار است در آینده ارائه گردد چیست؟ همان تلگرامی که در روز‌های فیلتر شدن تلگرام در کشورمان، صحبت درباره آن زیاد بود و بسیاری از هموطنانمان چشم انتظار ارائه اش به بازار هستند؟ پاسخ به این سوال «هیچ» است، به این معنی که هیچ ارتباطی میان ایکس و TON یا تلگرامی که قرار است بر بستر بلاک‌چین دایر شود، وجود ندارد.

تلگرام ایکس نصب کنیم یا نه؟

تنها زمانی می‌توان به این سوال پاسخ گفت که ویژگی‌های ایکس را مرور کنیم. ویژگی‌هایی که اگر بتوانند نظرمان را جلب کنند، نصب ایکس موجه به نظر می‌رسد و اگر نه، بهتر است کاربر همان تلگرام مشهور بمانیم.

• نمایش بدون حباب (Bubble): از جمله ویژگی‌های جذاب تلگرام ایکس، حذف حباب یا همان کادر دور پیام هاست که موجب می‌شود متن و عکس در محدوده بزرگ تری به نمایش در آید و در نتیجه کاربر راحتی بیشتری در خواندن متن یا دیدن تصاویر داشته باشد؛ تماشای تمام صفحه تصاویر و متن‌ها که چیزی شبیه استفاده از تلفن همراهی با صفحه بزرگتر است!

  • سریعتر: این کلیدی‌ترین ویژگی ایکس است آنقدر که مدیران تلگرام در معرفی این نرم افزار جدید مدعی شده‌اند تلگرام ایکس سریع‌ترین نرم افزار پیام رسان در جهان است. البته درک این سرعت بالاتر کار ساده‌ای نیست، اما می‌توان به شیوه استنتاجی به آن پی برد. به این شکل که بدانیم ایکس کم حجم‌تر از تلگرام است، برنامه نویسی یکپارچه و منسجم تری دارد و بر بستری سریع‌تر از نسخه قبلی پیاده شده است (بر بستر TDLib نوشته شده که سریع و ساده‌تر از بستر تلگرام فعلی، یعنی Telegram API است).     • کاربری بهتر: اگرچه محیط کلی ایکس تفاوت چندانی با نسخه اصلی ندارد، اما چند دقیقه گشت زدن در برنامه کافی است تا متوجه کاربری بهتر آن شویم. اینکه می‌توانیم پیام‌ها را با انگشت به سمت راست بکشیم تا قابلیت شیر کردن آن را داشته باشیم، روی آن انگشت مان را نگه داریم تا قابلیت انتخاب پیام‌های مختلف برای دیلت کردن یا کپی کردن و... پیش رویمان قرار گیرد و کلی تغییرات ریز، اما موثر دیگر. تغییراتی که شامل بازطراحی آیکون‌های برنامه هم می‌شود.   • بازطراحی پلیر و شناور کردن پخش ویدئو: اگرچه تلگرام در پخش ویدئو نرم افزار خوب و مناسبی است، اما تلگرام ایکس در این ویژگی تغییرات وسیعی به خود دیده است. تغییراتی که می‌توان علاقمندان به تماشای ویدئو را مسحور خود کند، به ویژه اگر بدانیم در ایکس، محدودیتی برای ارسال ویدئو (از نظر حجم) وجود ندارد و به کمک ویژگی پخش شناور ویدیو، می‌توان یک ویدئو را پخش کرد و همزمان به گروه‌ها و کانال‌ها سر زد و حتی چت کرد.

قابلیت باز کردن صفحه چت به صورت پاپ آپ و چت همزمان، تسهیل دسترسی به ربات‌ها و قابلیت‌هایی مانند ارسال لوکیشن و تغییرات ریز و درشت دیگر، در حالی که تمامی ویژگی‌های مثبت تلگرام در تلگرام ایکس نیز دیده می‌شود، این نرم افزار را تبدیل به پیام رسانی کرده که نمی‌توان به سادگی از کنارش گذشت. پیام رسانی که اگر بگوییم محصول قدرت نمایی دورف و همکاران است و جاه طلبی مدیران تلگرام برای تسخیر بازار را نشان می‌دهد، سخنی به اغراق نگفته‌ایم.

 

منبع: خبرگزاری برنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۹۶۶۱۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باج‌افزارها چطور باج می‌گیرند؟

پژوهشگران حوزه امنیت سایبری نسبت به روش جدید باج‌افزارها برای ورود به سیستم‌های رایانه‌ای و قفل کردن فایل‌ها هشدار دادند.

به گزارش ایسنا، به نقل از آنا؛ همه ما کم‌وبیش از خطرات بارگیری (دانلود) فایل‌های ناشناخته در اینترنت آگاه هستیم؛ اما خوب است بدانیم که بارگذاری (آپلود) فایل‌ها نیز می‌تواند منجر به مشکل شود. هنگام به اشتراک‌گذاری فایل‌ها به صورت آنلاین مراقب باشید، زیرا ممکن است به رایانه شما آسیب برساند یا اطلاعات شخصی شما را در معرض خطر قرار دهد.

مرورگرهای وب امروزی بسیار قدرتمندتر از نسل‌های قبلی مرورگرها هستند. آنها می‌توانند داده‌ها را هم در مرورگر و هم در محل ذخیره فایل در رایانه دستکاری کنند. قابلیت‌های مختلف در اینترنت و رایانه مانند ارسال و دریافت ایمیل، گوش دادن به موسیقی یا تماشای فیلم در عین آسان کردن کارها برای کاربران، متأسفانه راه سوءاستفاده هکرها از مرورگرها را نیز هموار کرده است تا با فریب کاربران از طریق باج‌افزارها وارد فایل‌های شما شوند و آنها را قفل کنند. چنین اتفاقی به سادگی و در زمانی که سرگرم کارهای معمول و آنلاین هستید می‌افتد.

نویسنده مقاله حاضر می‌گوید: «من یک دانشمند کامپیوتر هستم که در مورد امنیت سایبری مطالعه می‌کنم. من و همکارانم نشان داده‌ایم که چگونه هکرها می‌توانند از طریق رابط برنامه‌نویسی به فایل‌های رایانه شما دسترسی پیدا کنند و به کمک برنامه‌های کاربردی وب در مرورگرهای مدرن به فایل‌های سیستم شما برسند. این تهدید بیشتر متوجه مرورگرهای گوگل کروم و مایکروسافت ِاج (Microsoft Edge) است و در مورد مرورگرهای سافاری (برای اپل) یا موزیلا فایرفاکس صدق نمی‌کند. ۶۵ درصد از استفادۀ مرورگرها به کروم اختصاص دارد و اِج نیز سهم ۵ درصدی دارد. تا آنجا که من می‌دانم، تاکنون گزارشی مبنی بر استفاده هکرها از این دو مرورگر ثبت نشده است.»

باج‌افزارها چطور باج می‌گیرند؟

مرورگرهای امروزی هر کدام تقریباً یک سیستم عامل هستند. آنها می‌توانند برنامه‌های نرم افزاری را اجرا کنند و فایل‌ها را رمزگذاری کنند. این قابلیت‌ها، همراه با دسترسی مرورگر به فایل‌های رایانه میزبان (از جمله فایل‌های موجود در فضای ابری، پوشه‌های مشترک و درایوهای خارجی) از طریق دسترسی به فایل سیستم (File System Access API) فرصت جدیدی را برای باج‌افزار ایجاد می‌کند.

تصور کنید می‌خواهید عکس‌ها را روی یک ابزار آنلاین به صورت رایگان ویرایش کنید. هنگامی که عکس‌ها را برای ویرایش آپلود می‌کنید، هر هکری که ابزار ویرایش را کنترل می‌کند می‌تواند از طریق مرورگر به فایل‌های موجود در رایانه شما دسترسی داشته باشد. هکرها به پوشه‌ای که از آن آپلود می‌کنید و همه زیرپوشه‌ها دسترسی پیدا می‌کنند. سپس هکرها می‌توانند فایل‌های موجود در سیستم فایل شما را رمزگذاری و قفل کنند و برای رمزگشایی و باز کردن آنها باج بگیرند.

باج افزار یک مشکل رو به رشد است. در سال ۲۰۲۳، سازمان‌ها بیش از ۱.۱ میلیارد دلار باج به نرم‌افزارهای مهاجمان پرداخت کردند و در هر ثانیه ۱۹ حمله باج افزاری سازمان‌ها را هدف قرار دادند. افراد و سازمان‌ها، شرکت‌های بزرگ و جهانی، بانک‌ها، ارائه‌دهندگان خدمات ابری، اپراتورها، سرویس‌های نظارت بر تهدید، تولیدکنندگان تراشه، دولت‌ها، مراکز پزشکی و بیمارستان‌ها، شرکت‌های بیمه، مدارس، دانشگاه‌ها و حتی ادارات پلیس در رده قربانیان حملات باج‌افزاری هستند. امروزه باج‌افزار، رقابت تسلیحاتی شماره یک بین هکرها و متخصصان امنیتی است. باج‌افزارهای سنتی پس از اینکه هکرها شما را فریب دادند تا آن را دانلود کنید، روی رایانه شما اجرا می‌شود.

دفاع جدید برای تهدید جدید

محققان دانشگاه بین‌المللی فلوریدا با همکاری گوگل نوع جدیدی از باج افزار را شناسایی کرده‌اند که می‌تواند رایانه شما را از طریق مرورگرهای وب آلوده کند. شناسایی این نوع باج‌افزار بسیار دشوار است و می‌تواند فایل‌های شما را رمزگذاری کند و تا زمانی که باج را پرداخت نکنید، آنها را غیرقابل دسترس می‌کند.  این باج‌افزار RøB نامیده دارد و در مرورگر اجرا می‌شود و معمولاً آنتی‌ویروس‌های سنتی نمی‌توانند آن را شناسایی کنند.

برای مقابله با این تهدید جدید، محققان سه رویکرد دفاعی را برای محافظت از رایانه پیشنهاد کرده‌اند روش اول برنامه وب را به‌طور موقت متوقف می‌کند تا فایل‌های رمزگذاری شده را شناسایی کند. رویکرد دوم، فعالیت برنامه‌های وب در رایانه را برای شناسایی الگوهای باج افزارمانند رصد می‌کند. رویکرد سوم به کاربران در مورد خطرات اجازه دسترسی و ورود برنامه‌های کاربردی وب به فایل سیستم هشدار می‌دهد.

اگر می‌خواهید از رایانه خود محافظت کنید در مورد محل آپلود یا ذخیره فایل‌ها بیشتر احتیاط کنید. هکرها می‌توانند از آپلودهای شما برای دسترسی به رایانه شما استفاده کنند، بنابراین مراقب باشید که چه چیزی را به‌صورت آنلاین به اشتراک می‌گذارید.

 این گزارش از پایگاه اینترنتی دِ کانورسیشن به فارسی برگردان شده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اقدامی غیرقانونی علیه کسب‌وکارهای آنلاین ایرانی/ پای رانت به فضای مجازی کشیده شد!
  • نتایح سفر ایلان ماسک به چین؛ رشد ۶ درصدی ارزش سهام تسلا
  • باج‌افزار‌ها چطور باج می‌گیرند؟
  • باج‌افزارها چطور باج می‌گیرند؟
  • اولین تصاویر تلسکوپ فضایی اینشتین پروب چین منتشر شد
  • ماجرای واژگونی وحشتناک ام وی ام X55 چه بود؟
  • ربات‌های تلگرامی آژانس جاسوسی اوکراین مسدود شد
  • نخستین تصاویر اشعه‌ایکس از کاوشگر چشم‌خرچنگی
  • دراگون از ایستگاه فضایی جدا می‌شود
  • (تصاویر) مزدا آر ایکس ۷؛ زیبای ژاپنی